X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 1406 از 1912 نخستنخست ... 1306139614051406140714161506 ... آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 21,076 به 21,090 از 28680
    1. Top | #21076
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط HossEin_v نمایش پست ها
      سلام
      با اجازه تون من دوتا سوال دارم:

1) همینطور که میدونیم اینترفاز بین میوز 1 و 2 ناقصه و مرحله ی s رو نداره، حالا بنظرتون مرحله g1 رو داره یا نه؟؟

2) توی کتاب گاج گفته که: نوترکیبی میتواند در مرحله ی متافاز 1 اتفاق بیفتد ... حالا سوال من اینه که آیا میتونه توی مراحل دیگه هم اتفاق بیفته یا فقط مخصوص متافاز 1 هستش؟؟

ممنونم
      1. ببین کلا چرخه ی سلول شامل اینترفاز و تقسیم ئه . مراحل اینترفاز رو که میدونی .تقسیم هم شامل تقسیم هسته و تقسیم سیتوپلاسم میشه. حالا این تقسیم هسته یا میوزه یا میتوز ! اینکه اصلا بخوایم کلمه ی اینترفاز رو وسط میوز 1 و 2 بکار ببریم غلطه ! ینی چی اصلا تعریف اینترفاز اینه که : زمانی که سلول در حالت عادی خود به سر میبرد ! وقتی تقسیم میشه که نمیتونه دوباره اینترفاز رو شروع کنه ! . کتابم فقط گفته در فاصله ی بین میوز 1 و 2 سانتریول ها دو برابر میشن تا دوباره دوک تقسیم بتونه تو میوز 2 شکل بگیره. ولی ازونجایی که باید عدد کروموزومی کاهش پیدا کنه دیگه دی ان ای همانندسازی نمیکنه .چیزی راجع به اینترفاز ناقص نگفته ! سلولی که تقسیم میشه قبلا اینترفازش رو گذرونده . بجای حفظ کردن این نکته ها به مفهوم توجه بیشتری داشته باشین .

2 نوترکیبی تو دو حالت مطرح میشه . حالت اول که مربوط به ژن های غیر پیوسته (روی دو کروموزوم متفاوت) مثلا صفات نخودفرنگی ئه .مربوط به جدا شدن الل ها در مرحله ی آنافاز میوز 1 هستش و ربطی به آرایش تترادی نداره .

حالت دوم مربوط به ژن های پیوسته (الل ها روی یک کروموزوم ) میشه . در این حالت آرایش تترادی باعث رخ دادن پدیده ی کراسینگ اوور در مرحله ی پروفاز میوز 1 میشه .(اگه صفات غیر پیوسته هم باشن کراسینگ اوور میتونه رخ بده ولی باعث تنوع نمیشه . )

من تلاشمو کردم اگ چیزی اشتباه بود دوستان تصحیح کنن
      ویرایش توسط Ellie.79 : 16 دی 1397 در ساعت 18:50

2. Top | #21077
      کاربر باسابقه

Mamoli
      نمایش مشخصات
      بازم سوال! ولی این بار سوال استنباطی و سختی نیست، فقط من نتونستم از توی متن کتاب جوابشو پیدا کنم! بخاطر همین مزاحم شما شدم

هم در پروکاریوت ها و هم در یوکاریوت‌ها راه انداز جزعی از ژن محسوب نمیشه یا فقط برا یوکاریوت‌ها اینطوریه؟

تارس
      : "
      قانون سوم نیوتون میگه: برای اینکه بخوای به چیزی برسی، باید از یه چیز دیگه دل بکنی ... "

Interstellar 2014 - Director: Christopher Nolan

3. Top | #21078
      کاربر فعال

Sarkhosh
      نمایش مشخصات
      بازم سوال! ولی این بار سوال استنباطی و سختی نیست، فقط من نتونستم از توی متن کتاب جوابشو پیدا کنم! بخاطر همین مزاحم شما شدم

هم در پروکاریوت ها و هم در یوکاریوت‌ها راه انداز جزعی از ژن محسوب نمیشه یا فقط برا یوکاریوت‌ها اینطوریه؟
      راه انداز بخشی از ژن هست** که رونویسی نمیشود . چه در یوکاریوت ها و چه در پروکاریوت ها .

**در این مورد که جزو ژن هست یا نیست اختلاف نظر هایی وجود داره . اما چیزی که مسلمه اینه که راه انداز رونویسی نمیشه

احمق آن کسی ست که برای باور خود ، دنبال دلیل است ...
      و احمق تر کسی ست که عمر اش را صرف باور دیگران کند!

ویرایش توسط shaqayeq.mousavi : 18 دی 1397 در ساعت 11:58

4. Top | #21079
      کاربر باسابقه

Mamoli
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط shaqayeq.mousavi نمایش پست ها

راه انداز بخشی از ژن هست** که رونویسی نمیشود . چه در یوکاریوت ها و چه در پروکاریوت ها .

