هر وقت افزایش دمای dT باعث افزایش مقاومت به اندازه dR بشه ضریب دمایی مقاومت ویژه بنا به تعریف میشه dR/dT.
اگه R1 و R2 دو مقاومت R مقاومت کل در حالت سری بستن دو مقاومت باشه میشه نوشت:
R = R1 + R2
پس
dR = dR1 + dR2
قرار میدیم:
a=dR/dT
اگه دو ماده بضریب دمایی a1 و a2 رو سری ببندیم و دما رو dT درجه افزایش بدیم میشه نوشت
a1+a2=dR1/dT + dR2/dT = d(R1 + R2)/dT = dR/dT=a
پس:
a1 + a2 =a
توصیف فارسیش شاید راحت باشه. بنا به تعریف میگیم ضریب دمایی مقاومت ویژه ویژه ی ماده aست هر وقت افزایش دمای یک درجه ای مقاومت اون ماده در برابر عبور جریان رو aواحد افرایش بده.
فرض کنیم دو مقاومت به ضریب دمایی های a1 و a2 رو سری بسته باشیم. چون اقزایش دمای ی درجه ای مقاومت هر کدوم رو به ترتیب a1 و a2 واحد افزایش میده پس مقاومت کل در حالت سری بستنشون به اندازه a1 + a2 واحد افزایش پیدا میکنه. پس ضریب دمایی مقاومت کل میشه a1 +a2.
.
ویرایش توسط Phenotype_2 : 25 آذر 1394 در ساعت 13:19
یکی بگه اشکال فکر من کجا بود؟!
ویرایش پست: اها... فهمیدم. تعریف ضریب دمایی dR/dT نیست. تعریفش میشه dR / Rdt. اه.. خاک تو سرم... تعاریفم یادم رفته![]()
ویرایش توسط Phenotype_2 : 25 آذر 1394 در ساعت 13:31
اگه ی تیغه شیشه ای وارد کنیم همینطور که تیغه وارد میشه ظرفیت خازن ab زیاد میشه. با افزایش ظرفیت خازن بار بیشتری در خازن ab زخیره میشه و که نتیجه کااش بار بین صفحات الکتروسکوپه. وقتی تیغه شیشه ای از اون طرف خازن بیرون میاد عکس این اتفاق تکرار میشه و فاصله بین صفحات الکتروسکوپ زیاد میشه
تعرفم از ضریب دمایی درست نبود. ضریب دمایی a اینجوری تعریف میشه a = dR / R.dT که تعبیرش میشه افزایش مقاومت "نسبی" به ازای هر واحد افزایش دما. چیزی ک نوشتم رو تصحیح میکنم با تعریف درست.
R = R1 + R2
دیفرانسیل میگیرم
dR = dR1 + dR2 = R1.a1.dT + R2.a2.dT = (R1.a1 + R2.a2) dT
اگه طرفین دو رابطه رو به هم تقسیم کنیم
(a = dR / RdT = (R1.a1 + R2.a2)/(R1 +R2
بهتر شد؟
عادت کردم از تعریف شرو کنم و به حل برسم. اگه توی تعریف اشتباه کنم ب جواب نمیرسم ولی اگه تعریف درست باشه به جواب خشکلی میرسیم. البته گاهی درگیر مفاهیم نسبتا همیق ریاضی میشیم. من که با ریاضی و استولال حل مشکل ندارم. این روش بهم اطمینان میده اکه 4 بیلیون سال دیگه هم باز این سوالو ازم بپرسی باز بتونم جوابت بدم(البته به شرطی که تعریف یادم باشه![]()
ویرایش توسط Phenotype_2 : 25 آذر 1394 در ساعت 14:07
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)