· در دروس عمومی هم گاهی چرک نویس لازم است.
دانش آموزان تراز بالاتر در عمومی ها هم از چرک نویس استفاده می کنند. سوالات را علامت گذاری می کنند مثلا زیر کلمات منفی به جز، غیر از خط می کشند. آن ها به حدی گزینه ای را که پاسخ است را مضخص می کنند که با نگاه به دفترچه سوال می توانیم متوجه شویم پاسخ درست از نظر آن ها چه بوده است.
· حل تست باتلاقی ممنوع
دانش آموزی از آزمون می آید و بیان می کند که شیمی را صفر زدم به حدی در زیاضی و فیزیک غرق در سوالات شدم که به شیمی نرسیدم. و یا برخی از دانش آموزان در دروس عمومی که درس اول ادبیات است اگر به عنوان ناظر حوزه در کنار دانش آموزان راه بروید می بینید که برخی با این که ساعت مثلا 8 و نیم است هنوز سر ادبیات هستند و حاضر هم نیستند دست بردارند!
· از قبل ترتیب پاسخگویی به سوالات را تمرین و تعیین کنید.
یک باز از ادبیات شروع کنید یک بار از دینی و یا درسی دیگر. برخی از دانش آموزان می گویند reading یا کلوز تست مشکل دارند گاهی به این دلیل است که زبان را انتها می گذارند و حوصله حل ندارند. به این دسته داوطلبان توصیه می کنم یکبار از زبان شروع کنید.
· پر کردن گزینه ها باحوصله انجام شود.
درباره خطاهای عمومی و افقی جلسه قبل اشاره کردم و بیان کردم حتما هنگام پرکردن پاسخ ها در پاسخنامه با خود بخوانید بعد پرکنید مثلا سوال 17 گزینه 2 و هنگام پرکردن باز بگویید 17 گزینه 2. پاسخنامه های کنکور غالبا رنگی هستند باید حواستان باشد عدد داخل گزینه پوشش داده شود و حتی اگر دایره هر سوال پر شود بهتر از این است که خالی باشد.
· در شروع آزمون عجله نکنید.
برخی از دانش آموزان به محض این که می گوییم شروع کنید گویی شیرجه می روند! برای چند ثانیه در حد یک صلوات صبر کنید هم از لحاظ قلبی آرام می شوید و هم از استرس آغازی جلوگیری می شود. این زمان به جرات 10 ثانیه هم نمی شود. دقت کنید آزمون که شروع می شود رتبه و همه چیز از یاد شما می رود پس فقط همان چند ثانیه آغازی مهم است که کنترل شود.
· ترتیب سولات داوطلبان با یکدیگر فرق دارد.
در یک درس به عنوان مثال 25 سوال در کنکور مطرح می شود به صورت تعدادی ار هر مبحثی سوال آمده است مثلا از ریاضی پایه 5 سوال آمده است این تیپ سوالات برای شما ممکن است اولین 5 سوال باشد برای شخص کنار شما 5 سوال دوم یا سوم یا آخر باشد. پس ترپیب تفاوت به این گونه است. این روند نیز برای افزایش ضریب اطمینان در سال های گذشته بوده است.
· شب قبل آزمون به اندازه کافی استراحت کنید.
برخی فکر می کنند فقط باید شب قبل از کنکور خوب استراحت کنند نه این طور نیست بلکه در آزمون های جامع هم خوب استراحت کنید9 یا 10 شب دیگر تمام کنید و بخوابید ذهن اگر خسته باشد سر جلسه بازده کاهش می یابد و با خود می گویید نتیجه مهم نیست فقط آزمون بدهم بروم.
· تصور فراموشی صبح آزمون طبیعی است.
دانش آموزان بدانید که وقتی سرجلسه آزمون می روید سوالات را می بینید همه چیز یادتان می آید. هرگاه نگران این شدید که فراموش کرده اید مطالب را بروید کتاب زرد عمومی یا اختصاصی خود را باز کنید و از مبحثی را که فکر می کنید فراموش کرده اید سعی کنید چند تست حل کنید می بینید که مطالب را به خاطر می آورید.