یه سوالیم دارم از سوال 49 سنجش 26 م
اخبرنا معلمونا اخباراً جدیده عن المدرسه.
اخبار مگه مصدر اخباراً نمیشه؟؟
نمایش نسخه قابل چاپ
یه سوالیم دارم از سوال 49 سنجش 26 م
اخبرنا معلمونا اخباراً جدیده عن المدرسه.
اخبار مگه مصدر اخباراً نمیشه؟؟
فعل التبست که تو متن درس 7 سوم اومده لازمه یا متعدی؟ چون گاج معنی کرده هرگاه به اشتباه افکندند شمارا بعد مهر و ماه گفته این فعل لازمه.می تونه یه فعل لازم با مفعول معنا شه؟ مگه راه تشخیص لازم و متعدی ترجمه نیست؟ @aminforte
اره حذف شده ولی چیزی نداره همینو بدون شاید اومد :
یه جمله فعلیه + و + یه جمله اسمیه ( نشانه : حواست به این (و) باشه حتما باید بیاد ) = جا تلمیذ و هو ضاحک ،،، الان حال میشه = هو ضاحک
یه جمله فعلیه + و قد + فعل ماضی ( نشانه : این وقد حتما باید بیاد ) = خرجت التلمیذة وقد کتبت درسها ،، حال میشه = کتبت درسها
جمله فعلیه + فعل مضارع (از طریق معنی باید فهمید ) = جا الانبیا یبشرون الناس
اینم گفتم شاید امسال سوال بخوان بدن که کدام حال با بقیه متفاوته **** در کل همین رو بدون از حال جمله ، که هر جا بین دو جمله ( و ) یا ( وقد ) اومد حال جمله داریم والسلام
درود بر شما / منم تعجب کردم ، التبست مفعول میخواد پس به لازم نیست ، طبق دروسی که ما خوندیم هیچ وقت یه فعل لازم ، مبنی المعلوم نمیشه ! چون معلوم ینی اینکه مفعول میخواد و لازم ینی مفعول لازم نداره پس در تضاد هستند فک میکنم اشتباه چاپی در مهر و ماه هست /// البته اینم هست که میگن فعل های باب افتعال 60 درصد لازم هست که بازهم هیچ دلیلی وجود نداره که این فعل جزو اون 60 درصد باشه / در کل به نظرم برای همچین فعل هایی که باب ثلاثی مزید میرند تو ترجمه کردن ممکنه اشتباه کنید پس با ترجمه تشخیص ندید // ( البته اگه باب انفعال بود که حتما لازم هست وشکی توش نیست )
*روش های یافتن مفعول بدون ترجمه =
1- اگه یه فاعل اسم ظاهر (همیشه باید بعد از صیغه یک و چهار بیاد و فعلمون هم اول جمله باشه ) رو دیدی کلمه بعدش میشه مفعول و متعدی هست
2- اگر همون فعل صیغه یک و چهار وسط جمله بیاد و قبلش هم یه اسمی ( مبتدا ) باشه بعد از اون فعل ، مفعول میاد
3- می دونیم که صیغه 7 و متکلم وحده و مع الغیر فاعلشون همیشه مستتر هست (انتَ-انا-نحن) پس اگر همیشه اونا رو دیدی بدون که بعدش مفعول میاد
4- ضمیرهای متصل نصبی
5- یه فعل بیاد که مذکر باشه ولی کلمه بعدش مونث باشه و برعکسش ( یعنی از نظر جنس مطابق نباشند ) حتما اون اسمه که با فعل از نظر جنس مطابق نیست مفعول هست
6- فعل های دو مفعولی رو حفظ کنیم و اگه تو جمله دیدیم سریع تشخیص بدیم
7- فعل لازم + ب + مفعول = متعدی هست / قام ب شعر ب
* نکته : اگه یه فعل از باب انفعال و فَعُل بود حتمااا لازم هست و مفعول نداره
سلام
آقا من برام یه سوال پیش اومده...
تو پاسخنامه خیلی سبز یجاش خوندم که برای صفات مبالغه محدودیت جنسی وجود نداره و برای هر دو جنس بکار میره
مثلا این مثال رو زده : هو کریم و علامه
خب الان "کریم" بخاطر "هو" که مذکر و مفرده, مذکر و مفرد هستش.ولی الان علامه که مونث هست
چجوریه:yahoo (110):
مرسی
سلام
کاکو نگا همین حرفی که زده درسته دیگه. وزن های صفت مبالغه فعّال و فعّالة است و اینا بین مذکر و مونث مشترکن. مثل اسم های اشاره هولاء و اولئک. یعنی شما فکر کن اون ة آخرش علامت مونث نیست.
مثلا هو علّامة کاملا درسته. چون علّامة مونث نیست.
پس هر گردی گردو نیست ( هر ة ای، ة تانیث نیست😐)
امیدوارم مفید بوده باشه
مرسی :)
بچه ها تو تحلیل صرفی "تعالی" باید بگیم جامد یا مشتق؟!
تو این جمله:توکل علی الله تعالی
الان تعالی مصدر و جامده؟اگه مصدره از کدوم باب هستش؟
مرسی:yahoo (65):
آها بعد یه چیز دیگه!:))
"مدینه"چرا اسم مکان حساب نمیشه؟!
ناصح زاده گفته که هر اسمی که اولش میم مفتوح باشه و معنی مکان بده اسم مکانه
خب الان این چرا نیست؟ :(