بله
فقط نمیدونم چراکسی نمیاداینجا
نمایش نسخه قابل چاپ
یه روش خوب برای تعیین تکواژ میخواممممممممممممممم
این که بخوای به روش هلو برو تو گلو برا خودت پبدا کنی....اصلا به جواب نمیرسی.
به نظر من
تستهای تکواژ علاوه بر ممارست در تست زدن به یه درسنامه خوب هم نیاز داره
تجربیه من ثابت کرده که متاب نشر دریافت این ویژگی رو داره (الگو نداره)
د مورد ادبیات موضوعی گاج هم چون ندیدم نظر خاضی ندارم. ولی احساس میکنم زیاد رو کتاب کار شده.
برخلاف تصور بچه ها که به خاطر اشتباه در شمارش این تست رو میبوسن میذارن کنار به نظر من خیلی راحت میشه تستشو زد.
حتی اگه درسنامه خوب هم نداری بهترین کار آنالیز لغت به لغت تست (+مطالعه دروس ساختمان واژه زبان3 از رو کتاب درسی)
تعیین کنید
تکواژ؟ واژه؟
بچه ها کم کاری نکنید مثللا اینجا انجمن کنکوریاست هااااااااااااااا
پیشرفت و شکوفایی هر فرهنگ،به اثر پذیری از فرهنگ های دیگر بستگی دارد و ترجمه یکی ازراه های انتقال عناصر فرهنگ ها به یکدیگر است
پیشرفت و شکوفایی هر فرهنگ،به اثر پذیری از فرهنگ های دیگر بستگی دارد و ترجمه یکی ازراه های انتقال عناصر فرهنگ ها به یکدیگر است
پیش / رفت / و / شکوفایی / ِ / هر / فرهنگ / به / اثر / پذیر / (ی نکره در اثر پذیری به حساب نمیاد) / از / فرهنگ / ها / یِ / دیگر / بسته / گ / ی / دار/ َد / و / ترجمه / یکی / از / راه / ها / یِ / انتقال / یِ / عناصر / ِ / فرهنگ / ها / به / یک / دیگر / است / تکواژ تهی
اینا تکواژ بود ... درسته؟؟؟
واژه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کسی نیست؟
بالااااااااااااااااا
سلام
واژه:
پیشرفت/و/شکوفایی/-ِ/هر/فرهنگ/به/اثرپذیری/از/فرهنگ ها/یِ/دیگر/بستگی/دارد/و/ترجمه/یکی/از/راه ها/یِ/انتقال/-ِ/عناصر/-ِ/فرهنگ ها/ به / یکدیگر/است
یه سوال چرا بعضی جاها تهی یه واژه محسوب میشه بعضی جاها هم مث همین جمله نمیشه؟
تایپیک بالا ...
کسی نبود سوال بده؟؟؟
یه چیزی هم من بگم تو برنامه کنکنور آسان است میگفت در فعل های امری ب اول فعل تکواژه که من اینو نمیدونستم گفتم شاید بدرد کسی بخوره
مثال
برو سه تکواژه
فکر کنم تهی هم آخرش داره درسته؟
سلام به سوالات من لطفا جواب بدبد این کلمات جند تکواز اند و واژه
عامیانه رازیانه سروان رنگارنگ سربان سرهنگ سر دست
گره خوردگی دروازه بیعانه یارانه دربازه {رایانه رازیانه
بشار اسد سوری
ستوان جاری عاری اقامه اعانه هادی واهی راهی گاهی اوقات
دسته دانه پایه خورشگر کار گر خورشتگری خورشگری
سرباز پر واز پرباز ساربان
جمله: ما ارزش های انقلاب را سر دست گرفته ایم قسمت ابی را بگید
لغت دانه : دان +ه زیرا دان اسم است
جمله:برنج وخورشت غذای مناسبی برای مبتلایان به کمر درد نیست قسمت ابی رابگید
جمله:بفرمایید کمی خورشت فسنجان بخرید قسمت ابی را بگید
جمله:حمل اسباب اثاثه منزل پذیرفته میشود قسمت ابی را بگید
سلام.
