جمعه نین تورکوسو میر آدینه دییر؟؟
çox ğəşəh ,,,sağol
حق حضانت برای تو ، درد زایمان برای من! نام خانواده برای تو ، زحمت خانواده برای من ! چهار عقد ، برای تو ، حسرت عشق برای من ! هزار صیغه برای تو ، حکم سنگسار برای من ! هوس برای تو ! عفاف برای من ! هــــــــــــــزار ســـــــال گذشت این مرض درمان نشد !! همه چیز برای تو ؛ و هیچ برای من .. براستی زن بودن کار مشکلی است : مجبوری مانند یک کدبانو رفتار کنی ، همانند یک مرد کار کنی ، شبیه یک دختر جوان به نظر برسی و مثل یک سالمند فکر کنی؛... .
"سیمین دانشور"
نه بابا ... نه زیاد
تنهاترین تفاوتش در سه حرف /خ/ /ق/ و همچنین ə هست که ترکی استانبولی فاقد اوناس...
البته در مناطق شرقی ترکیه یعنی نزدیک ایران دقیقا زبان ما رو میحرفن ...
دقت کن به این چن تا
Səni Çox Sevirəm
Seni Çok Seviyorum
I Love You خودمون
---
Bugün Məktəbə Gidəcəm
Bugün Okula Gidecem
امروز به مدرسه خواهم رفت ... هر دو کلمه /اوکول//مکتب/ هم توسط ترکها و آذریها درک میشه و مهم نیس کدوم استفاده گنی و بهترینش در دو زبان رو نوشتم
---
Ucaldı Göylərə Mənim Fəryadım
Ucaldı Göklere Benim Feryadım
فریادم به آسمانها بلند شد
هیچ فرقی نمیبینید
---
Xeyir
Hayır
خیر !!
در زبان ترکی استانبولی با جذف خ بدین شکل در اومده
---
Xəbər
Haber
خبر
مثل بالایی
--
همینطور این چن تا مثال به ذهنم اومد ! بالاییا آذربایجانی هستن و بایینیا استانبولی
چیزی که باعث میشه ما درکشون نکنیم تفاوت در لحجه هایی هست که طی دو قرن اخیر ایجاد ...
یعنی زبان ما به فارسی نزدیک شده زبان اونا به زبان های اوروبایی ...
اونا با حذف x و q عامل اصلی ایجاد این تفاوت شدن بیشتر...
ویرایش توسط iSalar : 18 اسفند 1393 در ساعت 16:39
بله خب به دلیل اینکه زبان فارسی و توی اونم زبان عربی مدتیه زبان رسمی مردم ایرانه و از رسانه ها گرفته تا مدارس به این زبان مینویسن و میخونن این اسامی دیگه مرسوم نیست و شاید بعضی هاش تو بین مردم کم کمک وجود داشته باشه...اینا مال زمان خاصی نیست توی زبان ترکی اذربایجانی اینطوری میگن....حالا شما بگید چطوری شنیدین؟
ویرایش شده توسط مدیریت
خلاف قوانین.
دوست گلم آقا سعید دستت درد نکنه ... می تونید کلمات پر کاربرد دیگه ای رو هم قرار بدید ؟؟؟ ممنون
ایمـــان دارم! کــه قشنـگـتــرین عشــق
نگــاه مهــربـــان خــداونـــد بـه بنـدگـانـش اســت . . . زنـــدگــی را بـــه او بســــپار . . .
و مطـمئـــن بـــاش که تــا وقتـــی کــه پشتــت بــه خـــدا گــرم اســت
تمـــام هــراس هـــای دنیـــا خـنـــده داراســت ...
ویرایش شده توسط مدیریت
خلاف قوانین.
ویرایش شده توسط مدیریت
خلاف قوانین.
در حال حاضر 2 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 2 مهمان)