اصول صحیح برنامه ریزی در مدت باقی مانده درکنکور
دانش آموزان و کنکوریهای عزیز:
از انجائیکه برنامه ریزی اساسی ترین بخش اماده شدن برای کنکور و امتحانات مدرسه است ،بنابراین به شما توصیه میکنم که با بی برنامه ریزی یا آشفتگی یا برنامه ریزی غلط،زحمات خود را هدر ندهید .من در این مطلب کوتاه ،اصول صحیح برنامه ریزی را برای شما بیان می کنم،لطفا با ظرافت آن را اجرا نمایید.
نکات مهم و تعیین کننده :
1- با توکل بخدا ،ذهنیت مثبت و امید به نتیجه ای درخشان بخوانید،چون هنوز فرصت کافی وجود دارد تا رتبه ای برتر شوید.
2-از فکر کردن به نتیجه کنکور و ترسیدن از آن ،بپرهیزید . با این باور بخوانید ،که نتیجه عالی خواهد شد .اگر اینگونه عمل کنید،اضطراب سراغ شما نخواهد آمد .
3-از خواندن کتب قطور (500-800صفحه ای) بپرهیزید . چون وقت کافی برای دوره کردن نخواهید داشت .( چند منبعی نباشید )
4-خواندن کتب درسی فراموش نشود .
5-میتوانید از کتب خلاصه نویسی شده استفاده نمایید که هم مفهومی شده کتب درسی هستند و شما از خواندن کتب درسی بی نیاز می کنند و هم حالت شبکه ای و نموداری هستند و یکبار خواندن آنها به اندازه 3 بار خواندن کتب خطی و معمولی در حافظه تان می ماند و هم تستهای استاندارد دارند. ( مثل کتابهای : کالج - نگرش روز - تخته سیاه -مهر و ماه و....)
6- راز رتبه آوردن در کنکور فقط بلد بودن نیست ،بلکه بجز فهمیدن و بلد بودن درس ها ، مسلط بودن لازم است و شما تنها با مرورهای مکرر نکات درسی و تستها ، موفق خواهید بود در دروس مختلف تسلط پیدا کرده و درصد بالا کسب کنید.
7- برای کسب نمره و معدل برتر ، برای کسب معدل برتر در کنار خواندن کتاب درسی و کتب خلاصه نویسی شده، به جای تست، نمونه سوال های امتحانی سالهای قبل را مطالعه کنید.
8- در ایام تعطیلات از وقت کشی و تماشای زیاد تلویزیون و وقت گذاشتن برای میهمانی و میهمانان بپرهیزید.
شیوه برنامه ریزی
1- حدالامکان روزی یک درس عمومی و یک درس اختصاصی بخوانید بهتر است یکی از درس ها سخت و یکی دیگر آسان باشد.
2- هر فصل یا درسی را می خوانید بلافاصله تست های استاندارد آن را نیز بزنید. توضیح اینکه: بعد از خواندن هر فصل یا درس و تست های آن فاصله باید بیش از 4 یا 5 ساعت نباشد.
3- جواب تست ها را یکی یکی نگاه کنید. توضیح: در یک ماه و نیم آخر لازم نیست جواب تست ها را یکی یکی نگاه کنید بلکه می توانید تست های زمان دار بزنید و جواب تست ها را به صورت مجموعه ای نگاه کنید.
4- برای شروع ابتدا از درسهای آسان شروع کنید سپس سراغ درسهای سخت تر بروید.
5- 3 روز اول عید هیچ چیزی نخوانید.
6- اگر در آزمون آزمایشی شرکت نمی کنید با کتابهای خلاصه نویسی شده می توانید در مدت 30 الی 40 روز به صورت کامل همه ی دروس عمومی و اختصاصی ها را هم با مطلب و هم تست مرور کنید.
7- توصیه می کنم هر آزمونی شرکت می کنید کنار بگذارید و فقط در آزمون های سنجش شرکت کنید. برای ثبت نام سنجش همین امروز اقدام کنید چون زمان ثبت نام به زودی تمام می شود.
8- اگر در آزمون شرکت میکنید مانند (آزمون سنجش) اول بودجه بندیِ اولین آزمونی که در پیش دارید را 2 الی 3 بار دوره کنید .
9- اگر تمرکز کافی ندارید اکثراً با صدای بلند بخوانید و نکات مهم و سخت را به خود با صدا بازگو کنید.
10- تلویزیون را فقط حین غذا خوردن تماشا کنید و غیر از آن فقط در شبانه روز یک سریال ببینید و اینترنت و sms بازی را در مدت باقی مانده کاملاً تعطیل کنید.
11- در یک روز تعطیل حدود 9 الی 10 ساعت مفید درس بخوانید بیشتر از آن لازم نیست و غیر مفید است.
12- شب حداقل 7 ساعت بخوابید و روز حدود 1 ساعت استراحت کنید یا بخوابید.
استاد صمد ولیزاده
علی سلیمانی