X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 1543 از 1912 نخستنخست ... 1443153315421543154415531643 ... آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 23,131 به 23,145 از 28680
    1. Top | #23131
      کاربر باسابقه
      کاربر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Behnam10 نمایش پست ها
      اولا تشکر از زحمتی که میکشی
      اما بنظر من تعداد سوالات رو کم کن .. مثلا روزی 10 توی دو تا پست 5 تایی . ولی بجاش توضیح بده که چرا این موارد ص یا غ هستند ... یا از کجای کتاب درسی استدلال میشه کرد . پاسخ نامه یه سوال ارزشش از خود سوال بیشتره چون اون ایده طرح سوال مثل یه قفل میمونه که کلید باز شدن ابهامات حول اون مبحث ، پاسخ نامه دقیق و مستند سواله ...
      البته یه پیشنهاده فقط
      در مورد سوالات من خودم چند جا ابهام دیدم
      2:
      در کدوم بافت پوششی آکسون نورون رو میشه دید ؟ یا از کدوم شکل کتاب نکتش برداشته شده ...
      چون اصولا دندریت وارد میشه ... مگر اینکه مثالی باشه که الان توی ذهنم نیست
      9 و 10 :
      اینکه مویرگ لنفی غشا پایه نداره از نظر علمی درسته .... هر چند خود بچه های علوم پزشکی هم بعد یکی دو ترم بافت خوندن این نکته رو نمیدونن
      اما از کجای کتاب درسی این استدلال رو کردی که بافت پوششی آندوتلیوم مویرگ های لنفی فاقد غشا پایه هستش ؟
      و اینکه اصلا بچه ها در ص 42 کتاب دوم میخونند که در زیر بافت پوششی غشا پایه وجود داره .... یعنی مثال نقضی براش در سطح کتاب هاشون وجود نداره . در ثانی اصلا متن کتاب بافت جان کوئرا هستش که تمامی بافت های پوششی دارای لایه ای فاقد سلولی به نام غشا پایه هستند ( ص 73 کتاب لاتین ش ) . بنظر من مورد 9 خارج از کتاب درسیه و مورد 10 غلطه ..
      15 :
      سلول های لایه بازال دارند تقسیم میتوز میکنند .. پس هرچی به سطح سلول میریم ، سلول ها قدیمی تر میشند ( البته چیزی که یادمه ) ... به هر حال از کجای کتاب استدلال کردی که لایه قدیمی تر نزدیک به غشا پایه هستش ( نه سطح سلول )
      18:
      فرقی بین غشا موکوزی و غشا مخاطی وجود نداره ... غشا مخاطی ترجمه شده ی عبارت Mucous membrane ( غشا موکوزی) هستش . در ثانی هرکتابی هم که غشا موکوزی رو با موکوز معادل گرفته اساس اشتباهه ... موکوز ( مخاط ) مایعی لزج و چسبناکه که روی غشا موکوزی ( غشا مخاطی
      ) میشینه . اون عبارتی که در متون علمی معال غشا موکوزی اومده ، Mucosa ( موکوزا) هستش که با Mucus ( موکوز ) فرق داره ... داخل کتاب درسی هم من یادم نیست این دو تا معادل هم باشند ... هرچند بعید هم نیست که بگیره . بوده که گفته باشه مخاط شامل بافت پوششی و آستر پیوندی که اینجا اصلا منظور لایه ی مخاطی هستش نه مخاط به معنا غشا مخاطی .

سلام و سپاس

مورد 2:
      یک نورون حرکتی میتونه با نورون حرکتی ، حسی ، رابط و نیز با سلول های غیر عصبی ماهیچه ای و غده ای سیناپس تشکیل بده، با همین جمله میتونیم بگیم که پس اکسون میتونه در بافت پوششی با وظیفه ی ترشحی در غدد درون ریز و برون ریز وجود داشته باشه
      همچنین عصب حسی که کتاب درسی برای ماهی رسم کرده و شامل اکسون های بلند هست (خط جانبی) کمی در بافت پوششی دیده میشه و نمیشه ازش صرف نظر کرد. (دو واقع محل شروع عصب از بافت پوششی است)
      مورد 9 و 10:
      این مطلبی که گفتید رو من دوم دبیرستان فهمیدم و استدلالم هم براش این شکلی بود:
      لایه پلی ساکاریدی که کتاب میگه در اطراف مویرگ هاست جنسش چیه؟ پلی ساکارید
      حالا غشای پایه جنسش چیه طبق متن کتاب؟ پلی ساکارید + پروتئین
      آیا جنس اولی با دومی مشابه هست؟
      جواب: خیر
      نتیجه 1: لایه پلی ساکاریدی که به اشتباه همه بزرگوران کتاب نویسمون میگن غشای پایه هست اصلا غشای پایه نیست

نتیجه 2: در زیر همه بافت های پوششی غشای پایه داریم بجز در مویرگ های لنفی و سینوزوئید ها که مورد آخر خارج کتابه

همون طور که دیدین خارج از کتاب چیزی مطرح نشده و بنابراین 9 و 10 کاملا درسته

مورد 15:
      سلول های بافت پوششی سنگفرشی چند لایه از نزدیک غشای پایه تشکیل میشن و به سطح میان بنابراین سلول های چسبیده به غشای پایه عمرشون بیشتره (البته این استدلال منه و نمیشه از کتاب درسی به این نتیجه رسید و خیلی از عزیزان هم میگن که سلول های سنگفرشی چند لایه از پایین به بالا بزرگتر و پیرتر میشن)

مورد 18:
      این جمله من بود:
      در بعضی جا ها دیده شده مایع مخاطی رو معادل موکوز و لایه مخاطی رو معادل غشای مخاطی در نظر میگیرن.
      کجای این جمله گفتم موکوز معادل غشای موکوزی ؟ (مایع با لایه خیلی فرق داره)
      جمله اصلیم هم که این بود:
      غشای موکوزی همانند غشای مخاطی و برخلاف مخاط گوارشی فاقد بافت پیوندی سست می باشد.
      منظور از مخاط گوارشی بافت پوششی هست به همراه آستر پیوندی
      فقط باید بجای همانند قسمت اول پرانتز قرار بدم تا اینا معادل هم قرار بگیرن (غشای موکوزی = غشای مخاطی) مشکل دیگه ای نداره