**در این مورد که جزو ژن هست یا نیست اختلاف نظر هایی وجود داره . اما چیزی که مسلمه اینه که راه انداز رونویسی نمیشه
      توی خط ویژه نوشته: راه انداز ( در یوکاریوت ها ) جزئی از ژن محسوب نمیشود!! حالا نمیدونم از روی چه منطقی این حرفو زده ولی در هر صورت اسمی از پروکاریوت ها نیاورده!

تارس
      : "
      قانون سوم نیوتون میگه: برای اینکه بخوای به چیزی برسی، باید از یه چیز دیگه دل بکنی ... "

Interstellar 2014 - Director: Christopher Nolan

5. Top | #21080
      کاربر نیمه فعال

khejalati
      نمایش مشخصات
      توی خط ویژه نوشته: راه انداز ( در یوکاریوت ها ) جزئی از ژن محسوب نمیشود!! حالا نمیدونم از روی چه منطقی این حرفو زده ولی در هر صورت اسمی از پروکاریوت ها نیاورده!
      صفحه ۲۳ پاراگراف ۲ : اپراتور و راه انداز بخش تنظیم کننده «ژن» را تشکیل میدهند . نتیجه : راه انداز جزو ژن است

6. Top | #21081
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط hossein_v نمایش پست ها

اولا که چیزی نیست که بخوایم بهش گیر بدیم چ برسه به اینکه بین یوکاریوت و پروکاریوت هم تفاوت قائل بشیم !
      دوما راجب اینکه راه انداز جزو ژن هست یا نه چند تا نکته رو میگم :

1. کتاب واسه تعریف راه انداز نوشته بخشی از dna
      2. برای تعریف اپران نوشته : از یک بخش تنظیمی و ژن ساختاری تشکیل شده . یعنی ژن رو از راه انداز جدا کرده.

ولی با همه ی اینا ! کنکور خارج 96 اومده کلمه ی راه انداز ژن رو بکار برده که درست بوده . هزاران بار هم تو قلم چی گفته راه انداز ژن. علاوه بر اینا صفحه ای که تو کتاب رونویسی رو توضیح داده , تو شکل نوشته *راه انداز ژن* . خب اگه بخوایم دقیق معنی کنیم راه انداز ژن یعنی یه چیزی که ژن رو راه اندازی میکنه ! پس چه جزوش باشه چه نباشه , بکار بردن کلمه ی راه انداز ژن درسته . چرا اینو گفتم ؟ چون هییییچ آزمونی و حتی کنکور امکان نداره بیاد یه گزینه بده بگه راه انداز جزو ژن است یا نه ! فوقش کلمه ی راه انداز ژن رو بکار میبره که اونم *درسته* . کنکور به این نکات گیر نمیده . هدف کنکور اینه که تسلط دانش آموزا رو صددرصد مطالب کتاب رو بسنجه .مثلا شما فرض کنین روی سوال میگه : هرجانداری که طناب عصبی شکمی دارد ... شما آنی باید حشرات به ذهنت برسه و همینطور کرم خاکی ! دانش آموزی که تسلطش پایینه فقط حشرات به ذهنش میرسه و اونی که به تمام کتاب اشراف داره کرم خاکی رو هم در نظر میگیره ..! و هزاران سوال اینجوری . این مثال راحتش بود .

نکته ی دومی که شما باید راجع به راه انداز بدونی اینه که راه انداز اصلا رونویسی نمیشه . و فقط ژن ساختاری رونویسی میشه .

اینا نکات مهم راه انداز بودن . خودتونو درگیر اینکه راه انداز جزو ژن هست یا نیست نکنین ! خود من تصمیم گرفتم که راه انداز رو جزو ژن درنظر نگیرم (با توجه به چیزایی که از کتاب گفتم و اینکه رونویسی نمیشه ) . ولی کلمه ی راه انداز ژن رو درست بگیرم . بهرحال بعیده که سوال مستقیما بپرسه راه انداز جزو ژن هست یا نیست . نکاتی که مهم بود همینا بودن

7. Top | #21082
      کاربر باسابقه

Sarkhosh
      نمایش مشخصات
      سلام دوستان بالاخره سوالات زیست نظام قدیم با کلمات فارسی میاد یا مثل سابقه؟یعنی مثلا هیپوتالاموسو میگن زیرنهنج داخل پرانتز میگن هیپوتالاموس یا کلا زیست نظام قدیم مثل قبل طرح میشه کنکور 98.ممنون میشم جواب بدید.
      ?

