نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Behnam10
اولا تشکر از زحمتی که میکشی :yahoo (45)::yahoo (45):
اما بنظر من تعداد سوالات رو کم کن .. مثلا روزی 10 توی دو تا پست 5 تایی . ولی بجاش توضیح بده که چرا این موارد ص یا غ هستند ... یا از کجای کتاب درسی استدلال میشه کرد . پاسخ نامه یه سوال ارزشش از خود سوال بیشتره چون اون ایده طرح سوال مثل یه قفل میمونه که کلید باز شدن ابهامات حول اون مبحث ، پاسخ نامه دقیق و مستند سواله ...
البته یه پیشنهاده فقط
در مورد سوالات من خودم چند جا ابهام دیدم
2:
در کدوم بافت پوششی آکسون نورون رو میشه دید ؟ یا از کدوم شکل کتاب نکتش برداشته شده ...
چون اصولا دندریت وارد میشه ... مگر اینکه مثالی باشه که الان توی ذهنم نیست
9 و 10 :
اینکه مویرگ لنفی غشا پایه نداره از نظر علمی درسته .... هر چند خود بچه های علوم پزشکی هم بعد یکی دو ترم بافت خوندن این نکته رو نمیدونن
اما از کجای کتاب درسی این استدلال رو کردی که بافت پوششی آندوتلیوم مویرگ های لنفی فاقد غشا پایه هستش ؟
و اینکه اصلا بچه ها در ص 42 کتاب دوم میخونند که در زیر بافت پوششی غشا پایه وجود داره .... یعنی مثال نقضی براش در سطح کتاب هاشون وجود نداره . در ثانی اصلا متن کتاب بافت جان کوئرا هستش که تمامی بافت های پوششی دارای لایه ای فاقد سلولی به نام غشا پایه هستند ( ص 73 کتاب لاتین ش ) . بنظر من مورد 9 خارج از کتاب درسیه و مورد 10 غلطه ..
15 :
سلول های لایه بازال دارند تقسیم میتوز میکنند .. پس هرچی به سطح سلول میریم ، سلول ها قدیمی تر میشند ( البته چیزی که یادمه ) ... به هر حال از کجای کتاب استدلال کردی که لایه قدیمی تر نزدیک به غشا پایه هستش ( نه سطح سلول )
18:
فرقی بین غشا موکوزی و غشا مخاطی وجود نداره ... غشا مخاطی ترجمه شده ی عبارت Mucous membrane ( غشا موکوزی) هستش . در ثانی هرکتابی هم که غشا موکوزی رو با موکوز معادل گرفته اساس اشتباهه ... موکوز ( مخاط ) مایعی لزج و چسبناکه که روی غشا موکوزی ( غشا مخاطی) میشینه . اون عبارتی که در متون علمی معال غشا موکوزی اومده ، Mucosa ( موکوزا) هستش که با Mucus ( موکوز ) فرق داره ... داخل کتاب درسی هم من یادم نیست این دو تا معادل هم باشند ... هرچند بعید هم نیست که بگیره . بوده که گفته باشه مخاط شامل بافت پوششی و آستر پیوندی که اینجا اصلا منظور لایه ی مخاطی هستش نه مخاط به معنا غشا مخاطی .
سلام و سپاس
مورد 2:
یک نورون حرکتی میتونه با نورون حرکتی ، حسی ، رابط و نیز با سلول های غیر عصبی ماهیچه ای و غده ای سیناپس تشکیل بده، با همین جمله میتونیم بگیم که پس اکسون میتونه در بافت پوششی با وظیفه ی ترشحی در غدد درون ریز و برون ریز وجود داشته باشه
همچنین عصب حسی که کتاب درسی برای ماهی رسم کرده و شامل اکسون های بلند هست (خط جانبی) کمی در بافت پوششی دیده میشه و نمیشه ازش صرف نظر کرد. (دو واقع محل شروع عصب از بافت پوششی است)
مورد 9 و 10:
این مطلبی که گفتید رو من دوم دبیرستان فهمیدم و استدلالم هم براش این شکلی بود:
لایه پلی ساکاریدی که کتاب میگه در اطراف مویرگ هاست جنسش چیه؟ پلی ساکارید
حالا غشای پایه جنسش چیه طبق متن کتاب؟ پلی ساکارید + پروتئین
آیا جنس اولی با دومی مشابه هست؟
جواب: خیر
نتیجه 1: لایه پلی ساکاریدی که به اشتباه همه بزرگوران کتاب نویسمون میگن غشای پایه هست اصلا غشای پایه نیست
:yahoo (106):
نتیجه 2: در زیر همه بافت های پوششی غشای پایه داریم بجز در مویرگ های لنفی و سینوزوئید ها که مورد آخر خارج کتابه
همون طور که دیدین خارج از کتاب چیزی مطرح نشده و بنابراین 9 و 10 کاملا درسته
مورد 15:
سلول های بافت پوششی سنگفرشی چند لایه از نزدیک غشای پایه تشکیل میشن و به سطح میان بنابراین سلول های چسبیده به غشای پایه عمرشون بیشتره (البته این استدلال منه و نمیشه از کتاب درسی به این نتیجه رسید و خیلی از عزیزان هم میگن که سلول های سنگفرشی چند لایه از پایین به بالا بزرگتر و پیرتر میشن)
مورد 18:
این جمله من بود:
در بعضی جا ها دیده شده مایع مخاطی رو معادل موکوز و لایه مخاطی رو معادل غشای مخاطی در نظر میگیرن.
کجای این جمله گفتم موکوز معادل غشای موکوزی ؟ (مایع با لایه خیلی فرق داره)
جمله اصلیم هم که این بود:
غشای موکوزی همانند غشای مخاطی و برخلاف مخاط گوارشی فاقد بافت پیوندی سست می باشد.
منظور از مخاط گوارشی بافت پوششی هست به همراه آستر پیوندی
فقط باید بجای همانند قسمت اول پرانتز قرار بدم تا اینا معادل هم قرار بگیرن (غشای موکوزی = غشای مخاطی) مشکل دیگه ای نداره