کی تعیین میکنه من چند ساعت بخونم
جامعه؟
یا پست های پرت و پرت مشاورا؟
یا مافیای کنکور !
گایز تو حالت عادی نمیشه ۱۶ ساعت خوند . یعنی عمرا بشه . من پارسال ریتالین میخوردم . خب دیگه زمان خوابم کم شده بود روزی ۱۵ ساعت حداکثرش بود که میتونستم بخونم که اونم کاذب بود
سلام
من امشب مهمون دعوت کردم
به نظرتون برای مهمونی 5 کیلو برنج کافی هست یا بیشتر بردارم؟
دوست عزیز سوالی که شما پرسیدی دقیقا عین پرسش بالاست
هزار فاکتور تاثیرگذار وجود داره که برای هر کدوم پاسخ قطعی وجود نداره و تازه هر درس چون مباحث مختلفی داره یک راه ثابت حتی برای یک مبحث وجود نداره. عین بازی شطرنج که چندین احتمال برای حرکت بعدی حریف میشه پیش بینی کرد.
اما شما دنبال عدد و رقم و نمونه هستید بنابراین مواردی که پایین تر گفتم بعنوان نمونه در نظر داشته باش:
1) حجم منبع: منبع شما بیش از 400 سوال از یک فصل داره زوج/فرد می کنید و روند آموزش روی تست های زوج و تثبیت روی سوالات فرد انجام میشه. معمولا این اتفاق در دروس ریاضی/فیزیک میفته و کاملا طبیعیه که دانش آموز نرسه تمام تست های یک منبع رو آموزشی بزنه و نیازی هم نیست به انجام این کار. در شیمی هم وقتی دانش آموزان از منابع حجیم بازار استفاده می کنند این اتفاق عادی میفته (مثل مبتکران) که باز نگران کننده نیست اما معمولا برای زیست نباید این اتفاق بیفته و توصیه من این هست که حداقل سوالات منبع اول تون رو کامل آموزشی بزنید تا اون تسلط روی جزئیات شکل ها و متن کامل شکل بگیره.
2) تایم باقی تا کنکور : 4 ماه تا کنکور بیشتر نمونده و شما خیلی سبز های تک پایه رو تازه برای زیست شروع کردی، یک شب میشینی حساب میکنی متوجه میشی اگر بخوام تمام تست ها رو بزنم 8 ماه زمان نیازه بنابراین فقط سوالات فرد رو انتخابی میزنی. اینجا دیگه توصیه من یا آقای x کارساز نیست بعنوان من بگم تمام سوالات منبع رو هم بزن شدنی نیست.
3) سطح تسلط قبلی: شما تا الان 5 بار برای کنکور شروع از صفر داشته اید، بنابراین فصل 1 شیمی دهم رو 5 دور مطالعه کردی و این بار ششمی هست که میخواید شروع از صفر انجام بدین، در این صورت بهترین کار این هست که از فصل 1 فقط سوالات علامت دار یا منتخب مولف کار بشه یا دیگه اگر خیلی فاصله افتاده سوالات زوج پاسخ داده بشه تا زودتر برسید باقی فصل های کتاب رو بخونید. (مثلا)
4) نیازِ کنکور: گاها از مبحثی به زور در کنکور یک سوال اونم هر به 10 سال مطرح میشه. در این موارد شما نیازی نیست تمام تست های منبع رو بزنی و میتونی بپردازی به مباحث مهم تر. چند سال پیش عدد معروفی بود که ضرب میشد در بودجه بندی سوالات هر مبحث در کنکور و توصیه مشاوران بر این بود مثلا شما به ازای هر سوالی که از مبحث x در کنکور مطرح میشه بایستی 200 سوال کار کنید (مثلا) اما گذشت دیگه اون دوران و کنکور نظام جدید پیش بینی پذیر نیست.
5) کجای کار باشی؟ بعنوان شاید شما در مرحله مرور و جمع بندی باشی، در این صورت نیازی نیست کل تست های یک منبع کار بشه. اما چطور میشه فهمید؟ با آزمون دادن. شما وقتی جامع میزنی متوجه مباحثی میشی که نیاز به ترمیم دارند نیاز به حل سوال بیشتر دارند.
6) حجم پیشروی و توان مطالعاتی: ممکنه توان بالایی داشته باشی و بتونی روزی 300 سوال حل کنی. در این صورت و با این تعداد سوال در روز شما ممکنه خیلی راحت بتونی کل تست های منبع رو پاسخگو باشی.
7) نوع منبع
8) هدف گذاری شما
9) سطح فعلی و تایمی که در اختیار دارید
10) استفاده از کلاس یا ...
11) اخلاق و روحیات شما
و ...
پیشنهاد من:
دنبال راه ثابت و توصیه های کلی نباشید. هیچ کدوم مطمئن باشید به دردتون نمیخورن، الان من این همه توضیح دادم ولی شما هیچ کدوم از حرف ها و توصیه های کلی من به دردت نخورد و صرفا وقتت تلف شد با خوندنش. در صورتیکه میتونستی همین تایم رو بگذاری و 5 تا تست بیشتر حل کنی. اما نتیجه گیری و پیشنهاد آخرم شاید مسیر فکریت رو عوض کنه:
با خودآگاهی با توجه به نقاط ضعف و قوت و تمام فاکتور هایی که گفتم عین یک شطرنج باز حرفه ای به هر مبحثی که رسیدی خودت برای خودت ادامه مسیر رو تعیین کن اما مواظب باش در دام کمال طلبی نیفتی.
پایدار باشی
یک جام شراب صد دل و دین ارزد
یک جرعهی می مملکت چین ارزد
جز باده لعل نیست در روی زمین
تلخی که هزار جان شیرین ارزد
Up
این تاپیک به همراه تاپیک کمال گرایی حتما مطالعه کنید...
یک جام شراب صد دل و دین ارزد
یک جرعهی می مملکت چین ارزد
جز باده لعل نیست در روی زمین
تلخی که هزار جان شیرین ارزد
در حال حاضر 6 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 6 مهمان)