سلام . اول به اونایی که میگن وقت کمی براشون مونده تا کنکور و نا امید شدن ، بگم که اصلا نذارین این مسائل روی درس خوندن و روحیتون اثر بذاره که به شدت آسیب میبینین . یکی از نقاط قوت شما اتفاقا باید بی توجهی به این موضوع باشه تا تمرکزتون روی درس بیشتر بشه .
درس عربی از درس های سرنوشت ساز توی عمومیه ( البته بعد ادبیات ) . تنها درس که براش تست نزدم و بیشتر و بیشتر سعی کردم روی کتاب و جزوه هام کار کنم عربی بود . البته این کار رو به توصیه ی چند تا از معلمامون کردم . بیشتر سعی می کردم با نوع تست های عربی همون موقع آزمون دادن تو قلمچی آشنا بشم . اینجوری هم میفهمیدم اشکالم در مطالعم چی بوده که بعضی تست ها واسم مشکله . هم این که تست هدر نمی رفت و دیگه همیشه توی ذهنم میموند .
بهترین منبع برای عربی کتاب درسیه . تمام نکات توی قسمت های مختلف کتاب از متن درس گرفته تا صورت سوالات تمرین ها و ... گنجانده شده . اگه خیلی خوب به کتاب مسلط شدین بعد از کتاب درسی ،جزوه ی عربی انتشارات الگو رو بهتون پیشنهاد می کنم . من عربی گاج هم دیدم ولی اصلا در مقایسه با این کتاب حرفی برای گفتن نداشت و کتابشو هنوز نوی نو دست نخورده دارم .
یه چیز دیگه هم این که خوندن لغت رو که کلا فراموش کنین . البته به احتمال زیاد خودتون هم لغت نمی خونین ولی صرفا جهت اطلاعتون ! خواستم بگم . حفظ کردن کلی لغت عربی نهایتا توی یک تست شاید به دردتون بخوره . چون تقریبا توی تمام سوالات مربوط به ترجمه اصلا نیازی به دونستن معنی لغات ندارین و با نکات قواعدی باید به جواب برسین . البته برای ما که آزمون آزاد و سراسری جدا بود فرق داشت . چون اگه کسی برای آزاد میخوند اونوقت فقط باید لغت حفظ میکرد چون 90 درصد سوالات با لغت حل میشه .
تمرکزتون فقط رو قواعد به خصوص قواعد پایه که تو سال های اول و دوم یاد گرفتین باشه . چون توی اکثر سوالات به کمکتون میاد . بعضی از دوستای من برای درک مطلب مثل Reading زبان سعی می کردن تا میتونن نمونه های مختلفشو ببینن و توی درک مطلب مهارتشونو بالا ببرن . خب اینم میتونه راه خیلی خوبی براتون باشه . فکر کنم یه کتاب قلمچی بود که تعدادی زیادی درک مطلب داشت . راه دیگه هم میتونه این باشه که از الان روزی 2 تا درک مطلب های کنکور ( ریاضی - تجربی - انسانی - ... ) رو بزنین . مثلا اگه رشتتون ریاضیه بهتره از تجربی و بعد انسانی شروع کنین تا سوالاتی که قراره ماه آخر مثل کنکور توی خونه از خودتون بگیرین الان نبینید .
توی کنکور شرایط یه جور دیگه ای میشه . من همیشه به ترتیب سوالات پیش می رفتم ولی توی کنکور مجبور شدم اول تستهای ترجمه و بعد قواعد رو بزنم و بعدش برم سراغ درک مطلب . اگه توی آزمون های قلمچی مجبور شدین حتما ترتیب تست ها رو به هم بزنین و از این که یه تعداد تست تیک نخوره پشت سرتونه اصلا نترسید . با این کار و وقت گذاشتن روی تست های ساده تر یا تست هایی که شما در اونها مهارت بیشتری دارین میتونین با آرامش بیشتری سراغ تست های حل نشدتون برین .
یه نکته ی دیگه راجع به درک مطلب که از افراد با تجربه ی دیگه ای یاد گرفتم شیوه ی خواندن درک مطلب سر جلسه ی آزمونه . هیچ روشی بهتر از خواندن سریع ولی خط به خط درک مطلب نیست . در مدت زمان نهایتا 2 دقیقه شما کاملا میتونین به متن درک مطلب ، موضوع و جزئیاتش مسلط بشین و سوالاتش رو تو مدت زمان خیلی خیلی کمتری جواب بدین .
توی درسی مثل زبان یا دین زندگی که تعداد زیادی از داوطلبا قوی هستند ، موفقیت بزرگی بدست نمیاد . ولی درصد پایین در این دو درس شما رو خیلی از موفقیت دور میکنه . یعنی تو این درسا از شما انتظار میره که درصد خوبی داشته باشین .(البته بستگی به نوع سوالات هم داره . این حرفی که زدم برای یه آزمون استاندارده که نه خیلی سخت باشه نه آسون )
یکی از وقت گیر ترین سوالات که بهتره جزو آخرین سوالاتی باشه که توی درس عربی قراره بهشون جواب بدین سوال کدام گزینه صحیح یا کدام گزینه غلط است . چون معمولا برای زدن این تست ها مجبورین هر 4 گزینه رو با دقت خیلی بالایی بررسی کنین و با سرعتی که شما سر جلسه دارید احتمال زدن گزینه ی غلط در این تست ها بالا میره . در این گونه تست ها سعی کنین خیلی وسواس به خرج ندین . اگه تا حدود زیادی مطمئنین که گزینه ی اول درسته پیشنهاد من اینه که حتما بزنین و گزینه های دیگرو نخونین .
اینا روشهایی که بود حداقل من و دوستام خیلی ازشون استفاده کردیم و راضی بودیم . اگه شما هم روش های خاص خودتون رو دارین که باهاشون خوب هم نتیجه میگیرین بهترین کار عمل به شیوه ی خودتونه .