این رشته یک جوری هست با چیزی که فکر میکنن خیلیا خیلی فرق داره تفاوت از زمین تا آسمان است
![]()
"When the going gets tough, the tough get going."
داداش با تمام وجود به این جمله اعتقاد دارم که اگه علاقه داشته باشی پولم میاد
ولی خاله و شوهر خالم دوتاشون نرم افزار خوندن و یه شرکت زدن
وضعشون بد نیست ... ولی مشکل اینه که برای دولت اگه کار کنی باید بری 100 سال دیگه پولت رو بگیری و کلا تو ایران جاش نیست![]()
موفق خواهم شد نه فورا ولی حتما ...
دوستان صرفا بخاطر اسم کامپیوتر وارد رشته کامپیوتر نشید
کسانی که وارد این رشته میشن برای موفقیت باید خودشون دنبال علاقشون تو کامپیوتر برن وگرنه تو دانشگاه هیچی یاد نمیدن و تنها 5 واحد از 148 واحد برنامه نویسی هستش و اکثرا با ریاضیات سر و کار دارین
چند نکته:
1- بازار کار مهندسی نرم افزار اصلا ربطی به آموخته های دانشگاه نداره چون در دانشگاه ها تقریبا چیزی یاد نمیگیرین میخواد شریف باشه یا پیام نور واحد دشت مغان!!
خودتون باید برین دنبال کار مورد علاقتون اما خوبیش اینه که تنوع زیادی داره و میتونین در مسیر های زیر فعالیت کنین:
- برنامه نویس نیمه حرفه ای و حرفه ای که در امد متغیرش بین 3 تا 60 میلیون تومن هستش
- طراح گرافیک و آنالیزور سایت که درامد متغیرش بین 2 تا 6 میلیون تومن هستش
- کارهای شبکه و میکروتیک که بستگی به کار و مهارتتون میتونه بین 10 تا 80 میلیون هم باشه
- در زمینه های امنیت و هک که توی ایران باید و باید برای دولت کار کنین که درامد آنچنانی نداره در مقابل زحمات زیاد و مشقاتش
( دوستان توجه کنید که به هیچ کدوم از این مبالغ یا مهارت ها نمیشه یک شبه یا یک ماهه رسید باید کلی تلاش کنین چون تعداد رقبای زیادی دارین )
اما رشته ی فوق العاده درآمد زا و آینده نگریه
دنیا هم که به سمت تکنولوژی پیش میره
پس اگر و تنها اگر علاقه دارین بهش شک نکنین که موفق میشین و درامد عالی ای کسب می کنین
اول بگم اون دوستانی که اصلا هیچی از رشته ها نمیدونن و یه چیزایی از دور شنیدن خدمتشون عرض کنم که ادم وقتی اطلاعی نداره راهنمایی هم نمیکنه ! اینکار شما مربوط به اینده ی این دوستمون میشه !
منظورم به همه اونایی که ریپلای کردم نیست البته ، بعضیا هم صحبتشون درست بود مثل دوستمون که گفتن دانشگاه پشیزی بهت یاد نمیدن
دوم بگم من الان لیسانس عمران دارم و داشتم فوق میگرفتم که انصراف دادم . قبل اینکه بخوام انتخاب رشته کنم هم به نرم افزار علاقه داشتم ولی خب رفتم عمران...
و اما چیزایی که میخوام بگم ، موردایی هست که واسه انتخابتون باید خوب فکر کنین ....
اول از همه در مورد عمران . ببینین عمران چیزیه که بستگی به بازار داره . بستگی به سطح درامد داره . بستگی به نسبت درامد مردم به تورم داره . پس میشه نتیجه گرفت یه وقتایی کار هست یه وقتایی کار کم میشه .
تو عمران بین دانشگاه شریف و دانشگاه ازاد شاید نهایتا 5 تا 10 درصد فرق باشه . و هیچکدومشون ( دقیقا مثل کامپیوتر ) بالاتر از 20 درصد از کار رو بهتون یاد نمیدن و نمیتونن یاد بدن .
