سلام
یه تناقضی توی کتاب آی کیو هستش میخواستم بدونم کدومش درسته ؟
این :
یا این :
توی شکل کتاب درسی نشون داده شده که در نبود لاکتوز ، آنزیم RNA پلیمراز میتونه راه انداز رو شناسایی کنه و بهش متصل شه .
سلام
یه تناقضی توی کتاب آی کیو هستش میخواستم بدونم کدومش درسته ؟
این :
یا این :
توی شکل کتاب درسی نشون داده شده که در نبود لاکتوز ، آنزیم RNA پلیمراز میتونه راه انداز رو شناسایی کنه و بهش متصل شه .
ریبوزوم شامل پروتئین + RNA ریبوزومی
خب خود پروتئین توسط RNA پلیمراز II رونویسی شده و توسط RNA های کوچک بالغ میشن(RNA پلمیراز II و III ) و آمینواسد ها توسط tRNA آورده میشوند برای ترجمه ( رونویسی ژن tRNA توسط RNA پلیمراز III) و توسط rRNA ( رونویسی توسط RNAپلیمراز I) پیوند پپتیدی ایجاد میشه
بخش rRNA هم که توسط همون RNAپلیمراز I رونویسی میشه
حالا اگه بگه مستقیم شما فقط I , III رو در نظر بگیر(یوکاریوتی)
برطبق سوالات کنکور ، این جمله ی من درسته یا نه !!!!!
"در گردش خون بسته ، خون فقط در تماس مستقیم با بافت پوششی درون رگ هاست "
این گزینه درست یکی از تست های امتحان دیروز من بود . من خودم تنها سوالی که نزدم همین سوال بود چون در درستی این گزینه شک داشتم . من خودم بنظرم باید غلط باشه اما میخواستم نظر شما هم بدونم که فقط کتاب درسی رو ملاک قرار میدین.
@hamed70t
@ParsaYousefi
درود
گفتن سوالاو اینجا بگیم. سمپاتیک فعالیت روده و کبد رو هم تحت تاثیر قرار میده؟
دییوونه خیلی سبز شدم عجب درسنامه ای داره (البته فقط دوم و سومش)
سلام دراین سوال من با گزینه ی2مشکل دارم
فرض کنیم انسولین داریم زیاد خب وقتی دوباره انسولین بهش تزریق کنیم تغییری ایجاد نمی شه ومیزان جذب تغییری نمی کنه؟غیراز اینه؟
درواقع مثل اینه که یک نفری یک وزنه رو نمی تونه برداره وقتی بازم وزنه بهش اضافه کنیم بازم نمی تونه برداره.
![]()
جانم از آتشفشان ها گذر مي کند
با خويشتن در جنگم
از خود عبور مي کنم
تو آن سوي من ايستاده اي
و لبخند مي زني
و لبخند تو آن قدر بها دارد
که به خاطرش از آتش بگذرم
من طلا خواهم شد
مي دانم .
مشکل اینه مکانیسم دقیق انسولین و ورود به گلوکز به سلول رو نمیدونید
ببینید برای ورود گلوکز به سلول نیاز به انسولین هست حالا اگر انسولین نباشه گلوکز وارد نمیشه پس یعنی سلول گیرنده نداره ولی وقتی انسولین نرمال باشه جذب گلوکز توسط سلول افزایش پیدا میکنه پس میشه گفت گیرنده هاش ظاهر میشن
حالا اگر بیشتر از این مقدار باشه باز گیرنده هاش افزایش پیدا میکنه تا به حد اشباع برسه و دیگ افزایش انسولین اهمیتی نداره
(در این شرایط فرد به کما میره و احتمالا میمیره)
خارج از کنکور
اسم اون گیرنده ها glut است که براساس تقسیم بندی به 6 دسته تقسیم میشوند و هرکدوم وظایفی داره و بستگی به رژیم غذایی سلولی داره... بحثش مفصله ولی دیگ بیشتر واردش نمیشم
دوستان یه سوال این جمله غلطه یا درست؟
قلیایی بودن سطح rbc میتونه باعث این بشه که راحت تر از مویرگ ها عبور کنه؟
و سوال بعدی
دقیقا جمله کتاب درسی ص95: هنگامى که آب در برگ با نىروى اسمزى از آوند چوبى خارج مى شود،ىک کشش(ىا مکش)در ستون آب موجود در آوند چوبى اىجاد مى شود. حالا سوال اینجاس برای پدیده اسمزنیاز به غشا و طبعیت از اون نیاز به سلول زنده هست حالا اوند چوبی که مرده هستن پس اسمز به چی معنی اینجا؟
سلام.
اولي تا حدودي درسته . البته پديده اسكوئيز در سطح دبيرستان مطالعه نميشه !
اسمز يه پديده هست كه هم در سلول هاي زنده و هم مرده وجود دارد اما مكانيسم آن متفاوت هست . مثلا در سلول هاي زنده ، پايداري غشا وابسته به شارش در واكوئل ها هست كه خب اين در سلول هاي مرده وجود ندارد ( چون اصلا شارش ندارن).
در كل اسمز يعني ورود ماده از پرفشار به كم فشار و....( يا رقيق به غليظ)
در حال حاضر 84 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 84 مهمان)