من با اینجای کتاب که میگه مخاط لوله گوارش از بافت پوششی با آستری پیوندی ساخته شده است مشکل دارم اگه مخاط رو موسین +آب در نظر بگیریم پس مخاط یه مایع میشه پس چه طور میتونه بافت داشته باشه؟
همین سوال دوستمون بود ؛ اگه مخاط رو در ساختار لوله ی گوارش در نظر بگیریم یه لایه ای متشکل از چهار بافت هست ( پوششی ، پیوندی ، ماهیچه ای و عصبی ) اما اگه به عنوان ماده ترشح شده بافت پوششی در نظر بگیریم همون موسین + آب میشه .
در کل باید ببینیم سوال چی میگه و طراح چی میخواد
پس این جوری شد مخاط چهار بافته همون شکلی که تو صفحه 57 دوم هست و لایه مخاطی اولین بخش مخاطه و خود لایه مخاطی هم سه بخش پوششی پیوندی و ماهیچه ای داره و این پوششی هم ماده ای به نام مخاط میسازه درسته؟
مخاط لوله ی گوارش از سه قسمت تشکیل شده ، قسمت اول همون لایه مخاطی هست ( بافت پوششی ) زیر این بافت ، بافت همبند سست هست که شامل عروق خونی (بافت پوششی سنگفرشی مویرگی + بافت پیوندی خون ) و بافت عصبی هست . زیر این بافت همبند هم بافت عضلانی هست که شامل ماهیچه های حلقوی و طولی صاف هست . شد 4 نوع بافت که تو مخاط هست .
پس این جوری شد مخاط چهار بافته همون شکلی که تو صفحه ی 57 دوم هست و لابه مخاطی اولین بخش مخاطه و خود لایه مخاطی هم سه بخش پوششی، پیوندی و ماهیچه ای داره و این پوششی هم ماده ای به نام مخاط میسازه درسته
فقط اینکه بافت اول از اون چهار تا بافت هم گفتید پوششیه ولی تو شکل مخاطی نوشته پس یعنی کتاب به اشتباه بافت پوششی و لایه مخاطی رو یکی در نظر گرفته در حالی که بافت پوششی جزئی از لایه مخاطیه درسته؟
سلام
حامد کاملا پاسخش درست بود .. ولی یه خورده با جزئیات بافت شناسی ش اینجوری یشه :
لوله گوارش بطور عمومی ( یعنی دارای استثنا هم هستش ) دارای 4 لایه است
1-مخاط ( موکوز ) 2-زیرمخاط ( ساب موکوز ) 3- لایه ی عضلانی (ماسکولار) 4- سروز ( نوعی بافت همبند هستش )
1- مخاط :
شامل یک لایه اپی تلیال ( بافت پوششی ) + یک لایه بافت همیند سست ( بهش میگن لامینا پروپریا که شامل عروق خونی و لنفی هستش ) + عضله ی مخاطی ( که جدا کننده لایه مخاط از زیر مخاطه )
2- زیر مخاط :
شامل یک لایه بافت همیند سست با کلی عروق خونی و لنفی هستش .... البته خب غدد دارای یه شبکه عصبی هستند که بهش میگن شبکه عصبی " مایسز " که در این لایه قرار میگیره
3- لایه ی عضلانی
که شامل دو لایه عضله ی صاف داخلی و خارجی هستش که بصورت طولی و حلقوی قرار دارند ... یک شبکه عصبی و مقداری بافت همیند هم بین دو لایه عضلانی هستش .. این همون عامل ایجاد کننده حرکات دودی هستش
4- سروز
که یک بافت همیند سست با کلی عروق خونی و لنفاویه که یک لایه بافت اپی تلیال روی اون رو میپوشونه در امتداد مزو حفره ی شکم قرار میگیره ... در بعضی قسمت هام این قسمت سروز وجود نداره و یک لایه بافت همیند که توی دانشگاه با نام " ادوانتیس " نامید میش و اصلا نمیدونم معادل کتاب زیست داره یا نه ، قرار میگیره
این کلیت بافت شناسی لوله ی گوارشه
پ ن :
هیچکدوم اینا بدرد کنکورتون نمیخوره .... الکی ذهنتون رو پر نکنید از این مطالب
منم نمیخواستم اصلا بگم ولی دیدم اگه مبهم بمونه مطلب برات شاید برداشت های اشتباه کنی ، توضیح دادم
دوستان نظر شما درباره ی این سوال قلم چی چیه؟
پاسخ نامه ی قلم چی اینه:
من اعلام اشکال کردم با متن زیر. ولی انگار کلا کسی نیست اشکالات رو بررسی کنه. حتی نگفتن ایراد مورد قبول هست یا نه.
عامل ایجاد کننده ی کپسول در باکتری بدون کپسول = ماده ی وراثتی. عبارت "اطلاعات اولیه در مورد ماده ی وراثتی"، بیشتر ما را به یاد کارهای "میشر" می اندازد تا گریفیت. این عبارت، هم از کتاب، هم از دنیای واقعی قابل برداشت است. چنان که در این مقاله می خوانیم: Friedrich Miescher :: DNA from the Beginning میشر از نام nuclein استفاده کرد و عناصر تشکیل دهنده ی آن و نسبت فسفر به نیتروژن آن را حساب کرد. لطفا از طراح بپرسید اگر اینها اطلاعات اولیه درباره ی ماده ی وراثتی نیست، نامش را چه بگذاریم؟!
منظور طراح (که دانشجویی بیش نیست) اینه که چون متن کتاب نوشته "آزمایش ایوری، ماهیت ماده ی ژنتیک را آشکار ساخت" پس 1 جواب نیست!
به نظر من که این سوال کلا از اساس غلطه و بیشتر ملا لغت بازیه (مثل خیلی از سوالای دیگه ی قلم چی)
در حال حاضر 337 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 337 مهمان)