عکس بالا رو نگاه کن. فرص کنیم عدد n رو بشه به صورت مجموع k عدد متوالی با شروع از a نوشت. من این کارو تو عکس انجام دادم. مجموع k عدد متوالی با جمله اول a رو هم بر حسب a و k بدست اوردم.
ادعا میکنم اگه n توانی از دو باشه هیچ a و k ای وجود نداره. ب عبارتی هیچ توانی از 2 رو نمیشه ب صورت مجموع k عدد متوالی نوشت. و اما دلیل؟
دو عامل k و (2a + (k-1 در صورت رو در نظر بگیر. اگه اولی فرد باشه دیگری زوجه و اگه اولی زوج باشه دیگری فرده.میپرسی چرا؟ اگه k زوج باشه k-1 فرده. مجموع عدد فرد k-1 با عدد زوج 2a هم عدد فردی خاهد شد. پس زوج بود عامل اول فرد بودن عامل دوم صورت رو ایجاد میکنه. ب همین ترتیب فرد بودن k زوج بودن (2a + (k-1 رو ایجاب میکنه. پس صورت اقلا ی عامل فرد داره. این ایجاب میکنه ک طرف راست تساوی اخر الزاما ی عامل فرد داشته باشه. ولی هیچ توانی از 2 عامل فردی نداره. این ب این معنیه تساوی اخری به ازای هر توانی از 2 برای هیچ مقادیر k و aایی قابل برقراری نیست و هیچ توانی از 2 رو نمیشه ب صورت مجموع k عدد متوالی نوشت. چون k عدد دلخاهیه پس هیچ توانی از رو نمیشه ب صورت مجموع اعداد متوالی نوشت. هر عددی غیر از توان های دو اقلا ی عامل فرد داره. پس همه اعداد بجز توانهای دو رو میشه ب صورت مجموع اعداد متوالی نوشت.
ای کاش دوستانی ک این سوال رو توی 5 ثاینه سر جلسه حل کردن
اگه استدلالی بر این مطلب داشتنارایه ش میکردن تا ما هم چیزی یاد بگیریم.
دوست خوبم the end ی عکس گزاشته بود. ولی ب نطر نا کافی اومد. توش نوشته بود "میتوان ثابت کرد" ولی ثایت نکرده بود. ب نظر میاد اونهه حرف زدنی ک توی عکس هست خیلی پیچیده تر اثبات این مطلب بود. اخرش رو گفته میتوان ثابت کرد ولی کو اثبات!
هین استدلال میگه چطور عدد دلخاه بجز توانی از دو رو ب صورت مجموع اعداد متوالی نوشت. مثلا مییخای 56 رو ب صورت مجموع اعداد متوالی بنویسی. 56 رو 2 برابر میکنیم ک میشه 112. بعدش 112 رو ب صورت حاصلضرب دو عدد بنویس ک یکی از اعداد فرد باشه. مثلااول ب صورت 4×28 مینویسیمش که هر دو زوجن. بعدش میشه ی عامل دو رو بین دو عامل جابجا کرد ک بشه 8×14. بازم ی عامل دو رو جابجا میکینم ک بشه 7×16. خب حالا یکی زوجه یکی فرد. میشه فرض کرد k=7 باشه. اکه از تساوی اخر عکس استفاده کنیم a=5. در نتیجه
5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 = 56
یا برعکس فرض کنیم k=16 باشه بدست میاریم a=-4. پس 56 ب صورت 16 عدد متوای باشروع از -4 ام نوشته میشه.
عدد 40 در نظر بگیر. اول دو برابرس میکینم میشه 80. حالا 80 رو ب صورت حاصلضرب دو عدد میینویسیم. مثلا 2×40 ک هر دو زوجن و مطلوب ما نیست کلا فقط حالت 5×16 مطلوبه. اگه k=5 باشه بدست میاریم a=6 پس
6 + 7 + 8 + 9 + 10 = 40
یا اگه k=16 فرض کنیم. بدست میاریم a=-5 پس 40 ب صورت 16 عدد متوالی با شرو از -5 هم میشه.
ارتباتش با عدد 56 ر میبینی؟ از 16 عدد متوالی با شرو از -4 که عدد 56 رو ایجاد کردن ی واحد کم کنیم از 56 دقیقا 16 واحد کم میشه ینی عدد 40 و شرو میشه عدد منفی5
دوست دارم این مسله رو تعمیم بدم. گفتیم ک اگه n ب صورت توانی از 2 نباشه میشه ب صورت مجموع اعداد متوالی نوشتش. سوال اینکه ب چند روش میشه میشه عدد n رو ب صورت مجموع اعداد متوالی نوشت؟ خودم جواب رو میزارم ب زودی. اجازه بده دوستان علاقه مند کمی فکر کنن.