البته قسمتهایی از احتمال مثل تعمیم یافته و شرطی که با ترکبیات ترکیب میشن فکر کنم حذف شده باشه از نظام جدید که اونا رو نبین
نمایش نسخه قابل چاپ
البته قسمتهایی از احتمال مثل تعمیم یافته و شرطی که با ترکبیات ترکیب میشن فکر کنم حذف شده باشه از نظام جدید که اونا رو نبین
ببینید، شما سه نفرو میخواید بین ۵ نفر پخش کنید،
میتونید تو سه حالت اینکارو انجام بدین ،
به صورت تکی و جدا از هم ، یکی هم به صورتی که دوتا کنار هم یکی جدا از اون دونفر ، یکی سه تا باهم به صورت یک گروه بین اون ۵ نفر پخش شن
تو حالت اول اون ضربدر ها اون ۵ نفر ثابت هستند ، که کلا ۶ تا فضا خالی ایجاد میکنن ، از ۶ تا فضای خالی سه تاشو انتخاب میکنیم با احتساب جایگشتش میشه ۱۲۰ تا به صورت تکی
حالا حاات دوم میشه دو نفر باهم و یک نفر جدا پخش بشن بین اون ۵ نفر
باز تو این حالی ۶ تا فضا خالی دیریم یین ۵ نفر ، که ۶ تا حالت در نظر میگیریم برای اون دو نفر ، یکی از فضا ها اشعال شد و ۵ تا فضا باقی میمونه برای اون تک فرد، یه 3! هم در این دوباره ضرب میشه که جایگشت این سه نفره
حالت سوم ، این سه تا به صورت یک گروهی قرار بگیرن ، باز ۶ تا جای خالی بین ۵ نفر ثابتمون داریم ، یه ۳! هن درش ضربت میشه برای جایگشت خود اون سه نفر
در جمع میشه 120+180+36=336
تو حالت دوم هم که اون دو نفر با هم رو انتخاب میکنید باید ۲ از ۳ ضربدر ۲ فاکتوریل اتفاق بیفته دیگه؟بعدش بین اون ۶ جایگان قرار بگیرن یعنی برای انتخاب اون دو نفر هم میشه گف کدوم دو نفر؟ ac? Bc? Ab?
آها درسته فهمیدم
آخر سر هم سه نفر رو یه بسته در نظر میگیریم با ۳ فاکتوریل جابجایی و ۶ تا جایگاه داریم؟ بعدشم جمع میکنیم درسته؟ خیلی ممنون از پاسخ تشریحی خوبتون واقعا فهمیدم چی به چیه
تو جواب خود کتاب نوشته بود فرض کنید ۸ نفر تو یه صف ان میخواییم سه نفر انتخاب کنیم و بچینیم که میشد انتخاب ۳ از ۸ ضربدر ۳ فاکتوریل ولی من اون فرضشو نتونستم بکنم یدونه چرا اومد تو ذهنم ولی الآن فهمیدم :))
ممنون
سلام.توی یک صف ۵ نفره نفر اول در ۶ مکان(ابتدا و انتهای صف و بین هر دو نفر) میتونه قرار بگیره.پس الان صف شد ۶ نفره نفر دوم در ۷ مکان میتونه قرار بگیره الان صف شد ۷ نفره پس نفر سوم در ۸ مکان میتونه قراره بگیره.طبق اصل ضرب جواب میشه 8*7*6
روش دوم شما اینکه بیاین بین ۵ نفر ۳ نفرو قرار بدین هیچ تفاوتی با این نداره که از بین ۸ نفر سه نفرو انتخاب کنی(در واقع میای و تمام حالاتی رو که میشه ۳ نفرو از ۸ نفر انتخاب کرد رو محاسبه میکنی برعکسشو در نظر بگیر فکر کن این سه نفری رو که انتخاب کردی برمیگردونی توی صف)البته به دلیل اینکه ترتیب مهمه در سه فاکتوریل ضرب میکنیم.حالا چرا ترتیب مهمه؟چون هر کس در یک جایگاه مشخصه و مهمه مثلا ممکنه علی نفر دوم صف باشه یا ...
فایل پیوست 95265
این دو سوال رو کسی هس بلد باشه
فایل پیوست 95272
سلام /من دومي تونستم حل کنم/اولي خيلي اذيتم کرد...دوباره بهش فکر ميکنم
نميدونم چرا عکسش نمياد:|فایل پیوست 95272
فایل پیوست 95272
فایل پیوست 95272فایل پیوست 95272فایل پیوست 95277