پیرو تاپیک
افسانه ای به نام «انگیزه» امروز میخوایم راجب یکی از مهم ترین روش های ایجاد انگیزه درونی صحبت کنیم:
جورنالینگ
خیلی از افراد متخصص توی زمینه پیشرفت شخصی اعتقاد دارن که...
.gif)
بیخیال خودمونی بخوام بگم یه عادت خیلی خوبه که خودم توی سال کنکور داشتم و خواستم با شما هم اشتراک بذارم اگر دوست داشتین استفاده کنید
.gif)
کلا اینکار روزی ده دقیقه ازتون وقت میگیره (5دقیقه بعد بیداری و 5 دقیق قبل خواب)
اگر بخوام خیلی خودمونی و خلاصه جورنالینگ رو توضیح بدم، میتونم بگم یک چیزی هست بین برنامه ریزی و خاطره نویسی. توی جورنال روزانه ما احساسات و افکار روزانه مون رو ضبط و کنترل میکنیم همچنین برای اهدافمون برنامه ریزی شفاف و قابل اندازه میکنیم.
مثلا شما تصمیم میگیری طی این ماه میانگین تعداد تستتون رو 100 تا افزایش بدین ولی خب این یه ایده اس و برای انجامش باید قدم های کوچک و حساب شده بردارین. جورنالینگ به شما کمک میکنه که این قدم های کوچیک رو برنامه ریزی کنید. خوبی جورنالینگ اینه که باعث میشه متوجه بشین هر روزی که میگذره کلی ارزش داره و چقدر میتونید توی یک روز پیشرفت کنید!
.gif)
جورنالینگ انواع مختلف و روش های مختلفی داره اما ما تمرکزمون روی نوعی جورنالینگی هست که توی کنکور به درد بخوره و من نمونه جورنالینگی که خودم توی کنکور انجام میدادم رو میخوام ارائه کنم
.gif)
عکس پایین رو ببینید تا کاملا متوجه بشین یه جورنال کنکوری چجوریه:
جورنال مخصوصا وقتایی که ذهنتون پریشونه و کلا حالتون از زندگی بهم میخوره خیلی به درد میخوره! شاید بگین خب مثلا من بنویسم که حالم بده چه فایده ای داره صرفا نوشتنش که حالم رو خوب نمیکنه... درسته اما وقتی شما با آگاهی کامل مینویسید که همچنین احساسی رو دارین ضمیر خودآگاهتون قبول میکنه که همچنین احساسی دارین و سعی نمیکنه از اون احساس فرار کنه... و همچنین این فرصت رو به شما میده که ریشه های این احساس رو بررسی کنید و همچنین فرصت اینکه بررسی کنید چه کار هایی میتونید انجام بدین که دیگه این احساس بد رو نداشته باشین و به سوی روز های بهتر قدم بردارید.
فقط چند تا نکته راجب جورنالینگ بگم بهتون:
1- هیچ قانونی توی جورنالینگ وجود نداره و این نمونه ای هم که من گذاشتم چیزی بود که برای من کار میکرد شما هم هر روشی که میبینید براتون جواب میده همون روش رو پیش بگیرید
2- کمال گرا نباشید! یادتون نره شما برای هیچکسی جز خودتون قرار نیست بنویسید! و اصلا اصل جورنالینگم اینه که هر چیزی توی ذهنتون اومد بنویسید
3- حتما سعی کنید با کاغذ و قلم بنویسید چون خود دست خطتون هم نشون دهنده وضعیت روحیتون هست!
3.5- سعی کنید یه دفتر برای جورنالینگ بردارید و تاریخ هر روز رو بالای برگه بنویسید به جای اینکه از سررسید استفاده کنید!
4- سر یه تایم مشخصی جورنال بنویسید؛ بهترین موقع همون 5 دقیقه بعد بیدار شدن 5 دقیقه قبل خوابیدنه
5- از شکست خوردن تو جورنال نویسی نترسید ممکنه روزایی بیان که حوصله نوشتن نداشته باشین پس فکر نکنید اگر چند روزی ننوشتید دیگه کلا نوشتن به هیچ دردی نمیخوره و کل پروژه شکست خورده
موفق باشیییید
.gif)
هر سوالی هم داشتید در خدمتم