درود بر شما // بله مصدر باب تفاعل هست و جامد / ولییی تخصصی تر بش نگاه بکینم معنیش میشه خداوند بزرگوار = پس تعالی صفته // گمان میکنم طراح میخواسته ما وزن ها رو بلد باشیم و بدونیم تعالی مصدرش تفاعل هست ( چون مصدر باب تفاعُل برای فعل معتل ناقص میشه تفاعی ) و جزو اون وزن های امده شده در کتاب برای صفت مشبه نیست !
حفظ کردن وزن های صفت مشبهه، اشتباه خیلی بزرگیه. چون چندین وزن داره که تو کتاب هم نیستن ولی تو کنکور میان. وقتی یکی یک اسم میبینه و میبینه هم وزن هیچ کدوم از اون وزن ها نیست، فکر میکنه مشتقه. پس بهترین کار اینه که بگیم اگر اسمی معنای وصفی میداد و جزء بقیه مشتقات نبود، صفت مشبهه هست
اره موافقم
اره تو کنکور به شکل خیلی غیر مستقیم میاد مثلا همین تعالی رو توی گزینه ها میبنی ولی خو نیازی نیست قواعدش رو بدونیی / شاییید تو تحلیل صرفی خیلی بخوان سخت بدن همین تعالی بگن از مصدر یا باب // که بازهم این سوال سخت میشه چون توی کتاب نیومده
من خودم از قواعد معتلات استفاده میکنم راحت میشه جواب داد / به طور مثال یه فعل اجوف وقتی میخواد مجهول بشه = قول -> قُوِل -> قیل(اینجا ضمه چون زودتر اومده حذف میشه) / دیگ همیشه میگن مجهول ماضی اجوف بر وزن ( فیل ) هست //// حالا این تفاعُل هم اگر معتل ناقص باشه مثلا لام الفعلش ( ی ) باشه اینطور میشه = تفاعُی (اینجا ضمه چون زودتر اومده حذف میشه) و میشه تفاعی مثل تعالی / تساوی / تلافی
ولی بعید میدونم تو کنکور سوال تاثیر گذاری ازش بیاد
ویرایش توسط aminforte : 03 تیر 1396 در ساعت 18:52
سلام دوست من به نکته ی خوبی اشاره کردی // ببین ریشه ( و-ح-د ) داریم مثلا میره تو فاعل میشه واحد و ... //// حالا اگه وحد+ضمیر متصل بشه نقشش حتما حال هست ، اینجاست که میگم معنی مهمه ، چون معنیش میشه به تنهایی و قید حالت هست پس حواسمون باشه قرار نیست هر مشتق منصوب نکره همیشه حال باشه
در حد کتاب درسی این موارد که مشتق نیستند و حال هستند رو بدونی کفایت میکنه :
1- وحد + ضمیر متصل = وحده ، وحدهما و ...
2- مع اگه خالی بیاد ظرف مکان و زمان هست و مفعول فیه // ولی اگه به شکل معأ ( باهم ) حال هست همچنین مع+ ضمیر متصل = معها و معه
3-مرفوع الراس = یه ضرب المثل عربی تو کتاب هست به معنای سربلند پس حاله
4- واحدأ فواحدأ = یه ضرب المثل که توی کتاب اومده به معنای یکی یکی و حال هست
5- صفیر الید = به معنای دست خالی
همیناست / تشکر
ببخشید بچه ها، "ذراتُها" درسته یا "ذراتِها" ؟ در جمله نقشش فاعله.
جواب درست ضمه داره، ولی چرا کسره نمیگیره؟ مگه مضاف نیست؟
سلام
چن تا سوال از زرد عمومی دارم
سوال 1849 چرا گزینه سه نمیشه ؟
سوال 1850 ...من گزینه چار رو امری معنی کردم ...دقیفن نمیتونم تشخیص بدم امره یانه
سوال 1950 سوال ینی چی دقیقا
و اخری سوال 1928 که شده گزینه دو ...مگ کلام جمعه که نوشته سخنان ؟![]()
سللللام
مناسبة تو این دوتا جمله فرقشون چیه من متوجه نمیشم؟چرا مناسبةدومی مشتقه چرا اولی جامد....
صورت سوال:عین ما فیه مشتق من فعل مزید:
1)هو ارسل هدیة لصدیقه بمناسبة عید میلاده!
2)هذه الأحذیه مناسبة لفصل الشتاء!
جوابم گزینه 2
واقعیت رو دنبال کن، رؤیا تلهست.
در حال حاضر 158 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 158 مهمان)