من وقتی دبیرستانی بودم فیزیک دانشگاهی چهار جلدی "هیو یانگ" ترجمه دکتر فضل الله فروتن رو خوندم. اصلا من هر کتابی ک دکتر فروتن ترجمه کرده باشه میخونم. هم کتابهای خوبی رو ترجمه میکنه هم هیچ جدانداری در ایران توانایی ترجمه دکترو نداره. متنی بینهایت رون و زیبا. در مورد این کتاب همین جمله از مولف بس که گفته "سعی کردم بهترین کتاب را که توان نوشتن ان رو دارم بنویسم" کتاب بارها ویرایش شده و حاصل 40 سال تلاش اقای یانگه.
چهار جلده:
جلد اول: میکانیک- که اگه درست گفته باشم 13 فصله. و 10 فصلش جز منابع کنکوره. بیان ساده و در عین حال پوشش کاملی از توصیف مدلها با دقت بالای که با ریاضیات دبیرستانی هم میشه به سادگی درکشون کرد. چون اصلا قراره این کتاب به دانشجویی ترم یک و دو دانشگاه ارایه بشه، دانشجو ترم دوم هم هیچ ابزار ریاضی بیشتر از ی دانش اموز دبیرستانی نداره. این جلد در عین سادگی جزییات دقیقی از مدلها رو هم توصیف میکنن. مفاهیم اولیه فیزیک، سینماتیک، قوانین نیوتن، کاربرد قوانین نیوتون، حرکت دایره ای، دوران و قانون گرانش از فصلهایی هستن ک توی این جلد میبینیشون.
جلد دوم- الکتریسیته- فک کنم 10 فصله و 7 فصلش توی کنکور میاد. قانون کولون و میدان اکتریکی، ظرفیت و دی الکتریک(خازن)، جریان و مدارهای الکتریکی، مقاومت، اهنربا و میدان معناطیسی، منابع میدان معناطیسی، امواج الکترومغناطیسی. این جلدش هم چند فصل داره که توی کنکور نمیاد. بعضی از فصلهایم توی بعضی مباحث رو بیشتر از کتابهای فیزیک دبیرستان گسترش میده، گسترشی ک جز منابع کنکور نیست بهتر روشون انرژی نزاری، ولی ارزش ی دور خوندن رو دارن
جلد سوم: میکانیک سیالات، گرما و موج- فصل اولش راجبه تعاریف اولیه فشار و چگالیه. راجیه فشار در مایعات و گازها هم حرف میزنه. فصل دومش راجبه گرما و دما و تعادل دماییه. زیباترین فصل کتاب همینحاس... مقدمه درک قوانین ترمودینامیکه که خیلی زیبا بیان شدن و درک فیزیکی بالایی بهت میدن... دو فصل بعدی قوانین ترمودینامیک هستن. بعدش فصلهایی راجبه موج میکانیکی و موج صوتی. الان هرجی فکر میکنم یکی دو فصل اخرش یادم نمیاد چی بودن.
جلد چهارم: نور و فیزیک مدرن: بجز سه فصل که دو فصلش راجبه نور و اسبابهای نوری و همینطور فصلی که راجیه فتوالکتریک و ی فصل که خیلی قشنگ راجبه فیزیک هسته ای حرف میزنه صحبت میکنه فصل دیگه ای وجود نداره ک توی کنکور بیاد. بهتره برای این سه فصل نور و اسبابهای نوری و فتوالکتریک کتاب رو ی دور بخونی تا درک فیزیکتو ببری بالا ولی بعدش از ی کتاب کنکوری استفاده کنی. اخه این سه فصلش به ویژه فصلایی ک راجبه نور حرف میزنه بیشتر مدلها و تشریح میکنه و وارد جزییات نمیشه. فصلی هم راجبه نظریه نواری داره که اونم جز منابع کنکوره.
