انعکاس زرد پی زیر زانو رو در نظر بگیر
سیناپس بین نورون حسی و حرکتی : فعال تحریکی
سیناپس بین نورون حسی و رابط : فعال تحریکی
سیناپس بین رابط و حرکتی عقب ران:فعال مهاری!
دقت کردی که همشون فعالن:p
فرق این دو نوع سیناپس اینه که سیناپس تحریکی باعث تحریک سلول پس سیناپسی میشه
ولی سیناپس مهاری باعث عدم فعالیت سلول پس سیناپسی میشه
سلول پس سیناپسی میتونه نورون غده یا ماهیچه باشه
اینم دقت کن که سیناپسه بین نورون حرکتی و سلول ماهیچه ی عقب ران اصلا غیر فعاله یعنی نه تحریکیه نه مهاری
منظور از بلوکه شدن پیام الکتریکی فکر کنم نوع خاصی از سیناپسه که بیشتر توی مغز و نخاع دیده میشه ( سیناپس آکسوآکسونیک ) به این صورت که در یک سیناپس معمولی که آکسون نورون پیش سیناپسی ( نورون 1 ) در مجاورت دندریت نورون پس سیناپسی ( نورون 2 ) قرار می گیره آکسون یک نورون سومی (نورون 3) هم در مجاورت این ها قرار داره وقتی نورون 1 سعی در تحریک نورون 2 داره و پیام داره به انتهاش میرسه نورون 3 میاد با تحریک نورون 1 اثرش رو کاهش میده و فکر می کنم عبارت بلوکه شدن پیام الکتریکی به اینجا بر می گرده البته مطمئن نیستم
سیناپس تحریکی و مهاری هم فرقشون اینه که در سیناپس تحریکی انتقال دهنده باعث فعالیت پروتئین هایی میشه که یون سدیم وارد می کنن ولی در سیناپس مهاری انتقال دهنده باعث فعالیت پروتئین هایی میشه که یون کلرید و یون پتاسیم رو جا به جا می کنن.
پس تحریکی یا مهاری بودن به دو عامل بر می گرده : 1- نوع انتقال دهنده 2- نوع گیرنده
به این صورت که ممکنه یه بار انتقال دهنده ای با توجه به یک گیرنده خاص باعث تحریک نورون پس سیناپسی بشه و بار دیگه با توجه به یک گیرنده دیگه باعث مهار نورون پس سیناپسی بشه.
در حالت دیگه ممکنه گیرنده تغییر نکنه اما انتقال دهنده تفاوت ایجاد کنه.
یه وقت اینا رو برا کنکور یاد نگیریا
بذار بعداً یادت می دن
سلام ، خسته نباشید
داخل کتاب زیست ۳ تو خود ازمایی زده که اگه یه باکتری با انتی ژن مشابه با سلول وارد بشه ایمنی اکتسابی (اختصاصی) اون رو میشناسه یا نه ؟؟
بعدش معلم گفت که میشناسه چون سنجش منفی علاوه بر روش توضیح داده شده در کتاب وجود داره و درسته
اما معلم خصوصی ام گفت که چون اسمی ازش تو هیچ کتابی اورده نشده باید بزنید نمیشناسه ، حالا من چی کار کنم برا امتحان نهایی ؟؟؟
۲-در محل التهاب فشار خون زیاد میشه یا کم ؟؟
۳- سلول پوششی کبد داریم ؟؟ اگه داریم خود کبد پروتیین مکمل میسازه یا پوششی کبد ؟؟ چون کتاب میگه سلول پوششی روده و کبد که ابهام داره
ممنون از این که وقت گذاشتین![]()
در مورد سوال اولت حرف معلم دومی درست تره با توجه به کتاب! ینی نمیشناسه
در محل التهاب فشار خون زیاد میشه چون هیستامین ترشح میشه (توسط سلول های آسیب دیده)و رگ رو گشاد میکنه و خون بیشتری میاد تو رگ
بله کبد و روده سلول پوششی دارند ، و پروتعین مکمل ترشح میکنند
ماکروفاژ هاهم ترشح میکنند ولی ربطی به سوالت نداره![]()
ویرایش توسط ALI_SoReNa : 20 مهر 1394 در ساعت 13:32
داخل کتاب زیست ۳ تو خود ازمایی زده که اگه یه باکتری با انتی ژن مشابه با سلول وارد بشه ایمنی اکتسابی (اختصاصی) اون رو میشناسه یا نه ؟؟
بعدش معلم گفت که میشناسه چون سنجش منفی علاوه بر روش توضیح داده شده در کتاب وجود داره و درسته
اما معلم خصوصی ام گفت که چون اسمی ازش تو هیچ کتابی اورده نشده باید بزنید نمیشناسه ، حالا من چی کار کنم برا امتحان نهایی ؟؟؟ طبق کتاب درسی نمی شناسه و تمییز نمیده یعنی اونو بیگانه به حساب نمیاره البته احتمالش خیلی کمه که آنتی ژن میکروب صد در صد مشابه آنتی ژن سلولی از بدن ما باشه به همین دلیل به خاطر همون اندک تفاوت هم پاسخ ایمنی صورت می گیره.
۲-در محل التهاب فشار خون زیاد میشه یا کم ؟؟ نمیدونم تا حالا بهش فکر نکردم
۳- سلول پوششی کبد داریم ؟؟ سلول پوششی کبدی خیر ولی در کبد در برخی مجاری بافت پوششی داریم اگه داریم خود کبد پروتیین مکمل میسازه یا پوششی کبد ؟؟ - چون کتاب میگه سلول پوششی روده و کبد که ابهام داره اونجا ففط سلول پوششی روده منظورشه
سلول های کبدی که پروتئین های خون رو می سازن اسمشون هپاتوسیته که از نوع بافت زمینه ای هستن که در کتاب درسی مطرح نشده
البته فقط در کبد و یه سری غدد دیگه وضعیت به این ترتیبه اما اکثر غدد بدن بافت پوششی دارن که مواد مترشحه از اون ها به خون می ریزه یا وارد مجاری خاصی میشه.
سلام به همه دوستان
ببخشید میدونم اینجا جای این سوال نیست ولی درکل خیلی گیج بودم گفتم از شما عزیزان بپرسم
من رشته ام ریاضی بوده ولی امسال میخوام کنکور تجربی بدم
راستش زیست سال دوم و مشکلی نداشتم الان فصل 1 پیش رو دارم میخونم یعنی فعلا سوم و نخوندم
الان که میخونم هیچی ازش نمیفهمم به نظرتون قبل از فصل 1 پیش چه درسهایی رو باید بخونم(کلا از ژنتیک هیچی نمیدونم)
خیلی ممنونم بچه ها
سلام
ابتدای فصل به پیش نیاز ها اشاره کرده
ساختار dna را شرح دهید. ( فصل 5 و 6 زیست و آز 2 یا زیست سال سوم دبیرستان )
چگونگی جهش را شرح دهید. ( فصل 6 زیست و آز 2 یا زیست سوم دبیرستان )
سه فصل اول زیست 1 یا زیست دوم دبیرستان هم چون مطالب پایه ای هست بهتره قبل از مطالعه سایر فصول مطالعه بشه.
کیا قبول دارن این گزینه غلطه؟
فقط بعضی از باکتریها می توانند به کمک زائده هایی به سطوح مختلف بچسبند!
دلیل: اولاً بگم که این بند درسته طبق ادعای کتاب خیلی سبز! اما اما:
منظور این سئوال قطعاً پیلی هست, در واقع طبق فرض طراح می خواد بگه فقط بعضی از باکتریها پیلی دارند! درحالیکه ساختار گزینه داره همچین چیزی میگه:
فقط بعضی از باکتریهای می توانند به کمک زائده هایی به سطوح مختلف بچسبند, یعنی بعضی باکتری ها هم هستند که به کمک این زائده ها نمی تونند بچسبند!!!!!!!!
در حال حاضر 369 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 369 مهمان)