عمران رو باید بری سر ساختمون ، با این اوستاکار و اون اوستاکار سر و کله بزنی ، باید راههای دزدی رو بلد باشی . باید بتن رو نگاه میکنی بفهمی کارگرت اب و سیمان و ماسه رو به اندازه ریخته یا نه . یعنی اونقدر باید حرفه ای بشی که بفهمی چیکار کنی و اینا با 4 5 تا ساختمون بالا بردن دستت میاد ( حدود 70 درصد کار ) بقیش مربوط میشه به ساختمونهای خاص که باید تحقیق کنی راجبشون .
در ضمن عمران 3 تا مهر داره که 3 سال بعد لیسانست میتونی امتحان بدی و اینهارو بگیری . نظارت ، اجرا ، محاسبات . نظارت و اجرا قبول شدنش راحته و محاسبات به شدت سخته . یه تفاوتی که داره اینکه نظارت رو خود نظام مهندسی به تمام مهندسایی که مهر نظارت دارن پروژه میده . که البته به اینکار دلخوش نباشین چون امتحانش راحته و همه میتونن مهر بگیرن واسه همین پروژه شاید سالی یدونه برسه بهت .
در مورد درامد هم یا باید خودت پول داشته باشی بزنی تو کار ، یا اگه پول نداشته باشی باید بری سرپرست کارگاه وایسی . سرپرست کارگاه هم بستگی به صابکار یا شرکت درامدش ماهانه بین 500 تومن یا 2 تومن هستش .
پس اون اقایی که میگه چطور یکی که عمران داره سالی یدونه ساختمون میسازه 20 30 میلیون میزنه به جیب اصلا تو کار نیست و یه چیزایی از دور دیده فکر کرده همه مثل همدیگن !
درضمن عمران باید ببینی اون زمانی که میخوای بزنی تو کار چجوریاست . چون بعضی موقع ها مثل الانا ساخت و ساز نمیصرفه و میخوابه کلا !
در مورد رشته نرم افزار . ببینین اینکه فکر کنین اره من برم نرم افزار یاد بگیرم برنامه بنویسم و اینا به حرف راحته !
ولی اصل کار اینجاست که اصلا تو دانشگاه چیز خاصی بهت یاد نمیدن . باید اونقدر بری کتاب بگیری ، اموزش بگیری ، خودت امتحان کنی همه چیو تا یاد بگیری . اینجاش دقیقا مثل عمرانه . با 1 سال کار کردن حرفه ای نمیشی .
باید اونقدر کار کنی که همه چی دستت بیاد .
در مورد اون اقا که گفتن الان پول تو طراحی وب و ایناست . درست میگن واقعا . الان پول تو طراحیه وب هستش . ولی باید کنار طراحی وب یخورده طراحی گرافیکی هم داشته باشی تا بتونی کاراتو رنگ و لعاب بدی.
موردی بعدی اینکه جفت این رشته ها به لطف دانشگاه ازاد و غیر انتفاعی و اینا به حادلت اشباع رسیده . یعنی شما واسه اینکه خودتو متمایز کنی باید اونقدر کار کنی که حرفه ای بشی .
بعدم به فگر اینکه بگی اره لیسانس بگیرم ، فوق بگیرم ، دکترا بگیرم همه چی حله تمومه ، نه عزیزم همچین چیزی نیست . قضیه اینجاست که مدارک فوق و دکترا رو امروزا باید بزاری در کوزه ابشو بخوری . چون فقط جنبه دهن پرکنی داره و هیچ علمی بهت اضافه نمیشه . تهش واسه استاد دانشگاه شدن یا کارمند دولت شدن میتونی جلو بیفتی از رفبات . که اونم درامدش خوب نیست
نرم افزار فقط باید برنامه نویسی یاد داشته باشی کارتم فقط باید ازاد باشه .
خلاصه اینکه فک کنی درامد به همین راحتی داشته باشی نه عزیزم . چشات باید از کاسه در بیاد تا بتونی واقعا برنامه نویس خوب بشی...