در مورد فیزیک دانشگاهی: جلد اول حدود 90 درصد با کنکور مطابقت داره. جلد دوم 70 درصد و اون فصلایی که ازش توی کنکور میاد رو به بهترین شکل ممکنه بیان کرده. جلد سومش مشکلت راجبه قانون ترمودینامیک رو بطور کامل حل میکنه و تا 80 درصد با کنکور مطابقت داره. سه جلد اول کتابهای نسبتا کم حجمی هستن. این سه جلد. وی هم رفته از از فیزک جلد پاسخهای تشریحی گاج ک چن وقت پیش خریدیمش کوچکترن. ولی جلد چهارم کتاب نسبتن بزرگیه. البته 70 درصدش جز منابع کنکور نیست. اگه هیچکدوم از 4 جلد 100 درصد نیستن بخاطر اینکه هر چهار جلد فصلهایی دارن که توی کنکرو نمیاد. به ندرت فصلی میبینی که فراتر از منابع کنکور باشه و حرفی بزنه ک توی کنکور نیاد. 4 جلد کلا 42 یا 46 فصل هستن و حدود 30 فصل جز منابع کنکوره. شاید حدود 400 صفحه بشن. اکه بخش مسایل رو حزف کنی باید 250 تا 300 صفحه رو بخونی. فصلها کوچیک کتاب ارامش خوندی بیشتری رو القا میکنن وقتی کتاب دستته. باز هم میگم، بیان هم ساده س، هم دقیق. ینی دقیقا همون چیزی هست ک کنکور ازت انتظار داره
خیلی ها فیزیک رو ب روش درستی مطالعه نمیکنن. رو مدلها کار نمیکنن. بیشتر سعی میکنن با حفظ کردن فرمولها و حل مسله فیزیک رو درک کنن. ولی درستش اینکه اول مدلها رو دقیق مطالعه کنن و بعدش برن سراق حله مسله. توی هر مسله هم باید هواسشون بیشتر به بکار بردن مدل باشه نه به حل. فیزیک چیزی فراتر از فرمولها نوشتن و جایگزاره. هیمن Siavash123 که ادعاش پشت خر رو چاک داده, خدا میدونه چقدر بدم میاد ازش، از اینکه منو تگ کنه متنفرم، این اقا فیزیکش مجموعه ای از نکته ها و فرمولهاس. مسله ای جدید رو نمیتونه حل کنه. فقط مسله از که به روش جایگزاری در فرمولی ک حفظه رو میتونه حل کنه. منطورم اون سیاوشه س که مدام سوال میزاره منو تگ میکنه ک واسش حلش کنم و مدام میگه من کوپی میکنم جواب رو یا روشهای حلمو مسخره میکنه درحالی که فیزیکش یک ده تریلیونم منم نیست. این چهار جلد یادت میدن فکر کنی و سیاوش نباشی کمکت میکنن درک فیزیکتو گسترش بدی و از حل مسله لزت ببری.
بدون شک هر کسی که ک درک فیزیک بالایی داره ی روزی ی همچین کتابی خونده.
احساس کردم کتابهای میتونن کمکت کنن. این شد ک سعی کردم شرح کاملی از فیزیک دانشگاهی رو واسط بگم.
شما این چهار جلد رو بخونی بقیه منابعت و درسنامه هات رو میریزی تو جوب. درس رو از روی فیزیک دانشگاهی خوب بخون بعدش برو سراق تست. اگه بیشتر وقت داری اول مسایل خود کتاب یانگ رو مطالعه کن. واسه تست ی کتابی پیدا کن. من نمیتونم در این مورد کمکت کنم.
ی مورد خاص در مورد کتاب بگم؟ من از فعل "میباشد" و از نویسنده که که میگه "همانطور که میدانید" انقدر بدم میاد ک نگو. واسم جالب بود که دکتر توی هیچ ترجمله ای از فعل "میباشد" هرگز استفاده نکرده... ظاهرا اقای یانگ هم هرگز نگفته "همانطور که میدانید"