2. Top | #23132
      کاربر باسابقه
      کاربر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      جاهای خالی را با کلمات مناسب تکمیل کنید و 200 هزار تومان جایزه ببرید:
      عوامل بیماری زای گیاهی شامل: ویروئید که تک رشته ای از رنا است و پلازمید Ti و زنگ و سیاهک و ..... و ..... و TMV می باشد که چون ویروئید تک رشته ای است بنابراین ..... (نمی توان گفت-می توان گفت) هر عامل بیماری زای گیاهی قطعا دارای پلیمر هایی از چند مولکول زنده است.
      در جاندار با تنفس بی هوازی ولی فتوسنتز کننده مولکول های ناقل انرژی ..... (متنوع تر - دارای تنوع کمتر) در مقایسه با تنفس بی هوازی هستند.
      چون در ....... آندوسیتوز رخ نمی دهد بنابراین می توان گفت این امکان وجود دارد که یک درشت مولکول توسط باکتری بدون آندوسیتوز جذب شود.
      اگر شکل باکتری بدنبال انتقال ژن تغییر نکند نمی توان از اصطلاح ........ استفاده کرد.
      آنابنا همانند استرپتوکوکوس نومونیا هنگام تقسیم دوتایی در محل فرورفتگی غشا دیواره ..... (می سازد-نمی سازد)
      هر باکتری که توانایی اکسید کردن مواد معدنی را ندارد با ترشح آنزیم های گوارشی مواد غذایی بدست می آورد. (صحیح-غلط)
      در پاکسازی آلودگی های نفتی از باکتری های هتروتروف تجزیه کننده که مهمترین ....... طبیعت و فاقد فعال کننده هستند استفاده می شود.
      از باکتری هایی که از پذیرنده آلی الکترون برای بقای خود استفاده می کنند برای ساخت ماده ای استفاده می شود که تری گلیسرید ها درون آن به شکل کروی قرار می گیرند.(صحیح-غلط)
      علت محدود شدن کنام باکتری در محیط کشت حاوی قارچ پنی سیلیوم و استافیلوکوکوس، ......... بود.
      جلبک قرمز می تواند ..... تولید کند که نوعی محیط کشت برای ....... و ....... محسوب می شود.
      سلول سازنده پنی سیلین هیچگاه نمی تواند برای صفات تک ژنی خود .... الل درون خود داشته باشد و جزو قارچ های ......... بوده و همواره با ...... تولید مثل می کند.
      نوعی جهش در کروموزوم ایکس انسان قطعا می تواند اثری مشابه اثر ....... در باکتری داشته باشد.
      در بیماری بوتولیسم این امکان وجود دارد که گوارش غذا در ..... و ...... مختل شود.
      همه باکتری های بیماری زا ...... هستند و از طریق ....... غذا بدست می آورند.
      سم بوتولیسم مانع از آزاد شدن انتقال دهنده ی عصبی شده و در نتیجه در این بیماری عملکرد ماهیچه ها از جمله دیافراگم مختل می شود لذا در این بیماری دم .... (بیشتر-کمتر) از بازدم دچار اختلال می شود.
      مصرف قارچ ......... باعث مسمومیت گوارشی می شود ، مصرف غذای آلوده به سم ...... باعث مسمومیت گوارشی می شود و در بیماری مسمومیت هیچگاه سم ایجاد کننده ی بیماری ..... (بعد-قبل) مصرف غذا تولیدش شروع نمی شود.
      لیزوزیم پوست بر روی باکتری ......... و لیزوزیم مخاطی بر روی باکتری ........... تاثیر ندارد.
      لیزوزویم بر دیواره .......... اثر می کند ولی بر روی دیواره ............ و ........... موثر نیست یا اثر کمی دارد.
      نمی توان گفت که جنس دیواره همه باکتری ها الزاما یکسان است. (صحیح-غلط)
      آندوسپور که نسبت به تنس های محیطی مقاوم است دور غشا ...... (نیست-قرار دارد) و در خود علاوه بر دنای حلقوی و پلازمید، مقدار کمی سیتوپلاسم شامل انواع رنا و ریبوزوم و آنزیم ها را جای داده است.
      سیانوباکتر ها باکتری رشته ای ..... (بدون کپسول-با کپسول ژله ای) اند و منبع الکترون شان .... است، تثبیت کننده ..... و ..... محسوب می شوند و از اولین تولید کنندگان ..... هستند و در ساختار ...... همراه با قارچ شرکت دارند.
      منبع الکترون باکتری غیرگوگردی ارغوانی از ........ مانند ...... و ........ است ولی منبع انرژی شان ........ است.
      باکتری های ......... و .......... تخمیر کننده هستند که اولی فتوتروف هست و دومی هتروتروف محسوب می شود.
      باکتری های گوگردی ....... (بی هوازی-هوازی) و باکتری های شیمیوتروف ........ (بی هوازی-هوازی) محسوب می شوند.
      اساس ایجاد جوش صورت این گونه است که: در ابتدا بر اثر افزایش تولید چربی ها در نتیجه مواد غذایی در دسترس پروپیونی باکتریوم آکنس افزایش می یابد در نتیجه اندازه جمعیت باکتری بر اساس اندیشه مالتوس دچار رشد ..... (هندسی-عددی) می شود در این صورت مجاری خروج چربی توسط باکتری ها بسته ..... (می شود-نمی شود) و در صورت ادامه تولید چربی و افزایش تکثیر باکتری ها با ایجاد تورم در پوست ما آن را به صورت جوش مشاهده می کنیم.
      تحریک ......... باعث واکنس عطسه و تحریک ..... و نایژه ها سبب واکنش سرفه می شود ولی هیچگاه تحریک مستقیم بخشی که در بیماری سل تخریب می شود نمی تواند باعث واکنش ...... (سرفه-عطسه-سرفه و عطسه) شود.
      ..... (نمی توان گفت-می توان گفت) همه مواد آلی مورد استفاده توسط باکتری های هتروتروف بعد تجزیه جذب می شود.

پاسخ تون رو بفرستید تا فردا ظهر

3. Top | #23133
      کاربر باسابقه
      مدیر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط mahdi_artur نمایش پست ها

سلام و سپاس

مورد 2 قسمت غده کاملا درسته .. نکته خوبی هم هستش که خودم یادم نبود . آکسون نورون حرکتی وارد غده میشه ...
      ولی در مورد خط جانبی اینجوری نیست ... جسم سلولی درون اپی تلیوم حسی قرار میگیره و دندریت به داخل شکاف فرستاده میشه . اکسون درون درم قرار داره و وارد اپی درم نمیشه
      مورد 9 و10 :
      اولا سینوزوئید ها که غشا پایه دارند ( اینو گفتم که داخل مطالب درسی دانشگاهت به مشکل نخوری ...)
      شکل بافت شناسی جان کوئرا
      نام: Untitled.png نمایش: 42 اندازه: 160.8 کیلو بایت
      در مورد مویرگ لنفی هم که خب خودم گفتم ندارند .... ولی ربطی بین اون لایه پلی ساکاریدی مویرگ خونی و غشا پایه مویرگ لنفی وجود نداره . چون اگه داشت سوالی که مطرح میشه اینکه چرا پس ویتامین k در روده بزرگ جذب خون میشه ؟ مگه نباید چربی وارد لنف بشه به دلیل همین داستانا ؟ ( یا الان تو که دانشجویی میدونی در همون روده باریک بخشی از اسید های چرب کوتاه زنجیر مستقیما وارد جریان خون پورت میشن چون محلول در آب میشن ...)

ولی بازم اگه جمله مبنی بر اینکه " در زیر تمامی بافت های پوششی غشا پایه وجود دارد " در کنکور مطرح بشه ، من اگه یه کنکوری بودم میزدم درسته . حالا تصمیم با خود دوستان

سوال 15 :
      خب پس خاطرت باشه که سلول های سطحی پیرتر و سلول های زیرین جوان ترن
      یه لایه ای در نزدیکی غشا پایه وجود داره به نام لایه بازال ( کلا اپی درم 5 لایه داره که اولی میشه Stratum basale که چسبیده به بازال لامینا غشا پایه ) ... این لایه قدرت میتوز داره وهی از زیر سلول سازی میکنه تا برسه به سطح . به ترتیب هر چی بالاتر میایم سلول ها قدیمی تر و کوتاه ترمیشند بر اساس فرسایش و فشار تا اینکه میرسیم به لایه دانه دار ( گرانولوزا ) که داره کراتین که ماده ی شاخی هستش میسازه واسه لایه 5 ام که خارجی ترینه و لایه شاخی نام داره . سلول هام کم کم از لایه شاخی کنده میشن و سلول های جوون تر پاینی جایگزین میشن
      حالا ترم های بعد میای پاتولوژی میخونی تغییر بافت سنگفرشی مری به بافت استوانه ای در افراد دچار رفلاکس معده ، روندش دقیقا به همین شکله

سوال 18 :
      خب تو هم همون نکته ای رو گفتی که من میخواستم اشاره کنی ... ولی توی طرح سوالت اشتباه کردی . نوشتی غشا موکوزی هماندد غشا مخاطی برخلاف ... که مثل این میمونه که من بگم میخ همانند میخ و برخلاف چکش فاقد دسته ی چوبی است . دو تا میخ الان یه چیزن اینجا ؛ یعنی غشا موکوزی و غشا مخاطی یه چیزن ( یکی فارسی درسته ؛ اون یکی هم ترجمه ای که غشا رو فارسی کرده ولی موکوز رو همونجوری انگلیسی گذاشته)

در کل قصد من این بود که بگم از یه دانش آموز توقع نمیره اینا رو بدونه ... ولی کسی که دانشجو یا معلم میشه و میخواد وارد داستان کنکور بشه باید حتما از منابع مختلف خارج کتاب اطلاعات جمع کنه و با سوادش از مفاهیم کتاب درسی تست و سوژه بکشه بیرون . کاری که متاسفانه 90 درصد معلم های کنکور چون نتونستند پزشک خوبی بشن یا حتی کار گیرشون نیومده ، وارد این حیطه شدن ...
      ویرایش توسط Behnam10 : 29 فروردین 1399 در ساعت 22:38

4. Top | #23134
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      بچه ها کانی شدن هم مثل کوتینی شدن مانع نفوذِ آب به گیاه میشه ؟ (گیاهی رو تازه شروع کردم )
      stars can't shine without darkness

5. Top | #23135
      کاربر نیمه فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      آیا آندوسیتوز و اگزوسیتوز اختصاص به سلولهای خاصی دارن؟ یا عمومی توسط همه سلول ها انجام میشن؟

6. Top | #23136
      کاربر برتر
      کاربر فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Setty نمایش پست ها
      آیا آندوسیتوز و اگزوسیتوز اختصاص به سلولهای خاصی دارن؟ یا عمومی توسط همه سلول ها انجام میشن؟
      بیشتر سلول ها انجام میدن
      برای همه نیست
      مثلا ماکروفاژ ها و نوتروفیل ها و کمی از ائوزونوفیل ها فاگوسیتوز انجام میدن که نوعی اندوسیتوز
      و مثلا سلول های زنده برای جذب پروتئین هاشون اندوسیتوز و اگزوسیتوز میکنند
      و برای هورمون ها همینطور و.....
      25 : 32 : 13 : 00

7. Top | #23137
      کاربر نیمه فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      هر دوتا روبعضی سلولها دارن یا فقط آندوسیتوز رو؟ تو یه جزوه کنار آندوسیتوز بعضی سلولها نوشته بود ولی پیش اگزوسیتوز چیزی ننوشته بود

8. Top | #23138
      کاربر باسابقه
      کاربر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      هر دوتا روبعضی سلولها دارن یا فقط آندوسیتوز رو؟ تو یه جزوه کنار آندوسیتوز بعضی سلولها نوشته بود ولی پیش اگزوسیتوز چیزی ننوشته بود
      سلام
      توانایی اگزوسیتوز در سلول های زیر دیده میشه:
      همه ی سلول های هسته دار بدنی
      قارچ ها
      تاژکدار جانور مانند (گوارش سلولز)
      سلول های روپوستی و پارانشیمی گیاهی
      سلول های عصبی و کیسه ی گوارشی هیدر

توانایی فاگوسیتوز در سلول های زیر دیده میشه:
      گلبول های سفید فاگوسیتوز کننده شامل: ماکروفاژ + مونوسیت + نوتروفیل + ائوزینوفیل
      آمیب
      اسفنج
      آغازیان اولیه هتروتروف
      اوگلنا
      کپک های مخاطی

سوالی که پیش میاد: مثلا طراح میاد میگه: تریکودینا توانایی فاگوسیتوز و اگزوسیتوز را با هم دارد
      جواب صحیح هست
      چرا؟ چون تریکودینا توان فاگوسیتوز رو که همه مون میدونیم داره ولی میتونه باکتری گوارش نیافته رو هم از طریق اگزوسیتوز دفع کنه

نکته جالب دیگه ای که عموما مورد پرسش طراحان آزمون های آزمایشی قرار داره ولی کنکور هنوز زیاد سمتش نرفته وخطرناکه امسال این هست که:
      نمیشه گفت هر جانداری که فاگوسیتوز میکنه قطعا با پای کاذب حرکت میکنه
      دلیلش هم اینه که تریکودینا فاگوسیتوز داره طبق متنی که بالا گفتم ولی با مژک حرکت می کنه و نکته دیگه این که: برای انجام فاگوسیتوز حداقل در تریکودینا میتونیم بگیم که تریکودینا برای فاگوسیتوز از دهان سلولی که یک ناحیه خاص هست استفاده میکنه و نه از هر بخشی از سلولش

ولی کلا میشه گفت این سلول ها فاگوسیتوز دارن ولی پای کاذب رو ندارن:
      یکی تریکودینا
      یکی اوگلنا ها
      و دیگر پارامسی ها
      البته مورد 1 و 3 هر دو مژکدار هستند

حالا برعکس این جمله ای که گفتم چیه؟
      این جمله برعکسه بالایی هست: (هر جانداری که با پای کاذب حرکت می کند قطعا فاگوسیتوز دارد) این جمله کاملا درسته برخلاف قبلی که مثال نقض واسش آوردم و اگه طراح این شکلی تست بده دانش آموزانی که درست جمله رو نمیخونن به راحتی اشتباه جواب میدن

نکته دیگه که خیییلی مهمه این هست که : باکتری ها نمیتونن با تشکیل وزیکول مواد رو از غشا عبور بدن یعنی آندوسیتوز و اگزوسیتوز و فاگوسیتوز ندارن

و اما اندوستیوز چی؟
      اندوسیتوز در اصل مجموعه مادر فاگوسیتوز محسوب میشه بنابراین تمام سلول هایی که برای فاگوسیتوز نام بردم این جا هم شامل مجموعه مادرشون میشن ، در اصل اگه ذره وروردی جامد باشه بجای این که بگیم سلول اندو کرده میگیم فاگو کرده همین

ویرایش توسط mahdi_artur : 30 فروردین 1399 در ساعت 21:27

9. Top | #23139
      کاربر نیمه فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      ممنونم از حدیث جان و آقا آرتور بابت پاسخ گوییتون

10. Top | #23140
      کاربر برتر
      کاربر فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      نه عزیزم هر سلولی اندوسیتوز داره قطعا اگزو سیتوزم میتونه داشته باشه
      25 : 32 : 13 : 00

11. Top | #23141
      کاربر نیمه فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      نام: Untitledxdgfdhg.png نمایش: 67 اندازه: 35.7 کیلو بایت
      سلام به نظر من هر دو گزینه اشتباهه هم 4 و هم 3. نظر شما چیه؟
      چون کیسه قلب فکر کنم ماهیچه نداشت و فقط بافت پوششی و پیوندی بودش

12. Top | #23142
      کاربر باسابقه
      کاربر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      نام: Untitledxdgfdhg.png نمایش: 67 اندازه: 35.7 کیلو بایت
      سلام به نظر من هر دو گزینه اشتباهه هم 4 و هم 3. نظر شما چیه؟
      چون کیسه قلب فکر کنم ماهیچه نداشت و فقط بافت پوششی و پیوندی بودش
      سلام
      گزینه 4 داره میگه: در هر بخش قلب ماهیچه داریم بجز دریچه ها
      میوکارد دهلیز ها بطن ها و بافت گرهی از جنس ماهیچه قلبی هستن یعنی دارای سلول های منشعب و معمولا تک هسته ای ، ماهیچه اش نامتجانسه و سارکومر و نوار های تیره و روشن داره،
      + این که در دیواره قلب و درون لایه های پریکارد و میوکارد سلول های ماهیچه صاف وجود دارن که مربوط به دیواره رگ های کرونر هستن که این نکته رو بچه ها معمولا بهش توجه ندارن و سر جلسه ذهنشون خوب لینک نمیکنه
      یه چند تا نکته دیگه که جالب توجه هست :
      یکی این که : سلول های میوکارد قلبی از طریق سمپاتیک و پاراسمپاتیک پیام حرکتی دریافت می کنن، حتی داخل قلب ما گیرنده ی حسی هم داریم
      مورد دیگه این که:
      در محل اتصال عضله دهلیز ها به بطن ها بافت پیوندی عایق داریم و اطراف قلب هم لایه پریکارد از جنس بافت پیوندی قرار داره
      آندوکارد هم که از جنس بافت پوششیه سنگفرشی یک لایه است رو داریم
      علاوه بر اون میتونیم بگیم که: داخل لایه میوکارد و اندوکارد رگ خونی وجود داره و در نتیجه شاهد بافت پوششی هستیم

راستی یه نکته دیگه: بخشی از دریچه های قلب هم از جنس بافت پیوندی ان

یه جمع بندی کنیم :
      هر نوع بافت ماهیچه ای میوکارد در بدن یک فرد بالغ میتونه دارای:
      تحریک پذیری
      انقباض
      هدایت تحریک
      سارکومر
      نوار های تیره و روشن
      عصب گیری از سمپاتیک و پاراسمپاتیک باشه.