8. Top | #21083
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Na-Omid
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط bbehzad نمایش پست ها
      سلام دوستان بالاخره سوالات زیست نظام قدیم با کلمات فارسی میاد یا مثل سابقه؟یعنی مثلا هیپوتالاموسو میگن زیرنهنج داخل پرانتز میگن هیپوتالاموس یا کلا زیست نظام قدیم مثل قبل طرح میشه کنکور 98.ممنون میشم جواب بدید.
      سلام آقای دکتروقتتون بخیر
      راستش من خودم زیاددرگیراین نیستم که نظام قدیم97قراره واژه هارومعادل بدهندیانه چون پارسال که97کنکوراولم بوددرگیراین ماجراشدم که قراره97آخرین کنکورنظام قدیم باشه وخیلی زمانم روگرفت ولی چیزی که شواهدنشون میده اگه قراره 2تاکنکوربرگذاربشه و1نفررتبه1معرفی بشه حتماسوالات هرنظام باکتابای خودشون خواهدبودوفقط رنج سختی سوالات یکسان خواهدبودکه عدالت برقراربشه البته این فقط یه ایده ذهنی ولزوماثابت نیست
      شما به زیبایی رفتاری هستید که از خود نشان میدهید

9. Top | #21084
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      سلام یه سوال
      برای نظام جدید ها مسائل ژنتیک حذف شده ؟
      پس یه جورایی از مباحث مشترک بخوان سوال بدن دیگه نخونیمش بهتره ؟
      « البته منظورم مسائل ژنتیک هست نه مفاهیم ، مفاهیم حتما باید خوند»
      ?why do we fall
      so that we can learn
      to pick ourselves
      up

10. Top | #21085
      کاربر باسابقه

bi-tafavot
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Old seyed نمایش پست ها
      سلام یه سوال
      چه ربطی داره سید!
      همه سوالا که مشترک نیست
      مسائل ژنتیک رو هم باید بخونی
      البته اگر به بالای ۷۵ فکر میکنی!
      ما زنده به آنيم كه آرام نگيريم...

11. Top | #21086
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Amin6 نمایش پست ها

چه ربطی داره سید!
      همه سوالا که مشترک نیست
      مسائل ژنتیک رو هم باید بخونی
      البته اگر به بالای ۷۵ فکر میکنی!
      خو نه میگم از نظام جدید حذف شده یا نه ؟
      ?why do we fall
      so that we can learn
      to pick ourselves
      up

12. Top | #21087
      در انتظار تایید ایمیل

نمایش مشخصات
      سلام یه سوال

خب بستگی داره درصد مدنظرتون در چه حد باشه
      ولی بنظر من از دو درس زیست و شیمی هیچیو نباید حذف کرد حتی اگه برا نظام جدید حذف شده باشه
      از نظام جدید که بله من شنیدم حذفش کردن حتی گیاهی هم ندارن
      بهتره بخونید ، حداقل اینجوری چیزیو از دست نمیدین

13. Top | #21088
      کاربر باسابقه

bi-tafavot
      نمایش مشخصات

خو نه میگم از نظام جدید حذف شده یا نه ؟
      آره مسائل عددی و محاسباتی کامل از زیست دوازدهم حذف شده :/
      ما زنده به آنيم كه آرام نگيريم...

14. Top | #21089
      نفر برتر کنکور
      کاربر باسابقه

Ashegh
      نمایش مشخصات
      سلام یه سوال
      مسائل ژنتیک از نظام جدید حذف شدن . ولی این به این معنی نیست که واسه نظام قدیمی‌ها سوال ژنتیک مطرح نمیشه .
      توی اعلامیه سازمان سنجش گفته شده از مباحث مشترک سوال مشترک میدن که خب ژنتیک مبحث مشترک بین نظام جدید و قدیم محسوب نمیشه آنچنان با توجه به تغییرات خیلی زیادی که داشته.
      البته کلا این سوال مشترک به احتمال زیاد بیشتر توی دروس ریاضی، فیزیک و شیمی خواهد بود تا زیست‌شناسی . چون مطالب مشترک بین زیست نظام جدید و قدیم واقعا زیاد نیست .

15. Top | #21090
      کاربر فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      سلام یه سوال
      سید جان ژنتیک برای نظام قدیم حذف نشده مسائلش حذف شدن وگرنه اصل و مفهوم ژنتیک باقی هست
      در ضمن وقتی میگن قراره از مباحث مشترک سوال بدن یعنی اگر فصلی یا جایی مشترک بود از اونجا سوال بدن به صورت مشترک
      نه اینکه فقط از مباحث مشترک سوال بدن اگه بخوای اینجوری نگاه کنی 40 درصد حداقل از مباحث کنکور نظام قدیم رو نباید خوند تو همه دروس هم ین نسبت پا بر جاست
      از هر نظام که قسمت مشترک داره سوال مشترک ما بقی جاها که مشترک نیستن به صورت اختصاصی سوال داده میشه مثلا نظام قدیم تاریخ ادبیات داره در حالی که نظام جدید نداره به ما سه تا تاریخ ادبیاتمون رو میدن ولی به جای این سه تا تاریخ ادبیات تو نظام جدید بهشون مثلا سه تا قرابت یا سوال از مباحث دیگه میدن
      منظورشون از مباحث مشترک اینطوریه
      “مسولیت زندگیتان را به عهده بگیرید

این را بدانید … فقط شما هستید که میتوانید خودتان را به جایی که میخواهید برسانید، نه هیچکس دیگری”

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن