سلام دوستان امیدوارم حالتون خوب باشه.
حدود یه هفته پیش بود که میخواستم برم کتاب زیست آی کیو پلاس رو بگیرم. وقتی رفتم توی گاج مارکت دیدم عه! اون کتاب رو که تالیف حمیدرضا زارع بود رو برداشتن، در عوضش یه کتاب جدید با عنوان آی کیو گذاشتن! (فقط اون پلاسش رو حذف کرده بودن). این کتاب آی کیوی جدید، تالیف محمد عیسایی و اسفندیار طاهری ( مولف های کتاب های فانتوم زیستاز) هستش ولی Structure و ساختار و چهارچوب کتاب، همون ساختار کتاب آی کیو پلاس حمیدرضا زارع هست و واقعا الان نمیدونم اینا چه بازیهایی هست که راه انداختن!
و حالا هدف از زدن این تاپیک: مشاوره ی خرید این کتاب هستش و اینکه دوستانی که خریدنش، نقدشون رو اینجا بنویسنو همچنین کسایی که نظام قدیم از زیست آی کیو استفاده میکردن، این کتابو با اون مقایسه کنن.
من خودم کتاب رو گرفتم واسه همین اولین نقدو مینویسم:
۱- سطح تستها بالاست! و همینطور باید به عنوان منبع دوم و بعد از تسلط شما روی کتاب درسی و منبع اولتون استفاده بشه.
۲- دسته بندی تستها خوبه. تست های واجب و مستحب و بدون علامت رو (مثل شیمی بهمن بازرگانی) جدا کرده و تستهایی که ترکیب توشون داشته رو هم بر اساس اینکه ترکیب با مطالب قبلی یا بعدی یا هر دو باشن، دسته بندی کرده.
۳- از نظر خود من، شبیه به آی کیو زیست نظام قدیمه (هر چند خودم نداشتمش ولی از روی چیزایی که شنیدم حدسم اینه).
۴- توی درسنامه هاش کادر های خلاصه و نموداری داره و واقعا به یادآوری مطالب کمک میکنه.
۵- سطح تستها، اکثرا متوسط رو به بالاست. در کل میشه گفت از هر صد تا تست غیر ترکیبی، ۷۵ تاش متوسط رو به بالاست، ۵ تاش آسون و بیست تاش چالشی و سخت.
۶- همونطور که از خیلیا شنیده بودم که کتاب آی کیو زیست نظام قدیم، بعضی وقتا روی چیزای الکی گیر داده، این کتاب هم همینطوره! مثلا یه نمونه ش از فصل ۶ دهم اینه:
سوال(موردشماری): چند مورد از عبارت های زیر از وظابف واکوئل ها در یاخته های هوهسته ای به شمار میرود؟
یکی از مورداش: جلوگیری از آسیب غشای اندامک های غشادار یاخته
من خودم به شخصه توی زیست دهم و یازدهم همچین چیزی نخونده بودم مگر اینکه توی زیست دوازدهم یه چیزی گفته باشن که من نمیدونم:/ این مورد رو درست گرفته.
علت درست بودن: آنزیم های درون لیزوزوم درون واکوئل قرار دارند. این واکوئل با جلوگیری از خروج این آنزیم ها از لیزوزوم، از آسیب غشای اندامک های غشادار یاخته توسط این آنزیم ها جلوگیری میکند.
.gif)
.gif)
.gif)
و اما جمع بندی اینکه: کتاب خوبیه! اگه بعد از تسلط روی منبع اول به یه منبع دوم نیاز داشتین، توصیه ام اینه از این کتاب استفاده کنین.
همونطور که گفتم بقیه هم نظراتشونو درباره این کتاب زیر همین تاپیک اعلام کنن و دوستان نظام قدیم هم این کتابو با آی کیو نظام قدیم مقایسه کنن.
پیشاپیش ممنون از همگی