یه نکته ترکیبی که همه بلدن هم این که : شروع تشکیل قلب قبل از سایر اندام های اصلیه چون زمانی که همه اندام های اصلی شروع به تشکیل می کنن کتاب میگه ضربان قلب آغاز میشه یعنی آقای قلب قبل اینا سوسول بازیاشو کرده والان آماده است برای کار کردن
      در هفته هفتم حاملگی معمولا (نه همیشه-نه برخی اوقات-نه همواره-نه گاها) حرکات قلب جنین در سونوگرافی قابل تشخیصه.
      روده که ر داره و رگ های خونی که ر داره هم در هفته ی three که ر داره شروع به نمو می کنن

13. Top | #23143
      کاربر نیمه فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      خیلی خیلی ازتون ممنونم. بله منم به این نکته توجه نکرده بودم. خیلی خوب بود

14. Top | #23144
      کاربر باسابقه
      کاربر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط mahdi_artur نمایش پست ها
      جاهای خالی را با کلمات مناسب تکمیل کنید و 200 هزار تومان جایزه ببرید:
      عوامل بیماری زای گیاهی شامل: ویروئید که تک رشته ای از رنا است و پلازمید Ti و زنگ و سیاهک و ..... و ..... و TMV می باشد که چون ویروئید تک رشته ای است بنابراین ..... (نمی توان گفت-می توان گفت) هر عامل بیماری زای گیاهی قطعا دارای پلیمر هایی از چند مولکول زنده است.
      در جاندار با تنفس بی هوازی ولی فتوسنتز کننده مولکول های ناقل انرژی ..... (متنوع تر - دارای تنوع کمتر) در مقایسه با تنفس بی هوازی هستند.
      چون در ....... آندوسیتوز رخ نمی دهد بنابراین می توان گفت این امکان وجود دارد که یک درشت مولکول توسط باکتری بدون آندوسیتوز جذب شود.
      اگر شکل باکتری بدنبال انتقال ژن تغییر نکند نمی توان از اصطلاح ........ استفاده کرد.
      آنابنا همانند استرپتوکوکوس نومونیا هنگام تقسیم دوتایی در محل فرورفتگی غشا دیواره ..... (می سازد-نمی سازد)
      هر باکتری که توانایی اکسید کردن مواد معدنی را ندارد با ترشح آنزیم های گوارشی مواد غذایی بدست می آورد. (صحیح-غلط)
      در پاکسازی آلودگی های نفتی از باکتری های هتروتروف تجزیه کننده که مهمترین ....... طبیعت و فاقد فعال کننده هستند استفاده می شود.
      از باکتری هایی که از پذیرنده آلی الکترون برای بقای خود استفاده می کنند برای ساخت ماده ای استفاده می شود که تری گلیسرید ها درون آن به شکل کروی قرار می گیرند.(صحیح-غلط)
      علت محدود شدن کنام باکتری در محیط کشت حاوی قارچ پنی سیلیوم و استافیلوکوکوس، ......... بود.
      جلبک قرمز می تواند ..... تولید کند که نوعی محیط کشت برای ....... و ....... محسوب می شود.
      سلول سازنده پنی سیلین هیچگاه نمی تواند برای صفات تک ژنی خود .... الل درون خود داشته باشد و جزو قارچ های ......... بوده و همواره با ...... تولید مثل می کند.
      نوعی جهش در کروموزوم ایکس انسان قطعا می تواند اثری مشابه اثر ....... در باکتری داشته باشد.
      در بیماری بوتولیسم این امکان وجود دارد که گوارش غذا در ..... و ...... مختل شود.
      همه باکتری های بیماری زا ...... هستند و از طریق ....... غذا بدست می آورند.
      سم بوتولیسم مانع از آزاد شدن انتقال دهنده ی عصبی شده و در نتیجه در این بیماری عملکرد ماهیچه ها از جمله دیافراگم مختل می شود لذا در این بیماری دم .... (بیشتر-کمتر) از بازدم دچار اختلال می شود.
      مصرف قارچ ......... باعث مسمومیت گوارشی می شود ، مصرف غذای آلوده به سم ...... باعث مسمومیت گوارشی می شود و در بیماری مسمومیت هیچگاه سم ایجاد کننده ی بیماری ..... (بعد-قبل) مصرف غذا تولیدش شروع نمی شود.
      لیزوزیم پوست بر روی باکتری ......... و لیزوزیم مخاطی بر روی باکتری ........... تاثیر ندارد.
      لیزوزویم بر دیواره .......... اثر می کند ولی بر روی دیواره ............ و ........... موثر نیست یا اثر کمی دارد.
      نمی توان گفت که جنس دیواره همه باکتری ها الزاما یکسان است. (صحیح-غلط)
      آندوسپور که نسبت به تنس های محیطی مقاوم است دور غشا ...... (نیست-قرار دارد) و در خود علاوه بر دنای حلقوی و پلازمید، مقدار کمی سیتوپلاسم شامل انواع رنا و ریبوزوم و آنزیم ها را جای داده است.
      سیانوباکتر ها باکتری رشته ای ..... (بدون کپسول-با کپسول ژله ای) اند و منبع الکترون شان .... است، تثبیت کننده ..... و ..... محسوب می شوند و از اولین تولید کنندگان ..... هستند و در ساختار ...... همراه با قارچ شرکت دارند.
      منبع الکترون باکتری غیرگوگردی ارغوانی از ........ مانند ...... و ........ است ولی منبع انرژی شان ........ است.
      باکتری های ......... و .......... تخمیر کننده هستند که اولی فتوتروف هست و دومی هتروتروف محسوب می شود.
      باکتری های گوگردی ....... (بی هوازی-هوازی) و باکتری های شیمیوتروف ........ (بی هوازی-هوازی) محسوب می شوند.
      اساس ایجاد جوش صورت این گونه است که: در ابتدا بر اثر افزایش تولید چربی ها در نتیجه مواد غذایی در دسترس پروپیونی باکتریوم آکنس افزایش می یابد در نتیجه اندازه جمعیت باکتری بر اساس اندیشه مالتوس دچار رشد ..... (هندسی-عددی) می شود در این صورت مجاری خروج چربی توسط باکتری ها بسته ..... (می شود-نمی شود) و در صورت ادامه تولید چربی و افزایش تکثیر باکتری ها با ایجاد تورم در پوست ما آن را به صورت جوش مشاهده می کنیم.
      تحریک ......... باعث واکنس عطسه و تحریک ..... و نایژه ها سبب واکنش سرفه می شود ولی هیچگاه تحریک مستقیم بخشی که در بیماری سل تخریب می شود نمی تواند باعث واکنش ...... (سرفه-عطسه-سرفه و عطسه) شود.
      ..... (نمی توان گفت-می توان گفت) همه مواد آلی مورد استفاده توسط باکتری های هتروتروف بعد تجزیه جذب می شود.

پاسخ تون رو بفرستید تا فردا ظهر
      پاسخ چالش شماره 3 جمع بندی:
      1-کپک مخاطی-پنی سیلیوم-نمی توان گفت
      2-متنوع تر
      3-هم یوغی
      4-ترانسفورماسیون
      5-دیواره
      6-غ
      7-تجزیه کنندگان طبیعت
      8-ص (دلیل: از باکتری هایی که تخمیر انجام میدن میتونیم برای ساخت سرکه استفاده کنیم وقتی مخلوط حاوی روغن و سرکه رو تکون بدیم ...)
      9-کشته شدن باکتری توسط قارچ
      10-آگار-باکتری-قارچ
      11-دو-دئوترومیست-میتوز
      12-اریترومایسین (دلیل: ژن پروتئین ریبوزومی ال 10 بروی کروموزوم ایکس قرار داره و مربوط به ریبوزومه، که .... ادامه شو خودتون بگید)
      13-معده-روده
      14-هترو-ترشح آنزیم های گوارشی
      15-بیشتر(دم عملی فعال تره و انقباض ماهیچه ها نقش حیاتی در انجامش دارن ولی بازدم میتونه غیر فعال هم انجام بشه)
      16-آمانیتا موسکاریا - استافیلو کوکوس - بعد
      17-پروپیونی-دیفتری
      18-باکتری ها- قارچ ها و گیاهان
      19-ص
      20-نیست
      21-با کپسول ژله ای - آب-کربن دی اکسید و نیتروژن-اکسیژن جو-گلسنگ
      22-ترکیبات آلی-اسید ها و کربو هیدرات ها-نور خورشید
      23-باکتری گوگردی-عامل بوتولیسم
      24-بی هوازی-هوازی
      25-هندسی-می شود
      26-مجاری بینی-نای-سرفه و عطسه
      27-نمی توان گفت دلیل: لاکتوز ابتدا جذب و بعدا تجزیه میشه
      پایان چالش جمع بندی شماره 3

یه مطلب دیگه رو هم بگم قبل از این که ادامه بدم
      هدف از طرح این چالش ها جمع بندی مطالب هست و هدف از جمع بندی مرور کامل همه مطالب لذا فرایند طرح چالش های جمع بندی به این شکل هست که جملاتی مطرح میشن که کامل مطالب رو واستون پوشش بدن و شما رو مجبور کنند همه مطالب رو یک دور دیگه جا بندازید،
      پس حجم کار باید بیشتر باشه
      من با 5 الی 10 جمله به این هدف نمیرسم بخاطر همین تعداد موارد طرح شده رو افزایش دادم

ویرایش توسط mahdi_artur : 31 فروردین 1399 در ساعت 15:45

15. Top | #23145
      کاربر باسابقه
      کاربر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      و اما چالش شماره 4
      داستان آغازیان یکی از ساده ترین و در عین حال پیچیده ترین مباحثی هست که در کنکور سراسری تست ازش مطرح میشه، ساده بدلیل مطالب کاملا حفظی و سخت بدلیل موجود زشت و در عین حال زیبایی به نام ((هر)) در تست های این مبحث در کنکور های آزمایشی و همچنین کنکور های اصلی
      امروز اما چالش ما به این صورت هست که من 160 جمله با (هر) از آغازیان واستون طرح کردم و شما باید سعی کنید در هر مورد بگید کدوم آغازی مد نظر بود
      این چالش کاملا بر عهده خودتون هست و پاسخش رو قرار نمیدم
      یکی بدلیل حفظی بودن مطلب و سادگی و دیگری هم طولانی بودن چالش
      دوستان اگر اهل درس و علم هستند خودشون پاسخ پیشنهادی شون رو قرار بدن
      این 160 جمله تقریبا 99/9 درصد فصل تون رو پوشش میده و فقط مالاریا باقی میمونه که اونم درسنامه اش رو قرار میدم
      محاله تستی طرح کنند که داخل این 160 جمله نباشه
      پس برید سراغشون و آغازی رو به حالت Wild ببندید

تذکر مهم: در بعضی موارد جواب سوال یک قید هست نه مورد خاصی مثلا: بیشتر آغازیان و ...
      هر جمله را با عبارات درست کامل کنید:
      هر آغازی ....
      1)که در شرایط نا مساعد پایه و ساقه تشکیل می دهد ....
      2)که می تواند سم تولید کند...
      3)که متحرک است...
      4)که هترو است...
      5)که اتو است...
      6)که فقط یک تاژک دارد...
      7)که وسیله حرکتی آن در تامین غدا بصورت مستقیم نقش دارد...
      8)که در حین تکثیر خود توانایی نوترکیبی ندارند...
      9)که تک سلولی است...
      10)که پر سلولی است...
      11)که سیتوکینز نامساوی دارد...
      12)که توان تولید اکسیژن دارد...
      13)که میتوز بدون سیتوکینز دارد...
      14)که لکه چشمی دارد...
      15)که دارای تاژک هایی با اندازه های متفاوت است...
      16)که بقایش به اندامکی با 3 فضا بستگی ندارد...
      17)که دارای واکوئل ضربان دار است...
      18)که ساکن آب شور است...
      19)که ساکن آب شیرین است...
      20)که توان تولید سلولاز را دارد...
      21)که ژن ساخت سلولاز را دارد...
      22)که تولید مثل جنسی دارد...
      23)که فقط تولید مثل جنسی دارد...
      24)که تولید مثل غیر جنسی دارد...
      25)که فقط تولید مثل غیر جنسی دارد...
      26)که می تواند هزاران تاژک داشته باشد...
      27)که منشا جانوران امروزی است...
      28)که می تواند باعث آسیب سلول های یوکاریوتی شود...
      29)که شکل غیرمتعارف دارد...
      30)که دارای سیلیس است...
      31)که در پوسته یا دیواره آن می توان آهک یافت...
      32)که از باکتری ها تغذیه می کند...
      33)که دارای بخش قابل انعطاف است...
      34)که دیواره سخت و انعطاف پذیر دارد...
      35)که زائده سیتوپلاسمی انعطاف پذیر دارد...
      36)که می تواند در خاک یافت شود...
      37)که دیواره دارد...
      38)که می تواند کلونی تشکیل دهد...
      39)که نام آشنا است...
      40)که تاژک دارد...
      41)که مژک دارد...
      42)که زائده سیتوپلاسمی دارد...
      43)که پرسلولی و تاژکدار است...
      44)که ساده ترین چشم را دارد... این مورد کلا غلطه! چشم کجا بود آخه
      45)که ساده ترین گیرنده نوری را دارد...
      46)که هرترو است وتا حدی قابلیت حرکت دارد...
      47)که ظاهر و زندگی مشابه قارچ ها دارد...
      48)که به آمیب شباهت دارد...
      49)که در مجموع یک پلاسمودیوم تولید می کند...
      50)که در حین حرکت باکتری ها و دیگر مواد آلی را می بلعد...
      51)که در خاک حرکت می کند و بکتری ها را می بلعد...
      52)که چرخه زندگی پیچیده دارد...
      53)که جزو پیچیده ترین و غیرمعمول ترین آغازیان هستند...
      54)که نوع ویژه ای از حرکت را از خود نشان می دهد...
      55)که دارای انعطاف باشد...
      56)که دارای برآمدگی های سیتوپلاسمی دارای قابلیت انعطاف باشد...
      57)که صرفا در آب شور زندگی کند و صرفا تولید مثل غیرجنسی دارد...
      58)که در ظاهر به شکل حلزون های بسیار ریزی است...
      59)که برآمدگی های سیتوپلاسمی آنان از سوراخ های پوسته آهکی آنها بیرون آمده...
      60)که پوسته ای محکم و سوراخ دار از جنس آهک دارد...
      61)که از انباشته شدن پوسته های آهکی آن نوعی سنگ آهکی بوجود می آید...
      62)که صرفا تولید مثل غیرجنسی دارد و هم در آب شور و هم در آب شیرین زندگی کند...
      63)که دیواره دو قسمتی و سیلیسی دارد...
      64)که مهمترین تولید کننده های زنجیره غذایی هستند...
      65)که پوسته های خالی شان رسوبات ضخیمی را تشکیل می دهد...
      66)که درون آب های گرم اقیانوس ها زندگی می کنند...
      67)که در نواحی ساحلی زندگی می کنند...
      68)که در دیواره سلولی خود کربنات کلسیم وجود دارد...
      69)که چرخه زندگی دارای تناوب نسل دارد...
      70)که یک پوشش حفاظتی از جنس سلولز دارد...
      71)که یک پوشش حفاظتی از جنس سلولز دارد که اغلب با لایه ای از سیلیس پوشیده شده است...
      72)که شکل های غیرمتعارفی دارد...
      73)که دارای سیلیس باشد...
      74)که سیلیس دارد قطعاً سلولز هم دارد (اینو همیشه داشته باش از من که آقا جان همواره سیلیس روی سلولز تشکیل میشه!!)
      75)که دو تاژک دارد...
      76)که سم های قوی تولید می کند...
      77)که هزاران تاژک دارد...
      78)که بیش از یک تاژک دارد...
      79)که یک تاژک دارد...
      80)که آنزیم های مورد نیاز برای هضم چوب دارد...
      81)که به صورت هم زیست در لوله گوارش موریانه زندگی کند...
      82)که مثال خوبی برای بیان نقص های رده بندی آغازیان به دو گروه گیاهی و جانوری است...
      83)که ارتباط خویشاوندی آشکاری با تاژکداران جانوری دارد...
      84)که دو تاژک که یکی بلند و دیگری کوتاه است دارد...
      85)که همواره دو تاژک دارد...
      86)که بیشترشان دو تاژک دارد...
      87)که دو تاژک که یکی در شیار طولی و یکی در شیار عرضی است دارد...
      88)که در کنار تاژک کوتاه اندام حساس به نوری به نام لکه چشمی دارد... (این جمله 2 تا غلط داره: یکی این که اوگلناها در کنار تاژک بلندشون ساختاری حساس به نور دارن! دومی که توی کتاب درسیم به اشتباه بیان شده کلمه (اندام) هست که میدونیم حاصل همکاری چند بافت تمایز یافته یک اندام هست که آغازیان ندارنش!!!)
      89)که به قدری با سایر آغازیان تفاوت دارند که بعضی زیست شناسان معتقدند باید آنها را در فرمانرو کاملا جداگانه ای قرار داد.
      90)که دیواره سخت اما انعطاف پذیر دارد...
      91)که دیواره ندارد...
