10خوراکی انرژی زا

می توان با انجام برخی کارهای بسیار ساده مانند تغییر در رژیم غذایی، قدرت و توان مغز و جسم را بازیابی کرد، خوراکی‌هایی که به طرز شگفت آوری موجب تجدید شدن نیروی از دست رفته ما می‌شوند.
************************************************** ****************************


دانه آفتابگردان و کدو


دانه‌های آفتابگردان و کدو تنبل هر دو منبع بی‌نظیری از پروتئین، اسید چرب امگا و ویتامین b هستند، موادی که می‌توانند انرژی از دست رفته را به شما باز گردانند. همچنین تریپتوفان موجود در این دو دانه گیاهی، موجب تولید بیشتر سروتونین در مغز می‌شود و بدین طریق نه تنها حال شما را بهتر می‌کند بلکه با افسردگی و اضطراب نیز مقابله می‌کند.



کرفس


این گیاه یکی از غنی‌ترین منابع تامین‌کننده لوتئولین است، ترکیبی گیاهی که سرعت پیری سلول‌ها و ضعف حافظه را به‌شدت کاهش می‌دهد. علاوه بر این، لوتئولین با کم کردن التهاب‌های درون مغز مانع نابودی سیستم‌های عصبی می‌شود.


گوجه فرنگی


همان‌طور که می‌دانید گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است، یکی از با اهمیت‌ترین انواع اکسیدان‌ها که مقدار قابل توجهی از آن در این میوه یافت می‌شود لیکوپن است. این ماده از آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد به سلول‌های جلوگیری می‌کند و بدین طریق خطر ابتلا به زوال عقل یا آلزایمر کاهش می‌دهد.



آجیل


بادام هندی، بادام زمینی و فندق دانه‌هایی سرشار از منیزیم هستند و نقش کلیدی در تبدیل قند به انرژی بازی می‌کنند. آنها همچنین مقدار قابل‌توجهی فیبر دارند که قند خون را در سطح متعادلی نگه می‌دارد و پروتئین درون آنها از گرسنگی جلوگیری می‌کند. به همین دلیل سعی کنید همیشه یک کیسه مخلوط از انواع مغزهای آجیل را با خود داشته باشید تا بتوانید انرژی خود را در طول روز حفظ کنید.



ماست


این ماده لبنی خنک یکی دیگر از منابع انرژی بخش است که حاوی مقادیر قابل توجهی پروبیوتیک است و نقش کلیدی در سیستم هضم بدن ایفا می‌کند. این ماده پروبیوتیک تاثیر شگرفی در ارتقا سطح انرژی بدن ایفا می‌کند.



عسل

یک قاشق سر پُر عسل برابری می‌کند با یک بطری نوشیدنی انرژی‌زا. عسل یک شیرین‌کننده طبیعی است که می‌تواند به سوخت مورد نیاز عضلات و ماهیچه‌های شما را تامین کند. شما می‌توانید برای داشتن جسم و ذهنی شاداب و پُر انرژی یک قاشق عسل را به ماست یا چای عصرانه خود اضافه کنید.







در واقع بدن ما یک ماشین روغنی است، ماشینی که 60 درصد بخش هدایت‌گر آن یعنی مغز از چربی تشکیل شده است. پایین بودن بیش از حد چربی در غذا موجب افسردگی، آلزایمر و زوال عقل می‌شود. بنابراین بهتر است چربی‌های سالم را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مصرف به اندازه چربی‌های اشباع شده مثل روغن نارگیل به افزایش کلسترول خوب در بدن، کاهش وزن و مبارزه با زوال عقل کمک می‌کند.


اسفناج

نیترات یکی از موادی است که به وفور در اسفناج یافت می‌شود، این عنصر جریان گردش خون را افزایش و به دنبال آن نحوه عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. به علاوه، جلوگیری یا به تعویق انداختن زوال عقل و محافظت از سلول‌ها در برابر سرطان از دیگر فواید اسفناج است.



زردچوبه


این ادویه خوش آب و رنگ حاوی مقدار قابل توجهی کورکومین است، ماده‌ای که بر اساس تحقیقات انجام شده به افزایش قدرت حافظه، شبیه‌سازی ژن‌های عصبی و ساخت سلول‌های جدید مغز کمک می‌کند. علاوه بر این، با کاهش التهاب‌های مغز از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می‌کند.



ترشی کلم


کلم گیاهی است که به حفظ انرژی کمک بسیاری می‌کند. میزان بالای پروبیوتیک موجود در کلم موجب هضم بهتر غذا در روده می‌شود، بنابراین زمانی که غذای شما راحت‌تر هضم می‌شود شما انرژی کمتری صرف هضم می‌کنید، در نتیجه جسم و ذهنی شاداب‌تر خواهید داشت.