پلسخها به ترتیب پرسشها!
عامیانه: عام+ی+انه 3/ رازیانه: 1 /سروان:1/ رنگارنگ:رنگ+ا+رنگ3/ سربان: ینی چی اصن؟!
سرهنگ:سر+هنگ2/ سر دست:سر+دست (اینم ینی چی؟! کاربردش کجاس؟!)
گره خوردگی:گره+خورد+ه+[گـ]ی4 / دروازه:1/ بیعانه:بیع(به معنی ِ فروش)+انه2/ یارانه:یار+انه2
دربازه:چی هست اصن؟!/ رایانه:رای(عقل)+انه/ رازیانه:1
بشار اسد:بشار+اسد2 (در ضمن، 2 واژه م هست.)/ سوری:1
ستوان:1/ جاری:1/ عاری:1/ اقامه:1/ اعانه:1/ هادی:1/ واهی:1/ راهی:2/ گاهی اوقات:گاه+ی+اوقات3 (و 2 واژه)
دسته:دست+ه2/ دانه:دان+ه2/ پایه:پا+[یـ]ه2/ خورشگر:خور+ـِـ ش+گر3/ کار گر:کار+گر2/
خورشتگری: نداریم همچین کلمه ای!/ خورشگری:خور+ـِـ ش+گر+ی4
سرباز:سر+باز2/ پرواز:1/ پرباز:نداریم!/ ساربان:1
جمله: ما ارزش های انقلاب را سر دست گرفته ایم:
تلفظ معیار، «سر ِ دست» هستش: 3واژه و 3 تکواژ
لغت دانه : گفته شد بالا. 2 تکواژ و 1 واژه
جمله:برنج وخورشت غذای مناسبی برای مبتلایان به کمر درد نیست:
3 تکواژ و 3 واژه ست، حتی اگه انقد سریع گفته شه که فک کنی مجموعا اسم ِ یه غذاست!
جمله:بفرمایید کمی خورشت فسنجان بخرید:
1 تکواژ و 1 واژه
جمله:حمل اسباب اثاثه منزل پذیرفته میشود:
2 تکواژ و 2 واژه
تکواژا رو تفکیک کردم.
درباره ی واژه م، بالایی ها همه شون 1 واژه ن.
در مورد «بشار اسد» و «گاهی اوقات» و آبیا هم که نوشتم چه طوریه واژه هاش.
قرمزا صامت میانجی ین، ینی فقط یه واجن و تکواژ محسوب نمیشن.
پاسخت رو مفصل دادم عزیز جان
اما بیشترشون ارزش طرح سوال رو ندارن، مخصوصا اون خورشتیا!
لطفا هرچی رو که میخونی یا میشنوی باور نکن، حفظ نکن و بازگو هم نکن.
تاپیک غول قلابی رو دنبال کن، رفته رفته نکات مهم رو میذارم.
سلام.
پاسخها به ترتیب پرسشها!
عامیانه: عام+ی+انه 3/ رازیانه: 1 /سروان:1/ رنگارنگ:رنگ+ا+رنگ3/ سربان: ینی چی اصن؟!
سرهنگ:سر+هنگ2/ سر دست:سر+دست (اینم ینی چی؟! کاربردش کجاس؟!)
گره خوردگی:گره+خورد+ه+[گـ]ی4 / دروازه:1/ بیعانه:بیع(به معنی ِ فروش)+انه2/ یارانه:یار+انه2
دربازه:چی هست اصن؟!/ رایانه:رای(عقل)+انه/ رازیانه:1
بشار اسد:بشار+اسد2 (در ضمن، 2 واژه م هست.)/ سوری:1
ستوان:1/ جاری:1/ عاری:1/ اقامه:1/ اعانه:1/ هادی:1/ واهی:1/ راهی:2/ گاهی اوقات:گاه+ی+اوقات3 (و 2 واژه)
دسته:دست+ه2/ دانه:دان+ه2/ پایه:پا+[یـ]ه2/ خورشگر:خور+ـِـ ش+گر3/ کار گر:کار+گر2/
خورشتگری: نداریم همچین کلمه ای!/ خورشگری:خور+ـِـ ش+گر+ی4
سرباز:سر+باز2/ پرواز:1/ پرباز:نداریم!/ ساربان:1
جمله: ما ارزش های انقلاب را سر دست گرفته ایم:
تلفظ معیار، «سر ِ دست» هستش: 3واژه و 3 تکواژ
لغت دانه : گفته شد بالا. 2 تکواژ و 1 واژه
جمله:برنج وخورشت غذای مناسبی برای مبتلایان به کمر درد نیست:
3 تکواژ و 3 واژه ست، حتی اگه انقد سریع گفته شه که فک کنی مجموعا اسم ِ یه غذاست!
جمله:بفرمایید کمی خورشت فسنجان بخرید:
1 تکواژ و 1 واژه
جمله:حمل اسباب اثاثه منزل پذیرفته میشود:
2 تکواژ و 2 واژه
تکواژا رو تفکیک کردم.
درباره ی واژه م، بالایی ها همه شون 1 واژه ن.
در مورد «بشار اسد» و «گاهی اوقات» و آبیا هم که نوشتم چه طوریه واژه هاش.
قرمزا صامت میانجی ین، ینی فقط یه واجن و تکواژ محسوب نمیشن.
پاسخت رو مفصل دادم عزیز جان
اما بیشترشون ارزش طرح سوال رو ندارن، مخصوصا اون خورشتیا!
لطفا هرچی رو که میخونی یا میشنوی باور نکن، حفظ نکن و بازگو هم نکن.
تاپیک غول قلابی رو دنبال کن، رفته رفته نکات مهم رو میذارم.
استاد ممنون من دنبال توجیهاتی گشتم که به زور به خودم بقبولانم تا هرچه گفتید
درست در اید انها را توضیح میدهم
یک توجیهی بیان میکنم و اسمش را توجیه ب مگذارم : توجیه ب: هرچی دیدیم کهبه وجه تسمیه برمیگردد مثلا تابستان تاب +ستان بوده {توضیح این توجیه طولانی است ولی اسان کننده است} یا پیشینه تاریخی داشتن واینها نمی خواهد مراحل تولیدی لغت را بیابیم هر جا احساس کردیم که نمیتوان تفکیک کرد مثلا نامه نام +ه نمیتواند باشد زیرا نام با نامه ارتباطی ندارد ولی پای با پایه ارتباط دارد و مشتقه وهرجا دیدیم نوعی فرایند واجی واقع شده یا مثلا چیز هایی که میتوان گفت فلا ن چیز قبلی بوده مسلا خورشت همان خورش بوده اثاثه اثاثیه بوده سروان سر+وان نامهوم است{در واقع رییس نگهبانان است اصلا کاری نداریم ریشه یابی کنیم} میایم از تفکیک کردن منصرف مشویم مثلا اثاثه را اثاث +ه در نضر نمیگیریم چون اثاثیه بوده
مثلا بنگاه بن ارتباطی با مفهوم کلمه بن گاه ندارد در مورد رایانه ویارانه اینها از مسعله تاریخی در میایند چون لغات تازه به دوران رسیده
هستند یار یا یاری ارتبط مفهومی با یارانه دارد کامپیوتر هوش و عقل مصنوعی است ارتباط دارد پس مجاز به تفکیک کردن هستیم
