سلام. ببخشید ایا در حضور مهارکننده انزیم پلی مراز راه انداز را شناسایی میکنه و به ان متصل میشه؟ iq اینو متناقض گفته.
نه ! سلول های پوششی دیواره ی کیسه های هوایی موسین ترشح نمیکنن
تو لوله ی گوارش از دهان تا مخرج !
تو لوله ی تنفس ( نه دستگاه تنفس ) هم هست.از حفره ی بینی تا نایژک های انتهایی ( البته اینو تو کتاب نظام قدیم نوشته و گفته مژک هم دارن ولی تو بعضی کتابا گفته بودن نایژک انتهایی نداره . بستگی به متن کتابت داره که نظرش چیه )
لوله ی فالوپ
میزنای و میزراه
البته میدونی که از جدار داخلی ترشح میشه همیشه
فکر نمیکنم چیزی جا افتاده باشه از چیزایی که کتاب گفته.زیاد حضور ذهن ندارم الآن ببخشید اگه چیزی جا افتاد
ویرایش توسط _StuBBorN_ : 18 مهر 1397 در ساعت 23:13
با اجازه از amirabedini
ادامه ی حرفای خودتون : حالا پیوند بین trnaای که تو جایگاه p هست و دی پپتید متصل بهش هیدرولیز میشه و میره میپره رو trnaای که تو جایگاه a هست و حالا 3تا آمینو اسید به trna مستقر تو جایگاه a چسبیده.حالا trna ای که تو جایگاه p بود دیگه آمینو اسید نداره.پس وقت خداحافظیه.همینطوری که trna از ریبوزوم خدافظی میکنه ریبوزوم هم حرکت میکنه و trna ای که تو a بود ( با سه تا آمینو اسید ) میاد تو p و ماجرا ادامه پیدا میکنه تا کدون پایان برسه به جایگاه a و پروتئین پایان ترجمه میاد تو جایگاه a ( دیگه trna ای نمیاد تو a چون آنتی کدون مربوطه وجود نداره ) و یه آنزیم رو فعال میکنه که پیوند پلی پپتید مستقر روی trnaای که تو جایگاه p هست رو هیدرولیز میکنه
نفسم بند اومد![]()
سوالم خیلی ساده س!
وقتی میگیم «بیان شدن» یعنی رونویسی شدن؟نمیتونه مربوط به ترجمه شدن باشه مثلا؟
Don't be afraid to fail
...Be afraid not to try
تنظیم بیان ژن یعنی اینکه تو هر مرحله از بیان ژن چه اتفاقایی میفته
بیان ژن چیه؟تشکیل یه پروتئین کاملا فعال . واسه بوجود اومدن پروتئین فعال چی میخوایم ؟ رونویسی ترجمه فعال شدن . حالا ممکنه یه اتفاقی بیفته و mrna اصلا بوجود نیاد ( رونویسی نشه ) . مثل چی ؟ مثل پروتئین تنظیمی تو اپران لک . خب تنظیم بیان ژن اتفاق افتاد دیگه ! یعنی یه پلی پپتید ( اینجا 3 ت پلی پپتید که حاصل mrna سه ژنی هستن ) تو مسیر فعال شدنش تغییراتی بوجود اومد و اصلا رونویسی mrna انجام نشد.این تغییرات میتونه خاموش شدن یا روشن شدن ژن در سطوح ترجمه و رونویسی و حتی قبل و بعدشون باشه ! حالا اومدیم و ژنی تو یه سلول یوکاریوتی رونویسی شد.ولی بالغ نشد ( میدونی که تو یوکاریوت یکی از تغییرات کوتاه شدن ( حذف رونوشت اینترون ) هست ) . این یعنی تنظیم بیان ژن بعد از رونویسی ( یا قبل از ترجمه ) . فرض کن بالغ هم شد رفت تو سیتوپلاسم و ترجمه شد ( مثل همون پپسینوژن ) ولی به پپسین تبدیل نشد . اینم تنظیم بیان ژن بعد از ترجمه میشه ! اگه ترجمه شد و به پپسین تبدیل شد ( تعمیم به بقیه ی پروتئین ها : پروتئین فعال شد و نقش خودشو ایفا کرد ) میگن ژن بیان شده و فعاله !
یه تنظیم بیان ژن هم میگن واسه rrna و mrna و trna که Elahe_ گفت ( یعنی اونایی که من گفتم مربوط بودن به پروتئین
اینکه در پروکاریوت ها بیشتر تنظیم بیان در سطح رونویسی انجام میشه هم دقیقا همینه داستانش.اپران لک داره میگه چجوری تو سطح رونویسی تنظیم بیان ژن پروکاریوتی انجام میشه
ویرایش توسط _StuBBorN_ : 19 مهر 1397 در ساعت 10:37
Don't be afraid to fail
...Be afraid not to try
فصل 4 دوم داریم که HCl میتونه باعث فعال شدن پپسینوژن شه . سال دوم داریم که آنزیما تو لیزوزوم فعالن ولی طبیعتا نباید جسم گلژی و شبکه ی آندوپلاسمی زبر رو تخریب کنن.این به خاطر اینه که آنزیماش تو PH پایینتر از سیتوپلاسم ( حدود 5 , دقیق یادم نیست ) فعال میشن.پس نقش PH رو به وضوح میبینی تو فعال شدن آنزیم ها !
فرصت تنظیم بیان ژن هم زیاده تو سلول های یوکاریوتی چون هسته دارن.ممکنه قبل و هنگام و بعد رونویسی و ترجمه هم انجام شه تنظیم بیان ژنشون
دمای زیاد هم ممکنه باعثه غیر فعال شدن آنزیما بشه
افزایش غلظت فسفات میدونید که به دلیل قرار گرفتن نوکلوئتید ها در ساختار پلی نوکلوئتیده.وقتی به صورت آزاد تو سیتوسل ول میچرخن 3تا فسفات دارن ولی وقتی میان تو ساختار رشته ی پلی نوکلوئتید 2 تاشو از دست میدن.پس باعث افزایش غلظت میشه تنظیم بیان ژن های مثلا حین رونویسی
اما کتاب گفته تنظیم بیان ژن در یوکاریوت ها ممکنه حتی قبل رونویسی هم انجام بشه.پس هر تنظیم بیان ژنی قرار نیست با ساخته شدن رشته ی پلی نوکلوئتیدی همراه باشه و غلظت فسفات رو زیاد کنه
درپروکاریوت ها ممکنه چندین ژن ساختاری برای هر بخش ساختاری ژن وجود داشته باشه و همه هم توسط یک بخش تنظیمی تنظیم میشن ( اگه سلول مورد نظر پروکاریوت بود این گزینه غلط میشد ( به تفاوت ژن ساختاری و بخش ساختاری دقت کنید ) ) اما میدونید که یوکاریوت ها یک ژن ساختاری و یک بخش تنظیم کننده ( راه انداز و افزاینده ) دارن
ویرایش توسط _StuBBorN_ : 19 مهر 1397 در ساعت 13:03
درمورد مورد الف! خب دو جور میشه گفت:
۱:اگه منظور از بیان ژن همون رونویسی باشه،درسته.چون رشته پلی نو کلوتیدی با آزاد شدن فسفات میسازه.
۲:اما اگه بیان ژن رو تو سطوح مختلف مثل رونویسی و ترجمه و... در نظر بگیریم غلطه.چون مثلا تو ترجمه که فسفات آزاد نمیشه.
اما جواب::::که من کلا قانع نشدم اینه:
![]()
Don't be afraid to fail
...Be afraid not to try
نه بیان ژن یعنی پلی پپتید فعال تولید شه
اگه با دقت بخونید گفتم که تنظیم بیان ژن با بیان ژن فرق داره ( تو کامنت اول ) . بیان ژن یعنی اقا یه پروتئینی ساخته میشه میشه و بعدا فعال میشه.اگر فعال شد یعنی ژنش بیان شده.یعنی روشن شده.اگه بیان نشده یعنی خاموشه و فعال نیست پروتئین.خب پس واسه اینکه یه پروتئین فعال داشته باشیم چی میخوایم ؟ رونویسی حتما انجام باید شه که ترجمه انجام شه دیگه !
اما تنظیم بیان ژن چی؟همونطوری که توضیح دادم هر تنظیم بیان ژنی نمیتونه باعث افزایش غلظت فسفات شه.چون ممکنه تنظیم بیان ژن باعث شه که رونویسی اصلا صورت نگیره ( مثل اپران لک و پروتئین تنظیمی )
شما تنظیم بیان ژن رو با بیان ژن اشتباه گرفتی . تاکید من روی فرق این دو بود.چون میدونم خیلیا ( مثل خودم ) قاطی میکنن
راستی بیان ژن رو درباره ی rna هم به کار میبرن.اونا اگه رونویسی شن یعنی بیان شدن البته بجز mrna که بیان شدنش باید به ساخت پلی پپتید فعال منجر شه
بعدم من این خط آخر که گفتم رو تو IQ دیدم و قبول ندارمش.چون طبق صفحات آخر پیش که یه ضمیمه داره تغییراتی که تو rna ها بوجود میاد فقط مختص به mrna نیست ! یعنی ممکنه trna بالغ نشه و از هسته هم خارج نشه.پس این یعنی trna اولیه داریم که محصول ژنه ولی مورد استفاده قرار نگرفته.پس ژنش بیان نشده ( به هر حال مهم نیست و شما طبق متن کتاب پیش برو )
ویرایش توسط _StuBBorN_ : 19 مهر 1397 در ساعت 13:14
درمورد پروتئین های انتقالی و سراسری و موجود در غشا
فقط پروتئین های فاقد دریچه از خودشون آب عبور میدن یا همشون عبور میدن ؟
چون تو قلمچی میگه پروتئین های دریچه دار نسبت به آب نفوذناپذیرن ....
ویرایش توسط _StuBBorN_ : 22 مهر 1397 در ساعت 13:47 دلیل: پیدا کردم.واسه خارج 90 بود
در حال حاضر 255 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 255 مهمان)