سوال درباره ی تست های فصل ژنتیک
سلام
دوستان من تا سوم ریاضی بودم و سال چهارم میام تجربی...هردوتا زیستو هم کامل کامل خوندم فقط یه مشکل توی ژنتیک(نمیدونم جزوش ژنتیکشه یا نه!!)
اون مشکلم اینه که از فصل 5 به بعد توی کتاب های تست یه سری تستایی میبینم عجیب
مثلا پرسیده توی جاندار 2n=46 مثلا چندتا پیوند فسفودی استر هست یا چندتا گروه فسفات هست یا....بعد جزوه ی چندتا دبیر زیستو هم که نگاه کردم دید برای هرچی یه فرمول داده!!
ایندفعه توی فصل های 6-7-8 یه سری سوال اومده که مثلا چندتا ژنوتیپ جدید داره و یا چمیدونم چند آرایش تترادی داره یا...بعد مثلا جزوه ها رو نگاه کردم مثلا برای فصل7و8و6 حدود 20-30تا فرمول داده!!!!
اما از طرف دیگه تا الان یه تست ندیدم که از این سوالا بپرسه...ایندفعه میبینم تمام کتاب های تست از این تستا دارن
من ژنتیکو(یعنی اونجا که میگه چمیدونم زن و مردی با فلان مشخصات آمیزش میدن وفلان بعد احتمال حساب کن+ژنتیک حشرات+دودمانه رو فول فول بلدم و اون تستای اون قسمتهای از فصل 6و7 رو که مثلا
میگن توی پروفاز میوزII چند رشته پلی نوکلئوتید داریم هم کامل بلدم)ولی نمیتونم این تستا رو حل کنم
نمیدونم آیا این تستا مهمن یا الکین...حالا جالب اینه فقط 30 فرمول نیست!!!مثلا یه کتاب 30 تا فرمول داره میری یه کتاب دیگه رو نگاه مکنی ایندفعه اون سوالای مختلف و فرمول های مختلفی داده!!!!!!!!!!!!دوستان واقعا گیج شدم
توروخدا بگین جریان اینا چیه
خییییییییییییییییییلی ممنون
2 فایل پیوست
گریزی میزنیم به فرمول های فصل5:
فایل پیوست 12651
DNA از نوکلئوتید تشکیل شده(یا به عبارت دیگر:منومر های DNA نوکلئوتید هستن)
هر نوکلئوتید از 3بخش تشکیل شده
2تا بخشش آلی هست که حلقوی هستن-توی شکل ببین هم باز آلی حلقوی ان هم قندها
(شامل قند5کربنه(پنتوز//توی DNA:دئوکسی ریبوز//توی RNA:ریبوز) و بازهای آلی(تک حلقه یا پیریمیدین:CUT // دو حلقه یا پورین:AG)
اضافه کنم که منظور از حلقوی این نیس که دایره داشته باشیم منظور اینه که 1جورایی اگر به صورت رشته فرضش کنم2طرفش بسته باشه
1بخش معدنی هم داره(فسفات ها-----که همین فسفات ها باعث میشن DNA از لحاظ بار الکتریکی منفی باشه)
نوکلئوتید های آزاد3فسفاته هستن ولی وقتی توی دی ان ای شرکت میکنن تک فسفاته میشن!
پس هر نوکلئوتید توی ساختار دی ان ای: 1فسفات داره 1قند داره1باز آلی
نتیجه!!!! تعداد نوکلئوتید ها یا همونn = تعداد فسفات=تعدادقند=تعدا باز آلی=تعداد پیوند قند-باز آلی(چیز مهمی هم نیست ولی خب در هر نوکلئوتید قند و باز آلی با1پیوند قند-بازآلی به هم متصل شدن)اینارو توی شکل هم ببین!!!!!!من اینارو از رو شکل دارم مینویسم:)حفظ و اینام نکردم:)
حالا چون DNA خطی 2رشته هست یه دونه پیوند هم از اون رشته نداریم پس نهایتا شد n-2
اگر فهمیدن این واست سخته:
اینو حفظ کن راحت تری:)
تعداد فسفو دی استر=تعداد نوکلئوتید - تعداد رشته ی خطی
تعداد قند-فسفات=2(تعداد نوکلئوتید - تعداد رشته خطی)
پس میمونه فقط باز های آلی(اینم بدون که فقط توی 2رشته تعداد حلقه های آلی رو در نظر میگیریم)
حالا اگر باز A رو به روی T باشه چند تا حلقه داریم؟A که2تا داره T هم که یه دونه شد 3تا
اگر Gرو به روی C باشه چند تا حلقه داریم؟G دو تا+C یه دونه=3تا
حالا از تناسب استفاده میکنیم:)
دیدیم که بین 2تا نوکلئوتید3تا حلقه ی نیتروژنی داشتیم
پس بین n تا نوکلوتید چند تا داریم؟
3n/2
*ولی کاری به فرموله نداشته باش تو تناسب رو داشته باش بسه:)
مثلا 500تا نوکلوتید داریم:
فایل پیوست 12652
حالا بازم تناسب:
بین2تا نوکلئوتید 5تا حلقه
بین n تا نوکلئوتید چند تا؟
5n/2
که بازم شما از همون تناسب استفاده کنید و فرمول رو کنار بذارید
در مورد حلقه های الی توضیحات بیشتر با شکل اینجا هست:
http://forum.konkur.in/thread13171.html#post204823