      92)که دیواره دارد...
      93)که دیواره دو قسمتی دارد...
      94)که دیواره با تزئینات خاص دارد...
      95)که از جلبک هایی که به صورت هم زیست در زیر پوسته زندگی می کنند مواد غذایی بدست می آورد...
      96)که حدود 4500 گونه شناخته شده دارد...
      97)که جاندار اصلی هاپلوئید باشد...
      98)که جاندار اصلی دیپلوئید باشد...
      99)که با پای کاذب حرکت می کند.
      100)که تک سلولی و فاقد دیواره است...
      101)که تک سلولی و دیواره دار است...
      102)که پر سلولی و دیواره دار است...
      103)که پرسلولی و فتوسنتز کننده باشد...
      104)که تک سلولی و فتونستز کننده باشد...
      105)که پر سلولی و هترو باشد. (این جمله رو دیدی ادامه ش ندی ها! بابا اصلا پرسلولی آغازی نداریم که هترو باشه چون تنها آغازیان پرسلولی جلبک هان ک همگی فتوسنتز رو دارن!)
      106)که تک سلولی و هترو باشد...
      107)که واکوئل ضربان دار دارد...
      108)که اتوتروف باشد و واکوئل ضربان دار داشته باشد...
      109)که هترو باشد و واکوئل ضربان دار داشته باشد...
      110)که تک سلولی باشد و واکوئل ضربان دار داشته باشد...
      111)که پرسلولی باشد و واکوئل ضربان دار داشته باشد...
      112)که بزرگترین آغازی باشد و دارای واکوئل ضربان دار باشد. (اینو دیدی باباجان ادامه نده سریع بگو غلط چون میدونیم کلپ ها بزرگترین آغازیان هستن که جزو جلبک های قهوه ای هستن که میدونیم جلبک های قهوه ای در آب های شور زندگی میکنن!!)
      113)که دارای تاژک با نقش صرفا در حرکت جاندار باشد...(اینو ادامه نداده بگو غلط آقا! واسه این که تاژک دو تا نقش داره: یا حرکت جاندار یا حرکت دادن مواد پیرامون)
      114)که به صورت چسبیده به سنگ ها می ماند...
      115)که بدن جانداران دیگر می چسبد...
      116)که به صورت پلانکتون زندگی کند... (این منظور ایناس: 1)جلبک سبز تک سلولی 2)دیاتوم ها و 3)تاژکداران چرخان
      117)که اکسیژن مورد نیاز برای تنفس هوازی را از آب می گیرند...
      118)که ساکن خاک غیرمرطوب باشد...
      119)که ساکن ماسه دریاها باشد...
      120)که ساکن خاک مرطوب باشد...
      121)که ساکن خاک باشد...
      122)که تجزیه کننده باشد...
      123)که وجود نور سبب تحریک لکه چشمی آن شود...(خب اینم غلطه و نباید دیگه ادامه اش بدی تو تستایی که میزنی! چرا؟ چون لکه چشمی شدت و کیفیت نور رو تشخیص میده نه این که بگیم وجود نور باعث تحریکش بشه!!)
      124)که ساده ترین چشم را دارد...(اینم غلطه! ساده ترین چشم واسه چشم جامی شکل پلاناریا بود یادته؟! باید بگه ساده ترین گیرنده نوری!)
      125)که توانایی تولید مثل جنسی و غیرجنسی را دارد...
      126)که سلول تمایز یافته دارد...(همه شون دیگه! لو دادم!)
      127)که دارای زندگی آزاد است...
      128)که فاقد میوز باشد...(منظور اینان: 1)تاژکداران چرخان 2)اوگلناها 3)آمیب 4)بیشتر تاژکداران جانور مانند)
      129)که پرسلولی و تاژکدار باشد...
      130)که فتونستز کننده است و دیواره سلولی دارد...
      131)که فتوسنتز کننده است و دیواره سلولی ندارد...
      132)که هترو است و دیواره سلولی دارد...
      133)که هترو است و دیواره سلولی ندارد...
      134)که می تواند کلونی تشکیل دهد...(ولوکس و اسپیروژیر+کپک مخاطی سلولی+کلامیدوموناس+تاژکدار ان جانورمانند جزو آن هایی هستند که کلونی تشکیل می دهند)
      135)که دارای میوز در شرایط نامساعد است...
      136)که دارای میوز در شرایط مساعد است...
      137)که دارای ساختار مقاوم حاوی یک سلول دیپلوئید است...
      138)که هسته مجاور تاژک ها قرار دارد...
      139)که گامت ها از سر تاژک دار با هم ترکیب می شوند...
      140)که دارای گامت تاژکدار با توانایی فتوسنتز و دیواره باشد...
      141)که زیگوسپور تاژکدار نباشد و توان فتوسنتز نداشته باشد...
      142)که درون کپسول تتراد تشکیل دهد...
      143)که هاگ پس از تولید در شرایط مساعد به سلول های هاپلوئیدی تبدیل شود که آمیبی شکل یا تاژکدار باشند...
      144)که هاگ پس از تولید وقتی رها شدند به سلول آمیب مانند جدیدی نمو می یابند...
      145)که در آزمایش گوس مورد آزمایش قرار گرفت...
      146)که کلنی متحرک برای بدست آوردن غذا تشکیل نمی دهد...
      147)که لقاح در شرایط نامساعد رخ می دهد...
      148)که لقاح در شرایط مساعد رخ می دهد...
      149)که در نوک ساقه میوز می دهد...
      150)که پایه و ساقه تشکیل می دهد...
      151)که در شرایط نامساعد قطعا ساقه دارد...
      152)که هر توده ساقه ای ایجاد می کند...
      153)که پلاسمودیوم حاصل میوز میوز تولید می کند...
      154)که چرخه زندگی پیچیده دارد و انگل است...
      155)که چرخه زندگی پیچیده دارد و انگل نیست...
      156)که از پیچیده ترین آغازیان و تک سلولی است...
      157)که سم ترشح می کند و اتوتروف است...(منظور تاژکداران چرخان هست!)
      158)که سم ترشح می کند و هتروتروف است...(منظور=مروزوئیت هست و برخی تاژکداران جانوری که البته کتاب دقیق نگفته سم ترشح می کنند ولی گفته واسه انسان و جانوران اهلی بیماری زا هستن!!)
      159)که می تواند فعالیت مرکز اصلی کنترل غدد درون ریز بدن را افزایش دهد.
      160)
      که رابطه شان با میزبان را می توان مانند رابطه اندامک های سلولی و سلول در نظریه درون همزیستی دانست...(این مورد هم از تفکر نقادانه در آوردم بچه ها دقت نمیکنند به قید ((بعضی)) که برای این جمله آورده شده در کتاب! پس جواب میشه=برخی آغازیان!!)

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن