برنامه کانون تقریبا دیگه مشخصه که قراره چیکار کنه و هر کنکوری که بخواد آزمون شرکت کنه میتونه همین الآن برای آزمون اولش یه برنامه دو هفته ای بنویسه و کل بودجه اجباری (کار به برنامه موازی که اختیاریه نداشته باشه) بنویسه، باور کنید نوشتن این برنامه و روی کاغذ آوردن جزئیات همه چی رو مشخص میکنه برای شما و خودتون می فهمید که می تونید از پس بودجه آزمون بر بیاید یا جوگیر شدین و بخاطر حرفای بقیه میخواید آزمون بنویسید.
به نظرم اگر کسی میخواد امتحان کنه همین الآن که داره این متن رو میخونه بیاد یه برنامه دو هفته ای مطابق توضیحاتی که تو این پست گفتم (کلیک کنید) برای آزمون 22 مهر قلم چی از روی برنامه اولیه ای که کانون منتشر کرده بنویسه. بعد که برنامه رو نوشت حالا با توجه به سرعت و توانایی های خودش یه تایمی هم تخمین بزنه برای اجرای روزانه برنامه اش. دیگه وارد مرحله اجرای برنامه که شد خودش میفهمه راهی که اومده به دردش میخوره یا نه. اگر حس کرد میتونه این برنامه رو اجرا کنه بسم الله شروع کنه به اجرا کردن و دو هفته مطابق این برنامه جلو بیاره. من ابدا نگفتم کانون بده یا بودجه اش فلانه. فقط اونی که میگه چون رتبه ها و قبولی ها اکثرشون آزمون x میدادن پس منم باید حتما تو این آزمون شرکت کنم بیاد بشینه یه برنامه دو هفته ای مطابق منابع خودش بنویسه و روی این منابع با توجه به سرعتی که داره ببینه میتونه بدون سمبل کردن و ماست مالی اون 3-4 مرحله رو پیاده کنه یا همش توهم و خوش خیالی الکی بود. این کار به مراتب بهتر اینه که یه نفر مهر و آبان و آذر و ... خودش رو نابود کنه تا ببینه میتونه به بودجه آزمون برسونه یا خیر. همین الآن یه برنامه بچینید و یه دو دو تا 4تایی کنید ببینید روی کاغذ میتونید چیکار کنید برای هر آزمون.
این مورد هم که گفتید بعدا رشد میده و ... باهاتون موافقم ولی واقعیت اینه که من کنکوری با سطح نه چندان خوب و ضعیف خیلی کم دیدم که از آزمون اول با تراز 4800 شروع کنه و آزمون های بعدی بتونه روی خودش مسلط شه، کم و کیف مطالعه رو افزایش بده و حفظ انگیزه کنه تا به تراز 5500 بعد 6000 بعد 6500 و بالاتر برسه. در واقع از هر 10کنکوری 7-8تاشون نه تنها این ساعت و کیفیت مطالعه رو با دیدن اولین ترازشون افزایش نمیدن بلکه تازه میان آزمون بعد روحیه شون رو میبازن و کمتر هم میخونن اصلا خاصیت دانش آموز ضعیف همینه که روحیه اش رو با دیدن اولین شکست اولین اشتباه اولین نتیجه بد میبازه و کلا ول میکنه! اگر اینطور نبود که ضعیف نبود... مثلا کسی که الآن پایه خوبی نداره یه نگاه به گذشته اش کنید ببینید چقدر تایم هدر داده، چقدر میتونسته بره سمت کار کردن مباحث مهم تر و پیش نیاز های هر درس رو لااقل بخونه و رشد کنه ولی سمتش رفت؟ چرا دلمون میخاد با اضاف کردن یه آپشن جدید به زندگی خودمون رو گول بزنیم که از این به بعد دیگه پخته تر از قبلم عمل می کنم؟! واقعا آزمون رو با این دید شرکت می کنید که ببینید بهش میرسید یا خیر؟! میدونید تراز های بالای کانون میان آزمون میدن تا ببینن مباحثی که n ماه قبل مسلط کردن و تو فرجه دو هفته ای آزمون مرورش کردن و ازش کلی آزمون زدن حالا بازم ایرادی باقی داره که بیام رفعش کنم؟! خب همینا تراز 7200 و بالاتر کسب میکنن و همینا میان تبلیغ قلم چی رو میکنن و شما بعد دیدن همینا صف می کشید که قلم چی بنویسد! حواستون هست دارید با خودتون بخاطر حرف بقیه ای که اصلا کلا مسیر متفاوتی نسبت به شما طی کردن چیکار می کنید؟! ((حالا این وسط یک مشاور نادان میاد میگه خب دانش آموز ضعیف حقش بود که نرسوند و نتونست و نخواست و ادامه نداد حق نداره دیگه حرفی بزنه چون خودش ساعت مطالعه پایینی داشت خودش ناامید شد خودش دیگه ادامه نداد وقتی دید برنامه آزمون باهاش سازگار نیست باید تلاش خودش رو بیشتر می کرد! دقیقا مثل شیطان که اول خوب تورو تهییج میکنه برای انجام گناه و وقتی گناهی رو انجام دادی میگه خب خودت نخواستی آدم خوبی باشی به من چه که روحیه ات رو میباختی بعد هر آزمون به من چه که عین اون تراز 7000 قبلا پایه ات رو قوی نبسته بودی!)) بچه های ضعیف با آزمون نوشتن انتظار دارن یه پولی بدن و حالا آزمون و مشاور و پشتیبان و خانواده فشار بیاره که برن سمت کار کردن و قوی شدن ولی کسی نمیاد به اینا بگه که آغاجان آزمون محرک درس خوندن شما نیست، شما آزمون میری تا رفع اشکال کنی یکسری مهارت تازه تر به مهارت های خودت اضاف کنی ببینی کیفیت داره کمیت ات یا خیر، اگر بیای آزمون دادن رو یه محرک برای خودت در نظر بگیری یه بار که به بودجه نرسوندی دیگه بی انگیزه میشی و حالا دائم میخوای از برنامه آزمون جدا بشی یکم که فشار اومد دوباره برمیگردی به تنظیمات کارخانه و میشی همون احمد و زهرا و میثمی که تابستون زور میزد بخونه ولی همون 2 ساعتم نمیخوندااا تبدیل میشی به شروع صفر از بهمن امسالااااا ! آقاجون کانون، گزینه دو، گاج و ... من با هیچ کدوم این آزمونا دشمنی ندارم خیلی هم خوب میدونم همه رو ولی این آزمونا رو یه سری آدم باهوش بوجود آوردن تا اونی که وظیفه خودش میدونه درس خوندن رو و میخواد واقعا درس بخونه و کمیت مطالعاتی بالایی داره از ب بسم الله که شروع کرد به درس خوندن تا اون آخر تحت یه نظم خاصی درس بخونه، دوره کنه، رفع اشکال کنه، اون سیستم کلی ولی برمبنای دانش آموز قوی چیده شده، میخواد دانش آموز قوی و متوسطی که توان بالایی برای مطالعه داره اون درس هایی که خونده رو رفع اشکال کنه و اگر جایی داره اشتباه میره سریع بفهمه و جاده غلط رو تا ته ادامه نده. این آزمون ها هیچ کدوم به درد یکی که تا الآن 2 ساعت هم درس نخونده و فکر میکنه مشکلش آزمون ندادنه نمیخورن و تازه ممکنه به روند عادیش هم ضربه وارد کنه.
راجع به جمله قرمز رنگی که بولدش کردم داخل متن یه مورد هم اضاف کنم:
من دانش آموز دیدم که 3 دور کل منابع کمک درسی خودش رو کااااامل عوض کرده بود تا بالاخره شروع کنه به درس خوندن. یعنی برای اینکه انگیزه بگیره و دیگه زور بیاره که شروع کنه بی دلیل منبع عوض می کرد یا یه کتاب جدید میخرید و کلاس اضاف میکرد! آخرشم هیچ وقت هیچ وقت شروع نکرد. چرا؟ چون مشکل اصلی چیز دیگه ای هست که خودتون بهتر میدونید... میخوام اینو بگم: مشکل اصلا آزمون نیست، فلان کتاب و کلاس و منبع نیست. آزمون که یه آپشن خوبه برای کسی که وظیفه خودش میدونه درس خوندن رو کم و کیف مطالعه خوبی داره، کتاب تست سطح بالا هم همینطور، کلاس نکته تست و همایش هم همینطور هیچ کدوم این انتخاب هایی که انقدر تو این انجمن بحث سرش میشه مشکلی نیستن. آزمون یه برنامه مشخص یه مسیر تقریبا غیر قابل بازگشته (نقاط جبرانی داره ولی آیا واقعا شما آدمی هستید که بتونه جبران کنه و مثلا n مبحث نخونده و ماست مال شده رو داخل 3 هفته جمع و جور کنه و خودش رو برسونه؟!) سیستم آزمون نیاز به مطالعه و پیشروی پیوسته شما داره نیاز به کم نیاوردن و تلاش ادامه دار و زیاد داره با 3-4 ساعت وقت آزاد در روز نمیشه درست درمون به بودجه یه آزمون رسید با روزی 40 تا تست زدن نمیشه تراز بالای 6000 کسب کرد همه منطق قلمچی یا گزینه دو یا ... برمبنای اینه که شما یه روبات هستید که سر یه تایم مشخصی درس هارو می بندید حالا این تایم اگر دی بود بیا اضافه تر این مباحث هم بخون! سر و ته این سیستم همینه و هیچ منطق خاصی برای این چیدمان نداره و این سیستم حتی برای اکثر افراد قوی هم برنامه اش کارامد نیست ولی این افراد با هوشمندی خودشون میان از آزمون بعنوان یه آپشن اضافه تر برای رفع اشکال و مرور و یادگرفتن مهارت های بیشتر استفاده می کنن و نتیجه هم میگیرن. دانش آموزی که الآن تراز 7000 کانونه برو ازش بپرس داری دقیقا مطابق بودجه کانون جلو میاری ببین چی بهت جواب میده البته اگه راست گو باشه، قطعا از یه سری درس ها عقب تر و از خیلی درس هام جلوتر از برنامه است ولی اینارو هیشکی توجه نمیکنه و همه میگن بهترین برنامه رو کانون داره بدوید بنویسید، البته چرا یک نفر که خیلی هم معروفه فک کنم رتبه 1 کنکور 98 دقیقا گفته بود که من اصلا کاری به بودجه کانون نداشتم و مطابق برنامه مشاور خودم درس میخوندم و حالا یه آزمونی هم هر جا لازم بود میدادم برای مرور و رفع اشکال بیشتر ولی این حرف ها رو ببری نشون کسی بدی که سرش رو کرده زیر برف قطعا فایده نمیکنه.
این عکس داره کل آزمون هایی که رتبه 1 کنکور 98 بصورت جدی شرکت کرده رو نشون میده: (یکسری آزمون هم بود که فقط اومده بود داده بود و مثلا دو تا درس کلا جواب داده بود و تراز 5500 کسب کرده بود که اونارو کانون برای اینکه آبروش نره یادمه به محض اینکه رتبه ها اومد از صفحه اش حذف کرد) =
این عکس رو ببر پیش هر مشاور و کنکوری و غیر کنکوری که میگه شرکت منظم در آزمون عامل اصلی موفقیت در کنکوره و اگر آزمون ثبت نام نکنید دیگر بدبخت خواهید شد تا شیاف کنه. نه موفقیت در آزمون ملاک خوبیه برای موفق شدن در کنکور (هزار تا مثال برات میارم طرف با تراز 6500 و حتی بهتر رتبه اش خوب نشده امسال) و نه موفق نشدن یا کنار نیومدن با بودجه آزمون ملاک خوبیه برای اینکه روی یک نفر برچسب تنبل و بی خاصیت و ... بزنیم و محکومش کنیم به پایین آوردن سطح هدفی که برای خودش در نظر گرفته. این آدمای صفر و یکی رو بذارید کنار که برای همه چیز یه حالت خوب (همه) و یه حالت بد (هیچ) در نظر می گیرن حالا سعی میکنن هر طیفی از دانش آموزان رو سوق بدن سمت حالتی که از نظر خودشون ایده آل ترینه و اینطوری یه ملت رو بدبخت میکنن/: