سوال منم کلا منهدم شد بین سوالا![]()
گفتم بعضی جاها یه توضیحاتی اضافه کنم که شاید بهتر باشن
1-توضیح بهنام جان خیلی خوب بود مثال ملموسی هم زد!
فقط کاش یکم سانسورش میکرد
من اینجوری بهت میگم:
فشار پرده ی جنب رو نیرویی در نظر بگیر که شش ها رو پر و خالی میکنه(در نظر گرفتن هم نیستا همینه دقیقا! یکی از دلایلی که پرده ی جنب هس واسه همینه)
واسه خالی شدن توی بازدم عمیق طبیعتا باید بیشترین فشار رو داشته باشیم تا حدکثر هوایی که قابلیت خروج داره از ششها خارج بشه
واسه پر شدن توی دم عمیق هم فشار پرده ی جنب باید حداقل باشه تا کمترین فشار رو به ششها بیاره که هوا در حداکثر توان خودش بیاد داخل!
2-کتاب به چنین چیزی اشاره ای نکرده ولی خب مخاط لوله ی گوارش انواع سلولی که کتاب براش نام برده سلول های ترشحی برونریز و سلول های پوششی جذب کننده ی مواد هس
کروموزوم فرمی از ماده ی ژنتیکی هس که در سلول حین تقسیم دیده میشه
کروماتین فرم فعال ماده ی ژنتیک هس و بیشتر اوقات ماده ی ژنتیک سلول بدین شکلِ
کروماتید قسمتی از کروموزوم هس
در سطح کتاب من اینجوری برداشت میکنم که کروموزوم وقتی مظاعف هس واسش از لفظ کروماتید استفاده میکنیم
ولی وقتی مثلا تو مرحله ی آنافاز به هر تک کروماتید میگیم 1کروموزوم اینجا دیگه کلن باید بهش بگیم کروموزوم و از واژه ی کروماتید استفاده نمیکنیم
البته این استدلال و نظر شخصی من طبق کتابه
چون کتاب تفاوت های ظریفی بینشون قائل نشده که واضخ باشن
تو مرحله آنافاز میتوز انسان هم 184 رشته داریم چون:
انسان 46 کروموزوم داره که طی مرحله ی اینترفاز مضاعف میشن
46کروموزوم 2کروماتیدی داریم
هر کروماتید حاوی1 dna هس وهر dna دو رشته داره
تو مرحله ی آنافاز عدد کروموزومی سلول 2برابر میشه(نه در هر قطب سلول) یعنی92 کروموزوم تک کروماتیدی داریم که میشه92 dna و184 رشته پلی وکلئوتیدی
ویرایش توسط hamiD2829 : 09 بهمن 1395 در ساعت 19:32
سلام .
ببخشيد كه من يه چند روزي درگير بودم ؛ نتونستم جواب سوالات رو بدم .
مرسي از آقا حميد كه زحمت جواب ها رو كشيدن .
@
hamiD2829
اگه سوال بي جوابي مونده ، من رو روش منشن كنيد .
مرسي
در مورد سوالات ، بايد بگم متاسفانه اين آزمون كلا زد توي جاده خاكي ؛
درسا خانوم حرفشون كاملا علمي و درست هست ( البته مطمئنم كه ايشون در دانشگاه مطالعات جانبي رو داشتند )
اما در سطح كنكور :
١- اينكه كانون زايش ، گره پيش آهنگييه حرفي نيست ؛ اما اينكه محلش فقط زير منفذ سياهرگ زيرين و .. هست غلطه !
قسمتي از گره ، دقيفا بين الياف بين دو گره دهليزي بطني و پيش آهنگييه ؛ براي همين موقعيت جدا گونه اي از خود گره داره
( در شكل مربوط به انقباض قلب ، اين موضوع معلومه . در پزشكي از همين خاصيت براي تعويض باطري قلب استفاده ميكنند و ... )
اما در مورد هورمون ها ؛
در سطح دبيرستان تعداد هورمون ها اصلا بحث نميشه ؛ اما اينكه شما ميخونيد محرك ها چندين نوع هستند ، نشان دهنده چندين نوع بودن هورمون آزاد كننده هم هست ( و به تبع مهار كننده و بازدارنده ها )
براي همين تعداد نوع هورمون هاي هيپوتالانوس از هيپوفيز بيشتره !
(درسا خانوم انشالله در اطلس زبوتا كه فكر كنم مشترك بچه هاي دندون و دارو هم باشه ميخونند ، كه علاوه بر اين هورمون هاي ذكر شده ،نورون ها انواع هورمون هاي گونادوتروپين رو به رگ باب آزاد ميكنند و در شبكه مويرگي هيپوفيز قدامي چه عملكردي خواهد داشت)
1-در ترشح انزیم گوارشی در روده نقش نداره این آنزیم ها از سلول های مرده آزاد میشن(غیرفعال)نه اینکه ترشح بشن(فعال)
2-درسته ایمنی هومورال در آلرژی دخیلِ ولی هر آنتی ژنی آلرژن نیست که بخواد پادتن تولیدیش روی ماستوسیت بشینه پس این عبارت نادرسته!
3-گره پیش آهنگ محل زایش تحریک های قلبِ ولی کل بافت گرهی کانون زایش تحریک و انقباض قلبِ این جمله ی کتاب رو ببینید!ص77
همونطور که میدونیم بافت گرهی شامل گره ها و الیافی هس که الیاف پیام رو از محل عایق عبور میده
4-سمپاتیک قطع بشه یعنی پاراسمپاتیک فعالِ پس با زیاد شدن فعالیت گوارشی هورمون های سکرتین و گاسترین میریزن به خون این هورمون های نامبرده شده هم پروتئینی اند و فشاراسمزی زیاد میشه نه کم!
5-لیزوزیم رو غده های برونریز ترشح میکنه که این غده تحت تاثیر خود مختار(بخشی از دستگاه عصبی محیطی)هس
اینو تازه اضاف کردم بخون: @Amsterdam
اینجا منظور کتاب از غده فقط برون ریز بوده
چون درونریز ها یا با خودتنظیمی یا توسط هیپوفیز و هیپوتالاموس کنترل میشن
6-هیپوتالاموس گروهی هورمون ترشح میکنه که با نام کلی آزاد کننده ها و مهارکننده ها خوانده میشه(مثل پپسینوژن)
7-این مورد درسته میخواید سوال رو قرار بدید یا دقیق بنویسید که چی نوشته چون خودتون عبارت رو محاوره ای نوشتین میگم شاید کلمه ای جا مونده باشه!
8- روده استوانه ای تک لایه س نه چند لایه!
9-شکل8-4 دوم رو ببین سیاهرگ میره سمت کبد پس طبیعتا سکرتین رو همین رگ باید ببره
این مورد البته واضح تو کتاب بهش اشاره ای نشده ولی خب هم معلم هامون هم کتابای کمک آموزشی و جزوه ها بهش اشاره کردن که به سیاهرگ میریزن هر2
ویرایش توسط hamiD2829 : 10 بهمن 1395 در ساعت 12:28
اینم سوال 7
کدوم نادرسته؟
1محل تولید اریتروسیت ها در دوران جنینی محل استقرار بعضی لتفوسیت ها و ماکروفاز هاس
2هر سلولی که در فعال کردن پپسینوزن موثره فاکتور داخلی معده رو تولید میکنه
3 کاهش آنزیم تولید کننده ی یون هیدروژن در غشای اریتروسیت ها میتونه همزمان با آسیب دیدن. ان ها هنگام عبور از مویرگ های طحال باشد
4 اختلاف فشار کم برای انتشار co2بر خلاف o2 کافیه
یه سوال دیگه رنین طی فعالیت خودش اب که مصرف نمیکنه میکنه؟
ویه سوال دیگه![]()
درهرتار ماهیچه ای که در وضعیت انقباض غیر اردای قرار داره...
1 پروتئین های میوزین به کمک کلسیم به پروتئین های اکتین متصلن
2تنها یک ژن پروتئین ریبوزومی L10وجود داره
3 با کاهش اکسیژن نیروی انقباضی از بین میره
4 دستگاه عصبی خودمختار نقش اصلی را در کنترل ان دارد
سر جلسه آزمون این سوتی ها طبیعیِ سعی کن روش کار کنی سر کنکور از این بی دقتیا نکنی!
2نادرسته!
تحلیل گزینه ها:
1-گره های لنفی در دوران جنینی در تولید اریتروسیت نقش دارن و از فصل1سوم هم خوندیم که لنفوسیتها به همراه ماکروفاژ های توی گره لنفی استقرار دارن
2-هم سلول های اصلی هم حاشیه ای نقش دارن(حاشیه ای رو که قطعا میدونی!)
اصلی ها غیرمستقیم چون پپسینوژن تولید میکنن که با اثرhcl میشه پپسین و اونام میان دوباره پپسینوژن رو فعال میکنن
همونطور که میدونی سلول های اصلی فقط آنزیم میسازن!
اون حاشیه ای هس که هم اسید و هم فاکتور داخلی میسازه
3-مورد 3متن کتابِ که میگه با کم شدن آنزیم انیدراز کربنیک حین عبور از مویرگ های کبد و طحال آسیب میبینن و میمیرن(آنزیم نامبرده شده co2 و آب رو قاطی میکنه و میشه اسید کربنیک که بیشتر اون میشه یون هیدروژن و بیکربنات)
4-متن کتابِ
میتونه اسکلتی باشه که حین انعکاس غیرارادی عمل میکنه و تحت تاثیر پیکری هس
والا توش موندم من ولی بهترین گزینه1هس
تارهای میوزین حین انقباض در ارتباط با هم قرار میگیرن(کتاب نگفته که میوزین توی صاف و قلبی هم هس از طرفی نگفته هم نیس پس من بهترین رو این گزینه1میدونم)
سایر گزینه ها:
2= اگه اسکلتی باشه چند هسته ای هست و چندین l10داره
3=کاهش می یابد نه اینکه از بین بره چون تنفس بی هوازی دارن(حتی شاید کاهش هم نیابد ،بستگی به فعالیت ماهیچه داره که فعالیت سنگینی داره یا نه)
4=توی انعکاس های نخاعی که غیر ارادی هستن ماهیچه ی اسکلتی توسط اعصاب پیکری کنترل میشه!
تست کانون بوده اینا (همشون)؟
والا من نرفتم آزمون هنوزم دفترچه رو نگرفتم!
بعد این سوال 7 یعنی4رو نادرست گرفته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟
سوال چن بوده ببینم کلیدشو
ویرایش توسط hamiD2829 : 10 بهمن 1395 در ساعت 15:20
ن داداش سواله درست بود بازمن کاچه بازی در اوردم
راجب رنین مگه فقط پروتیئن شیر رو رسوب نمیده خب اینحا پیوندی هم شکسته نمیشه که هیدرولیز باشه ؟
سوال آخر هم گزینه یک درسته کانون فقط یه خط توضیح داده اونم همین کزینه یک
بازم ببخشی واس خنگ بازیام
اینقد تو این ازمونا بی دقتی میکنم که ....
زیستمو با کمال تعجب 50 زدم ولی![]()
ی سوال جوابشو میدونم ولی شک دارم . کسی جوابشو نمیدونع؟
چرا سرخرگ ها باعث حفظ پیوستگی جریان خون میشن؟![]()
درسته
توضیح درباره ی آمیزش آزمون:
برای تشخیص ژنوتیپ فردی که فنوتیپ غالب داره از آمیزش آزمون استفاده میکنیم! به این صورت که فرد با فنوتیپ غالب رو با جانداری که فنوتیپ مغلوب داره آمیزش میدن و با توجه به زاده ها به ژنوتیپ فرد غالب پی میبرد
سوال شما میگه همه ی زاده ها فنوتیپشون غالب بوده
پس قطعا ژنوتیپ باید AA بوده باشه تا حین امیزش با aa همه ی زاده ها فنوتیپ غالب بدن(Aa)
خوبه بازم
درست میشه این بی دقتیا!
من یه جا خوندم که با تجزیه ی کازئین رسوب انجام میشه ولی کتاب حرف خاصی نزده(فقط ذکر کرده که رسوب میده)
ولی علاوه بر این رنین در بدن در جاهای دیگه هم فعالیت داره
اینجا رو ببین:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1...2%DB%8C%D9%85)
چون مقداری از انرژی سیستول قلب رو در دیواره های خودش ذخیره میکنه و هنگام استراحت قلب به خون بر میگردونه
در حال حاضر 7 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 7 مهمان)