سلام
می خواستم ببینم گزینش کشوری یعنی چی؟برای سه رشته ی اول تجربی فقط رتبه کشوری مهمه؟ چون پارسال سهمیه ی منطقه یک و دو و سه جدا بود.حالا دیگه اونا از بین رفته؟
سلام
می خواستم ببینم گزینش کشوری یعنی چی؟برای سه رشته ی اول تجربی فقط رتبه کشوری مهمه؟ چون پارسال سهمیه ی منطقه یک و دو و سه جدا بود.حالا دیگه اونا از بین رفته؟
مشاور
تا الان بنده هم فکر می کردم سهمیه مناطق هنوز هست ولی اخیراً سازمان سنجش دوباره در رابطه با بومی گزینی و سهمیه ها توضیح داده و اصلاً توضیحات جالبی نداده
سهميه بندي در آزمون سراسري سال 1394
بومي پذيري در آزمون سراسري سال 1394
اینطوری که در این 2 تا فایل توضیح داده و با توجه به مثالی که زده علی رغم این که دوست ندارم این نتیجه گیری رو کنم ولی فکر کنم برای رشته هایی که گزینش کشوریه ( مثل پزشکی ، دندون پزشکی و داروسازی ) سهمیه مناطق اعمال نمیشه.
شما هم این مطالب رو بخونین شاید من اشتباه فهمیدم لطفاً اگه کسی اطلاعات بیشتری داره بیاد یه توضیحی بده
به دقت دفترچه رو مطالعه کردم فهمیدم چی شده
تغییر نسبت به پارسال اینه که مثلا در منطقه یک در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بین یه نفری که تهرانیه با اصفهانی فرق نداره
مثلا ممکن بود تا پایرسال یه اصفهانی توی علوم پزشکی اصفهان با 600 قبول شه ولی یه تهرانی همون دانشگاه نهایتا با 45 قول میشد! امسال در راستای عدالت اموزشی همه یکسانن
ولی سهمیه منطقه 1و2و3و ایثارگران همونطور مثه قبله
الان این بعنی چی؟
سهمیه های منطقه یک،دو،سه و خانواده شهدا در کد رشته محل هایی که داوطلب، بومی آن کدرشته ها است اعمال می شود. در واقع داوطلب دارای سهمیه منطقه سه اگر در کدرشته ای بومی محسوب نشود، در قسمت آزاد گزینش خواهد شد و در سهمیه منطقه سه گزینش نمی شود. برای روشن تر شدن مطلب، به این مثال توجه نمایید :
فرض کنید داوطلبی، بومی استان یزد بوده و دارای سهمیه منطقه 3 در گروه علوم ریاضی و فنی است. چنانچه این داوطلب متقاضی رشته مهندسی معماری در دانشگاه های یزد، اضفهان و یا چهارمحال بختیاری باشد، با توجه به این که نوع گزینش بومی رشته مذکور ناحیه ای است، بومی این استانها محسوب می شود و در بین داوطلبان هم سهمیه خود یعنی منطقه سه گزینش خواهد شد؛ اما اگر این داوطلب متقاضی معماری دانشگاه تهران با زنجان یا زاهدان باشد، از آن جا که بومی (هم ناحیه ای) این استانها نیست در سهمیه آزاد به رقابت با سایر داوطلبان خواهد پرداخت.
از طرفی در اون یکی هم دفترچه هم گفته شد که نوع گزینش پزشکی ، دندون پزشکی و داروسازی کشوریه پس بومی گزینی نداره بعد حالا با توجه به مطلب و مثال بالا اگر بومی گزینی نباشه ، سهمیه منطقه هم اعمال نمیشه.
یعنی من بازم اشتباه فهمیدم ؟!!!
ویرایش توسط kahkoo : 04 مرداد 1394 در ساعت 15:57
ببین قبلا اینجوری بود که طرف بومی شهر خودشو میزد شانس قبولیش از شهر های دیگه بیشتر بود
الان که بومی گزینی برداشته شده فرقی نداره بومی شهر خودتو بزنی یا شهر های دیگه شانس ات یکیه
البته 90 درصد دانشگا ها یه سهمیه بومی برا منطقه خودشون در نظر گرفتن که طرف شانس اش تو شهر خودش بیشتر باشه
مشاور
ویرایش توسط toofan425 : 04 مرداد 1394 در ساعت 16:25 دلیل: اشتباه
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)