اما موریانه تاریخی است و اسم جانور است مشتق نیست همچنین رازیانه اما موذیانه مثل عامیانه مشتقی است ولی دقیقا مثل
خودعامیانه نیست زیرا عربی است موذی +انه حالا ایا وقعا انچه در مورد یارانه ورایانه گفتید صیحیح است من با مسعله تاریخی خودم را توجیه کردم بشار اسد سوری : سوری سوریه ای بوده ومشمول توجیه ب است مثل اثاثه است
توجیه دیگر:اغلب واژه هایی که سر اولشانه را مرکب میگیریم
توجیه دیگر: هرجا بن فعل امد مشتقی میشود رفتگان =رفت + ان غلط است رفت +ه +ان صحیح است
توجیه دیگر: برخی لغات اسم فاعل عربی اند مثل جاری عاری یا عربی اند
در جمله: حمل اسباب اثاثه منزل پذیرفته میشود چرا اسباب اثاثه را جمعا یک واژه نگرفتید بهر حال مهم نیست با توجیه ب
همه چی حله
مثلا بیعانه هم غیر تاریخی وتازه به دوران رسیده است نیز ارتباط مفهومی جز وکل برقرار است همچنین موذیانه اما دیوانه دچار تاریخ
فلسفه بافی واینهاست دیو ومجنون هم ارتباطی باهم ندارند همچنین هند وانه
اقرار میکنم که توجیهات باعرفیات همره است ویا قوانین منطقی سماعی دارنند واز مجانی های اینترنت سود برده وکتب امورشی توضیحی موضعیدر زبان فازسی ندارم الا تشریح خشک تست ستوات گذشته توسط گاج که الا قلیل نخواندمش وتست کنکور ازمایشی را هنوز نخواندم توصیه:از عبارت های منفی مثل ار ادبیات نکته میچکد یا ادبیا ت کنکور امسال شاخ میزد یا ائبیات اسان شد یا کنکور سخت است که القا گر اغراغ استاستفاده نکنید من در پست top 64 یا بعدی منسوب به خودم نحوه اشتقاق لغات حساس زیادی را میگم که خود گویای تعداد تکواژ هماست ممکن است دو نفر در تعداد تکواژ ها اتفاغ نظر داشته باشند اما درنحوه اشتقاق نه در موقع تستزنی ذر صورت عدم تطابق در شمار تکواژ هامی توانم به روش مهندسی معکوس یاذر منطق 4 گزینهای استدلال کردن کار را تمام کرد من در پست top64 یا بعدی منسوب به خودممنظورم از غ غلط است وانها که بعدشا ن علامت مساوی نیست بعنی یک تکواژ ند برای سهولت از درج مصوت الحاقی و صامت میانجی خوداری شدهوای شمایی که داری همه پستها ونوشته را میخوانی اگر دراین پست ویا هر جا غلطی حس میکنی پست بزن وبگو وغلطها را بگو ولاغیر ولا حواشی وتوضحکی بده یا اقرار کن توضضیحی نداری وبه حکم عرف کنکور وسفارش استادت وکتاب کنکورت وکلاست چنین میگویی ومن میگم که نحوه اشتقاق را فارغ از معانی مخنلف در جمله گرفتم مسلا ابادان
فرقی ندارد که اسم شهر است یا صفت و مستان فرقی تدارد که جمع است یا بیانگر حالت مستی است ونیز روان
اول پست top 63را بخوان و مثلا عبارت کوهان شتر که بعدش علامت مساوی درج نشده یعنی کلمه مشتقی ندارد از توضیح خودارری شده وبه اصل مطلب پرداخته شده
بگرد دراین نوشته های زیر وغلطی یا اختلاف نظری پیدا کن وبگو
ابادان اصفهان بانه اسفه بهاران پستاندارن=پستان+دار+ان کوهان شتر بوی جوی مولیان تازیانه=تازیان+ه موریانه=موریان+ه غ:موری+ان +ه اصلا حالت غ:تکواژ+ان +ه غ:موری+انه گریان=گری+ان کاشانه=کاشان+ه انسانی=انسان+ی غ:انس+انی تعلیمات=تعلیم+ات لغات جنیان=جن+ی+ان شیمیایی=شیمیا+ی ظلمانی=ظلم+انی حیوانی=حیوان+ی روحانی=روح+انی جسمانی=جسم+انی زانی انی زانیه ریحانه رایزنی=رای+زن+ی دستگاه شایعه گرمابه=گرم+اب+ه رازیانه اشیانه=اشیان+ه فرا ملیتی=فرا+ملی+یت+ی فرامرز=فرا +مرز فراسو=فرا+سو ناسزاگویی=نا+سز+ا+گو+ی دوا سوا رسوا روادید=رو +ا+دید بازدید=باز+دید حکاکی =حکاک+ی
تباکی رایان سیستم: رایان لغتی غیر قانونی است فرهیختگان=فرهیخت+ه+ان فرهی=فره +ی جانی روانی=رو+ان+ی غ:رو+انی
سر مایه=سر +مایه اینه شانه غ :شان+ه زندگانی=زنده +انی لانه رنده=رند+ه زندان اسلیمی اثاثه فوتبالیست موجی =موج+ی
رسانه=رسان+ه غ:رس+انه جوانه=جوان+ه واماندن= وا+مان+ن در نوردید=در+نورد+ید مستانه=مست+انه غ:مستان+ه مستان{جمع} =مست+ان اگر قید هم باشد =
مست+ان فرزانه=فرزان+ه غ:فرز+ انه خروس لاری=لار+ی زاری =زار+ی گاری شایان =شای+ان ناشیانه=ناشی+انه
ناله=نال+ه
من تو تکواژ یه مشکلی دارم
وقتی کلمه ای به ی که بشه به عنوان یه تکواز حساب کردختم میشه و به کلمه بعدی اضافه میشه و کسره میگیره
باید ی رو یه تکواژ و کسره رو یک تکواژ حساب کرد ولی بعضی جاها ی و کسره رو باهم یه تکواژ حساب میکنه
حالا از کجا بفهمم چه موقع یکی حسابش کنم یا دوتا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مثلا خواب های شیرین
خواب/ها/ی/ـِـ/شیرین یا خواب/ها/یـِـ/ شیرین
ازکجا باید بفهمیم کدومش رو بنویسیم؟؟؟؟؟؟؟
روی مسعله میانجی ها کار کن:yahoo (103):
کافیه که تشخیص بدی «ی» یه تکواژ جداگونه هست یا نه.
کسره ربطی به «ی» نداره و جدا بررسی میشه.
با هم اومدنشون تو آخر بعضی کلمه ها نباید باعث شه گیج بشیم.
کلا دو جور قضاوت میکنیم راجب «ی» در آخر کلمه:
1. واج: فقط یه واجه، پس تکواژ نیست! بهش میگیم «صامت میانجی»! اسمش روشه! «صامت»! ینی یه واج (نه تکواژ) که اومده تا میانجی بشه بین دو تا مصوت که کنار هم نمیتونن تلفظ بشن! نیگا:
خانه +ــِ + من (واج نویسی: خ / ا / ن / ــِ / ــِ / م / ــَ / ن)
این «ی» باید بیاد اون وسط تا خانه و کسره ی اضافه ی بعدش بتونن تلفظ شن: (واج نویسی: خ / ا / ن /ــِ / ی / ــِ / م / ــَ / ن)
«ی» وختی صامت میانجی باشه تکواژ نیست. همه ی «ی» های دیگه تکواژن!
2. تکواژ: هر جور «ی» تو آخر کلمه، به شرطی که قابل تفکیک باشه، ینی جزو ساختمان اون کلمه نباشه و به شرطی که صامت میانجی نباشه! این چن تان:
«ی نکره» : حرفی بزن.
«ی» شناسه ی دوم شخص مفرد ماضی: رفتی
«ی» شناسه ی دوم شخص مفرد مضارع: می خندی
«ی» مخفف فعل اسنادیِ «هستی»: خوبی؟!
