سعی دارم یه سری نکته و مطلب در مورد نحوه ی مطالعه بذارم.چون هنوز اول راهه برای کنکوری ها شاید که مفید باشه.
این مطالبو از کتاب"لذت یادگیری با مهارت مطالعه" به تالیف "لیلا نور افشان" خلاصه کردم.برای توضیح بیشتر یا یه سری مطالب اضافه تر مثل روش های مطالعه و یادداشت برداری و... به کتاب مراجعه کنید.در ضمن چون اول راه هستید (کنکوریها) و تو تابستون وقت واسه کارای جانبی دارید میتونید کتابو بخونید و "به کار ببرید".
البته شاید کتابای بهتری هم تو این زمینه باشه.اگر کسی کتابی میشناسه لطفا معرفی کنه.

مکانیزم فراموشی-یادگیری سریع و بدون فراموشی

مهمترین مرحله ی فراموشی یک مطلب در 24 ساعت اول پس از یادگیری آن است.شیب فراموشی پس از اولین یادگیری بسیار زیاد است و می بایست هرچه سریعتر اولین مرور انجام شود تا مطلب به کلی فراموش نشود.پس از دومین یادگیری سطح به یادآوری مطلب به 100درصد می رسد و درادامه با شیب کمتر نسبت به بار اول شروع به فراموش شدن می کند.شیب فراموشی مطلب پس از هر مرور کمتر می شود و مطلب به حافظه بلند مدت شما منتقل می شود و به این راحتی ها آن را فراموش نخواهید کرد.

نکته: نیازی نیست این مرور را هرروز یا با فاصله های یکسان انجام دهید.با توجه به کاهش شیب فراموشی پس از هر مرور فاصله بین مرور ها نیز افزایش می یابد.
نکته مثبت دیگر این است که زمانی را که برای هر بار مرور می گذارید در مرور بعدی بسیار کمتر می شود.

زمان مطالعه

هیچ قانونی برای زمان مطالعه نداریم.ولی 3 زمان در یادگیری مهم است:
اول صبح:
چون تازه از خواب بیدار شدید و ذهنتان آماده است که مزالب را به راحتی در خود نگه می دارد.

آخرشب:
به دلیل اینکه بعد از درس می خوابید و منع بعدی ندارید پس مطالب فرصت پیدا می کنند تا از نیم کره راست که جایگاه حافظه ی کوتا مدت است وارد نیمکره چپ که جایگاه حافظه بلند مدت است شوند.

دو ساعت قبل از غروب آفتاب:
به دلیل اینکه کاهش اشعه ی کیهانی و نوع رابطه خورشید با زمین اختلال حواس در این زمان کم می شود.

در هیچ شرایطی نیمه شب مطالعه نکنید با این توجیهات که "من به مطالعه شبانه عادت دارم" و ... خود را متقاعد نکنید که شب مطالعه کنید.چرا که شارژ عصبی و مغناطیسی بدن شب هنگام انجام میگیرد و شما با بی خوابی در شب خود را از این شارژ عصبی مغز محروم می کنید.شما به هیچ وجه در هنگام خواب وقت تلف نمی کنید.

توصیه:
در فاصله ی زمانی ساعت 11:30 تا 5 صبح مطالعه نکنید و حتما در این ساعات بخوابید.
تا یک ساعت پس از صرف غذا مطالعه نکنید.
خود را به مطالعه در زمان های خاص و مناسب شرطی کنید.

چگونه مفید درس بخوانیم؟

آمار نشان داده که ذهن انسان در زمان های کوتاه و مکرر بسیار متمرکزتر از زمان های طولانی عمل می کند.همچنین بهتر است پس از هر 10 دقیقه درس خواندن به خودتان استراحت بدهید.زمان استراحت به مغز فرصت جذب آموخته ها را می دهد.در مقابل درس خواندن برای مدت طولانی نه تنها کسالت آور است بلکه باعث خستگی ایجاد استرس و گیج شدن می شود.