خیلی ممنونم بابت راهنمایی های همگی.
خیلی ممنونم بابت راهنمایی های همگی.
ویرایش توسط Danial_Muslim : 19 اردیبهشت 1405 در ساعت 01:39
@AmirHo3einrezaee
@Mazaheri
لطفا شما ها هم راهنمایی بکنید
ویرایش توسط Danial_Muslim : 14 اردیبهشت 1405 در ساعت 03:29
سلام صبحتون بخیر
منم یازدهم تجربه ایم و خوب خوب نخوندم تا الان
ولی برنامه خودم و میگم شاید به درد شما خورد من هر روز ۴ تا اختصاصی و با حجم کم و دو تا عمومی میخونم عربی هم به صورت روتین
یه روز در میون از دو درسی که ضعف دارم یعنی زمین و زبان دوره سالانه میبینم و اون یکی درس عمومی هم فارسی و انسان و دینی و تاریخ میخونم یعنی هر روزی که تو برنامه ام باشه یک درس از هرکدوم با نمونه سوال هاش میخونم
حالا منابعی که استفاده میکنم
زیست کتاب فرمول ۲۰ کتاب درسی و کلاس جشانی شب امتحان روزی ۳ صفحه رو با نمونه سوالش میخونم
شیمی هم از روی فرمول ۲۰ خودم با نکاتش هر روز ۳ صفحه میخونم و چون وقت اضافه میارم فراهانی دوره نهایی هم بعد پایان کتاب میبینم
ریاضی و من دوره نهایی جشانی ثبت نام کردم به نظرم کرمی خوب و کامل نیست برای فصل های نوبت دوم مخصوصا روزی ۱ ساعت میبینم کتاب هم حل میکنم
فیزیک روزی ۱ ساعت از دوره نهایی قربانی میبینم پایان هر فصل هم وقتی قربانی فصل بعدی و میبینم فصل قبلی و کتاب و فرمول ۲۰ و کار میکنم
زمین هم دوره چلاجور سالیانه میبینم که گفتم یه روز در میون با زبان قریشی یه روز از این میبینم یه روز از اون
فارسی معلم مدرسمون خوبه مطالب اون و با نمونه سوال های فرمول ۲۰
عربی هم هرروز ۲ بخش از کتاب فرمول ۲۰ میخونم و نمونه سوال حل میکنم
انسان و محیط و تاریخ و دینی هم فقط کتاب و میخونم و نمونه سوال حل میکنم
دینی تاریخ انسان و محیط کلاس نمیخواد حتی عربی هم میتونی خودت بخونی این چند روز و به خودت سختی بده به هیچی فکر نکن و فقط شروع کن به ساعت نگاه نکن و فقط بخون برای هر روزت برنامه مشخص داشته باش و کتاب هارو بزار جلوت و شروع کن به ساعتم نگاه نکن به خستگی توجه نکن اگر خیلی خسته شدی چند دقیقه چشمات و ببند و استراحت کن من خودم وقتی استراحت زیاد میدم به خودم ول میکنم وسط درس
یه روش میگم برای ترک عادت های دیگه استفاده میکنم تو الآن توی درس استفاده کن
بجای اینکه ساعت و دقیقه بذاری مبحث و تعداد تست بذار (چون وقت زیاد دادی تا کنکور میگم )
مبحث و تعداد تست مد نظرت رو برای درس خوندن مشخص کن ولی براش ساعت و پارت بندی نذار
مثلا سه شنبه فلان تاریخ
زیست مطالعه گفتار اول فصل پنج یازدهم +15تست آموزشی
ریاضی مطالعه پیش نیاز مبحث معادله نامعادله +حل تمرین برای یادگیری بیشتر
...
همین جور تا آخر یه دو هفته اینجوری درس بخون بعد دو هفته مدت زمان بذار اما از چه ساعتی تا چه ساعتی رو مشخص نکن در ضمن یه نیم ساعت هم واسه هر پارتت اضافه تر بذار که اگه وسطش یه جوری شد مثلا رفتی سرویس بهداشتی بدونی که تو اینو از قبل در نظر گرفتی
بعد یه ماه کم کم برو سراغ پارت بندی
نمی دونم بهت کمک میکنه یا نه ولی من برای کارهای دیگه ام اینجوری جلو رفتم خیلی وقتا
راجب برنامه ریزی درسی و منابع و شیوه مطالعه و اینا که من چیزی نمیدونم یا اینکه میرسی یا نه
ولی کلا برای مطالعه تو هر مقطعی
برای خوندن بازه نزار
نگو از ساعت 10 تا 11 فلان درس که اگه ی سرویس رفتی یا کسی باهات کار داشت و گوشیت زنگ خورد و ... شد 10:30 بگی دیگه پارت بهم خورد باشه از اول خرداد شروع میکنم
(من خودم مثلا میگم تا 14 سعی میکنم این درس رو تموم کنم)
ی هفته شروع کن به خوندن به اون اندازه ای که فکر میکنی میتونی
مثلا شاید فکر کنی 3 ساعت میتونی
بعد هر روز همون سه ساعت رو بخون
بعد میبنی که نه من دست کم گرفتم میتونم تا 6 و 7 ساعت هم بخونم یا ممکنه برعکسش باشه
ی چند وقت بخونی با ی برنامه انعطاف پذیر میتونی هر روز نیم ساعت اضافه کنی به مطالعت
یا شایدم سختت باشه هر دو یا سه روز
قانون نیستن اینا
خودت ی چند روز بخونی دستت میاد
برنامه ی خشک و بدون انعطاف بیشتر باعث دلسردی میشه
ی برگه بردار ساعت روز رو بنویس و کلاس هم اگه داری بنویس ببین چند ساعت میمونه حالا تایم غذا و کارای شخصیت و خواب رو هم ازش کم کن
مثلا شاید 10 ساعت بمونه حالا این بین به استراحت هم نیاز داری دیگه
شاید بتوتی 6 ساعتش رو بخونی یا کمتر یا بیشتر
همش به اون روزت بستگی داره و نمیشه از اول بشینی برای دو یا سه ماه بعد برنامه بنویسی
اینا تجربه خودم بود
برای رسیدن که میرسی به شرط اینکه ساعت مطالعه خیلی بالایی داشته باشی و یه برنامه ریزی درست و اصولی رو برای خودت بچینی. برای پارت هایی هم که قراره در طول روز بذاری مشخص کن که چند پارت چند ساعته رو می خوای بخونی+ یه هدف کلی
یعنی هدفت رو روازنه بذار نه ساعتی که اگه یکی از پارت ها درست انجام نشد پارت بعدی رو بیشتر کنی
سلام دوست من، بیا بدون مقدمه باهات حرف بزنم، طوری که انگار خودم جای تو بودم. چون واقعاً بودم.
---
۱. قانون «همه یا هیچ» رو بکش دور
اون مشاوری که گفت باید دقیقاً سر ساعت شروع کنی، بزرگترین اشتباه زندگیات رو به اسم «انضباط» فروخت بهت. بذار صاف بگم: اگر ساعت ۹:۲۰ شد، نه ۹، بازم شروع کن. حتی اگر ۱۰ شد. حتی اگر ۱۲ ظهر شد. قانون «الان دیگه رفت» رو از ذهنت پاک کن. آدم موفق کسی نیست که همیشه سر ساعت شروع میکنه، کسیه که دیر شروع کنه بازم شروع میکنه و بقیه روز رو نجات میده.
---
۲. بینقص بودن یک توهم است، نه هدف
فکر میکنی کسی که روزی ۴ ساعت برنامه داره و سه روز خوب پیش میره، روز چهارم که ۲ ساعت میخونه، کل هفته رو باخته؟ نه عزیزم. اون ۲ ساعت رو برده. ۲ ساعت از صفر بیشتر ارزش داره. هر تلاشی، حتی ناقص، حتی کم، تو را از نقطه صفر جلو میندازه. بینقصی مال رباتهاست، نه انسانهای واقعی.
---
۳. پول رفته، نذار بقیه عمرت هم بره
راستش، پولی که برای کتابها دادی و نخوندیشون، رفته. دیگه برنمیگرده. اما اگر همین الان هم با عذاب وجدان زندگی کنی، پول بیشتری از دست دادی: وقت و انرژی و آرامش امروزت رو هم داری میسوزونی. قانون جدید اینه: اون کتابا یا امروز شروع میکنی ورق بزنی، یا میبخشی خودت رو و میذاریشون کنار. ولی دیگه نه عذاب وجدان، نه توقف.
---
۴. برنامههای سنگین هفتگی رو بذار کنار
برنامه «روزی ۴ ساعت، هر روز، بدون استثنا» برای کسی که ماهها نخونده، مثل اینه که بخوای با ۱۰۰ کیلو وزنه شروع کنی. کمرت میشکنه. بیا از یه وزنه سبک شروع کنیم: فردا فقط ۱ ساعت درس بخون. اگه تونستی، عالیه. اگه بیشتر خوندی، عالیه. اگه فقط ۲۰ دقیقه خوندی، هنوز عالیه چون شروع کردی. کلید موفقیت، شروع کردنه، نه حجم کار.
---
۵. صدای «دیگه دیره» رو بشناس و نادیده بگیر
اون صدایی که توی سرت میگه «الان دیگه دیره»، «تو نمیتونی»، «فایده نداره»... این صدا مال تو نیست. این صدا از ترسه، از تنبلی نیست، از ترس از شکست. شجاعت یعنی با وجود این صدا، حرکت کنی. نه اینکه صدا خاموش بشه.
---
جمعبندی و نقشه راه (کاری که از فردا صبح باید بکنی):
۱. قانون ۲۰ دقیقه: فردا فقط ۲۰ دقیقه درس بخون. نه ۴ ساعت، نه ۲ ساعت، فقط ۲۰ دقیقه. اگه تونستی ۲۰ دقیقه، یعنی برندهای.
۲. قانون شروع مجدد: اگر یک روز کامل از دست رفته، فوری برنامه رو قاطی نکن. بگو «باشه، فردا دوباره از همون جا شروع میکنم».
۳. قانون چشمپوشی از گذشته: پول کتابها و ماههای نرفته رو ببخش و رها کن. الان تنها چیزی که داری «امروز» و «فردا»ست.
۴. قانون کوچک برداشتن قدم: هدف روزانهات رو جوری بذار که شکستناپذیر باشه. مثلاً «امروز ۱ صفحه کتاب میخونم» یا «امروز ۱۰ دقیقه ریاضی کار میکنم». با چند تا پیروزی کوچک، اعتماد به نفس برمیگرده.
۵. قانون عذاب وجدان ممنوع: اگر یک روز نتونستی، خودتو سرزنش نکن. فقط بگو «خب، امروز نشد، فردا دوباره سعی میکنم». ماجرا قرار نیست یه شبه گلستان بشه.
---
دوست من، تو این ماهها هیچی رو از دست ندادی. فقط در حال آماده شدن بودی برای یک شروع تازه. پس از فردا، بیا با یه قدم کوچیک، با یه قانون ساده، و با یه قلب بدون عذاب وجدان شروع کنیم. نه برای اینکه «باید» عالی باشی، برای اینکه لیاقت داری یک بار هم که شده، خودت رو در حال حرکت ببینی.
ببین منم مثل تو بودم
تصمیمی که من گرفتم چی بود؟ اینکه برای ۱۴۰۶ بخونم
ببین این کمال گرایی نیست واقعا کنکور شوخی بردار نیست باید خوب بخونی من خودم هر ساله میذاشتم نیمه دوم سال و بعدم کمال گرایی نابودم میکرد الان خدا رو شکر دارم درسمو میخونم و کمال گرایی رو هم کنار گذاشتم
ببین اگه میبینی سطحت پایینه به خدا نمیخوام نا امیدت کنم ولی شانست خیلی پایینه قسم خوردم به خدا که فکر نکنی من دشمنتم یا بدتو میخوام رفیق من خودمم هر ساله تاپیک میزذم از الان بخونم میشه؟ مثل خیلیای دیگه ولی نه اونا و نه من هیچی نشدیم
چون واقعیت اینه برای کسی مثل من که سطحش صفره اولا زمان زیادی لازمه نه نیمه دوم سال دوما معلم خوب لازمه نه کتاب ریاضی خیلی سبز
من الان تو مسیر درستیم تست میزنم درس میخونم و تازه تو کلاس های ریاضی و فیزیک و شیمی اسم نوشتم مطمعنم امسال به رویام میرسم چون نه کمال گرایی دارم و نه وقتم کمه
موفق باشی
سلام داداش. چطوری؟ چه خبر؟
خب صحبتام توی دو بخش میشه:
بخش اول: اندر معایب کمالگرایی
منم دقیقا همین شرایط تو رو داشتم؛ منتها به نحو دیگهای. منم سر کمالگرایی و تا حدود زیادی تنبلی، پایه دهم رو نخونده بودم و یازدهم رو هم که به خاطر کرونا درگیر بودیم؛ تا قبل از امتحانات خردادماهش صفر صفر بودم. همین مسائلی که درباره برنامه چیدن گفتی، اینکه مثلا دو روز خوب پیش میری و بعدش به خاطر یه روز بد، کل برنامه رو کنار میذاری هم داشتم و کامل میدونم چی میگی. درکت میکنم برار
راهی که برای من جواب داد و معتقدم که بهترین راهحل این قضیس؛ اینه که یه معجونی درست کنی از تعهد و آگاهی.
