در گفتگویی که با رتبهی 1 کشوری تجربی کنکور 94، سارا همتی، انجام دادهایم، تجربهی خود را از دوران جمعبندی، آزمونهای جامع پایانی، دوران تورق سریع، روز قبل از کنکور و روز کنکور با شما درمیان گذاشته است. این گفتگو را در زیر بخوانید:
- لطفا خودتان را معرفی کنید:
سارا همتی هستم رتبهی 1 تجربی کشوری در کنکور 94.
- برای جمعبندی نیمسال دوم و پروژهی 7 چه کار کردید؟ در آن پروژه افت داشتید یا رشد تراز؟ آیا از برنامه جدا شدید؟ آیا ناامید شدید؟
اصلا جدا شدن از برنامه نداشتم و با برنامه درس میخواندم. در این ایام، برای جمعبندی مطالب نیمسال دوم، سوالهای آزمونهای سالهای قبل کانون را کار میکردم و نتایجم عادی بود و افت و خیزهای طبیعی داشتم.
- از دوران جمعبندی برایمان بگویید. شما چگونه درسهایتان را در آن دوران جمعبندی کردید؟
من هر روز آزمون هاي كتاب زرد را تمرين مي كردم . چون سوالهای کنکور را بارها قبلا زده بودیم تستها را به خاطر داشتم و جواب دادن به کنکورهای سالهای اخیر 2.5 ساعت بیشتر طول نمیکشید. هر روز صبح یک آزمون از کنکورهای سالهای قبل میدادم بعد برمیگشتم نکات را یادداشت میکردم اگر صورت سوال نکتهای داشت در همان صورت سوال مینوشتم. نکات عمومیها را هم که قبلا نوشته بودم ولی اگر نیاز بود باز هم نکته مینوشتم. سپس در تمام دروس، مطابق با سوال آن، به صورت منظومهای درس میخواندم. در برخی از دروس از جمله زمین و زیست صورت سوالها نکته دارد این نکات را درمیآوردم و مینوشتم. در دو درس، ریاضی و فیزیک بیشتر فرمول خواندم و نیاز به خواندن نبود فقط دوباره سوالات کنکور را زدم. برای شیمی متن کتاب و حفظیها را میخواندم.از دومین آزمون جامع به این روش کار کردم. برای آزمون اول یعنی 2 هفتهی اول، سوالات کنکورهای اخیر اختصاصی را زدم بعد از كتاب شبیهساز تست زدم چون میخواستم سوالاتش تکراری نباشد. در دوران جمعبندی تاکیدم بر عمومیها بود. عید هم که عمومیها را کار کردیم خیلی به من کمک کرد چون قبلش مشکل داشتم. پاسخ تشریحی زرد عمومی هم نکته داشت که کنارش مینوشتم که بعدا مرور کنم.
- ما معتقدیم نکتهبرداریهای شما در دوران جمعبندی متفاوت از نکتهبرداریهای ابتدایی طول سال است و توصیه میکنیم نت بردارید و آنها را در تورق سریع هم مرور کنید. آیا شما هم این کار را انجام دادید؟
صورت سوال برخی از سوالهای کنکور و حتی گزینههایی که جواب نیستند، نکته دارند در نتیجه من نکات آنها را مینوشتم. همچنین حالتهای ترکیبی زیست را کنار صورت همان سوال مینوشتم؛ برای ریاضی و فیزیک هم برای این که نکات یادم بیاید مینوشتم بعد برای آزمون بعد مرور میکردم.برای عمومی نکتهی زیادی برنداشتم چون قبلا نوشته بودم نکات زرد عمومی را هم 3 روز مانده به کنکور مرور کردم.
چقدر سوالات آزمونهای کانون از نظر شما مشابه کنکور بود و به شما در شبیهسازی شرایط کنکور کمک کرد؟کلا آزمونهای کانون تمرینی برای کنکور هستند. سطح سوالات بالاست و روش تفکر برای هر سوال مشابه روش تفکر برای سوالات کنکور است و از این لحاظ به ما کمک میکردند.
