X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 1 از 4 12 ... آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 1 به 15 از 54
    1. Top | #1
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات

Lightbulb سوال فوری در مورد غشاسازی !

سلام تو کتاب درسی تو پالگراف مربوط به شبکه زبر نوشته : " بعضی از پروتئین هایی که توسط ریبوزوم ها سنتز میشن و نیز فسفولیپید هایی که توسط آنزیم های شبکه اندوپلاسمی ساخته میشن ..." دیگه ادامه شو ننوشتم
      حالا سوال ===>پس غشا سازی فقط توسط شبکه زبر صورت میگیره ؟ پس شبکه صاف فسفولیپید ها رو برای چه کاری تولید میکنه ؟

2. Top | #2
      همکار سابق انجمن

Geryeh
      نمایش مشخصات
      هم پروتیینها و هم فسفولیپیدهای غشا توسط زبر ساخته میشه

فسفولیپیدای صاف هم تو هزارتا ماده وجود دارن وثلا هورمونهای لیپیدی توسط شبکه صاف تولید میشن

یا مثلا سورفاکتانت که در اواخر جنینی ترشح میشه یه نوع فسفولیپیده و از شبکه آندوپلاسمی صاف ساخته میشه
      بدترین شرایط تو آرزوی یکی دیگه است، برای همه آرزوی معجزه میکنم...

اوساکار پادو نمیشه...! کسی خوشبختی رو به تو کادو نمیده...! بجنگ برا چیزی که میخوای...! بجنگ برا چیزی که میخوای

3. Top | #3
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات

Lightbulb

نقل قول نوشته اصلی توسط amir_t نمایش پست ها
      هم پروتیینها و هم فسفولیپیدهای غشا توسط زبر ساخته میشه

فسفولیپیدای صاف هم تو هزارتا ماده وجود دارن وثلا هورمونهای لیپیدی توسط شبکه صاف تولید میشن

یا مثلا سورفاکتانت که در اواخر جنینی ترشح میشه یه نوع فسفولیپیده و از شبکه آندوپلاسمی صاف ساخته میشه
      سلام فرمایش شما متین ( فقط برای توضیح بیشتر سورفاکتانت مجموعه ای از انواع فسفولیپیدها و یون هاست در ضمن منظورت از هورمون لیپیدی همون استروئیدیه که با فسفولیپید هم رفت و آمدی نداره !) . مشکل من اینجاست که تا جایی که به چشم من خورده غشا سازی وظیفه مشترک هر دو نوع شبکه اندوپلاسمیه . ولی از جملات کتاب اینطور به نظر میاد که شبکه صاف نقشی نداره . خب حالا من با کنکور و کتاب درسیم کار ندارم . میخوام بدونم که غشا سازی وظیفه هر دو نوع شبکست یا فقط زبر؟ چرا ؟ لطفا دوباره جملات کتاب رو برام ننویس
      ویرایش توسط fery : 14 مرداد 1391 در ساعت 20:53

4. Top | #4
      همکار سابق انجمن

Geryeh
      نمایش مشخصات
      دوست عزیز توی غشاسازی به هیچ وجه صاف نقش نداره من پزشک نیستم که خارج از کتاب و کنکور بت بگم ولی در حد کنکور کلا صاف اصلا در غشاسازی نقش نداره
      حتی اینا بت بگم که حتی ریبوزومها هم نقشی در غشاسازی نداره(اگه اینجا را قبول نداری بگو تا دلیل هم برات بیارم)

در مورد هورمون هم بله هورمونهایی لیپیدی همون منظورم استروییدیه میدونی که لیپیدها به 3 دسته تقسیم میشن و استرویید یکیش هست و این هورمونها توسط صاف ساخته میشن
      اینکه هم میگی جملات کتاب را ننویس زیاد قشنگ نیست اگه داری برای کنکور میخونی حتما و حتما به کتاب پایبند باش البته میتونی با لینکای زیر هم بری

http://konkur.us/thread390.html
      کنکور - چگونه زیست شناسی بخوانیم و درصد بالایی کسب کنیم

اوساکار پادو نمیشه...! کسی خوشبختی رو به تو کادو نمیده...! بجنگ برا چیزی که میخوای...! بجنگ برا چیزی که میخوای

5. Top | #5
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات

Lightbulb

سلام . مرسی که جواب دادی . فقط چند تا جمله :
      اولا که لازم نیست پزشک باشیم تا جواب رو بدونیم چون این مربوط به مبحث سلولی میشه که دکترا این درسو در حد مقدماتی میخونن ( یعنی تعطیلن ) . دوم اینکه چون این سوال خیلی ذهنمو مشغول کرده بود رفتم کتابای تستی مختلفی رو نگاه کردم . کتابایه معتبری مثل مهرو ماه ، خیلی سبز ، نشر دریافت و . . . دقیقا نوشته بودن که تو سنتز فسفولیپیدهای غشایی(هر نوع غشایی چه غشای سلولی چه غشای اندامک ) شبکه صاف نقش اساسی داره .از طرف دیگه کتابایه معتبره دیگه ای مثل تخته سیاه نوشته بود که فسفولیپید غشایی فقط توسط شبکه زبر ساخته می شه ! این یعنی پارادوکس ! بخاطر همین میگم جمله کتاب برام مهم نیست( چون میخوام اینو یاد بگیرم نه برای کنکور بلکه برای خودم شایدم المپیاد )
      ولی دویومندش اینکه ریبوزوم تو غشا سازی نقشی نداره رو اصلا قبول ندارم چون که تو ساختار غشا پروتئین داریم قلب پروتئین سازی سلول هم که ریبوزومه حالا بسته به جاش یا آزاده یا رو شبکه زبر
      .
      ویرایش توسط fery : 15 مرداد 1391 در ساعت 09:19

6. Top | #6
      همکار سابق انجمن

Geryeh
      نمایش مشخصات
      احسنت که دنبال المپیاد هستی من عقلم نرسید که برم دنبال المپیاد!!!

اما من که 2 تا کنکور 90 و 91 را تجربه کردم بت میگم که جواب درست جواب تخته سیاه هست و سازمان سنجش

جواب تخته سیاه را میپذیره یعنی در حد کنکور صاف هیچ نقشی در غشاسازی نداره و هم فسفولیپیداش و هم پروتییناش

توسط زبر ساخته میشه البته ازت نمیخوام که قبول کنی حرفه منو ولی من این تجربه گرون قیمتا با 2 سال کنکور دادن بدست اودم

در مورد این قضیه که البته تو مطرح نکردی و خودم مطرح کردم که در فرایند غشاسازی ریبوزوم نقش دارد یا خیر باید بگم خیر نقش نداره

اینم در حد کنکور هست و بر اساس تخته سیاه که ریبوزوم در غشاسازی نقش ندارد البته هر آدم عاقلی میدونه غشا پروتیین داره و پروتیین باید در ریبوزوم ساخته بشه

ولی بر اساس یه قانون که تو کتابای معتبر داخل و خارج اوومده اندامکی که خود غشا نداشته باشد در غشاسازی نقش ندارد

این سوال در کنکور سراسری اوومده است و من بر اساس تجربه اینا را فهمیدم{{{ یه جورایی این کتابا میگن که ریبوزوم در پروتیین سازی نقش دارد نه مستقیما در غشاسازی حال این پروتیین در غشا قرار میگیرد خب بگیرد!!}}}

7. Top | #7
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات

Lightbulb

سلام . حالا اون چرب و چیلیا رو ولش کن . ولی در مورد پروتئین های غشایی یه تجدیدنظر کن . ===> جمله کتاب درسی گفته بعضی از پروتئین های ساخته شده توسط زیبوزوم و . . . درون غشای (نشد پروتئین غشایی ؟) شبکه اندوپلاسمی جای میگیرن و غشای شبکه وسیع میشه و وزیکولها به سمت اندامک ها میرن و چیزای دیگه آقا این مدیر گروه ما کجاست فکر کنم فقط اون جواب درستو بدونه:
      ویرایش توسط fery : 16 مرداد 1391 در ساعت 09:33

8. Top | #8
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      آقا تو جواب یکی از این آزمونای گزینه 2 نوشته بود فسفولیپید های لازم برای غشاسازی رو صاف میسازه و بعد زبر از اونا استفاده میکنه،درسته؟

9. Top | #9
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Alireza نمایش پست ها
      آقا تو جواب یکی از این آزمونای گزینه 2 نوشته بود فسفولیپید های لازم برای غشاسازی رو صاف میسازه و بعد زبر از اونا استفاده میکنه،درسته؟
      سلام به نظر من که درسته دلیلاش بالاست . تا ببینیم که نظر مدیر بخش چیه . گزینه دو هم که کارش درسته . .

10. Top | #10
      همکار سابق انجمن

Geryeh
      نمایش مشخصات
      من جواب را دادم حالا شما حتما از دکتر کوچکزاده بپرسید و جواب را به من نیز بدید ببینم که 2 سال سازمان سنجش اشتباه میکرده یا نه

11. Top | #11
      همکار سابق انجمن

Geryeh
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط fery نمایش پست ها
      سلام . حالا اون چرب و چیلیا رو ولش کن . ولی در مورد پروتئین های غشایی یه تجدیدنظر کن . ===> جمله کتاب درسی گفته بعضی از پروتئین های ساخته شده توسط زیبوزوم و . . . درون غشای (نشد پروتئین غشایی ؟) شبکه اندوپلاسمی جای میگیرن و غشای شبکه وسیع میشه و وزیکولها به سمت اندامک ها میرن و چیزای دیگه آقا این مدیر گروه ما کجاست فکر کنم فقط اون جواب درستو بدونه:
      عزیزمن چرا حرفه منو تکرار میکنی تو رو خدا یه ورده دقیقتر پاسخ منو بخون دارم بهت میگم بر اساس یه قانون کلی که در کتابای معتبر داخل و خارج اوومده

اندامکی که خود غشا نداشته باشد در غشاسازی نقش ندارد منم میدوونم که ریبوزومای زبر پروتیین های غشا را میسازه اما فقط پروتیینای غشا را میسازه نه غشا

جواب اینکه آیا ریبوزوم در غشا سازی نقش دارد جواب نه است چون بر اساس قانون بالا ریبوزوم غشا ندارد

12. Top | #12
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات

Lightbulb

سلام . مدیر بخش کجایی کجایی پس چرا نمیایی . . . .

13. Top | #13
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      سلام , منم یه مدت پیش سوالی مشابه سوال شما داشتم که توضیحات خیلی سبز در فصل 2 منو قانع کرد گفته بود چون آنزیم های لازم برای ساخت فسفولیپید های غشاء در شبکه زبر ساخته میشه کتاب غشا سازی رو کار شبکه زبر میدونه منبع معتبر بیولوژی کمپبل جلد 1 صفحه70-71: شبکه زبر دارای دو عملکرد اصلی است . یکی از آن ها ساختن غشا است . بعضی از پروتئین هایی که به وسیله ریبوزوم های شبکه زبر ساخته می شونددر داخل غشاء آن قرار می گیرند. به همین ترتیب فسفولیپید هایی که به وسیله آنزیم های شبکه زبر ساخته شده اند نیز داخل غشاء شبکه زبر قرار می گیرند...

14. Top | #14
      همکار سابق انجمن

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      جوابی که امیر و میس مختاری دادند درست است و مورد تایید بنده است
      خوشحالم که اینقدر به ریزه کاری کتاب دقت میکنید ولی مواظب باشید این وسواس زیاد و دقت بیش از اندازه شما را از هدف اصلی خودتان دور نکند و فقط به فکر رفتن به جزئیات و اشتباهات و یا مفاهیمی که کتاب درسی به آن به طور مستقیم اشاره نکرده بروید
      دستانی که به سوی آسمان بلند میشوند هیچ گاه خالی بر نمی گردند.برای هر گونه مشاوره و برنامه ریزی رایگان ، معرفی بهترین منابع آموزشی کتب و سیدی های آموزشی با شماره 09381645169 تماس بگیرید.
      www.piruzanpub.ir

15. Top | #15
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      سلام مرسی که جواب دادین (همتون رو می گم) . فقط یه سوال ( اخریشه دیگه گیر نمی دم ) طبق چیزی که خانم مختاری نوشته چون انزیم های لیزوزومی هم توسط شبکه زبر ساخته میشه اونوقت باید بگیم که مثلا تجزیه اندامک های پیر به عهده شبکه ی زبره ؟؟؟( جای شبکه صاف رو با لیزوزوم عوض کردم ) . در مورد چیزی که امیر خان گفته بود ( نقل قول : جواب اینکه آیا ریبوزوم در غشا سازی نقش دارد جواب نه است ) اقا مگه غشا در هم نیست ( لیپید و پروتئینش با همه) چرا تو غشاسازی فقط لیپیدشو حساب کردین ؟. غشا بدون پروتئین که غشا نمیشه !
      ویرایش توسط fery : 19 مرداد 1391 در ساعت 09:27

صفحه 1 از 4 12 ... آخرینآخرین

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)

کلمات کلیدی این موضوع

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن