متاسفانه یه عده هنوز بی عدالتی این مصوبه رو لمس نکردن به وقتش که کارنامها اومد و بعدش نتایج میبینن تو هر شهری دو نفر تقلب کنند چه اثری داره حالا بماند طرف امتحاناو میبره خونش بچش تصحیح کنه
نمایش نسخه قابل چاپ
متاسفانه یه عده هنوز بی عدالتی این مصوبه رو لمس نکردن به وقتش که کارنامها اومد و بعدش نتایج میبینن تو هر شهری دو نفر تقلب کنند چه اثری داره حالا بماند طرف امتحاناو میبره خونش بچش تصحیح کنه
بی عدالتی مصوبه وقتی ک مجبور باشی توی منطقه محروم با معلم ب دردنخور عمومی ها رو فراتر از کتاب درسیت هم بلد باشی قابل لمس تر هم میشه
بی عدالتی همیشه هس چه با نهایی چه با عمومی
ولی اگ ب جای 4 تا درس عمومی نهایی ترجیح میدین 12 تا درس عمومی رو هرروزبخونین و تست هم بزنین من دیگه حرفی ندارم . موفق باشین همتون =)
نظرات ما به اندام دارای یاخته های سرتولی اعضای شورای انقلاب فرهنگی هم گرفته نمیشه . ولی تو همین امتحانا تو حوزه ما با این که مسئول حوزه بسیار سخت گیر و دقیقی داشتیم یه اکیپ بودن که تمام سوالا رو باهم مشورتی حل میکردن . اتفاقی که توی کنکور به دلیل وقت کمتر و جابجایی سوالات و البته مراقبت بیشتر احتمال انجام شدنش کمتره. حالا نتیجه این سوال حل کردن ها با خرد جمعی بزودی در تراز ها دیده میشه
من موافق برگشت کنکورم. با بخشهایی از نظرهاتون موافق نیستم و جدا جدا نظرمو میگم.
پارسال کنکور سخت بود و نهایی رو کسی جدی نگرفت (همه میگفتن 20 نهایی که سادس) بنابرین با میانگین 40 کنکور و 19 نهایی میشد پزشکی آورد. کنکور اردیبهشت که به سختی پارسال نبود با میانگین 40 ترازهای مزخرفی بهشون داده. نمرههای نهایی هم بیاد همه میبینن که امسال معدل رتبههای برتر چقدر از پارسال بیشتره.
قبلا بنابر آمار خود سنجش در کنکور 99-401، برای 1000 نفر اول ، میانگین ادبیات حدود 50 و میانگین بقیه دروس حدود 70 بوده. معدل 19 به بالای عمومی یعنی بیش از 95 درصد. اینها قابل مقایسه نیستن.
لازم نبود هر روز از همه دروس عمومی تست زد. میشد در طول هفته تقسیم کرد.
حفظیات همه دروس تقریبا فراریتشون یکسانه با این حال عمومی خیلی کمتر از شیمی و زیست فراره چون کاربردیه تا حدودی. به نظر شما فراریت مثلا معنی کلمه "بنان" بیشتر از "ترتیب کیفیت نفت برنت و نفت عربستان و...: هست؟
الان 2 ساله که فقط دوازدهم در کنکور میاد ولی بعد از کنکور 404 باید دوباره مطالب هر 3 سال رو خوند.
اتفاقا ریز به ریز و موبهمو کار کردن دروس عمومی قبلا لازم نبود ولی الان واجبه. برای رسیده به 50 درصد ادبیات میشد مثلا تاریخ ادبیات و آرایه و بخشی از دستور و 2-3 سوال سخت از قرابت حذف کرد. الان نمیشه چیزی حذف کرد. 0.25 از دست رفتن میتونه کلا سرنوشت عوض کنه. برای درسهای دیگه هم میشد مثلا ریدینگ زبان یا قواعد عربی یا بعضی قسمتهای دینی رو حذف کرد و به درصد 75 رسید و زیر هزار کشوری آورد.
الان نه تنها نمیشه چیزی حذف کرد بلکه علاوه بر دروس عمومی 3 سال، باید تاریخ و جغرافی و هویت و سلامت و محیط زیست رو هم ریز به ریز خوند.
قرابت حداکثر 9 تست در کنکور داشته. 15 تا رو از کجا آوردید؟ همون طور که گفتم میشد 2-3 تا سخت تر هاشو نزد.وقتی بخوای نهایی 3 سال رو بدی، باز هم باید همون 2000 کلمه رو حفظ کنی و تغییری نکرده.
برای دینی کسیکه خوب میخوند کنکورو میزد نهایی رو هم مینوشت. کسیکه خوب نخونده بود هم هیچ کدوم رو نمیتونست جواب بده. اینجا هم فرقی نکرده بجز اینکه قبلا جواب مورد نظر طراح، توی گزینهها بود. نه اینکه بعد از آزمون بفهمی طراح، خاطرات و گفتههای اضافی تر از بشر بن حارث رو هم انتظار داشته بنویسی.
قبول دارم عمده سوالات ریدینگ کنکور سختتر از نهایی بود ولی هر ریدینگ حدود 2 سوال ساده داشت که مثلا این ضمیر به کدوم کلمه بر میگرده و... که میشد ازش درصد گرفت. آیا الان که به جای ریدینگ، رایتینگ و لیسنینگ سخت آوردن بهتر شده؟ همه دارن از لیسنینگ مینالن.
اگر کسی تسلط روی لغات دبیرستان داشت، میدید که بیش از 90 درصد کلمات ریدینگ زبان و متن عربی از داخل کتاب هستن. من تا امروز نشنیده بودم که کسی برای کنکور بخواد دیکشنری حفظ کنه! 504 واژه شنیده بودم ولی دیکشنری؟!! آمار 70 نفر از 100 نفر رو از کجا آوردید آخه؟
در مورد کلوز هم بگم که چیزی به اسم کلوز داریم ولی من اعتقاد دارم چیزی به اسم سوال کلوز نداریم. همه سوالهاش از واژگان هستن یا از گرامر. اگر اینها رو مسلط بودید عمدهی نمره کلوز رو میشد گرفت.
ترجمه عربی هم سختتر شده. قبلا لازم نبود معنی لغت یا معنی فعل حفظ کنی چون معنیشون توی گزینهها بود. فقط باید زمانها و قواعد ترجمه یاد میگرفتی. الان برای نهایی هنوز باید زمانها و قواعد ترجمه بلد باشی، حفظ کردن معنی کلمه هم بهش اضافه شد. حتی برای عربی نهایی 12م باید تمام قواعد صرف و نحو پایه رو هم بلد باشی چون سوال مستقیم دارن. حدود 7 نمره عربی نهایی 12م از نکات پایه هست و نمیشه حذفش کرد.
سوالات کنکور عمدتا سخت تر از نهایی بودن ولی از پارسال دارن به سرعت به یک سطح میرسن. اینکه فکر کنید نهایی قبلا ساده بوده و ساده هم خواهد ماند به نظرم اشتباهه. هر سال نمرات 2-3 هزار نفر اول بالاتر خواهد رفت و نزدیک 20 میشه و برای اینکه بتونن تمایز ایجاد کنن، سوالهای نهایی رو سختتر و سختتر خواهند کرد.
کی گفته همیشه خارج از کتاب بوده؟ تا حدود سال 85 همه سوالات فقط از خود کتاب بود. کم کم سوالهای مفهومی آوردن و تعدادش رو زیاد کردن. تا همین 400 و 401 هم با اینکه خیلی از بیتها خارج از کتاب بودن ولی خیلی سوالات هم از بیتهای خود کتاب بود. یکبار سوالات عمومی رو مرور کنید تا یادتون بیاد.
در مورد اینکه سطح سوالات کتاب درسی و کنکور فاصله عمیقی داشتن موافقم ولی کم کم نهایی هم به همین سمت میره.
همون طور که بالاتر گفتم، نه تنها 12 کتاب عمومی حذف نشده بلکه هویت و تاریخ و... اضافه هم شده.
کسیکه در طول سال وقت نذاشته و نخونده با خوندن در اردیبهشت و شب امتحان در خرداد اصلا نتیجه مناسبی نمیگیره. به نظر شما آرایه و دستور ادبیات یا لغات و گرامر زبان یا حتی حفظیات سلامت و بهداشت توی یکی دو روز جمع میشه؟
کسانیکه معدلهای بالای امسال رو میارن، از اول سال و با برنامه عممومی خوندن، همونطور که قبلا برای کنکور میخوندن.
اونهایی که عمومی رو گذاشتن برای 2 ماه آخر، مثل همونهایی هستن که موقع کنکور هم عمومی رو میذاشتن بعد از عید و شروع از صفر میخوندن و بعضیشون نتیجه هم میگرفتن. اینکه یک عده معدود کارشون رو اواخر مهلت واگذار میکنن و نتیجه میگیرن دلیل نمیشه که همه بخوان این کار رو بکنن.
موافقم که موسسات به فکر خودشونن ولی کار و کاسبیشون اصلا نخوابیده و برعکس، زیاد هم شده. اگر قبلا یک کلاس سالیانه بود و یک نکته و تست و همایش، الان یک کلاس از تابستون تا مهر، یکی از مهر تا دی، یکی از بهمن تا فروردین، یکی بعد کنکور اردیبهشت و آخرش هم همایشه. قبلا کتاب تست میفروختن، حالا کتاب تشریحی. بازار کنکور مثل همه چیز، بازار عرضه و تقاضاست. اگه میگفتن به جای کنکور تستی باید مسابقه شنا بدید، کلاس شنا و کتاب شنا و دی وی دی شنا و جزوه شنا میفروختن. تا موقعی که تقاضا برای رشته ها و دانشگاههای خاص اینقدر بالا باشه، اوضاع همینه.
باید کیفیت رشته ها و دانشگاه های مختلف رو بالا برد و برای اون رشته ها اشتغال درست کرد تا تمرکز از روی کنکور برداشته بشه، نه اینکه خود کنکورو بردارن. هر چیزی بجای کنکور بیارن در کمتر از یک سال دوباره به گند کشیده میشه.
کتاب خریدن و کلاس رفتن قبلا بوده ( منظورم 40 سال پیشه)، الانم هست، بعدا هم خواهد بود. همونطور که توی فرانسه و چین و ترکیه و آمریکا هم که آزمون ورودی دانشگاه میگیرن، وجود داره.
چه کنکور چه نهایی، ظلم میشه ولی ظلم نهایی خیلی بیشتره.
مشکلات در نهایی، قبلا هم بوده ولی تاثیر مستقیم توی سرنوشت نداشته برای همین کسی اهمیت نمیداد. الان که مهم شده، حداقل باید تا موقعی که بیشتر مشکلاتش حل بشه مصوبه رو عقب بندازن.
عمومی های نهایی هم هر کدوم حدود 30-40 سواله و 17 درس در مجموع سه سال و هر کدوم حداقل 90 دقیقه یعنی حدود 650 سوال ولی کنکور فقط 100 تست بود و فقط یکبار زجر میکشیدی. الان باید 17 بار زجر بکشی تازه دهم و یازدهمیها باید یکی دو سال صبر کنن تا ترازشونو ببینن. شکنجه ذهنی بسیار طولانی مدت.
حرف پایانی من هم اینه که با وجود مصوبه وقتی ترمیم هاتون ته کشید اگر قبول نشده باشید باید سماق بمکید و هیچ شانس دیگهای ندارید ولی کنکورو میشد هر چند تا میخواستی بدی تا اینکه قبول بشی.
اگر نهایی ها رو نمره خوب گرفتید واقعا دمتون گرم شما تو همون کنکور عادی هم موفق می شدید ولی این طرح کنکور که شورای عالی ا ف داد شروعی بر رویای گزینشی کردن و فیلتر کردن نوع افراد ورودی به دانشگاه های کشور بود .
اوکی ولی من همچنان معتقدم وقتی عمومی بود خیلی اوضاع بدتر بود.
من دارم راجع ب یه کلیت از ماجرای افتضاح کنکور عمومی براتون میگم شما گیر دادی ب آمار 70 از 100 ! بهونه دیگه ای نبود؟ درضمن من نگفتم همه رفتن دیکشنری حفظ کنن. گفتم این ایده ب ذهنشون رسیده ک حفظ کنن. با توجه ب لغاتی ک توی زبان میومد و خیلیا اصن نمیفهمیدن اینا چی هستن قطعن ب این فکر کردن ک اگ دیکشنری حفظ بودن کار راحتتر بود. همین کتاب 504 هم بخاطر همین نیاز به لغات بود ک بین بچه ها باب شد.
شما هم تو هر بند فقط هی گفتین اگ تسلط داشتین میشد بزنی میشد درصد بگیری میشد فلان ... همین ک میگین اگ تسلط داشتین خودش برمیگرده ب تایم زیادی ک باید برا عمومی در طول سال اختصاص داد و کسی که اینکار رو نکنه تسلط نداره و همون دو تا سوال رفرال ریدینگ هم نمیتونه بزنه سر جلسه همون معنی بنان هم یادش نمیاد . همه اینا نیازمند زمان گذاشتن و تمرین کردنه.
واسه نهایی هم لازم نبود قواعد سالهای گذشته عربی و گرامر سالهای قبل زبان و 2000 لغت فارسی از سال های قبل رو حفظ باشیم. حتی با اینکه امتحانا سخت بود ولی هیچی از سالهای قبل نیومده بود. من خودم محض احتیاط ی مرور سریع میکردم رو نکات سالهای قبل ولی چیزخاصی از سالهای قبل نیومد ب جز آرایه فارسی. که اینم همه جای کتاب دوازدهم استفاده شده و کلن دانش آموز باید بلد باشه.
با توجه به سختی الان کنکور حتی اگ عمومی هم برگرده قرار نیس سطح کنکور بیاد پایینتر. حتی سطح نهایی هم نمیاد پایین. چون بچه ها کلی کلاس و ازمون ثبت نام میکنن پس درجه سختی امتحان هم باید بالا باشه که همه 100 نزنن.یا همه 20 نگیرن. اون موقع علاوه بر یک کنکور سخت به همراه عمومی، نهایی هم سخته. هرچند ک تاثیری هم تو کنکور نداشته باشه ولی معدل باز هم مهمه و کسی ک طول سال اینهمه درس خونده نمیاد ی کاری کنه معدلش بشه 15. پس درنهایت واسه اون نهایی هم باید شب امتحان وقت بزاره
نمیدونم چرا همه حالا علاقه مند شدن زمان بزارن واسه دینی و عربی درصورتی ک فقط ی امتحان مهم نهایی ازش دادیم دوسه هفته پیش، شب امتحانش همه مینالیدن که این درسا ارزش خوندن نداره! شماهایی ک خیلی علاقه دارین بشینین از همین تابستون تست دینی بزنین ک طول سال بتونین 25 تا کتاب رو چنددور تست بزنین =) .
من همه حرفم سر زمانه . وقتی الان روزی حداقل10 ساعت مفید داریم ک اختصاصی بخونیم چرا باید بیایم نصف تایممون رو بدیم برا عمومی؟
عمومی نهایی رو شب امتحان میشه بست.دانش اموز هرچقد هم حالیش نباشه و خنگ بزنه ک دینی و عربی چیه اگ ی شب وقت بزاره همه رو حفظ کنه صبح بره امتحان بده دیگه کارش با عمومی تمومه. من خودم 3 سال کامل از عمومی دوازدهم دور بودم. حتی اصن کتابم نداشتم از چندتا آشناهامون کتاب قرض گرفتم شب امتحان نشستم خوندم تمومش کردم.
درمورد اون ضرب وتقسیم هایی ک واسه تایم امتحان تشریحی هم کردین بگم بحث 1 امتحان یا 1000 امتحان مطرح نیس. وگرنه منم میتونم بگم دانش اموز درطول سال 2500 تا امتحان مستمر و پایان ترم داده. یه چیزی گفتی آقای مظاهری از شما بعید بود. بابا اصن چه عمومی باشه چه نباشه ما هرسال این تایم رو واسه امتحان اخرسال باید امتحان میدادیم:| اولن که سختی سوالات و تایمی ک واسه حل هرسوال هست باید درنظر گرفته بشه که واضحه کنکور هم سختتره هم تایم هرسوال کوتاهتر. ما برای دینی نهایی فک میکنم 80 دقیقه وقت داشتیم یادم نیس چندتا سوال بود ولی فرضا 30تا سوال هم درنظر بگیریم واسه هر سوال 2 دیقه و نیم فرصت داشتیم. سوالهای تشریحی ک سه چهارخط هم باید مینوشتیم 5 یا 6 تا بوده. بقیش درحد یه جمله یا یه کلمه. تایمش معقول بوده. اما برا کنکور 25 سوال داریم با 18 دیقه. و بعد از 100 تا سوال عمومی باید تازه بریم اختصاصی حل کنیم..
اگ عمومی برگرده بازهم این گله ها و شکایت ها هست. یکی میگه تایم کمه یکی میگه اینهمه سوال نمیتونیم پشت سرهم حل کنیم. یکی میگه درس اخر اختصاصی رو چون خسته شده بودم خوب نزدم. یکی میگه دینی دهم یازدهم یادم رفته سال دوازدهم نمیتونم وقت بزارم اینا هم تستی بخونم و یکی میگه همون نهایی مگه چش بود حداقل سه هفته میخوندیم مث امتحان خرداد هرسال میرفتیم میدادیم تموم میشد میرفت و هزار بهانه دیگر. همون طور ک الان واسه نهایی دادن هزار بهانه میارن بعدن هم این بهانه ها هست.
به حرف من و شما اینا درست نمیشه آقای مظاهری. من در به دری های کنکور با عمومی رو گفتم شما هم از عیب و ایرادهای نهایی گفتی. تهش هم هممون میدونم هرچی ک بشه تهش بی عدالتیه. فقط امیدوارم با حرفای من و شما ی سری ها چشماشون رو باز کنن و دنبال هرموسسه و مشاوری راه نیفتن. الان دیگه هرکی از راه میرسه مشاور میشه بدون سواد و تجربه درست حسابی میاد لرز میندازه ب جون بچه ها ک ترازتون از این کمتر شد قید دنیا رو بزنین اگ نهایی اومد اعتراض کنین اگ فلان شد دیگه تو هیچ گهی نمیشی. به این ادما باید کمتر بها داده بشه وگرنه دستی دستی آرامش روح و روانتون رو میزارین دراختیار چهارتا ادم مث بهمنی و با هر جمله اشون ممکنه قید دنیا رو بزنین یا فک کنین دیگه بهتر از شما وجود نداره.
همین طرز فکر امثال تو بود که مارو به این روز انداخت …داری به جای ۴ درس عمومی همشو تو نهایی امتحان میدی دیگه چه فرقی میکنه
یعنی ممکنه واسه ۴۰۴ فقط دوازدهم باشه خدایا یعنی ممکنه
دیگه نه موافقم و نه مخالف! فقط میگم شرایط هرچی که هست آدم باید خودش رو وفق بده چون نمیتونی اوضاع رو عوض کنی و نباید هم دنبال این اخبار باشی حتی اگه فکر کنی احتمالا قراره شرایط عوض بشه .
پارسال یادمه اردیبهشت ماه یه نماینده مجلس (آقای نادری) توییت زد و گفت طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در کمیسیون آموزش مجلس تصویب و مصوبهی کنکوریِ شورای عالی انقلاب فرهنگی لغو شد! اومد و اومد تا رسید به اواخر شهریور ماه که طرح هم در صحن مجلس رای آورد اما شورای نگهبان بعدش رد کرد . جالبه بگم توی همون تاریخ تصویب طرح در صحن مجلس، شورای سنجش مطابق دستور و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه داشت و ضرایب تاثیر دروس نهایی واسه کنکور ۱۴۰۳ رو تعیین میکرد . (یعنی به کتفشون هم نبود که مجلس انگار میخواد مصوبه رو برگردونه و طرح جدید داره تصویب میکنه)
کلا از همین ۳-۲ سال پیش که خواستیم بیایم توی این عرصهی کنکور تجربی، کلی نقد و تحلیل و این چیزا در همین انجمن توو تاپیکهای مختلف داشتیم که وای مصوبه باید لغو بشه و وای بیعدالتی و فلان هست و این چیزا؛ آخرش هیچی به هیچی و فقط زمان از دستمون در رفت .
(شورای عالی انقلاب فرهنگی خیلی گردن کُلفتتر از این حرفاس)
پس کلا دنبال کمپین و اینا نباشید!
فراموش نکنیم با همین مصوبه هم دارن قبول میشن!...
ولی دیگه اینکه مثلا بگن من حقم پزشکی اصفهان بود اما بخاطر مصوبه و ناعدالتی پزشکی سمنان قبول میشم یا شدم، اونوقت میره روی مدار سفسطه؛
خب دوستان من به عنوان ی پشت کنکوری که تجربه کنکور با عمومی رو هم داشته باید بگم که : عمومی ها رو از مهر به بعد و در موارد زیادی یک تا دو درس اش رو از اسفند و با نکته و تست کاملا میشد بست ، درصد بالا هم میزدی میشد ضعف یکی از درس های اختصاصیت رو جبران کنی ، واقعا اون غولی نیست که ازش ساختین ، حتی برا خود من یکی عمومی خوندن بعد ی درس سخت تخصصی لذت بخش هم بود! ، همه این ها به کنار ، اینکه فقط ی بار میشه ترمیم کرد بار روانی بشدت زیادی داره ، استرسی که بهت میده کاملا نابود کننده ست ، خود من امسال با وجود اینکه همه عمومی ها رو طی سال هم کم و بیش خونده بودم بخاطر همین استرس تمام امتحان ها رو تا صبح هم بیدار موندم ، فشاری که این یک ماه امتحان ها به ادم میاره واقعا زیاده
بازم میگم این که فقط ی بار میشه ترمیم کرد کاری میکنه که ارزش هر امتحان مثل یک کنکور باشه ، حالا مواردی هم مثل تصحیح سلیقه ای مصحح ها ، پاسخنامه های سلیقه ای و پر غلط آ.پ ، امکان تقلب بسیار زیاد هم کلا بماند
همونطور که دوستان اضافه کردن میشد بعضی از مباحث رو چه در عمومی و چه اختصاصی حذف کرد ، مثلا بهینه سازی اغلب جزو حذفیات بود ولی الان اگه حذف اش کنی یک و نیمنمره ریاضی ات راحت رفته
یا تاریخ ادبیات رو خیلی ها نمی خوندند ، صحبت رو کم کنم ، با مصوبه الان نه تنها عمومی ها حذف نشده بلکه در کنارش درس هایی مثل تاریخ ، انسان و محیط زیست ، هویت و سلامت و بهداشت هم اضافه شده
بماند کسی که به هر دلیلی خراب کرده باشه ترمیم امسال اش رو باید سال اینده توی یک ماه چیزی حدود 17 امتحان بده
اینم اضافه کنم افراد زیادی هستند ( متاسفانه) مثل خود من که پشت کنکوری ان ، یا کسایی که بعد از گرفتن مدرک شون میخوان مجدد کنکور بدن یا حتی توی سن های بالاتر ( که خب کم هم نیستن) با این مصوبه عملا قبولی این افراد بجای یک سال به ی پروسه دو / سه ساله در بهترین حالت تبدیل میشه
نمیشه خودمون پشت کنکوری باشیم و از مصوبه ای که پشت کنکوری ها رو حذف میکنه حمایت کنیم که!