سلام بچه ها.
من امسال داوطلب كانون قلمچي با ميانگين تراز 6800 بودم و حتي تراز 7500 هم كسب كردم. تجربه خودم از قلمچي + نظرات همكلاسي هام و هم آزموني هام (دانش آموخته هاي سمپاد) + توصيه هام به شما رو ميخوام در اينجا بنويسم.
==
قيمت
در مورد قيمت كه شكي نيست قلمچي پول زياد ميگيره. 425 هزار تومن براي آزمون ها گرفت ازمون و همچنين 100 هزار تومن براي پشتيبان ! جمعا 525 هزار تومن با هزينه هاي اجباريش هم بالاي 600 تومن. امسال هم كه قراره احتمالا بالاي 700 بشه در اكثر شهرها.
هر آزمون بهتون يه دونه مجله به اسم مجله آزمون ميدن كه هيچ مطلب مفيدي توش نيست شامل جدول و مصاحبه و تبليغات هست قيمتش هم 800 تومن هست كه به همراه هزينه آزمون ها محاسبه شده. به نظر من اين كار كاملا سودجويي هست.
كتاب برنامه ريزي و كتاب تابستان و كتاب زرد اجباري هست بايد بخرين. البته بعضي شهرها اجباري نيست ( احتمالا چون كتابفروشيشون فروش كافي رو داره) همچنين كارت دانش آموزي به قيمت 6 هزار تومن كه يه قطعه پلاستيك تقلبي بود و به هيچ دردي هم نخورد كاملا سودجويانه 6 هزار تومن ازمون گرفتن به خاطرش.
پشتيبان كه 100 هزار تومن به خاطرش ازتون گرفتن هيچ كاري نميكنه واستون. دو هفته يه بار ساعت 11 شب بهم زنگ ميزد و ميگفت فلان جا فلان ساعت آزمون داري ! آبروم ميرفت جلوي خانواده، همه ميگفتن اين كيه ساعت 11 شب بهت زنگ ميزنه مجبور بودم بزارم رو اسپيكر كه بفهمن خانوم پشتيبانم هستن. علاوه بر اعلام مكان آزمون، وظيفه اصلي پشتيبان تبليغات محصولات كانون و اصرار شديد براي پول خرج كردن در كانون هست. پشتيبان من قسم ميخورد بهم ميگفت كه همه قبولي هاي پزشكي بدون استثنا هيچكدوم از كتابهاي خيلي سبز رو براي زيست نخوندن و همشون كتاب زيست قلمچي خوندن ( من به هركدوم از همكلاسي هام تو سمپاد گفتم همشون گفتن مگه قلمچي زيست هم داره ؟ ) همچنين ميگفت آمار گرفتن و ديدن كه 91.3% قبولي هاي پزشكي و دندانپزشكي و داروسازي در كنكور 91 براي شيمي فقط از كتابهاي كانون استفاده كرده بودن ( خودتون ميدونين كه كسي براي شيمي از كتاب كانون استفاده نميكنه فقط خيلي سبز و مبتكران ميخرن همه شايدم نشرالگو و گاج ) از اين هم كه بگذريم وظايف بعدي پشتيبان عكس گرفتن ازمون بود. كه اگه فردا رتبه برتر شديم نزنيم زيرش كه در قلمچي بوديم و قلمچي ما رو رتبه برتر كرده !
====
آزمون هاي تابستان:
رفتن به كانون در تابستان بزرگترين استباه يك دانش آموز هست. آسيبي كه كانون بهم زد در تابستان با هيچ چيز قابل مقايسه نيست.
در تابستان 50% سوالات دروس عمومي از كتاب زرد داده ميشه و اين سوالات مطابق با برنامه آزمون نيستن مثلا شما دين و زندگي تا درس 5 توي آزمون قراره بياد اما در دفترچه سوالات ميبينين كه نصف سوالات طبق برنامه اومده و نصف ديگه به دلخواه از دروس مختلف از كتاب زرد اومده و براي هر تست عمومي هم 20 ثانيه وقت گذاشتن ! تنها راه براي اينكه ترازت افت شديدي نكنه اينه كه بري از كتاب زرد تست ها رو حفظ كني و بياي سر آزمون بزني. هيچ راه ديگه اي نيست چون از كل دروس يه كتاب سوال ميدن و نميتوني بري كل دروس كتابهاي عمومي رو تموم كني پس مجبوري بري تست ها رو با پاسخ كليديشون حفظ كني ! همچنين در تابستان دروس عمومي و اختصاصي رو در دفترچه هاي جداگانه نميدن ! هركي دلش بخواد ميتونه وقت عربي و ادبيات رو بزاره روي رياضي و فيزيك. اين روي تراز ها خيلي اثر ميزاره.
به نظر من اين دوتا مورد يعني جامعه آماري كانون در تابستان كاملا بيهوده هست و هيچ مزيتي نسبت به گزينه دو نداره همچنين به ترازهاي كانون اصلا نميشه اعتماد كرد در تابستان.
در مورد آزمون هاي ضمن سال هم سوالاتش اصلا در حد موسسه گزينه دو نيست. فقط درس زيست شناسي قابل مقايسه با گزينه دوهست كه اون هم به خاطر طراح هاي خوبش ( كرامت و ميرحبيبي و بهروزي فر و ... ) هست. سوالات درس شيمي افتضاح بودن هيچ شباهتي به كنكور نداشتن فقط سوالاتي كه نكته حفظي داشتن به سوالات كنكور شبيه هستن. در درس رياضي كه سوالاتش به جاي مفهومي بودن نكته اي هست يعني تكنيك هاي حد و مشتق و انتگرال و ... رو بايد بلد باشي تا بهشون جواب بدي نه اينكه به مفهوم مسلط باشي. سوالات رياضي كانون بيشتر شبيه تست هاي عجيب غريب دانشگاه آزاد هست و با سبك كنكور سراسري زمين تا آسمون فرق داره. حتي دبير رياضيمون كه خودش دبير رياضي قلمچي در شهرمون هست بهمون ميگفت رياضي رو به قلمچي كاري نداشته باشين و خودتون چندتا مبحث انتخاب كنين و از روي كتاب خيلي سبز تست بزنين و تا آخر سال آماده بشين.
سوالات فيزيك هم مخصوصا فيزيك پايه خيلي غير استاندارد هستن يه نكته هاي هندسي از مبحث نور و عدسي ها مياوردن تو آزمون ها كه اصلا بهش نگاه ميكردي نااميد ميشدي !
تعداد سوالات دروس عمومي هم كه استاندارد نيستن و به جاي 25 سوال، 20 سوال عمومي داده ميشه براي هر درس. درضمن در هر آزمون براي هر درس دو تا سوال از آزمون گذشته داده ميشه حتي كسايي كه يه درس رو كنار گذاشتن هم تست ها رو حفظ ميكنن و ميان بهش جواب ميدن. يعني با تست حفظ كردن 10 درصد از دروس عمومي و مقدار مشابه دروس اختصاصي زده ميشه ! توم اگه اينكار رو نكني ترازت افت شديدي ميكنه. به نظر من اين هم ارزش جامعه آماري آزمون هاي ضمن سال رو كاهش ميده.
كلا من از رفتن به قلمچي كاملا پشيمون هستم. هيچ كدوم از اهدافي كه از رفتن به قلمچي داشتم رو بهش نرسيدم. نه سوالاتش استاندارد بود نه جامعه آماريش ارزشي داشت واسم نه كتابهايي كه اجباري خريدمشون به دردم خوردن نه پشتيباني كه به خاطرش 100هزار تومن گرفته بودن به درد خورد نه هيچي.
قلمچي شما رو در جو آزمون قلمچي فرو ميبره و وقتتشون رو براي بالا بردن تراز هدر ميدين ( حفظ كردن تست ها و حفظ كردن نكته هايي كه به كنكور ربطي ندارن و ... ) و كاملا از جو كنكور و هدف اصلي كه درصد آوردن در كنكور هست دور ميشين. اگه همين وقت رو روي كتابهاي تست استاندارد بزارين خيلي بهتر نتيجه ميگيرين.
من نميگم قلمچي ثبت نام كنين يا نكنين، هر موسسه اي ميخواين برين اول اهدافتون رو از رفتن به اون موسسه مشخص كنين و بعد در مورد موسسه تحقيق كنين ببينين آيا كسايي كه به اون موسسه رفتن واقعا تونستن به اون اهداف برسن يا نه.
در ضمن با توجه به رفع ايرادهاي آزمون هاي گزينه دو و سنجش (افزايش مرحل آزمون و بهتر شدن برنامه ها) و همچنين غيرقابل مقايسه بودن كيفيت سوالات قلمچي با گزينه دو و سنجش، و همچنين افزايش قيمت قلمچي و عدم افزايش قيمت محسوس موسسات ديگه و شرايط اقتصادي مردم، مطمعنا جامعه آماري قلمچي كاهش شديدي پيدا ميكنه.