سلام!
دوستان من چندتا سوال دارم از کتاب آزمون فار پایه...پایین نوشتمشون و بعد سوال اصلیم رو هم از اون سوال پرسیدم....ممنون میشم کامل به سوالاتی که پایین هر سوال پرسیدم کامل جواب بدید..اصل سوال من همون سوالاتی هست که زیر هر سوال پرسیدم...برام مهمه!!
ممنون
راستی توی عنوان تایپیک نوشتم غول های شیمی ولی خب راستش سوالات زیاد سخت نیستن ولی خب برای تحریک انگیزه نوشتم!!البته سوالای آبکی هم نیستن!!
1-اگر 0/1 مول نمک آب پوشیده Na2SO4.8H2O(دراینجا منظور از عدد 2 جلوی سدیم زیروندش هست)گرما داده شود و وزن آن جدود 18/9درصد کاهش یابد،Xدرفرمول شیمیایی جامد باقیمانده (Na2SO4.XH2O)
به تقریب کدام است؟(H=1 , O=16 . S=32 , Na=23)
این سوال رو کلا نمیفهم!یه توضح کامل بدید که چطور حل میشه!
2- اگر 3/1 سدیم اکسید را به مقداری آب اضافه کرده و حجم محلول را با افزودن آب به 500ml می رسانیم.مولاریته ی محلول حاصل کدام است؟(H=1. O=16 . Na=23)
چرا نمیشه این سوال رو مثل سوالات معمولی حل کرد؟یعنی گفت اول 3/1 گرم Na2O رو به مول تبدیل کرد و سپس به حجم محلول تقسیم کنیم که جوابش بشه0/1؟!از کجا بدونیم باید استوکیومتری بنویسیم؟!
3- اگر 0/2مول پتاسیم هیدروکسید را در 103 گرم آب حل کنیم و محلولی با چگالی 1/152گرم بر میلی لیتر بدست می آید.محلول حاصل با چند میلی لیتر محلول 0/8 مولار HCl واکنش میدهد؟(H=1 . O=16. K=39)
آیا برای حل این سوال میتونیم خودمونو بزنیم به کوچه علی چپ(!) و یه استوکیومتری معمولی مول-مولار بنویسیم به جای اینکه اول بریم درصد جرمی پتاسیم هیدروکسید رو بدست بیاریم بعد با فرمول غلظت مولارش رو بدست بیاریم بعدش حجمش رو پیدا کنیم و در آخر استوکیومتری مولار-مولار بنویسیم؟؟؟؟آخه با روش اولی که گفتم (یعنی یه روش بیخیالی و استوکیومتری معمولی مول-مولار هم جواب بدست میاد 250)
پیشاپیش ممنون بابت راهنماییتون