نام: نگین |
نام خانوادگی: یغمایی |
رتبهی آزمون سراسری: ۲ ریاضی و ۹ زیان |
رشتهی دانشگاهی و دانشگاه: مهندسی مکانیک دانشگاه شریفرشتهی پیشدانشگاهی:
ریاضی فیزیکنوع دیپلم: ریاضی فیزیک
۱- دورهی پیشدانشگاهی (سال چهارم) را به شکل حضوری گذراندید یا غیرحضوری؟ آیا هنوز هم این تصمیمتان را درست میدانید؟
پاسخ:حضوری-بله حضور در محیط مدرسه و جمع رقیبان و سایر دانشآموزان باعث تقویت انگیزه و تلاش بیشتر میشود. من با برنامه مدرسه پیش رفتم و از معلمان و مشاوران مدرسه کمک گرفتم. حضور در مدرسه باعث پیوستگی برنامه و ثبات و نظم در برنامه می شود.
2- اگر قرار بود- خدای نکرده!- دوباره کنکور بدهید، در برنامهی سال کنکور یا حتی سالهای قبلتر، چه تغییراتی به وجود میآوردید؟
پاسخ:خدای نکرده!- تغییر زیادی ایجاد نمیکردم ولی سعی میکردم در طول مطالعه از استرس خود کم کنم. همچنین به خودم استراحت بیشتری میدادم چون در این سالِ من روزهایی بود که ۱۴ یا ۱۵ ساعت درس میخواندم و فقط ۱ ساعت استراحت داشتم.
3- شرکت در آزمونهای آزمایشی را چگونه ارزیابی میکنید؟
پاسخ:شرکت در آزمون آزمایشی بسیار مفید است؛ باعث میشود شما در مسیر کنکور و برای رسیدن به هدف نهایی که همان موفقیت در کنکور است اهداف کوچکتر (موفقیت در آزمون آزمایشی در طول سال)تعریف کنید که خود باعث تقویت انگیزه می شود.
همچنین این امکان را میدهد که خود را با دیگران مقایسه کنید و کیفیت مطالعهی خود را ارزیابی کنید.
اما در عین حال باید توجه داشت که جو رقابتی سنگین موجود در آزمونها باعث تضعیف روحیه و ناامید شدن نشود.
۴- دربارهی ساعتهای مطالعه و آهنگ تغییر آن در طول سال کنکور چه سفارشی دارید؟
در طول تابستان به مدرسه میرفتم و بعد از ظهر ها۵ تا۶ ساعت و روزهایی که نمی رفتم ۱۲ ساعت مطالعه داشتم. با شروع سال تحصیلی روزهایی که مدرسه بودم بعدازظهرها ۶ تا۷ ساعت و روزهای تعطیل ۱۳تا۱۴ ساعت کار میکردم . این روند تا قبل از عید ادامه داشت و در عید نزدیک ۲۰ روز تعطیلی داشتیم که من با ۲ روز استراحت سایر روز ها را ۱۵ ساعت مطالعه کردم.
بعد از عید هم ساعت را به ۱۲ کاهش دادم تا خسته نشوم.
فکر میکنم دانشآموز باید مطابق با توان و شرایط خود ساعت مطالعهای در نظر بگیرد و سعی کند روزانه آن را افزایش دهد تا در عید بتواند ساعت بالایی را به مطالعه اختصاص دهد .به نظرم عید سکوی پرتاب من بود چون به مرور مجدد تمامی دروس پرداختم.
۵- در سال کنکور، درسخواندن بهتنهایی را ترجیح میدادید یا بههمراه دوست و همکلاسیها؟ چرا؟
پاسخ:من تنهایی درس میخواندم چون عادات خاصی در حین مطالعه داشتم و باید در سکوت مطلق درس میخواندم.
جواب این سوال به خود فرد بستگی دارد. برخلاف من، برخی مطالعهی جمعی را ترجیح میدهند چون میتوانند با یکدیگر رفع اشکال کنند و درعینحال یکدیگر را به خواندن ترغیب کنند.
………………………………………… ..
۶- استفادهکردن از اینترنت و sms
بازی برای رفع خستگی را در سال کنکور درست میدانید؟
پاسخ:من هر چیزی که باعث از بین رفتن تمرکز میشد را کنار گذاشتم، تلفن همراهم در بیشتر دوران کنکور خاموش بود و از اینترنت هم فقط برای پیدا کردن جواب برخی سوالها یا مشاهدهی کارنامهی آزمونها استفاده میکردم. کلاً فکر نمیکنم استفاده از آنها حتی برای رفع خستگی برای مدت زیاد کار درستی باشد، چون ذهن را درگیر کرده باعث کاهش تمرکز می شوند.
7- آیا رفتن به مسافرت و تعطیلات را در سال کنکور سفارش میکنید؟
پاسخ:پاسخ این سوال هم به خود فرد بستگی دارد. من مسافرت نرفتم چون استرس این را داشتم که نکند از بقیه عقب بمانم! با این حال زمانی که خسته میشدم به پیادهروی یا دیدن اقوام می رفتیم.
البته برخی معتقدند که رفتن به مسافرت کوتاه مثلا در نوروز میتواند مفید باشد و باعث تجدید قوا شود.
۸- آیا کمکگرفتن از مشاوران را سودمند ارزیابی میکنید؟ به چه شکلی؟
پاسخ:بله! مشاوران تجربهی زیادی دارند و مسیر کنکور را کاملاً می شناسند و چون با افراد زیادی سر و کار دارند مشکلات و مسائل عموم افراد را در دوران کنکور میدانند و میتوانند راهنما باشند . مشاور میتواند شما را در مسیر کنکور هدایت کرده و به شما انگیزه کار و تلاش بیشتر دهد.
۹- آیا شرکت در اردوهای مطالعاتی (آخر تابستان، نوروز، پیش از کنکور و …) را مثبت ارزیابی میکنید؟
پاسخ:من نظری دراینباره نمیتوانم بدهم چون به خاطر شرایط خاص مطالعهام(سکوت کامل و…) در هیچکدام از این اردوها شرکت نکردم.
10- آیا به نظر شما آموزشها، بازیها و سرگرمیهای دورهی کودکیتان در رسیدن به موفقیت کنونی تأثیرگذار بودهاست؟ کدامشان؟
پاسخ:طبیعتاً بی تاثیر نبوده ، مادرو پدرم خیلی زود کتاب خواندن برای من را آغاز کردند که من را به یادگیری ترغیب کرد.
11- در درسهای عمومی، آموزش کدام دبیران و خواندن کدام کتابها در موفقیت شما تأثیر چشمگیری داشتهاست؟
زبان و ادبیات فارسی |
کلاس: آقای طباطبایی(دبیر مدرسه) |
کتاب: کتاب موضوعی گاج-جامع خیلی سبز |
زبان عربی |
کلاس: آقای هنرور (دبیر مدرسه) |
کتاب: عربی کامل گاج-جامع خیلی سبز |
دین و زندگی |
کلاس: خانم جابر انصاری(دبیر مدرسه) |
کتاب: آیات و نکات گاج |
زبان انگلیسی |
کلاس: خانم جعفرزاده(دبیر مدرسه) |
کتاب:نترسیم از متن- دکتر کیاسالار |
۱۲- در درسهای اختصاصی، کدام کلاسها یا کتابها در موفقیت شما نقش مهمی داشتهاست؟
دیفرانسیل |
کلاس: آقایان مقدم و حلی (دبیران مدرسه) |
کتاب: الگو-گاج |
هندسه تحلیلی و گسسته |
کلاس: آقای دادبام (دبیر مدرسه) |
کتاب: الگو- گاج- خیلی سبز |
فیزیک |
کلاس: آقای صادقی (دبیر فیزیک پیش مدرسه) |
آقای صفایی (دبیر فیزیک پایه مدرسه)کتاب: الگو-گاج-خیلی سبز
شیمی آقای سلیمانی (دبیر مدرسه)کتاب: مبتکران – خیلی سبز
هندسه پایه کلاس: آقای رضوی (دبیر مدرسه)کتاب: الگو-گاج
13- برای افزایش آمادگی ذهنی و روحی در روز کنکور چه سفارشهایی دارید؟
پاسخ:روز قبل از کنکور خیلی کم درس خواندم و صبح زود هم بیدار شدم، سعی کردم اصلاً به کنکور و نتیجهی آن فکر نکنم و بیشتر به تابستان و برنامههایم فکر کردم.
تلاشم را مرور کردم و با توکل به خدا سر جلسه رفتم و آرامش کامل داشتم، چون می دانستم هر کاری را که در توانم بوده ، انجام داده ام.
۱۴- رشتهی دانشگاهیتان را بر چه پایهای انتخاب کردید؟ (علاقهی شخصی، فشار خانواده، مشورت با دیگران، کلاس اجتماعی و حرف مردم! و …)
پاسخ:بر اساس علاقه
راجع به آن تحقیقاتی کردم و با بررسی گرایشهای آن در فوق لیسانس و دکتری و بررسی فرصت ادامه تحصیل در خارج از کشور آن را انتخاب کردم.
15- اگر به شما یک بار دیگر فرصت انتخاب رشته دادهشود (با همان رتبهی قبلی) آیا به همان شکل عمل میکنید؟
پاسخ: بله-در هر صورت به دنبال علاقهام میروم.
16- بهترین تأثیرات ورود به دانشگاه در زندگی شما چه بودهاست؟
پاسخ:هنوز نرفتم که!
17- آیا دانشجو شدن تأثیرات بدی هم در زندگی شما داشتهاست؟
پاسخ:هنوز دانشجو نشدم که!
۱۸- آیا برای ادامهی تحصیل در خارج از کشور برنامهای دارید؟
پاسخ:احتمالاً بعد از لیسانس اقدام کنم.
19- آیا مایل هستید به کمک مدرک تحصیلیتان به خارج از کشور مهاجرت کنید (در آنجا ماندگار شوید)؟ چرا؟
پاسخ:الآن درست نمیدانم ولی تحصیل در خارج از کشور را دوستدارم. نمیدانم میتوانم از اینجا دل بکنم یا نه! ولی شرایط تحصیل و امکانات پژوهشی موجود در کشورهای خارجی و امکاناتی که در اختیار میگذارند باعث ترغیب برای مهاجرت میشود.
20- و به جای سؤال آخر، یک راهنمایی کوچک برای این بچهها که به دنبال راز پیروزی شما تا اینجا آمدهاند!
پاسخ:هدفتان را بشناسید، بهترین راه را انتخاب کنید و با برنامهریزی تلاش کنید. موانع را کنار بزنید، اگر به هدفتان و توانایی خود اطمینان داشته باشید به راحتی از پس سختیها بر میآیید. همیشه موفق و پیروز باشید.
نشر دریافت