سلام
گزینه ۱ هم درست نمیشه؟
![]()
توی کنکور 98 و 99 دو تغیر در سنت ها داریم . کنکور 98 سنت املا و استدراج و جداگونه میگرفت و ایه ی گزینه ی 1 مربوط به استدراج و ایه ی 2 مربوط به سنت املا هستش . اما در 99 هردو یه سنت اند و هر دو ایه ی گزینه ی 1 و 2 مربوط به سنت( املا و استدراج ) هستن . و تغییر دوم مربوط به سنت توفیقه که سال قبل ایه مربوط بهش ( و لو اهل قری ) بود که تو 99 این ایه مربوط به سنت تاثیر اعمال در زندگی هستش . و ایه ی سنت توفیق ( و الذین جاهدو فی سبیلنا) شده . موفق باشی
تو دینی دوازدهم چاپ97 معاندان و غرق شدگان فقط برای سنت املا گفته شده وسنت استدراج علاوه بر مهلت به امکاناتی که تو سنت املا داده اضافه میشه
سلام .
لازمه یکم توضیحات اضافه کنم به توضیحات مبین جان که صحبت هاش کاملا. شفاف و درست بود .
مورد اول این که توی صورت سوال ، به کلمه ی کلیدی به چشم میخوره : « معاندان » .
مورد دوم اینکه یه نکته ی بسیار جالب که باید بهش توجه بشه ، تفاوت کارایی دوتا آیه ی سوال اول و دوم هستش .
آیه ی « و لا یحسبن الذین کفروا ... » در مورد نحوهی برخورد با کافران
و
آیه ی « والذین کذبوا بآیتنا ... » نتیجه ی تکذیب آیات الهی هستش .
.
از طرفی سنتی که بر زندگی معاندان حاکم میشه ، روش و نتیجه ی برخورد رو بیان میکنه ؛ به زبان راحت تر بخوام عرض کنم ، آیه باید با مخاطب صحبت کنه و تهدید کنه .
.
آنان که کافر شدند ، تصور نکنند اگر به آنان مهلت میدهیم ، به نفع آن هاست ، ... ، برای آنها عذابی خوار کننده است .
.
کسانی که آیات مارا تکذیب کردند ، به تدریج گرفتار عذابشان خواهیم کرد ، ... ، همانا تدبیر من استوارتر است .
.
الان شما انتخاب کن .
.
به نظرم توضیحات بنده رو که خوندید ، همزمان هردو آیه رو بذارید جلوتون و بخونید . متوجه میشید اون جوری که ظاهرشون نشون میده ، مطابق نیستند .
ویرایش توسط Lhm : 11 اردیبهشت 1399 در ساعت 20:11
یه تعریف مشهوری هست از سنت امداد هم توی نظام جدید و هم نظام قدیم به این صورت که کسی که فقط دنیا رو انتخاب کرده و برای اون تلاش کرده ، دقیقا همون رو به دست میاره ولی عواقب زیان بار تصمیم اشتباهش رو میبینه .
خب این تعریف مشهور و صورت سوال کاملا توصیف کننده ی سنت امداد الهی هستند و گزینه ی سه ، به طور خاص درمورد املا و استدراجه ، پس مشخصا نمیشه این گزینه رو نتیجه گرفت .
.
درمورد گزینه ی چهار
.
راحت بگم ، طبق اون تعریف کتاب درسی ، هر وقت دنیا و نعمات دنیایی به یه شخص گناهکار رو بیاره ، نشانه ی اینه که قراره عواقب زیان بار تصمیم غلطش رو ببینه و از نعمت های بی پایان الهی محروم بشه .

متن کتاب پیش دانشگاهی میگه که یه عده راه درست رو انتخاب میکنن و عده راه غلط رو و خداوند به هر دو گروه کمک میکنه که میشه امداد الهی و کسی که فقط خواهان دنیا باشه و براش تلاش کنه بهش میرسه و دنیا رو به دست میاره البته عواقب زیان بارشو در اخرت میبینه پس روی اوردن دنیا و نعمت های دنیایی به برخی انشان های گناه کار نشانه ی لطف خداوند به انان نیست زیرا از نعمت بی پایان الهی محروم اند
پس با این اوصاف میشه همون 4
گزینه ی سه مربوط به سنت استدارجه
تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده

در کتاب پیش دانشگاهی برای کسانی که با حق عناد و دشمنی می ورزند سنت املا رو تعریف کرده خب طبق این میتونیم بگیم معاندان رو باید املا در نظر بگیریم
من الان تست اصلی 97 رو دیدم و دیدم که اصلا استدارج در گزینه ها نبوده یعنی فقط املا رو گفته تو گزینه ها
در هر صورت تست رو اشتباهی دستکاری کردن!
کنکور استانداردتره نگران نباش
تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)