1 برگ جمع بندی دلی
دوستان متخصص زیست لطفا بگید بین قلمچی،گاج،گزینه دو،ماز،لیموترش کدومشون سوالات زیست با کیفیت دارن؟
@mahdi_artur
ویرایش توسط maryam6 : 09 تیر 1399 در ساعت 14:24
خشم بیش از حد گرفتن وحشت آرد و لطف بی وقت هیبت ببرد.
نه چندان درشتی کن که از تو سیر گردند و نه چندان نرمی که بر تو دلیر شوند.
درشتی و نرمی به هم در به است .......چو فاصد که جراح و مرهم نه است
درشتی نگیرد خردمند پیش ..............نه سستی که ناقص کند قدر خویش
نه مر خویشتن را فزونی نهد ..............نه یکباره تن در مذلت دهد
شبانی با پدر گفت: ای خردمند ...........مرا تعلیم ده پیرانه یک پند
بگفتا: نیکمردی کن نه چندان..............که گردد خیره گرگ تیز دندان
سلام
بستگی داره کیفیت رو چطور تعریف کنیم، اگر تعریف از کیفیت نزدیک بودن سوالات به سبک و سیاق کنکور و استاندارد بودن باشه بین این آزمون هایی که گفتید ، از کیفیت بالاتر به پایین تر:
- گزینه دو ، (سبک و سیاقش به 98 نزدیک تر از بقیه آزمون ها بود ولی سال 1400 شاید این طور نباشه ولی تقریبا همیشه سطح سوالات متناسب با کنکور و کیفیت خوبی داشته)
- لیموترش (معیار سخت بودن سوالاتش طولانی بودن و وقت گیر بودن نیست (هرچند همین میتونه ایراد باشه ولی تا اینجای کار کنکور هم همین بوده) ، بلکه نکات و دام های تستی بوده، درسنامه آزمون های لیموترش و ماز بهترین درسنامه آزمونی کل بازار هست با اختلاف زیاد)
- قلم چی (سوالات گاها خارج از سطح کنکور زیاد داره ، اشکال هم پیدا میشه در آزمونش ، تکرار بعضی موضوعات که در کنکور هم اهمیت کمتری دارند داخل تست های آزموناش موج میزنه، تعادل در طراحی تست سخت و آسون در یک آزمون وجود نداره، طراحان جهت خودنمایی سوالات مفهومی و سنگین و وقت گیر المپیادی طراحی می کنند و این سوالات بدون هیچ بررسی کیفی تزریق میشه به بانک سوال)
- ماز (یک پله سخت تر از قلم چی (شایدم دو پله!) ، سوالات و پاسخنامه درسنامه ای پوشش خوبی روی مطالب مهمتر ایجاد کردن ولی وزن هر سوال آزمون زیاده، اگر دانش آموز قوی باشید بهترین گزینه همینه، ولی اگر ضعیف باشید حکم مرگ خودتون رو با شرکت در ماز امضا کردین، تحلیل آزمون های مرحله ای و جامعش رو بعد از عید یا از اسفند بعد از حداقل 3 دور مطالعه زیست و تمام کردن حداقل یک کتاب تست از هر پایه و البته بعد از شرکت در آزمون های مرحله ای قلم چی یا گزینه 2 (ترجیحا گزینه 2) برای تکمیل مطالعات و مرور بیشتر اونم به شرطی که درصد زیست آزمون های مرحله ای تون بالای 70 باشه توصیه میشه)
- گاج (دقیقا توضیحات ماز، البته سطح سوالات آزمون های گاج برخلاف ماز همیشگی هم بالا نیست ولی در کل سطح بالاتری نسبت به گزینه 2 و قلم چی داره)
ویرایش توسط mahdi_artur : 09 تیر 1399 در ساعت 23:55
بچه ها این سوال واقعا برای من مهمه، لطفا اگر اطلاعی دارید بهم بگید، من برای جمع بندی قرار نیست کنکور بزنم، دو گزینه دارم . موج آزمونِ اشکان هاشمی که پی دی افش رو دارم، و آزمون های جامع عمارلو . هر کدوم بیست تا آزمونه و فکر میکنم فقط یک دونه رو برسم بزنم . چه کنم به نظر شما ؟
+ یک نکته ی ریز که من اتفاقی به چشمم خورد و جایی ندیده بودم، اینکه انجیر دو لپه ست . چرا که از داشتنِ دمبرگ حرف زده بود کتاب .
+ آیا میشه گفت گیاهانی که پیاز خوراکی دارن در شروع زندگیشون فتوسنتز نمیکنن ؟ مثل گل نرگس .
+ پس هر یاخته ی هسته دار و زنده ای، میتونه اینترفرون نوع یک و مرگ برنامه ریزی شده ی یاخته ای رو اجرا کنه بله ؟
تنها گزینه ی پیش روم برای بعد کنکور، گزینه دو بود متاسفانه .
1)میکس هر دو
2) -
3) نرگس چند ساله است، سال اول هم دوره رویشی هم زایشی داره و فتوسنتز انجام میده، پیاز محل ذخیره محصولات فتوسنتزه ، با چه استدلالی گل نرگس در شروع زندگیش نباید فتوسنتز کنه؟
4) اینطور که کتابتون گفته هم بله هم خیر ؛ البته هر مرگ برنامه ریزی شده ای قطعا هم بواسطه عملکرد اینترفرون نوع یک یا نوع دو نیست... (کتابتون یک جای دیگه میگه که مرگ برنامه ریزی شده فقط مختص برخی یاخته هاست، ولی اینترفرون رو هر یاخته آلوده به ویروسی به شرط هسته دار بودن میتونه تولید و ترشح کنه ، احتمالا هر مرگی بواسطه اینترفرون رو نمیشه برنامه ریزی شده در نظرش گرفت، وابسته به محتوای سوال باید تصمیم بگیریم شاید...)
ویرایش توسط mahdi_artur : 14 تیر 1399 در ساعت 15:17
سلام
1. درون اسکهای یک اسکوکارپ زیوت ها قطعا ژنو مشابه دارند؟
2.بافرض عادی بودن همه ی اسپرم های خارج شده از بیضه قطعا توانایی حرکت درند؟
3.مخمر نان توانایی جداسازی کروموزوم همتا دارد؟ جواب داده ص ولی مگ ما نمی گیم که قارچها فاقد کروموزوم همتا و جهش مضاعف شدن هستند پس حتی تشکیل تتراد هم نباید داشته باشن که دارن
یعنی کروماتید خواهری دارند و هاپلویید مضاعف هستن؟ کلاچجوریه که بعضیا کروموزوم همتا ندارند (مثلا قارچ ها)ولی تتراد و میوز دارند؟
4.تولید مثل غیر جنسی اسکومیست ها و بازیدیو مایست ها مثل هم است؟
چراا گفته ص زیگومایست ها چی شبیه ایناست؟
5.بجز زنگ ها و سیاهک ها بقیه ی بازیدیو مایست ها تولید مثل غیر جنسی دارند ؟ چرا فقط چتر هارو دارای نخینه با دو هسته میگیریم و ساقک رونمیگیریم؟این هسته ها ادغام شده اند
اینکه میگیم تخم با میوز هاگ میسازه برای همه قارچها حتی مخمر هاست یا نه؟
درقارچها هاگها هموراه حاصل میتوزند میشه اینو بازش کنین تا من درکش کنم
مرسی
ویرایش توسط ale81 : 14 تیر 1399 در ساعت 18:20
1) خیر، یک آسکوکارپ تعداد زیادی زیگوت داره که می توانند ژنوتیپ متفاوت داشته باشند. (مثلا Ab , aB) در ضمن عبارات "زیگوت ها یا انواع زیگوت یا چند زیگوت یا بیش از 4 نوع هاگ یا بیش از 8 هاگ" اگر با 1 آسک همراه شود تناقض داریم، چون داخل از هر آسکی فقط یک زیگوت داریم.
2) کتاب درسی بیان داشته که در حالت طبیعی اگر تعداد اسپرم های موجود در مایع منی کمتر از 20 میلیون در هر میلی لیتر باشد ، فرد عقیم است. از این جمله چه نتیجه ای میگیری؟! فکر نمی کنم جایی برای بحث باشه ولی باز هم اشاره ای می کنم به صد ها هزار اسپرمی که در حالت عادی در منی فرد سالم حضور دارند ولی سالم نیستند و قاعدتا عده ای توانایی حرکت خودشون رو از دست دادند.
3) حاج آقا ، قارچ ها که در نکات خوندی منظور پیکره اصلی جاندار بوده که هاپلوئیده و کروموزوم همتا، جهش مضاعف و خالص و ناخالصی صفات نداره، ولی زیگوت قارچ ها چون 2n هستند مثل زیگوت اسپیروژیر و کلامیدوموناس توانایی میوز و جدا کردن کروموزوم همتا و ... رو دارن.
4) در آسکو ها و برخی زنگ و سیاهک ها (نه همه بازیو ها) هاگ های غیرجنسی در نوک نخینه ها تشکیل میشن (یعنی جاشون گرم و نرم نیست و ننه آقاشون مایه دار نیستن!) ولی در بچه زیگول ها (زیگومیست ها) چون خیلی سوسولن ننه آقاشون یه اتاق گرم و نرمی به اسم اسپورانژ واسشون میسازن که بعد از بالغ شدن رها بشن. فقر طبقاتی تو قارچ ها مثل ایران زیاده پس مثل مسئولین نگو اینا شبیه همدیگه ان.
5) فک کنم برعکس نوشتی، بقیه شون جنسی دارن نه غیر جنسی...
چون خود کتاب میگه نخینه های دو قارچ ادغام شده رشد میکنن و چتر رو تشکیل میدن (نگفته رشد می کنند و ساقک رو تشکیل میدن) لذا چون میدونیم بازیدی ساختار گرزی شکلی هست که قراره در شکاف های زیر کلاهک چتر تشکیل بشه و درونش دو هسته هاپلوئید ادغام بشن بنابراین .... (بقیه ش نیاز نیست بگم)
6) زیگوت کار دیگه ای هم میتونه انجام بده؟ جز این که میوز کنه و هاگ ایجاد کنه؟ / آسک در همه آسکومیست ها داریم لذا در مخمر هم زیگوت میوز میده هاگ جنسی تولید میکنه ولی دیگه خبری از کاسه ماسه ای به اسم آسکوکارپ که پرسلولیه نیست اینجا
7) هاگ های غیر جنسی همواره حاصل میتوز هستن، ولی هاگ های جنسی اینطور نیست، هاگ جنسی در آسکو ها حاصل میوز و میتوزه ، در بازیو ها و زیگول ها هم حاصل میوزه.
بطور کلی بخوایم جمع بندی کنیم ،
هاگ در ....
- برخی باکتری های بی هوازی میتونه ایجاد بشه ، که بهش میگن: اسپور یا هاگ درونی
- همه گیاهان وجود داره و در هیچ گیاهی هم تاژک نداره و همیشه هم حاصل تقسیم میوز زیگوت هست، (البته در کپک مخاطی و قارچ هم فاقد تاژک هست)
- سرخس و خزه برخلاف گیاهان دانه دار ، عامل پراکنش محسوب میشه.
- کپک مخاطی پلاسمودیومی در شرایط نامساعد و بدنبال میوز ایجاد میشه.
- کپک مخاطی سلولی در شرایط مساعد و بدنبال میتوز ایجاد میشه.
- کاهوی دریایی از میوز اسپورانژ 2n ایجاد میشه.
- کلامیدوموناس بهش میگن زئوسپور (هاگ غیر جنسی) و بدنبال میتوز ایجاد میشه.
ایست قلبی بواسطه قطع تمام پیام های کنترل الکتریکی در قلب رخ میده، وقتی هیچ ریتم خودبخودی باقی نمونده ،
مثلا زمان بیهوشی عمیق بخاطر تنفس ناکافی و ایجاد هیپوکسی شدید که مانع حفظ اختلاف غلظت الکترولیتی طبیعی در عرض غشای فیبر های عضلانی و هدایتی میشه که امکانش هم هست تحریک پذیری شون انقدر تحت تاثیر قرار بگیره که ریتمیسیته خودکار از بین بره، ولی در آنفارکتوس قلبی یا در حالت ولتاژ های غیر طبیعی عوامل گوناگونی میتونن اثر گذار باشن، مثلا آمفیزم ریوی به دلیل تجمع هوا در ریه ها هدایت جریان الکتریکی از ریه ها به شدت کاهش میده ، قفسه سینه بزرگ میشه و ریه ها تمایل دارن بیشتر از حالت معمول قلب رو احاطه کنن بنابراین ریه ها بعنوان عایق مانع انتشار ولتاژ الکتریکی قلب به سطح بدن میشن در نتیجه پتانسیل الکتروکاردیوگرافی کاهش پیدا میکنه.
حذف شد چرا پیامتون؟zhi.a@
تنها گزینه ی پیش روم برای بعد کنکور، گزینه دو بود متاسفانه .
در حال حاضر 25 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 25 مهمان)