- تورق سریع را چند روزه و چگونه انجام دادید؟
هفتهی آخر یک بار کل سوالات و کل کتابها را خیلی سریع نگاه کردم و هر چه بلد بودم به ذهنم میآمد. دقت کنید هر چه بلد بودم نه اینکه بخواهم مطلب جدیدی بخوانم چون اصلا این زمان موقع یادگیری نیست موقع به یادآوری است.
- روز قبل از کنکور چه کار کردید؟
هم درس خواندم و هم سوالات کنکور ریاضی قبل از کنکور خودمان را بررسی کردم. الان که با دوستانم در ارتباط هستیم میبینم همهی ما قبل کنکور درس خواندیم. زیست خواندم. تا ساعت 4 درس خواندم در واقع تورق سریع کردم سوالهای کنکور رشتهی ریاضی که منتشر شد سوالهای عمومی رشتهی انسانی و عمومی رشتهی ریاضی و شیمی رشتهی ریاضی را حل کردم و جواب طراحان قلمچی به سوالات کنکور ریاضی را در سایت مشاهده کردم. در کل در این روز، من تا ساعت 7 غروب درس خواندم.
- ما در کانون توصیه میکنیم دانشآموزان رشتهی تجربی سوالات کنکور ریاضی را ببینند و تحلیل کنند، با توجه به اینکه خود شما هم این کار را کردید، آیا شما با این کار موافق هستید یا مخالف؟ برخی معتقدند ممکن است استرس دانشآموزان را افزایش بدهد. نظر شما چیست؟
- باید سوالات کنکور ریاضی را میدیدم مخصوصا سوالهای جدیدی داده بودند یک لحظه مواجه شدن با این سوالات در کنکور تجربی بدتر است. در واقع خوب است که آمادگی ذهنی داشته باشیم.
همچنین من نمیتوانستم روز قبل از کنکورم بیرون بروم یا بیکار بمانم، بیکار ماندن استرس ایجاد میکرد.
- در مورد روز کنکور خودتان کمی صحبت کنید. آیا اتفاق خاصی نیفتاد یا شرایطی که مجبور به مدیریت شرایط شوید؟ روز کنکور چگونه توانستید در پاسخ به سوالات تقریبا سخت شیمی در زمان محدود پاسخ مطلوبی دهید؟
روز کنکور من خوب بود ولی پشتیبان ویژهی من، مریم مجرد ثانی رتبه 4 کشور سال 92 از شیروان 2 روز قبل کنکور که تماس گرفت تعریف میکرد که ساعت 12 شب قبل کنکورش که خواب بوده یک کامیون سبب سروصدا شده بود و او تا 3 نتوانسته بود بخوابد و سر کنکور هم یک نفر سرو صدا ایجاد میکرده و تمرکز او را به هم میزده همچنین گوشی یک نفر در جلسه کنکور زنگ خورده بود. از صحبتهای او نتیجه گرفتم که هر اتفاق غیرمنتظرهای هم که بیفتد همان اتفاقی خواهد افتاد که باید میافتاد و ایشان هم در کانون همین رتبه را کسب میکردند که در کنکور کسب کردند و این به من آرامش داد که شاید حتی حادثهی غیرمترقبه هم نتیجه را تغییر ندهد.به دانشآموزان هم توصیه میکنم به بیخیالی سپری کنند، انگار چیزی قرار نیست نتیجهی شما را تغییر دهد.
- انتخاب رشته را از چه زمانی آغاز کردید؟ در طولانی مدت بود یا سریع؟
رشتهی انتخابی من پزشکی و داروسازی بود و حتی بین این دو رشته شک داشتم چون هر 2 را دوست داشتم پیگیری هم کردم گفتند نمیشود هر 2 را با هم خواند من کارهای تحقیقاتی دارو را دوست داشتم البته به من گفتند در دانشکدهی پزشکی، خودشان امکان میدهند که درسهای رشتهی دارو را در پزشکی برداریم. بعد از اعلام نتایج به رشته فکر کردم. اول لازم بود رتبهام معلوم شود بعد.در نهایت از اینکه تجارب خودتان را در اختیار دانشآموزان کنکوری قرار دادید از شما سپاسگزاریم و برای شما آرزوی موفقیت روزافزون داریم.
تهیه و تنظیم
ناهید منجمی