سلام
نظرتون چیه؟؟
بنظرتون اون کادرهایی که دورشون خط کشیدم خودشون همدیگه رو نقض نمیکنن؟؟! یه بار با دقت بخونید .... نوشته 12=3n بعد گفته این سلول 4 مجموعه کروموزوم دارد!!
فایل پیوست 80091
نمایش نسخه قابل چاپ
سلام
نظرتون چیه؟؟
بنظرتون اون کادرهایی که دورشون خط کشیدم خودشون همدیگه رو نقض نمیکنن؟؟! یه بار با دقت بخونید .... نوشته 12=3n بعد گفته این سلول 4 مجموعه کروموزوم دارد!!
فایل پیوست 80091
3n=12
3n=12 هستش.
ببین به زبان ساده اینطوری میشه که انگار 4 نوع داریم که از هر کدوم 3 تا هست.
مجموعه یعنی چند نوع! یعنی اینجا خوب نگاه کن میبینی چهار نوع کروموزوم هست از لحاظ اندازه خب؟ از هر کدوم هم سه تا. اون سه تا میشه عدد تریپلوییدش.
3*4=12
اول تعداد رو بیار بعد تعداد کل کروموزوم ها.
مثلا ببین 2 نوع کروموزوم داریم مثلا یکی تو شکل کوتاه و یکی بلند. جمعا فرض کنیم 6 تا کروموزوم داریم و از هر کدوم 3 تا.
میشه: 3n=6
3 مجموعه داره که تو هر مجموعه 4 تا کروموزوم قرار داره
این کتابه 3 و 4 رو جابجا نوشته
درسته
مگه شما نمیگید 4 مجموعه ( 4 نوع ) کروموزوم داریم؟ خیلی سبز گفته اگه 3 مجموعه باشه میشه 3n ( دورش کادر قرمز کشیدم ) پس اگه 4 مجموعه باشه میشه 4n نه 3n
معذرت که سرتو درد میارم! :yahoo (45):
کلا ژنتیک و ریاضی یعنی سردرد! مخصوصا اگه بخوای یه چیزی رو به کسی آموزش بدی و بفهمونی :))
...... من وقتی این سوال رو جواب دادم به فرد بالاییم نگاه کردم و یه نگاهی به شکل کردم گفتم درسته....
امروز کلا هر چی میگم برعکس هستش قاطی ام. ببین هر چی میگم برعکس کن تا به درست برسی خخخ!
ببین داداش ... چیزی که خودم تحلیل کرده بودم بدون نگاه کردن به شخص بالاییم(این حالا مشکل منه که نظر بقیه رو تایید میکنم حتی اگه غلط باشه! یه مشکلی هست برام)
تحلیل خودم: ببین داداش قبل از n باید تعداد نوع کروموزومی بذاری . تو این سوال 4 نوع هستش درسته؟ خب پس تو باید 4 بذاری و اون طرف هم 12.
این سوال رو تا اینکه از گفته های خودم مطمعن بشم رفتم از تخته سیاه و الگو نگاه کردم. اگه من غلط گفتنم یعنی هم الگو و هم تخته سیاه و هم گنکور غلط گفتن که اینم امکان نداره.
پس چی شد؟
4n=12
کتاب تو هم مثل من داره قاط میزنه
:))
خودم هیچی بلد نیستم ها !! تازه شروع کردم به خوندن ژنتیک ولی قشنگ احساس میکردم یه جای کار لنگ میزنه! آخه یجوری بود :))
اوکی! پس خیلی سبز اشتباه کرده و 4n=12 هستش، علمای اسلام هم که در این مورد اتفاق نظر دارند :))
راستی برا 46 تا کروموزم انسان چی میشه؟ چون فقط 2نوع کروموزوم X و Y داریم میشه 2n=46 ؟؟ درسته؟
با این حساب برا خانم ها چطوری حساب میشه؟ میگن 2n=44 + xx ؟؟ :)) آخه 2تا کروموزم آخری براشون یکسانه!
ببخش که خیلی سوال پرسیدم! :yahoo (45):
عدد كروموزومي درسته ولي توضيح اشتباس
كلن واسه عدد كروموزومي تعداد همه رو ميشماريم و مينويسيم
بعد ببين چن تا چن تا همولوگ هستن اين ميشه ضريب n كه در واقع مجموعه ي كروموزومي رو نشون ميده
اين سوال
3n=12
سلول 3 مجموعه كروموزوم داره كه هر مجموعه 4 كروموزوم داره كه نسبت به هم ناهمتا هستن
و كروموزوم ها 3 تا 3 تا همتا يا همولوگ ن
وجدانا من قاطی کردم!
میشه با Neurosurgeon و دوستای دیگه به اتفاق نظر برسید؟ آخه چون خودم اطلاعی درباره ژنتیک ندارم بخاطر همین هر تحلیلی رو میخونم فکر میکنم که درسته!
Behnam10 داداش اگه وقت کردی شما هم بیا نظرتو بگو
دوستان بازم معذرت که با سوالم وقت تون رو گرفتم :yahoo (45):
کتاب ژنتیک تخته سیاه.....
ببینید .... ما تو اولی چند نوع کروموزوم داریم؟ از دو نوع. چند تا جمعا داریم؟ 4 تا.
یا سوال پایینی رو ببینید. چند نوع کروموزوم متفاوت داریم؟ 2 نوع ولی جمعا چند تا؟ 6 تا.چواب سوال هم گرینه 4 هست.
جواب درست همون 3n=12 هستش.:yahoo (56): هجب بحثی شد.
من عذر میخوام. بعده حل ریاضی سرم خیلی درد میکنه و نه تو این تایپیک بلکه تو تایپیکای دیگه هم اشتباه جواب دادم. در صورتی که توی خونه تستای همین نوعی رو زدم و تموم شدن. به هر حال من از شما استارتر تایپیک عذر میخوام که باعث سردرگمی شدم ولی خب اینکه چند بار نظرم عوض شد یعنی تسلط لازم رو ندارم و باید دوباره مرور کنم.:yahoo (45):
الان دوستمون هم تصحيح كردن
خيالت راحت از بابت جواب
شك به دلت راه نده:)
جهت تفهيم بهتر اينجا كه درمورد انسان پرسيدي هم جواب ميدم چون انسان براي همه ملموس هس چون كتاب روش زياد بحث كرده
انسان 2n=46 هس
2مجموعه كروموزوم در هر مجموعه 23 تا كه با هم ناهمتا هستن
و كروموزوم ها 2 به 2 با هم همتان
سوال آخرتون كه درمورد مرد و زن پرسيديد
داداش نپرس همچين سوالي رو!!! 46 عدد كروموزومي رو نشون ميده نه نوعش رو كه ميگي xx يكسان هس پس1دونه حساب ميشه هر چي هس بايد بشماري!
از طرف ديگه كروموزوم x الزاما يكسان نيست!بلكه چون همتا هستن محتواي ژنتيكي مشابهي دارن
كروموزوم هاي x يك زن ميتونه الل هاي متفاوتي داشته باشه كه جلوتر توي ژنتيك ميخوني
مثلا اين عكسي كه ميذارم ژنوتيپ زن هاي رو ببين(xx ها)
http://s3.picofile.com/file/82058486...9%84%D8%A8.png
اون حرف a كه كوچيك و بزرگ نوشته شده نشون دهنده غالب و مغلوب بودن الل هس
و اين تفاوت الل كروموزوم رو مشابه ميكنه و از يكساني بيرون مياره(دليل حرف كتاب كه از لفظ مشابه استفاده كرده همين تفاوت هاي اللي هس وگرنه كه ميگفت يكسان!)
3n=12 یعنی 3مجموعه 4کروموزمی که هر مجموعه شامل 4تا کروموزومه متفاوته! از طرفی اون ضریب3یعنی سه تا سه تا مشابه اند کروموزوم ها ولی کروموزوم های هر مجموعه ی 4تایی مشابه نیستند
4 تا دسته (مدل) کروموزوم داریم که هست عکسش یکی بزرگ کوچیک متوسط و دالبری شکل :| که از همین چهارتا مدل سه تا هستن هر کدومشون پس میشه
3*4=12
پس میشه 12 کروموزم دیه درسته :|
ممنون از همگی که وقت گذاشتین :yahoo (8):
راستو بخوای نشدم :)) یعنی میدونم چی به چیه ها ولی کامنت ها با همدیگه در تناقض هستن، من نمیدونم کدوم رو قبول کنم
بالاخره این سلول 3 مجموعه ی 4 کروموزومی داره یا 4 مجموعه ی 3 کروموزومی؟
درکل با این کلمه مجموعه یجورایی مشکل دارم!! آیا مجموعه همون عدد n میشه؟ یعنی مثلا 3n سه تا مجموعه کروموزومی داره، 4n چهار تا مجموعه کروموزومی داره و ..... درسته؟!
میشه یکی به زبان زیر دیپلم بگه این مجموعه یعنی چی؟! :))
n عدد هاپلوئيد هس سلول هاپلوئيد كروموزوم همتا نداره
عدد كنار n تعداد مجموعه رو نشون ميده
مثلا در مورد گامت انسان n=23 يك مجموعه كروموزوم داره كه در هر مجموعه n عدد،(23عدد) كروموزم ناهمتا داره
همين پيچوندنش باعث شده خيليا n رو حساب كنن از فرمول عدد كروموزومي و بگن اين تعداد مجموعه هس ولي اينطور نيست چون در مورد n=23 گفته 1 مجموعه كروموزوم داره
اگر حرف دوستان درست بود سلول انسان 23 مجموعه كروموزوم داشت
مثال انسان رو ميزنم چون كاملا ملموس هس و شكي درش نيست اگر به گفته بعضي دوستان پيش بري سلول انسان 2n=46 تعداد مجموعه كروموزوميش 23تا ميشه
ولي كتاب گفته چنين سلولي دو مجموعه داره كه با حرف دوستان در تضاده
به خاطر سوتی دیشب رفتم کل میوز میتوز رو از اول خوندم.... بازم میگم ببینین درست میگم یا نه که باید بازم بخونم :yahoo (111):
وقتی صحبت از مجموعه کروموزومی میشه همون کروموزوم هایی مد نظر هستن که همولوگ یا با اصطلاح همتا باشن.... همتا بودن یعنی چی؟ یعنی مثل همون بچه های دو قلو.
خب ما میایم اون کروموزوم هایی که مثل هم هستن که یک مجموعه در نظر میگیریم..... تو این مثال ما 4 مجموعه داریم ولی 3 تایی هستش .
میگیم که مجموعه های "سه تایی".... پس همین میایم 3 رو قبل n میگذاریم یعنی عدد کروموزومی ....خب سوال دیگه این که ما جمعا چند تا کروموزوم داریم تو اون شکل؟ چهار مجموعه هست که سه تایی هستن پس 4 ضرب در 3 میکنیم میشه 12. مثال میکروتوبول ها یادته؟ 9 دسته سه تایی از میکروتوبول ... جمعا چند تا میکروتوبول میشه تو "یک عدد" سانتریول ؟ بله 27 تا. و چند تا میشه تو یک جفت؟ 54 تا. و چند تا میشه تو دو جفت(همانند سازی شده) میشه 27 ضرب در 4 یعنی 108 میکروتوبول .
فکر کنم قضیه رو فهمیدی.
اگه جایی رو غلط گفتم بگین بدونیم :))
منم قاطی کردم :yahoo (110):
فکر کنم اصل اشکالم رو پیدا کردم
مجموعه دقیقا منظور چیه؟
من تو اون شکلی که دوستمون دادن گفتم که ما 4 نوع کروموزوم متفاوت داریم میشه 4 مجبموعه! خودمم یه بار گفتم مثلا تو اون شکل دوستمون ما یه نوع کروموزوم داشتیم که 3 تایی بود.
الان مجموعه بلاخره کدوم میشه؟
مجموعه يعني همون عدد هاپلوييد چن خط بالاتر همين پاراگرافي كتاب توضيح داده توي عكسي كه گذاشتم ببين
فایل پیوست 80103
مجموعه به ما ميگه سلول هاپلوئيده ديپلوئيده تريپلوئيده تتراپلوئيده چيه!
عدد سمت چپ n نشون دهنده مجموعه كروموزومي هس
من که حرفی ندارم!! فقط مثل جغد دارم با دقت دونه دونه کامنت ها رو میخونم :))
این پست روواسه بچه هایی که صفرنیستندمینویسم واسه استارترمحترم توخصوصی مینویسم
مجموعه کروموزومی بهnکروموزوم که باهم همولوگ =همتانیستندیک مجموعه کروموزومی میگویندمثلایه سلولدیپلوئید2مجموعه کروموزوم ویه سلول تریپلوئید3مجموعه کروموزومی داره
پ.ن:آقای hamiD2829این عکسی که فرستادیدمخصوصااون بخشی که دورش خط قرمزکشیدیدکاملادرسته
سلام
برای بررسی این موضوع باید به سلول های انسانی نگاه کنیم
سلول های انسان به این شکل هستن: 2n=46 یعنی دارای دو مجمموعه کروموزومی که هر کدام 23 کروموزوم متفاوت دارن
توی این سوال هم 3 مجموعه کروموزومی داریم که هر کدومشون 4 تا کروموزوم متفاوت دارن پس میشه 3n=12
این هم توی کتاب خیلی سبز اشتباه تایپیه :yahoo (76):
سلام مجدد :))
من به این نتیجه رسیدم که تعریف ما از مجموعه کروموزومی و ... فرق میکرد باهم. و جواب برعکس در میومد.
در هر صورت جواب درست مطمئنم که اینه دیگه :)) : @HossEin_v @WickedSick @ @Mysterious @
مجموعه کروموزومی کلا به n میگن.
ینی اگه 2n داشتیم میگیم 2 مجموعه کروموزومی داریم.
حالا که 3n ینی 3 مجموعه کروموزومی داریم.
نباید بحث این رو با کروموزوم های همتا یکی گرفت.
در واقع این 3 مجموعه کروموزوم هر کدومشون کروموزوم های شماره 1 تا 4 رو دارن.
و 3 تا کروموزوم شماره 1 باهم همتا هستن. 3 تا کروموزوم شماره 2 باهم همتا هستن و.....
از نظر همتا بودن. 4 تا دسته ی 3 تایی داره.
ولی در کل 3 مجموعه ی کروموزومی داره.
پس ضریب n تعداد مجموعه های کروموزومیه.
علاوه بر این تعداد کروموزم هایی که در کنار هم وای میستن هم نشون میده. ینی توی این سوال 3 تا 3 تا کنار همن...
خود n . تعداد کروموزوم های هر مجموعه کروموزومیه.
و اگه تعداد کل کروموزوم هارو ( xn ) بر ضریب n ینی x تقسیم کنیم. تعداد دسته های کروموزومی به دست میاد.
مثلا 12 تقسیم بر 3 برابر چهاره. ینی 4 تا دسته 3 کرومزومی داره.
حالا دیگه بستگی کتاب شما اسمشو چی میذاره. میگه دسته ؟ یا یه چیز دیگه میگه : ))
ترجیح میدم سوال کنکور حتی اگه ۱۰ سوالم از این قسمت بیاد حل نکنم:|
سلام مجدد :))
همش رو درست فرمودی بجز اون قسمت هایی که رنگی کردم! درواقع درستش اینه که:
تعداد کروموزوم های هر دسته ( = مجموعه ) به دست میاد
درواقع درستش اینه که 3 تا دسته ی 4 کروموزومی داره
من با کمکِ دوستان، خودم دیگه رفع ابهام شدم! مشکل از کتاب خیلی سبزه ( غلط تایپی داره )
درباره این موضوع هرکی سوالی داشت بگه، درحدی که بتونم راهنماییش کنم :yahoo (81):
فایل پیوست 80123
تمام متنش درسته بجز اون قسمتی که دورش کادر قرمز کشیدم ( اینجا رو دقیقا برعکس نوشته! )
درستش اینه: این سلول 3 مجموعه کرومرزوم دارد ( ضریبِ n ) که در هر مجموعه 4 کروموزوم قرار میگیرد.