تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیررسمی؛ خبرهای که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به سادگی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پررنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
فردوسی به میدان بازگشت
مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی شاعر بزرگ پارسی که در دهه فجر امسال به تصمیم شورای اسلامی و شهرداری شهر سلماس، برچیده شده بود، پنجشنبه شب مجددا در میدان فردوسی این شهر نصب شد. برچیدن مجسمه فردوسی به بهانه تغییر نام میدان و تبدیل آن به میدان انقلاب البته حساسیتهای زیادی در میان فعالان اجتماعی و سیاسی در ایران بوجود آورد و منجر به نامه نگاریهای مختلف شد.
حمله لاریجانی به شعار احمدینژاد:
علی لاریجانی در یادواره ۴۲۵ شهید محمودآباد با اشاره به اینکه یادوارههای شهدا میتواند در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای جوان که دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را تجربه نکردند، مؤثر باشد گفت: برخی مسئولان در گذشته شعار میدادند که نفت باید بر سر سفره مردم بیاید. این شعارها از ابتدا یک اشتباه محض بود زیرا که پول نفت باید صرف هزینه تولید شود تا مشکل بیکاری حل شود.
ما میتوانیم همه دنیا را تحریم کنیم
آیتالله سیداحمد علمالهدی ظهر امروز در سخنرانی خطبههای سیاسی و عبادی نماز جمعه مشهد که در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: کسانی که فرار مالیاتی میکنند، یک راهزن در مملکت هستند و با یک دزدی که در سر گردنه وجود دارد، فرقی ندارند لذا اگر بنا شد مردم همه ابعاد اقتصاد مقاومتی را رعایت کنند ما میتوانیم دنیا را تحریم کنیم، همچنین در فرهنگ هم باید مانور فرهنگی انجام دهیم و همه در عرصه ناهنجاری باید مشارکت کنند. آیتالله علمالهدی در ادامه تأکید کرد: مقابله با ناهنجاریها یک وظیفه عمومی است و با این دید مانور فرهنگی لازم داریم، اینکه میگویم در مشهد کنسرت برگزار نشود اعمال قدرت و زور نیست بلکه حرف طلبگی من است و ما مسئله موسیقی نداریم ولی مسأله کنسرت، مطرببازی است چرا که پیامبر (ص) حدود حرم امام رضا (ع) را بین دو کوه معرفی کردند چرا که حرم امام رضا (ع) زیر این سقف و گنبد نیست و همه این شهر مال امام رضا (ع) است و وقتی که مقابله میکنیم با یک ناهنجاری، ببینید چگونه مقابله میکنند.
درخواست استعفای روحانی از سوی یک هنرمند
علیرض قربانی در بخشی از گفتوگویش پس از لغو کنسرتش عنوان کرده است است: ... حتی در زمان دولت نهم و دهم، ما با مشکلاتی از این دست مواجه نبودیم؛ خطابِ من بهصورت کاملاً مستقیم با رئیسجمهور محترم ـ دکتر حسن روحانی ـ است و میخواهم به ایشان بگویم: «جناب آقای دکتر روحانی! مردم با عشق و امید به شما رأی دادند و در این میان، هنرمندان و قشر فرهیخته و روشنفکر نقش مستقیمی داشتند و حال، بروزِ اتفاقاتی از این دست، بسیار باعث تأسف است. انتظار ما از دولتِ «تدبیر و امید» این است که شعارهایش را محقق کند و به انتظارات پاسخ دهد. ما در ابتدای دولت یازدهم، امیدواری بسیاری برای بهبود اوضاع داشتیم؛ اما در این قریبِ دو سال اتفاقِ خوشایندی در حوزه فرهنگ و هنر رخ نداده است».
وی در پاسخ به اینکه «آقای قربانی! فکر نمیکنید که تندروها، این سیاستها را اعمال میکنند تا اتفاقاً هنرمندان و مردم را از دولت ناامید کنند؟» گفت: شاید ماجرا همینی باشد که شما میگویید؛ اما اگر من در جایگاهی قرار بگیرم که مشاهده کنم امکانِ تعامل و همکاری و همچنین رفع مشکلاتی از این دست را ندارم، به شکلی خودخواسته از جایگاهم استعفا خواهم داد. من در این کشور زندگی و طبیعتاً تمام قوانین آن را رعایت میکنم. تاکنون هم از این مسأله عدول نکردهام؛ اما مسئولان با خودشان فکر کردهاند که بازتاب رفتارهایی از این دست در رسانههایی که خودشان اسم «رسانههای بیگانه» را روی آن گذاشتهاند، تا چه اندازه میتواند بد باشد؟ من امروز با صدای بلند و با حالتی برافروخته مراتبِ اعتراضِ خودم را بیان میکنم و انتظار دارم نهتنها مسئولان فرهنگی، که حتی علما و نظریهپردازان و حقوقدانان به این مسأله ورود پیدا کنند.
وی ادامه داد: به خصوص اینکه مشکلاتی از این دست، تنها مختص اهالی موسیقی نیست و نویسندگان و اهالی تئاتر و سینما نیز با آن مواجهاند. اگر کسانی که به آنها اشاره کردم، در این زمینه وارد عمل نشوند، شرایط هر روز بدتر میشود. این چه شرایطی است که هرکس به خودش اجازه میدهد برنامهای را لغو و ایجاد اغتشاش کند؟ منِ هنرمند در قالب قوانین ارشاد و طبق قانون فعالیت میکنم و حتی در شرایطی به اجرای برنامه میپردازم که برای اجرای یک کنسرت، باید ریزترین مسایل زندگیِ خصوصیام نیز مورد کنکاش قرار گیرد و شرایط امنیتی وحشتناکی را از سر بگذرانم. با این وجود، باز هم باید با چنین موانعی روبهرو شوم؟
قربانی در پاسخ به این پرسش که «فکر میکنید در شرایطی که با چهرهای چون شما یا برگزارکنندگان کنسرت «چرا رفتی» در اصفهان این برخورد میشود، وضعیت موسیقیدانان جوان و گمنام به چه صورت است؟» گفت: یکی از دلایلی که باعث میشود من اعتراض خودم را با صدای بلند بیان کنم، تلاشی برای حمایت از حقوق آنان است. ما لااقل این امکان را داریم تا صدایمان را بلند کرده و مشکلاتی را بیان کنیم؛ در حالی که تعداد زیادی از فعالان جوان -در همه رشتههای هنری- وجود دارند که نهتنها مانع ادامه فعالیتهایشان میشوند که حتی مسئولان فرهنگی جواب تلفن آنها را هم نمیدهند. میخواهم این صدا به گوش دیگران برسد و آنها هم امیدوار شوند که کسانی به فکرشان هستند. این اعتراضِ ما هم مبنای حقوقی دارد و هم مبنای شرعی و عرفی.
خودرو نعشکش در انتظار غایبان نماز جمعه
دولت ایالتی ترنگانو در مالزی اعلام کرد مردانی که در نماز جمعه شرکت نکنند، بر اساس قانون به زودی بر روی خودرو نعش کش در شهر گردانده میشوند.
براساس قانون ایالت ترانگانو که معروف به دارالایمان است، فروشگاهها هنگام نماز جمعه باید دو ساعت تعطیل شود. این ایالت به وسیله حزب اسلامی پاس اداره میشود و حاکمیت ایالت در دست این حزب است.
در واکنش به این اقدام دولت ایالتی ترنگانو، گان پینگ سئو رئیس نیروی ویژه اجرای سیاست و قوانین شریعت انجمن چینیهای مالزی، گفت که تنبیه مسلمانانی که در نماز جمعه شرکت نمیکنند با استفاده از ماشین نعش کش، امری افراطی است. این اقدام ممکن است اجرای قوانین مذهب طالبانی در مالزی را ترسیم کند و یادآور دوران سیاه قرون وسطی در اروپا باشد.
دستگیری بیش از ۲۰ هزار مجرم سایبری
کمال هادیانفر، رئیس «پلیس فتا» جمهوری اسلامی گفته است که از زمان راهاندازی این پلیس تاکنون بیش از ۲۰ هزار «مجرم» سایبری دستگیر شدهاند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا، هادیان فر این مطلب را ششم اسفندماه و در مراسم افتتاح ساختمان مرکزی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات اعلام کرده است. این مقام انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرده که از زمان راهاندازی پلیس فتا «بیش از ۲۷ هزار پرونده کشف و طی این مدت ۲۰ هزار مجرم توسط پلیس سایبری دستگیر شدند».
توضیح روحانی درباره آمارهای متناقض کاهش تورم
رئیسجمهور در پایان سفر دو روزه کاروان تدبیر و امید به استان قم، در پاسخ به سؤال دیگری درباره آنچه که اعلام آمارهای متناقض درباره کاهش تورم عنوان شد، گفت: ما یک آمار تورمی ۱۲ ماهه داریم. یک آمار نقطه به نقطه که مقایسهای مقاطع زمانی امسال و سال گذشته را مقایسه میکند و یک آمار مربوط به تورم هر ماه که برخیها اینها را کنار هم میگذارند و نتیجه میگیرند که تناقض وجود دارد.
رئیسجمهور تصریح کرد: آمار اعلامی کاملاً شفاف است، البته اختلافات جزئی بین آمار ارایه شده از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار وجود دارد که بد هم نیست. دولت در این زمینه هیچ دخالتی ندارد و این دستگاهها کاملاً در چهارچوب کار خودشان عمل میکنند و هیچوقت دستوری عمل نمیکنند و دولت نمیتواند به آنها دستور دهد که چگونه آمار را محاسبه و اعلام کنند.
روحانی با بیان اینکه پیشبینی خود ما هم این نبود که آمار تورمی بهمنماه تا این حد پایین باشد، خاطرنشان کرد: اینکه برخیها کاهش تورم را احساس نمیکنند ناشی از آن است که ارزانی و گرانی کالاها با تورم متفاوت است. دولت براساس وعدهای که داد، تورم را قدم به قدم پایین آورده و با وجود آنکه قول ما این بود که تا پایان سال ۹۳ تورم به زیر ۲۵ درصد برسد، امروز تورم زیر ۱۶ درصد است که این توفیقی بزرگ برای دولت به حساب میآید.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه کاهش قیمت نفت نیز نمیتواند در بلند مدت ادامه پیدا کند و این روند درست میشود، اظهار امیدواری کرد که با وجود مشکلات پیش رو و از جمله کاهش قیمت نفت که حتی کشورهای ثروتمند منطقه را دچار مشکل کرده است، کاهش تورم همچنان ادامه یابد.
توئیت صفحه رهبر معظم انقلاب درباره مقایسه دو کتاب
مقام معظم رهبری تأکید کردند که کتاب «گذر از رنجها» نوشته آلکسی تولستوی در به تصویر کشیدن انقلاب بهتر از کتاب «دن آرام» میخائیل شولوخوف است.
به گزارش مهر، حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری در صفحه منتسب به ایشان در شبکه اجتماعی توئیتر، در مقایسه دو شاهکار معروف ادبیات روسیه درباره انقلاب اکتبر این کشور در سال ۱۹۱۷، نوشتند: کتاب «دن آرام» شولوخوف را خواندهام که کتاب خوبی است اما کتاب «گذر از رنجها» از آلکسی تولستوی در به تصویر کشیدن انقلاب، بهتر است.
رمان سه جلدی «گذر از رنجها» نوشته آلکسی کانستانتینوویچ تولستوی بر تجربههای گرانبها و تاریخی مردم روسیه از ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۹ بنا شده و تصویرگر نشیب و فرازهای جنگ جهانگیر اول، انقلاب اکتبر و جنگهای داخلی است. همچنین کتاب «دن آرام» نوشته میخائیل شولوخوف از آثار جاودانه ادبیات جهان به شمار میرود که به شیوه رئالیزم اجتماعی به نگارش درآمده و رویدادهای یک دوره بسیار با اهمیت از تاریخ مردم روسیه را بازتاب میدهد.
نقل از تابناک

LinkBack URL
About LinkBacks