بعدم نگاه نکن الان همه اسم خودشونو میزارن برنامه نویس و اینا . طرف یه نرم افزار نصب میکنه شخصی سازی میکنه . 2 تا اپ واسه نقشه بازی های کلش اف کلنز میده اسم خودشو میزاره برنامه نویس !
مورد اخرم اینکه کاری که میخوای کنی الان علاقست . ولی شما سنت بره بالاتر علاقه میشه الویت اخر ! درامد حرف اول و اخر رو میزنه بعدش !
پس سعی کن از الان فکر چند سال دیگه هم بکنی که بعدا پشیمون نشی !
موفق باشی
ویرایش توسط Hossein.A : 14 اردیبهشت 1395 در ساعت 17:41
نظرات بقیه رو مخوندم.این نظر خودمه
من عاشق نرم افزار بودم اما بازار کار مهندسی خرابه. یکی از آشناها دانشگاه علمی کاربردی داره گفت دیگه جدیدا فوق لیسانس کامپیوتر زیاد شده و کار نیست و...تو نت هم یه سرچی زدم و تحقیق کردم از بچه های کامپیوتر این رشته خیلی خیلی اشباع شدس!
اگرم بخونی 2راه داری یا خیلی ب ریاضی و فیزیک باید مسلط باشی و برنامه نویسیت عالی باشه و بتونی بری اونور
یا اینکه همینجا ی ادم مث بقیه یه مغازه بزنی و...
اما عمران.من عاشق عمران شدم بعد از نرم افزار و ب نظرم انتخاب بهتر میتونه عمران باشه.البته باید پول داشته باشی واسه ساخت و ساز .از طرف دیگه عمران یه مزیت دگ ک داره اینه ک جز رشته های نظام داره.نظام بگیری خیلی خوب میشه
منم عمران قبول شدم اما بازم نرفتم چون پول اونم نداشتمبه رشته های تجربی روی اوردم چون چندیدن برابر مهندسی پول توشه.الان من امسال حداقلش اگه برم پرستاری ماهی 3تا7تومن بم میدن بعد از 4 سال.اما دوستام ک مهندسی خوندن باید بشینین برا ارشد عمران بخونن و بعد از 2سال حق شرکت در نظام رو داشته باشن و اگه قبول شن!!! بعد یواش یواش تا اسم در کنن وشروع کنن ب پول دراوردن و جا بیافتن از بین گردن کلفتای شهر! یه 8سال یا9سال دیگه میشه.تا اون موقع من توی رشته مثلا همین پرستاری ارشدمم گرفتم حقوقم دارم ماشینم گرفتم بساز بفروشم شروع کردم !!!
مهندسی ب صنعت وابستس ک ایران توی صنعت کوره.ایران پزشک سالاریه
دوستمم itخونده امسال لیسانسشو میگیره گف کار نیست منم میخوام بیام پرستاری
ب شرایط علاقت و پارتی داشتنت بستگی داره
I wanna thank me for believing in me
دوست عزیز یه پست به این بلنذدی گزاشتی که 90 درصد حرفا و پست های منو تایید میکنه
بعدشم سخخخت مخالف اینم که چشمات باید از حدقه دربیاد تا برنامه نویس بشی اصلا قبول ندارم
روزی 2-3 ساعت تمرین کردن تا 2 سال برنامه نویس حرفه ای ازت میسازه نه نیمه حرفه ای نه اماتور
حرفه ای حرفه ای
حالا بحث ما این نیست
من خیلی اطلاعات دقیق تر و جامع تر و کامل تر راجب این رشتع دارم نسبت به شما و واسه همین شما یه چیزایی
از قبیل اینکه اگه تو دانشگاه تااا دکترا بخونیم برنامه نویس علمی یا صنعتی یادمون میدن
ولی کل دنیا رو برنامه نویسی تجاریه
بعدشم حرفتون که دانشگاه ازاد - غیر انتفاعی و پیام نور اومدن اشباع کردن و کار نیست با اینم مخالفم
چون تو همین سراسری ش هم هیچکی به هیچکیه
بعد کی حال داره ارشد بخونه
لیسانس بگیریم بریم خدمت مقدس سربازی
حرفاتونو تا 95 درصد قبول دارم![]()
زندگی زیباست
زیبابینان زیبایی بینند
آینده کاری نداره!
دادشم + دو تا از پسر عمو هام لیسانس نرم افزار از دانشگاه تبریز هستن.کار هیچ کدومشونم مرتبط با رشتشون نیس!!
به نظرتون 3 هزارتا کار رو بین هزارتا مهندس تقسیم کنن به هر کدوم کار بیشتر میرسه یا بین 10 هزارتا مهندس ؟
وقتی دانشگاههای غیر و انتفاعی و ازاد و پیام نور اومدن ظرفیتای رشته ی x رفت بالا . کاری به این ندارم در هر صورت داخل دانشگاه هم زیاد کار خاصی بهت اموزش نمیدن .
ولی مسئله اینجاست که کشور ما هنوزم مدرک گراست !
هنوزم فکر میکنن کسی که فوق داره خیلی بیشتر از اونی که لیسانس داره حالیشه...
ولی شما در نظر بگیر فقط دانشگاههای روزانه بودن و تعداد فارغ التحصیلی محدود بود .
میشه گفت بالای 90 درصد فارغ التحصیلا الان شغل مناسب با رشتشون داشتن...
سلام ببینید من الان خودم it دانشگاه تهران میخونم.اینکه شما بگین من میرم نرم افزار میخونم بعد میشم برنامه نویس باید بگم زهی خیال باطل.تو کل گرایش های کامپیوتر کلا 6 واحد برنامه نویسی هست 3 واحد مبانی برنامه نویسی 3 واحد هم برنامه سازی پیشرفنه که بترتیب تو ترم 1 و 2 اراِِِئه میشن. وتمام.که سطح این آموزش ها حتی تو شریف و تهران و ... مثل قطره ای در برابر اقیانوسی.شما خودتون باید برین دنبالش و خودتون یاد بگیرید. اما مشکلی که وجود داره تو این زمینه منابع به روز فارسی عملا وجود نداره .کتاب های ترجمه شده هم به هیچ وجه ترجمه مناسب ندارن. البته الان منابع ویدیویی خوبی به زبان فارسی تو نت هست.ولی به پای منابع انگلیسی نمیرسن.نتیجه ای که میخوام بگیرم اولین شرط لازم برای موفقیت تو این رشته زبان انگلیسی. در غیر این صورت نه تنها نرم افزار کلا همه گرایش های کامپیوتر ببوسید بزارین کنار چون اگه بخواین با کتابای فارسی کار کنید با این پیشرفتی که علوم کامپیوتر داره از قافله عقب می مونید و عملا شانسی برای موفقیت ندارین.
در مورد این که چه زبانی انتخاب کنید باید بگم اول باید فیلد تون تو برنامه نویسی مشخص کنید. وب و دسکتاپ و برنامه نویسی موبایل و امبدد سیستم ها و...
اما اولش باید با یک زبان اصول برنامه نویسی یاد بگیرین
تو دانشگاه ها c یا c++ درس میدن اما الان پایتون تو دنیا به زبان آموزشی استفاده میشه هر چند تو ایران هم چند تا از دانشگاه ها پایتون درس میدن
من به هیچ وجه c و c++ برای شروع پیشنهاد نمیکنم چون از برنامه نویسی زده میشین
بنظرم از همون اول با یک زبان شی گرا مثل پایتون جاوا و یا سی شارپ شروع کنید
کار با پایگاه داده رو یاد بگیرین
html css javascipt از ملزومات وب هستن.برای برنامه نویسی سمت سرور بین php ,asp.net باید یکی انخاب کنید
در حین اینکه برنامه نویسی کار میکنید ساخنمان داده ه و طراحی الگوریتم رو هم یاد بگیرین بطور موازی
و همیشه در حال یادگیری باشین از همه کس یادبگیرین حتی شده از یک بچه 14 ساله چیز یاد بگیرین و بدونین تو این رشته همیشه جا برای یادگیری هست
در حال حاضر 13 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 13 مهمان)