«در گریختن، رستگاری نیست. بمون و از خودت چیزی بساز که نشکنه...»
سلام وقت شما بخیر
میتونیم اینجوری تفسیرش کنیم
هنگام ویرایش dnaپلیمراز پس از برقراری پیوند فسفودیاستر برمیگرده و نوکلئوتید رو بررسی میکنه ک مکمل هست یا ن
خب الان شما تصور کنید ی رشته dna داریم و میخوایم همانند سازی کنیم
اولین نوکلئوتید رو میذاریم ولی هنوز پیوند فسفودیاستری برقرار نشده حالا دومین نوکلئوتید رو میذاریم و اونها رو ب هم پیوند میدیم حالا dnaپلیمراز برمیگرده رابطه نوکلئوتید جدید ک گذاشتیم رو چک میکنه یعنی نوکلئوتید دوم
دقت کردید ک ب نوکلئوتید اول کاری نداشتیم
با اجازه sari_sheri عزیز ، ببین من اینطور از این جمله برداشت کردم ک تو ساختار های دوم ، سوم و چهارم ، پیوند هیدروژنی دیده میشه .. حتی خیلی سبز هم گفته که فقط تو ساختار اول پیوند هیدروژنی نداریم و تو بقیه ساختارها هست . حالا اون " باعث تشکیل " ک گفته احتمالا منظورش همون وجود داشتن بوده .. وگرنه تو ساختار چهارم پیوند هیدروژنی جدیدی ساخته نمیشه ( ولی توش هست )
گیرم که در باورتان به خاک نشسته ام
و ساقه های جوانم؛
از ضربه های تبرهاتان زخم دار است...
با ریشه چه می کنید؟
گیرم که در باورتان به خاک نشسته ام
و ساقه های جوانم؛
از ضربه های تبرهاتان زخم دار است...
با ریشه چه می کنید؟
ویرایش توسط _Blueberry_ : 06 آبان 1402 در ساعت 23:31
سلام روزتون بخیر(هر چند الان شبه )
الان این جمله که هر توالی ۳ تایی از نوکلئوتید های دنا بیانگر نوعی آمینو اسیده که هم از نظر علمی هم کتاب هم کنکور غلطه ولی عین جمله کتابه اگه تو تستی بیاد باید چیکارش کرد...
یکی دیگم که من دیدم خیلی سبز پیوند های بین گروه های R آبگریز رو غیر اشتراکی گرفته بود...اگه اشتراکی نیستن پس چیه نوعشون؟
و دیگه اینکه تو یه سوال گفته بود "فرایندی که محصول آن حاوی اطلاعات ساخت پلی پپتید هاست" و فرایندو فقط رونویسی در نظر گرفته بود خب چرا همانند سازی نمیشه؟ دنای ساخته شدم بهرحال اطلاعات ساخت پروتئین داره دیگه...
و آخریشم اینکه واسه جناغ حرکت بالا و پایین بگیریم هنگام دم و بازدم غلطه؟ چون کتاب نوشته جلو و یهو سوال شد واسم اگه بگه جناغ به سمت بالا و جلو میره جمعمون درست میشه یا غلط؟
پیشاپیش ممنون
سلام و عرض ادب
در رابطه با سوالات زیستشناسی متن کتاب حرف اول رو میزنه حتی اگه مثه چی غلط باشه و بعد از متن اگه داخل متن چیزی نبود شکلهای کتاب در درجه بعدی قرار دارن پس متن کتاب هر چی گفته رو چشم بسته قبول میکنیم
کتاب سه تا مثال زده هیدروژنی پیوندی یونی ک هیچکدومشون کووالانسی یا همون اشتراکی نیستن
وقتی میگه حاوی اطلاعات ساخت پلیپپتید یعنی داره جمله داد میزنه ک آهااای من ترجمه میشمها پس منظورش mrna هست وقتی dna رو در نظر میگیریم ک گفته باشه مثلا ب طور غیر مستقیم تاثیر داره یا ی همچین چیزی
راستش این از اون موردهاست ک من خودم شاید درست میگرفتم شاید غلط شاید هم چون ابهامدار بود جواب نمیدادم فک کنم تو نظام قدیم این شکلی اومده بود توضیح جناغ ولی خب شایدم طراح غلط بگیره بگه چون تو متن کتاب نظام جدید نیومده و همونطور ک اول گفتم متن کتاب اولویت داره
درود چند تا سوال برام پیش اومده
میتونیم بگیم هر زیر واحد ریبوزوم یک رنای رناتنی داره؟
بیان ژن= فقط رونویسی ؟ از رونویسی تا پسا ترجمه؟
در مرحله آغاز ترجمه در جایگاه e توالی سه نوکلئوتیدی رمزه نیست ؟
میتونیم بگیم وجه اشتراک تنظیم مثبت و منفی رونویسی در پروکاریوت شناسایی راه انداز توسط رنابسپارازه؟
پروکاریوت ها اندامک غشا دار ندارن ، یعنی وزیکول هم ندارن؟
رنای پیک میتوکندری و پلاست دچار پیرایش نمیشه ؟
در سلول نوکلئوتید تک فسفاته و آزاد وجود نداره؟
طبق متن کتاب درون پرده جنب فضای اندکی وجود دارد ، درون پرده اشتباه نیست ؟
کاهش سورفاکتانت باعث افزایش یا کاهش کربن دی اکسید میشه ؟
آنزیم های غیرپروتئینی کوآنزیم ندارن؟
با توجه به نورون حسی عصب نخاع دندریت و آکسون از یه محل خارج شدن ، تو کتاب تست دیدم نوشته فقط یه زائده داره ، چون از یه محل خارج شدن ؟
ابتدا و دارینه و آکسون کجاش میشه ؟
انعکاس فقط برای ماهیچه ها هستش؟ یعنی نمیشه گفت انعکاس ترشح بزاق؟
با افزایش اختلاف غلظت ، سرعت انتشار تسهیل شده قطعاً زیاد میشه ؟
ای که در فصل خزانم دیده ای با پشت خم
این زمستان را نبین ما هم بهاری داشتیم
به حباب نگران لب یک رود قسم و به کوتاهی آن لحظه شادی که گذشت،غصه هم میگذرد آنچنانی که فقط خاطره ای خواهد ماند...
ن در هر زیرواحد تعدادی rRNA هستن ن ی دونه
بله بیان ژن و ب اصطلاح روشن ژن رونویسی هست
نمیدونم راستش اینو ولی شاید کتاب کدون ندونه چون طبق توضیحاتش کدون "آغاز" داخل جایگاه P قرار داره
بهتره نگیم چون در تنظیم مثبت خود RNAپلیمراز ب تنهایی نمیتونه راهانداز رو پیدا کنه
وزیکول دارن ولی دقت کنید کتاب راجع ب باکتریها هیچی نگفته ما هم کاری بهشون نداریم (بین خودمون بمونه حتی بعضی باکتریها هسته دارن ولی تو کنکور همه رو بدون هسته میگیریم)
ن میتوکندری و پلاست شبیه باکتریها میمونن
همه چی میتونه وجود داشته باشه ولی ما طبق متن کتاب واسه همانندسازی و رونویسی فرض میکنیم همشون ۳ فسفاتن و موقع پیوند فسفاتهای اضافهشونو از دست میدن
ن مشکلی نداره چ بگن بین دولایه چ بگن درون پرده
کاهش سورفاکتانت باعث کاهش جذب و دفع گازها از طریق حبابکها میشه چون روی هم میخوابن و ب سختی باز میشن
کتاب نگفته ندارن اتفاقا راجع ب آنزیمها کلی صحبت کرده بعد ی گوشه گفته همه آنزیمها پروتئینی نیستن
ب این نورونها میگن تک قطبی چون از ی جا فقط منشعب شدن ی جورایی میتونیم بگیم
انتهای آکسون ک میشه پایانههای آکسونی ابتداشم از جسم سلولیه ابتدای دندریت هم جاییه ک از جسم سلولی منشعب شده
چرا اتفاقا انعکاس ترشح بزاق میگن حتی ی تست کنکور دی هم راجع ب انعکاس بزاق سگ بود همون پدیده بازتابی و طبیعی منظورمه
تا زمانی ک پروتئینها از پس سرعت عبور مواد بر بیان
در حال حاضر 7 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 7 مهمان)