الف) آگاهی: ببین از لحاظ آگاهی، باید متوجه بشی که این شرایطی که یه روز بد داشته باشی، یه روز به برنامههات نرسی، یه روز کار برات پیش بیاد و نتونی درس بخونی، یه روز خدایی نکرده مریض شی و ....؛ برای همه داوطلبای کنکور که قصد درس خوندن دارن پیش میاد. از رتبه شارژ ایرانسلی بگیر تا رتبه یک کنکور. از معدل 12 تا بالاترین معدل ممکن. اما خب اگه همه اینطوری میشن؛ تفاوتشون چیه؟
تفاوتشون توی این موضوعه که داوطلبای برتر، از این شرایط عبور میکنن. میگن خب طبیعیه؛ ما همه انسانیم و ربات که نیستیم که همه چیزمون مطابق برنامه پیش بره. اتفاقات غیرقابل پیشبینی زیادی برای هر کسی ممکنه بیفته و تنها راه عبور از این شرایط، اینه که با وجود غیرقابل پیشبینی بودن شرایط، سعی کنیم تا اونجا که میشه به برنامه پایبند باشیم و اگه یک یا چند روز نشد مطابق برنامه پیش بریم؛ بعدا سر فرصت جبرانش کنیم.
ب) تعهد: یه اشاره بهش توی متن آگاهی هم داشتم؛ باید به خود تعهد بدی که هر جا که شرایط نذاشت برنامت رو تکمیل کنی؛ سر فرصت مناسبی که برات ایجاد میشه جبرانش کنی.
بریم سراغ متن بعدی برای پاسخ به سوال بعدیت:
سلام. امیدوارم حالت خوب باشه.
هر سوالی داشتی میتونی همینجا یا از طریق @mohammad_8_2 توی ابراپلیکیشنبله بپرسی. امیدوارم زودتر نت وصل شه که خلاصی پیدا کنیم از این وضعیت.
خب خب، بریم سراغ سوال بعدیت.
ببین برای بحث رسیدن که اگه نظر منو میخوای، میرسی ولی خب نظر من اهمیتی ندارهکسی که قراره کارا رو انجام بده و برسونه، خودتی. یکم باید فشار بیشتری بیاری؟ صد در صد. غیرممکنه؟ نه.
منابعی که گفتی رو به نظرم دیگه درگیر کمالگرائیش نشو؛ ببین درسته برای شرایط شخصی هر فرد(دقت بشه به کلمه، "شخصی"؛ ممکنه یه دبیر از دید من عالی باشه و از دید تو فاجعه یا بالعکس) یه دبیر بهتر وجود داره ولی واقعا چه منابع و چه دبیرا، اونقدر که بخوای وقت خیلی زیادی پای مقایسشون صرف کنی با هم تفاوتی ندارن. کمالگرائی رو بذار کنار(یه چند مدت که بذاریش کنار تازه دنیا جلوت رنگی میشه و میبینی اع، همچین دنیایی هم داشتیما) و با همین منابعی که گفتی شروع کن و در نهایت هم همیشه سوالات مشابه امتحانات رو حل کن.
مطمئنم که موفق میشی داداش؛ بازم اگه سوالی بود، حتما بپرس.
سلام. امیدوارم حالت خوب باشه.
هر سوالی داشتی میتونی همینجا یا از طریق @mohammad_8_2 توی ابراپلیکیشنبله بپرسی. امیدوارم زودتر نت وصل شه که خلاصی پیدا کنیم از این وضعیت.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)