آلفا اسکول

X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 4 از 7 نخستنخست ... 345 ... آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 46 به 60 از 96
    1. Top | #46
      کاربر فعال

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      نام: th63P2338W.jpg نمایش: 44 اندازه: 7.1 کیلو بایت
      دوتا خبر دارم یک خبر خوب... یک خبر بد!
      خبر خوب اینکه هیشکی از زندگی هیشکی خبر نداره...
      و خبر بد هم اینکه هیشکی از زندگی هیشکی خبر نداره...

2. Top | #47
      کاربر فعال

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      نام: th9H983JZO.jpg نمایش: 36 اندازه: 9.0 کیلو بایتنام: th82QH51VR.jpg نمایش: 36 اندازه: 20.7 کیلو بایت
      نام: thCT0L368U.jpg نمایش: 36 اندازه: 10.9 کیلو بایتنام: thVLNFVCAD.jpg نمایش: 36 اندازه: 13.9 کیلو بایتنام: thQHKM20GT.jpg نمایش: 36 اندازه: 15.4 کیلو بایت

3. Top | #48
      کاربر فعال

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      کتاب آموزش یادگیری زبان کوردی(لهجه سورانی)
      دانلود فایل kurdish-learn.zip

4. Top | #49
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      @hellion ممنون داداش تاپیک خوب و عالی
      منم در اینده نزدیک سعی میکنم مطالبی رو بزارم درباره تاریخچه کردها و اداب و رسومممون
      پ.ن : من کرد ایلام هستم
      کنکوری های 95
      تا اخر تابستون اگه سوالی داشتین خصوصی بپرسین در حد توانم جواب میدم

5. Top | #50
      کاربر اخراجی

Mamoli
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط محمد3568 نمایش پست ها
      @hellion ممنون داداش تاپیک خوب و عالی
      منم در اینده نزدیک سعی میکنم مطالبی رو بزارم درباره تاریخچه کردها و اداب و رسومممون
      پ.ن : من کرد ایلام هستم
      سلام داداش .. از آشنایی باهات خوشبختم .. تاپیک آزاده هر کی دوست داشت مطلب بزاره مربوط به تاپیک ... فدات .. موفق باشید

6. Top | #51
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Hellion نمایش پست ها
      سلام داداش .. از آشنایی باهات خوشبختم .. تاپیک آزاده هر کی دوست داشت مطلب بزاره مربوط به تاپیک ... فدات .. موفق باشید
      اجازه دارم درباره بزرگترین شاعر ایلام مطلب بزارم؟به نظر من خوبه که شعرای کرد رو معرفی کنیم کردها شاعران بزرگی دارن که برای بزرگای ما مثل سعدی و حافظ هستن
      کنکوری های 95

7. Top | #52
      کاربر اخراجی

Mamoli
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط محمد3568 نمایش پست ها
      اجازه دارم درباره بزرگترین شاعر ایلام مطلب بزارم؟به نظر من خوبه که شعرای کرد رو معرفی کنیم کردها شاعران بزرگی دارن که برای بزرگای ما مثل سعدی و حافظ هستن
      داداش اجازه گرفتن که نمیخواد ما کی باشیم اجازه بدیم ... هر مطلبی دوست داری بزار فرقی نمیکنه فقط در مورد کرد و کردها (مرتبط با موضوع )باشه حالا شاعر باشه .. آهنگ باشه هرچی باشه ...

8. Top | #53
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      شرح حال کامل غلامرضا ارکوازی
      همچون بیشتر شعرای قدیمی و نامی ایلام زمان دقیق تولد غلامرضا بر ما معلوم نیست اما در اسناد مکتوب موجود است که در سال 1219 هجری قمری حسن خان والی طی حکمی او را مورد نوازش بسیار قرار داده ، اگر فرض کنیم که غلامرضا در این اوان سی یا سی وپنج ساله بوده باید او متولد بين سال هاي 1189 و 1184 هجري قمري باشد یعنی چیزی در حدود230 يا 225 سال پيش

زادگاه شاعر » سرچفته « است . سرچفته جزء منطقه اي است كه » بان ويزه « خوانده مي شود و امروزه در گوشه اي از آن روستايي به همين نام وجود دارد زادگاه شاعر را كه در شمال غربي استان و در حاشيه مرز ايران و عراق قراردارد ، كوههايي چون باوَيال ، سَرويشَه ، هاني سَونز و بَلَوان احاطه كرده است كه شاعر از آنها نام برده است.

در زبان و ادبیات فارسی حرف "ی " در کلمه ارکوازی یای نسبت است و به این ترتیب ارکوازی یعنی اهل ارکواز . و با همین استدلال عده ای گمان برده اند که غلامرضا اهل منطقه ی ارکواز ملکشاهی است در حالیکه این مطلب به هیچ وجه صحیح نیست غلامرضا با این که اهل ایل ارکوازی است اما زادگاه او ارکواز نیست ایل ارکوازی تیره های گوناگونی دارد و او از تیره ی " می سم" است
      اين ايل يكي از ايل هاي كُرد استان ايلام است كه در گستره ي بخش » چَوار« پراكنده اند و به دامداري و كشاورزي مشغولند و عده اي نيز در مركز بخش چوار و شهر ايلام زندگي شهرنشيني را برگزيده اند.
      بر پايه ي اظهارات كهنسالان منطقه و همچنین بعضی از اعقاب او ، و نيز برطبق پاره اي قرائن و شواهد ، شاعر در محيطي عشايري در خانواده اي نسبتاً مرفه و باسواد پرورش يافته است. پدرش حسن بگ ، ملا و اهل خط و كتاب بوده است. احتمالاً شاعر آموزش هاي اوليه را نظير خط و سواد و قرائت قرآن و پاره اي مواد درسي معمول آن عصر را در نزد پدر و ديگر ملاهاي زادگاه خود آموخته است.

او در جنب زندگي عادي و طبيعي خود به آموختن علوم نيز توجه داشته است و مابقي اوقات رابه فراگيري مهارت هايي چون سواري و تيراندازي و شكار و جنگاوري و انجام امور مربوط به زندگي ايلي و عشيره اي مي پرداخته كه در آن زمان و مكان ناگزير از آموختن آنها بوده است.
      شاعر به شهرهايي چون نجف و كربلا كه كانون جهان تشيع و دارنده ي مدارس بزرگ علميه بوده اند ، سفرها كرده و در محضر اساتيد به تلمذ و تعلم پرداخته است و قاعدتاً بايد چنين باشد تا اطلاعات گسترده ي شاعر و احاطه اش برقرآن و حديث و كلام و معارف ديني ومذهبي توجيه گردد.
      غلامرضاخان اركوازي با دختري كه به احتمال فراوان دختر عموي او بوده ، ازدواج كرده كه حاصل آن حداقل دو فرزند پسر به نام هاي محمدرضا و احمد خان معروف به » كَلوَلاي « بوده است. از ازدواج هاي احتمالي و فرزندان ديگر او خبري در دست نيست.احمد خان همان است كه در عنفوان جواني بر فراز كوه » باويال « ظاهراً بر اثر مارگزيدگي درمي گذرد .مرگ او به شدت شاعر را متأثر مي كند وخاطره درد پرورش را برمي انگيزد . حاصل اين انگيزش ، شعر والا و برجسته ي» باويال « است .
      احتمالأ احمد خان آدم محبوبی بوده است زیرا مردم منطقه به خونخواهی او کوه باوه یال را به آتش میزنند تا آن مار که احمد را نیش زده در آتش بسوزد

مضامين اشعار وي داراي فلسفه، حكمت، نجوم، جهان‌شناسي و خداشناسي است.و مطابق با این مضامین باید او را اهل سیر و سلوک و عرفان بدانیم شاهد این مدعا مناجات نامه ی غلامرضاست که سرشار از مفاهیم عرفانی است

. بر اساس مطالب موجود، غلام‌رضاخان اركوازي سال‌ها پيش از سرايش مناجات‌نامه چند سالي به رياست ايل خود مشغول بوده و با دستگاه والي زمان خود ارتباط نزديكي داشته زيرا والي آن زمان يعني حسن‌خان ابوقداره در سرنوشت وي نقش داشته‌است. پس از مدتي دوستي شاعر با والي آن زمان سرانجام به دليل ظلم حسن‌خان والي، شاعر با او به دشمني برمي‌خيزد و حسن‌خان، غلام‌رضا خان را به زندان مي‌اندازد و او را به غل و زنجير مقيد مي‌كند. اين آزارها مطابق اشعاري كه شاعر در مناجات‌نامه‌ي خود بيان مي‌كند به دست يكي از عوامل والي به نام شهباز كه سرهنگ‌سالار بوده صورت گرفته‌است. شاعر خود به كرات شكايت مي‌كند كه او را به سختي شكنجه كرده‌اند و حتي اين شكنجه‌ها به حدي بوده كه شاعر اين ايام را به ناله و زاري سپري كرده، چنان كه مردم از ناله او به تنگ مي‌آمدند. يكي از انگيزه‌هاي اختلاف خان با شاعر به احتمال قوي پيگيري سياست سركوبي و استيصال طوايف ايلام بوده زيرا حسن‌خان پس از آن‌كه به دنبال انتقام‌كشي از اهالي لرستان به نوعي مطرود مي‌شود مقر حكومت خود را به پشتكوه ايلام منتقل مي‌كند و در همان سال‌هاي نخست جهت سركوبي هرگونه مقاومت و مخالفت احتمالي به استيصال طوايف عمده و قديمي ايلام مي‌پردازد. در كنار بعد مذهبي و معنوي شاعر بايد به بعد اجتماعي و ظلم‌ستيزي او اشاره داشت زيرا او به‌رغم تمكن مالي و تقرب در دستگاه حاكمه‌ي زمان خود و رياست يكي از طوايف ايلام به دلايلي كه ريشه در ظلم‌ستيزي او دارد با حاكمان ظالم به مبارزه پرداخته و سال‌هاي زيادي از عمرش را در زندان سپري كرده‌است و در زندان مناجات نامه رذا سروده است . قسمتی از مناجات وی شعر بسیار زیبای " یا علی هانای ده ر مه نه ی بی که س " میباشد که به وفور در اقوال ایلامی ها مورد استفاده قرار میگیرد

غلام‌رضاخان پس از رهايي از زندان به غربت سفر مي‌كند غربتی که خود غلامرضا ذکر کرده در آنجا با برخی از ترک ها همنشین بوده و زبانشان را نمی فهمیده ا و پس از۷۰سال سن در سال ۱۲۶۰ هجري قمري در نجف اشرف ديده از جهان مي‌بندد و مقبره‌ي وي اكنون در شهر نجف قرار دارد. مناجات‌نامه اثر اصلي و عمده‌ي غلام‌رضا اركوازي است كه در بيست و چهار بند سروده شده .مناجات نامه شاهکار ادب کردی است برای اثبات این موضوع کافی است بدانید که این کتاب در كنار كتاب گلستان، بوستان و ديوان حافظ يكي از متون ادبي مكتب‌خانه‌هاي قديم در مناطق جنوبي كردنشين بوده‌ است.

کنکوری های 95
      ویرایش توسط محمد3568 : 09 مرداد 1394 در ساعت 15:10

9. Top | #54
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط سهیل ر نمایش پست ها
      کورد یکی از گروههای قومی آسیای غربی است که از روزگاران باستان در این منطقه حضور داشته و در نواحی وسیعی از آن سکنی گزیده است.درکتیبه ‏های آشوری ازمادها بنام مادای،آمادایو در یونانی ‏قدیم و متأخر،مداسیMedaci ومدی،میدیو بزبان پارسی باستان‏ مادMadu درزمان ساسانی بشکل ماسی درآمد ودرکتب مورخین‏ اسلامی بصورت ماه بکار رفته است. درقرن ششم سرزمین ارمنستان جزئی ازامپراطوری مادگشت‏ ارمنیان مادها را «مار» نامیدند.

امروزه تقریبا تمام مورخان پرآوازه اتفاق نظر دارند که کوردها بازماندگان مادها می باشند و زبان کوردی بازمانده ی زبان مادهاست که در میان زبانهای موجود در ایران زبان کوردی(لهجه ی هورامی) بیشترین نزدیکی با زبان اوستایی دارد.

اسناد و مدارک تاریخی زیادی وجود دارد که کاملا اثبات می کنند کوردها نوادگان ماد اند. و زبان کوردی بازمانده ی زبان ماد هاست که در زیر به ذکر چند مورد اکتفا می نماییم.

هرودت تاریخ نویس یونانی مادها را دسته ای از آریایی ها می خواند که در نواحی زاگرس و شمال غربی ایران می زیسته اند هرودت چند لغت از زبان مادها را در کتاب خود نقل کرده است که این لغات امروزه تنها در زبان کوردی یافت می شوند.استرابون جغرافی دان یونان باستان نیز همین نواحی را برای مادها ذکر میکند.

كتيبه هاي پادشاهان آشور در مورد اقوام ماد ، پراكندگي جغرافيايي و نام رهبران آنها در كنار اوستا ، بزرگترين منبع براي شناخت زبان مادهاست در اوستا كلمات بسياري مي توان يافت كه هنوز هم در زبان كوردي امروزي باقي مانده و مورد استفاده اند .

