خشم بیش از حد گرفتن وحشت آرد و لطف بی وقت هیبت ببرد.
نه چندان درشتی کن که از تو سیر گردند و نه چندان نرمی که بر تو دلیر شوند.
درشتی و نرمی به هم در به است .......چو فاصد که جراح و مرهم نه است
درشتی نگیرد خردمند پیش ..............نه سستی که ناقص کند قدر خویش
نه مر خویشتن را فزونی نهد ..............نه یکباره تن در مذلت دهد
شبانی با پدر گفت: ای خردمند ...........مرا تعلیم ده پیرانه یک پند
بگفتا: نیکمردی کن نه چندان..............که گردد خیره گرگ تیز دندان

تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده
در همون زیست 2 در بخش یوکاریوت ها یه جمله داره میگه dna موجود در هسته فعالیت های سلولی را رهبری میکند.
یا اغلب سلول هاى یوکاریوتى یک هسته و بعضى دو یا چند هسته دارند.
آیا گلبول قرمز بالغ مثال نقضش نیست.
یه مطالبو کتاب بصورت کلی گفته که خودش هم اون جملات رو در حالت کلی نقض کرده.
اگه داره کجا هست در پلاسما ؟
ویرایش توسط sina_u : 23 تیر 1399 در ساعت 16:44
سلام
لطف می کنید پروتیین های محلول در پلاسما را در حد کتاب نظام قدیم نام ببرید
سلام
سه بار نوشتم ولی هر سه بار از صفحه خارج شد...
4 دسته کلی پروتئین در پلاسما داریم
- آلبومین که در کبد ساخته شده و در حفظ فشار اسمزی بسیار موثره (بیشترین میزان پروتئین های پلاسما همینه)
- گلوبولین که از گلبول های سفید ترشح میشه و در تولید پادتن نقش داره
- فیبرینوژن که در کبد ساخته میشه و در انعقاد خون موثره (البته هر سه پروتئین در ایجاد فشار اسمزی نقش دارن ولی بیشترین و مهمترین نقش رو آلبومین داره چون بیشترینه)
- هورمون (انسولین و اریتروپویتین و ...)
جزئیات:
توجه داشته باشید که ترومبوپلاستین مجموعه ای از لیپید ها و پروتئین های موجود در خون هست که اگر در پلاکت باشد جزو پروتئین های موجود در پلاسما نیست ولی اگر ترشح و فعال شود جزو پروتئین های محلول در پلاسما محسوب می شود. (صرفا پروتئینی نیست و هنگام انعقاد تشکیل میشه و این طور نیست که در حالت عادی در خون دیده بشه)
پروترومبین هم در خون هست و ترومبین هم در خون به وجود میاد. اولی همیشه هست دومی هنگام انعقاد تشکیل میشه.
انیدراز کربنیک در غشای گلبول قرمز و هموگلوبین درون گلبول های قرمز هر دو جزو پروتئین های خونی هستند ولی جزو پروتئین های محلول در پلاسمای خون خیر دلیلشم واضحه.
فاکتور انعقادی 8 هم پروتئینی هست که در حالت طبیعی در خون یافت میشه.
فیبرین ، ترومبین و ترومبوپلاستین در خون نداریم مگر هنگام انعقاد. (اینطور که بعضی از علما میگن و بینشون اخلاف دیده شده، یک عده میگن ترومبوپلاستین در خون به صورت غیر فعال درون پلاکت ها ساخته میشه فلذا درون خون در همه حال این رو داریم ولی یک عده مثل پروفسورعمارلو گفتن که ترومبوپلاستین حتی ساختش هم هنگام انعقاده، ولی اینطور به شما بگم که: این پروتئین در مغز، ریه و سایر بافت ها به ویژه در پلاکت های خون یافت میشه حال قضاوت با شما...)
ترومبوپلاستین از طریق کاتالیز تبدیل پروترومبین شده و سپس به ترومبین تجزیه می شود. گاه بهاشتباه، این پروتئین را فاکتور بافتی می نامند در صورتی که این پروتئین ترکیبی از فسفولیپید و فاکتور بافتی است.
پروترومبین که حاصل کاتالیز ترومبوپلاستین هست همیشه در خونه ولی ترومبوپلاستین همیشه در خون نداریم (یا حداقل همیشه در پلاسما نداریمش)
واقعا زیباست ها!
از 350 سال پیش تا 300 میلیون سال پیش خشکی وسیع بوده یا از 300 میلیون سال پیش تا 65 میلیون سال پیش؟

خب این خیلی مشخص تو کتاب گفته بافت پیوندی کلاژن داره
خون هم بافت پیوندی پس داره
من تو نت سرچ کردم الان
اینو اورد
پروتئین کلاژن به صورت رشتههای کلاژن مشاهده میشود. رشتههای کلاژن در همه انواع بافت همبند، ولی به میزان متفاوت یافت میشوند
منبع https://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9...A7%DA%98%D9%86
در جایی از کتاب چیزی گفته که این جمله ی قبل خودشو نقض کنه؟
من ندیدم شما دیدی بگو ما ببینیم![]()
تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده
ویرایش توسط Zahra77 : 25 تیر 1399 در ساعت 10:28
اگه خون کلاژن داشته باشه باید تو پلاسما باشه که اگه ببینی تو پروتئین های پلاسما نیست.
در مورد اون صفحه هم بهتره انگلیسیشو ببینی نوشته مختلف یا چندین(هر کدوم دوست داری ترجمه کن) نه همه
Collagen is the main structural protein in the extracellular matrix in the various connective tissues in the body
https://en.wikipedia.org/wiki/Collagen
بازم میگم کتاب چیزهای کلی گفته که در موارد جزئی نقض میشن.
اصولا از این مطالب که ابهام دارن و با واقعیت تفاوت دارن سوال نمیاد. به هر حال سلیقه ای هست اگه کنکور اومد خونو کلاژن دار در نظر بگیر
منم بدون کلاژن در نظر میگیرم
ویرایش توسط sina_u : 25 تیر 1399 در ساعت 12:02
ببین متن کتاب نظام قدیم که گفته بود همه بافت های پیوندی کلاژن دارن ، ترجمه کتاب کمپبل بود ... ولی بعد توضیح نداد
اما در ادامه اون جمله ، کمپبل میاد توضیح میده که این کلاژن و الاستین و .... حتما نباید در مایع زمینه ای باشند . وقتی میگیم بافت همبند ، هم باید سلول رو در نظر بگیری و هم بافت زمینه ای رو ...
خلاصش اینکه همه ی انواع بافت پیوندی ، یه درصدی کلاژن دارند ! اما اون درصده در بافت های مختلف متغیره
یکی میشه مث تاندون که تقریبا همش کلاژنه
یکی هم مث خون که درصد کمتری داره
بازم البته با نظام جدید چک کن ... من بر اساس کتاب قدیم و علمیش دارم میگم
سلام بهنام من از ترم بالایی هامون پرسیدم این قضیه رو ، منابع رو چک نکردم ولی اینطور که میگفتن کلاژنی در خون نیست؛ولی طبق حرفایی که واسه کنکورم خونده بودم یه مطلبی که هست اینه که خیلی از علمای کنکور هم گفتن خون کلاژن نداره، نمونه اش اشکان زرندی طراح کانون خیلی واضح این نکته رو بکار برده:
ممنون میشم یه منبعی چیزی که واضح در مورد کلاژن موجود در خون حرف بزنه بهم معرفی کنی تا برم بخونم،
پیشاپیش ممنون

تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده
در حال حاضر 298 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 298 مهمان)