هنـــــــــــــــــــــــ ـــدسهتا حالا دقت کردین که ریشه کلمه های «هندسه» و «مهندس» یکیه! پس هر کی میخواد مهندس خوبی بشه با ید یه جورایی خودشو تو این درس نشون بده!!توی رشته ریاضی ،ما دو جور هندسه داریم: هندسه پایه و هندسه تحلیلی. و حالا به تحلیل هر کدومشون می پردازیم:منابع: به نظر من در هر دو هندسه بهترین منابع نشرالگو هستش ( در هندسه تحلیلی که تنها منبع مطمئن هستش) اما برای هندسه پایه منابع با کیفیت دیگه ای هم هست مثل کتاب نشردریافت تالیف مهندسان شریف خطیبی. البته کتابای دیگه هم هستند که من تا حالا ازشون استفاده نکردم اما تعدای از رتبه های برتر استفاده کرده بودن مثل گاج و مبتکران. به هر حال انتخاب منابع مساله ای شخصی است و من فقط میتونم راهنمایی کنم و تصمیم گیری با خودتونه (البته در بعضی موارد منابع قابل اطمینان خیلی کمه)قلق : 1-2. هندسه پایه : هندسه پایه یکی از بدقلق ترین درسهای کنکوره که بخش قابل توجهی از داوطلبا یه جاهایی دیگه بی خیالش میشن ، کاری که خودمم سال اول کنکورم انجام دادم! اما سال دوم و البته در کنکور تبدیل شد به نقطه قوتم. هندسه پایه درسی نیست که نیاز به آموزش مفصل داشته باشه چون شامل مباحثی میشه که ما از دبستان باهاشون سروکار داریم و همین امر هم باعث پراکندگی ذهن ما میشه. مثلا ما در هر سال تحصیلی با چندتا از ویژگی های خط و پاره خط آشنا میشدیم و هیچ وقت همه ویژگی هاشو درکنار هم استفاده نکردیم و همین موضوعی است که طراح کنکور میره سراغش. پس یه جورایی مهم ترین چیز در هندسه پایه طبقه بندی کردن ذهنمون در هر موضوع هستش که این امر هم فقط و فقط از طریق حل مسایل بسیار بسیار زیاد ممکنه. اونقدر باید با شکل ها درگیر بشین که یاد بگیرین چه جوری تحلیلشون کنین و با یک نگاه بتونین اطلاعات مفید رو استخراج کنین. کاری که نیاز به صبر زیاد داره. پس حواستون باشه که هیچ وقت تو این درس ناامید نشین و تا آخر ولش نکنین. مطمئن باشین میتونین از پا درش بیارین.
هندسه تحلیلی: هندسه تحلیلی به نظر من روتین ترین درس ریاضیه. حالا این یعنی چی؟! یعنی این که دارای یک قالب خاص و یک فرایند خیلی مرتب برای یاد گیریه ، چیزی که تو کتاب درسی و 90 درصد کتابای کمک آموزشی خیلی رعایت نشده و همین باعث گیج شدن بعضی بچه ها میشه. البته این موضوع فقط در یک فصل از کتاب رخ داده و اونم بحث خط و صفحه هستش. تو کتاب درسی اومده اول خط رو تعریف کرده و بعد رفته سراغ صفحه اما به نظر من این کار باید برعکس انجام بشه. به هر حال این قضیه خیلی مفصله و من هم نمیخوام خیلی حرف بزنم پس بهتر بریم سراغ قلق این درس:تو این درس باز هم تکرار میکنم که بهترین منبع کتاب نشرالگو هستش پس دیگه کسی نپرسه فلان کتابم خوبه یا نه !!تو این درس اول شما باید با تعریف هر پارامتر آشنا بشین مثل صفحه بعد با تمرین و مثال زیاد به طور کامل تمام جزئیاتش رو یاد بگیرین و بعد از آموزش هر مبحث یک سری سوال تشریحی حل کنین و در کتاب نشرالگو بعد از آموزش دقیقا سوالات تکمیلی قرار داده شده که حتما حتما باید حلشون کنین حتی کسایی که نمیخوان وقت زیادی بزارن من میگم که باید این مسائلو حل کنن. بعد از این که به طورکامل به مطلب مسلط شدین باید برین سراغ تست زنی که این جا دیگه باید هنرتون رو نشون بدین ، چون بعد از اون همه مثال و تمرین باید مطلب براتون جا بیفته و در فرایند تست زنی باید مهم ترین دغدغتون افزایش سرعت عمل در درک مسئله و انتخاب بهترین راه حل باشه.
نکته مهم: یکی از خطراتی که شما رو در این درس تهدید میکنه فرمول های بسیار زیاد برای هر تیپ مسئله است. در هندسه تحلیلی اصلا نباید فرمول های فرعی رو حفظ کنین و تنها چیزی که در هر مبحث استفاده کنین بنیادی ترین تعاریف هستش. مثلا برای بحث صفحه شاید نزدیک 50تا فرمول باشه اما یادگرفتن این فرمول ها نه تنها کمکتون نمیکنه بلکه شما رو گیج تر میکنه پس تنها چیزی که باید در مورد صفحه بدونین اینه که صفحه توسط یک نقطه و یک بردار نرمال تعریف میشه،همین و بس و هم چنین بقیه مطالب.

LinkBack URL
About LinkBacks