دياكونوف مي گويد : ″ زبان اوستايي ، مهم ترين زبان در ماد باستان بوده است ، زباني بسيار قوي و وابسته به زبان هاي هند و اروپايي است ، اين زبان را نمي توان زبان پارسي ناميد كه زبان رسمي ايرانيان است

سيسيل . جي . ادموندز مي گويد : به گمان من بنابر جهات و موجبات جغرافيايي و زبان شناسي مي توان گفت كوردهاي امروز نمايندگان مادها و سومين سلطنت بزرگ شرق هستند

پروفسور مينورسكي بر اين عقيده است كه تمام لهجه هاي بازمانده در زبان كوردي از زبان پايه قديم و نيرومندي نشات كرده اند و آن زبان مادي است . بعضي از دانشمندان را عقيده چنان است كه گاثه ي زرتشت به زبان ″ مادي ″ است

طبري و ابن خردادبه و اصطخري به تفصيل از كوردها نامبرده اند ″ كردو ″ به فتح كاف و زيادتي واو به زبان آشوري به معناي مقاتل و شجاع آمده است و در يكي از كتيبه هاي سرجون ملك آشور كه به خط ميخي آشوري است لغت ″ كردو ″ يا ″ كاردو ″ به همين معني استعمال شده است و بعيد نيست لغت ″ گرد ″ به معني شجاع نيز از همين اصل باشد

برخي مورخان و زبان شناسان كورد از جمله پرفسور محمد امين زكي بيگ ، توفيق وهبي ، دكتر محمد امين اوراماني با مقايسه واژگان اوستاي زرتشت و زبان كوردي امروز مدعي هستند كه زبان كوردي در مقايسه با زبان فارسي به اوستاي زرتشت نزديك تر است .

پروفسور ولادیمیر مینورسکی می گوید:

«اگر کوردها از نوادگان مادها نباشند، پس برسر ملتی چنین کهن و مقتدر چه آمده‌است و این همه قبیله و تیره ی مختلف کورد که به یک زبان ایرانی و جدای از زبان دیگر ایرانیان تکلم می‌کنند؛ از کجا آمده‌اند؟»

مینورسکی اضافه می نماید :اگرنقشه مناطق کوردنشین را که‏ مارک سایکس در فاصله جنک جهانی اول کشیده از مدنظر بگذارنیم‏ هجرت ایلات وطوایف ماد و قلمرو و نفوذ آنها را بروشنی درخواهیم ‏یافت.

مورخ ارمنی موقسیس خوریناتسی که در اوایل قرن ششم میلادی می زیسته است نخستین مورخی است که تاریخ ارامنه را به رشته ی تحریر در آورده است و ضمن تعیین نقشه و قلمرو مادها با وجود آنکه مدت زیادی از انقراض مادها سپری گشته بود نام مادها را به کوردهای معاصر خود اطلاق نموده است به این ترتیب او نیز صحه بر این مطب می گذارد که مادها و کوردها یکی بوده اند.

دار مستتر مي گويد : اوستاي زرتشت به زبان مادي نگاشته شده است و می توان زبان کوردی بخصوص کوردی جنوبی ″گویش ایلامی″ را بازمانده ی زبان مادی دانست.

دکتر ژاله اموزگار معتقد است گویش کوردی ایلامی پر از واژگان اصیل ماد و اوستایی است که با دقت در مفهوم انها به ریشه ی اوستایی انها بی خواهیم برد این واژه ها اسامی ایزدان ودیوان اوستایی بازمانده از روزگاران کهن در گویش کوردی ایلامی ست

خانم دکتر ژاله چنین میگوید:

1 واژه ی ترمت turomta″ ″این واژه در گویش کوردی ایلامی نشانگر فردی است دارای گستاخی زیاد وتکبر بیش از حد باشد تروت .ترومد : دیو زنی است که تکبر وگستاخی می افریند . 2 واژه ی وران ″weran″در گویش کوردی ایلامی به جفت گیری قوچ ومیش گفته می شود . وران دیو شهوت اوستایی ست که از بزرگترین دیوان به شمار میرسد 3 واژه ی خور″ xwar ″در زبان کوردی ایلامی به معنای خورشید است که در اوستایی چشم اورمزد گفته می شود او تیرگی وتاریکی را از میان بر خواهد برد واگر زمانی دیر براید همه ی جهان وافرینش را نابود خواهد کرد
      منم کلمات زیادی شنیدم که خود کوردها هم میگفتن ازفارسی وارد این زبان شده ولی با این اووصاف شاید بیشتر اونا از کوردی وارد زبان فارسی شده است...ولی واقعا برام جای سواله که فارسی این همه واژه رو از هر زبانی قبول کرده کلمات زیاد و فراوانی از عربی که هممون میدونیم... واژه های زیادی از تورکی که شاید بیشترمون ندونیم و اونا ترکی هستن...همینطور کلمات زیادی از انگلیسی و کوردی و دیگر زبانان....به نظرم این فارسی که ما الان داریم بعنوان زبان رسمی ایران تکلم میکنیم زبان فارسی اصلی نیست و بهتره بگیم یه زبان بین المللی هستش...در واقع این فارسی کامل ترین زبان دنیاس چون خیلی چیزایی که برای یه زبان نیاز داررو از هر جایی که بوده گرفته....
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.
      ویرایش توسط Saeed735 : 09 مرداد 1394 در ساعت 15:29

10. Top | #55
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      نام: th63P2338W.jpg نمایش: 44 اندازه: 7.1 کیلو بایت
      من این پرچمو دوست ندارم چون با نوشته ی قبلیت اثبات کردی که کوردها هم جزو اقوام ایرانین پس نباید پرچم یه ملت دیگرو بگذاری....این یه افراطی گریه....خیلی از تورکها هم تو شهر ما میانو پرچم کشور ترکیه یا اذربایجانو میذارن به تورک بودنشون کاری ندارم پرچم من پرچم ایرانه و خودم یک ایرانی ..حالا با هر زبان و با هر اداب و رسومی

نام: index.jpg نمایش: 48 اندازه: 12.1 کیلو بایت
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

11. Top | #56
      کاربر فعال

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Saeed735 نمایش پست ها
      من این پرچمو دوست ندارم چون با نوشته ی قبلیت اثبات کردی که کوردها هم جزو اقوام ایرانین پس نباید پرچم یه ملت دیگرو بگذاری....این یه افراطی گریه....خیلی از تورکها هم تو شهر ما میانو پرچم کشور ترکیه یا اذربایجانو میذارن به تورک بودنشون کاری ندارم پرچم من پرچم ایرانه و خودم یک ایرانی ..حالا با هر زبان و با هر اداب و رسومی
      داداش کیه که ایرانی بودن خودشوانکارکنه؟؟؟
      من باتمام وجودبه ایرانب که جایگاه آباواجدادمه افتخارمیکنم...وخاکشوبا هیچ جای دنیاعوض نمیکنم...این روبیشتربزرگای کوردم گفتن...
      ولی بایدقبول کرد که کوردهاازقدیم یک ملت بوده وبعدازامپراتوری عثمانی به4 قسمت تقسیم شدن وامروزه درسراسرجهان جمعیتی بالغ بر50میلیون دارن نه یک قوم....

12. Top | #57
      کاربر فعال

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Saeed735 نمایش پست ها

نام: index.jpg نمایش: 48 اندازه: 12.1 کیلو بایت
      این پرچمی که من گذاشتم هویت ماکرداس....
      این پرچم یاآورظلم هاوستماییه ک درطول تاریخ وگاهابراثرسهل انگاری بزرگامون به ماشده...
      اینکه کوردهادرتمام کشورهایی که هستن بایدبهشون ظلم بشه...
      داداش بیخال اصن دوس ندارم بحث به جاهایی بره ک تاپیک بسته شه...

13. Top | #58
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      داداش کیه که ایرانی بودن خودشوانکارکنه؟؟؟
      من باتمام وجودبه ایرانب که جایگاه آباواجدادمه افتخارمیکنم...وخاکشوبا هیچ جای دنیاعوض نمیکنم...این روبیشتربزرگای کوردم گفتن...
      ولی بایدقبول کرد که کوردهاازقدیم یک ملت بوده وبعدازامپراتوری عثمانی به4 قسمت تقسیم شدن وامروزه درسراسرجهان جمعیتی بالغ بر50میلیون دارن نه یک قوم....
      بله صد درصد من منظورم از قوم اقوام ایرانی بود از فارس و تورک کرد گرفته تا لرو بلوچ و غیره
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

14. Top | #59
      کاربر اخراجی

Mamoli
      نمایش مشخصات
      فک میکنین میزارم این تاپیک خاک بخوره هان
      رقص لورل و هاردی با آهنگ کوردی (خعلی باحاله ) :

ویرایش توسط Hellion : 12 مرداد 1394 در ساعت 01:41

15. Top | #60
      کاربر باسابقه

AkhmooAsabani
      نمایش مشخصات
      هه داداش عزمی که تو وا3 سرپا نگه داشتن این تاپیک دتری، ارنست چگوارا وا3 انقلاب آرژانتین نداشت
      البته تلاش سجاد واسه ترک هم ستودنیه @Weed Master

صفحه 4 از 7 نخستنخست ... 345 ... آخرینآخرین

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)

کلمات کلیدی این موضوع

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن