آیا ادامه تحصیل رشته زبان انتخاب درستی است؟
دوستان عزیزم سلام.
سوالی به دستم رسید که نمونه سوال رایجی است که هر ساله از من پرسیده می شه. گفتم جوابم رو به این پرسش این دفعه اینجا بگذارم: با سلام و خسته نباشید.من داوطلب کنکور تجربی 93 هستم.با اینکه علاقه دارم در کنکور در رشته ی خوب و قابل قبولی مانند دندان پزشکی یا پرستاری قبول شوم اما تلاش زیادی برای این هدف نکردم و متاسفانه نتیجه ی خوبی هم به دست نیاوردم.در سال سوم دبیرستان با اینکه در طول سال تلاش بسیاری کردم اما به دلیل استرس و مشکلات ناشی از آن نتوانستم امتحانات نهایی را با موفقیت پشت سر بگذارم و با معدل 14 سال سوم را به پایان رساندم.در دروس ریاضی و فیزیک هم بسیار ضعیف هستم . حال با این اوصاف قبولی در کنکور 94 برایم بیشتر به یک رویا شبیه است.زیرا داوطلبان تازه نفس و قوی ای را می بینم که تلاششان به مراتب بسیار بیشتر از من است.به همین دلیل تصمیم گرفته ام که برای کنکور زبان تلاش خود را از سر بگیرم.اما این تصمیم هنوز به قطعیت نرسیده.نمیدانم که این راه درست هست یا نه؟آیا کنکورزبان آینده دارد یا نه؟
ازتون خواهش میکنم که راهنماییی ام کنید و بگید که راه درست و آینده دار کدام یکی است.
آیا می شود با کنکور زبان و ادامه تحصیل در یکی از شاخه های آن آینده شغلی خوبی داشت؟ در کدام شاخه؟
از شما به خاطر زحمات بی دریغتان مچکرم و برای شما آرزوی تندرستی میکنم.
پاسخ: دوست عزیزم سلام! عقیده قلبی من که همیشه به تمام دانش آموزان مستقیم خودم در کلاسهایم گفته ام این است که انسان باید دنبال علاقه اش برود.
نکته مهم اینه که بسیاری از افراد زبان را در مفهوم زبان عمومی و کاربردی برای زندگی روزمره دوست دارند و درک می کنند که برای این هدف واقعا نیازی به رفتن به دانشگاه نیست و با مراجعه به کلاسهای زبان می توان دانش مربوطه را به دست آورد. باید دقت داشت که ادامه تحصیل در رشته زبان در دانشگاه مختص کسی است که می خواهد بعد تحقیقاتی و علمی خود را به طور آکادمیک گسترش دهد و هدف تسلط بر زبان عمومی در سر ندارد.
نکته مهمتر اینه که در دنیای امروز شما خیلی بابت تحصیلتون پول در نمی آورید بلکه بر اساس تخصصتون و مهارتتون درآمد دارید. به عبارت دیگر مهندسان و پزشکان زیادی می بینیم که شاید درآمد بخور و نمیری دارند در حالی که آرایشگر یا سرآشپزی هم می شناسیم که پولهای آنچنانی در می آورد و بالعکس. منظورم از “و بالعکس” این است که لزوما هیچ رشته ای به شغل خوب و پر در آمد نمی انجامد مگر آنکه شما در آن رشته فردی درجه یک با تواناییهای خاص و استثنایی باشید.
پس خواندن رشته زبان می تواند به شغل و درآمدی استثنایی (مثلا مدیریت یک آکادمی بزرگ با شعب فراوان در کشور) بینجامد و یا این که به یک معلم ساده زبان با درآمد ساعتی 5000 تومان ختم شود. این شما هستید که با پشتکار و انگیزه و تلاش فراوان خود، جای خودتون رو در بازار پر رقابت امروز باز می کنید.
موتور محرکه برای این تلاش چیست؟ علاقه، علاقه، علاقه.
پس باز هم می گم علاقه شرط لازم برای موفقیته ولی شرط کافی نیست. تلاش و پشتکار و دنبال کردن این هدف که فردی خاص و با مهارتهای استثنایی شوید، رمز موفقیت شما خواهد بود.
منبــع : shahabanari.com