«ی نسبت»: بارانِ بهاری
«ی مصدری» (به معنیِ «بودن»): مردی آمد و از مردی دم زد. /// «ی» اول: نکره (یک مرد) / «ی» دوم: مصدری (مرد بودن)
«ی لیاقت»: شنیدنی
سوال شما:
خواب های شیرین:
واج نویسی: خ / ا / ب / ه/ ا / ی / ــِ / ش / ی / ر / ی / ن
رنگ آبی: دو تا مصوتی که تلفظشون کنار هم مشکله
رنگ قرمز: صامت میانجی «ی»
شاد باشین
و میانجی!
http://forum.konkur.in/images/smilie...20%2845%29.gif
جناب شما مشکلی داری ؟ من 2 بار هر پستت رو میخونم تا متوجه میشم چی گفتی !!
استاد نظری حق دارن گردن همه کاربرای اینجا ، شما در سطحی نیستی که بخوای از یه استاد ایراد بگیری و اون همه زحمت که واسه کتاب شون کشدن رو اینطوری زیر سوال ببری
خیلی خودمو کنترل میکنمااا
اون از تاپیکای غیر مفید و الکی شما
این از پست
اسپم و پست الکی نده
تچکر میشه !!!!
@mahdi nazari :
سلام!(تو هر تاپیک و هر پست و هر پ.خ و هر کامنت سلام میدم:)))
یکی به من بگه نحوه تجزیه برخوردار چجوری هست برای تکواژ هاسش؟
ببینید:
۱:
!برخورد + ار => بر + خورد
بر+ خوردار => خورد + ار
کدوم؟
اولا بر به معنای بار و میوه و ایناس؟ خب اگه به این معنا هست، پس تجزیه اول برخورد که اصلا معنی نمیده ! برخورد ینی تصادف (تقریبا همینه:دی) که خب با علاوه یه ار میکنیم.
تجزیه دوم هم خوردار معنی نمیده!
اصلا شاید یه دفعه اینطوری تجزیه میشه: بر + خورد + ار ؟ ۳ تکواز هست دیگه؟ ۲ واژه؟
۲:
و همینطور:
فضانورد : خب این یک صفت فاعلی مرکب مرخم هست! یعنی بوده : فضانوردنده :
حالا فضانورد چند تکواژ و واژه هست؟
۲ تکواژ و ۲ واژه؟ یا ۳ تکواز و ۲ واژه ؟ (با توجه به فضانوردنده)
یا : هواپیما (هواپیماینده)
خب حالا ما باید در هواپیما، چیکار کنیم ؟(غیر از Please fasten your seat belts :)) ) و بگیریمش هوا + پیما + (ی) نده ؟
اصلا خود مصدر پیمودن، چیه احوالش؟ پیمود + ن ؟!
۳:
و همینطور :
الان واژه سمعک یا عینک، اینا ۲ تا تکواژ هستند؟
عین (چشم) + ک ؟
سمع + ک؟
۴:
و همچنین:
چهره ی او گویای درونش بود.
خب، گویا چیکارس؟
گو (بن مضارع) + ا (پسوند؟) خب کی میتونه پسوند نباشه؟ کتاب دکتر سبطی گفته اگر به معنای روشن و آشکار،گوینده بود مشتق ، غیر، ساده بگیر!
یا در واژه : چَرا یا سزا یا گنجا!
خب الان چند تکواژ هستن؟ چر (از چیدن) + ا ؟ (۲ تا ؟) سز + ا (از سزدن) ، گنچا : (گنچ (بگنچ => بن مضارعش کنیم) + ا ؟ (۲ تا؟)
۵:
یکی مونده به آخر:
زرینه، یا نهادینه :
چند تکواز؟ زر + ین + ه ؟ یا زر + ینه ؟ / نهاد + ین + ه ؟ یا نهادین + ه ؟ یا نهادی + نه ؟ یا نهاد + ینه؟ :دی
یا مثلا : مردانه : مرد + ان + ه ؟ دلیرانه : دلیر + ان + ه ؟ فرعون مآبانه ؟ فرعون + کسره + مآب + نه؟ یا مآبان + ه؟ (استاد میدونم تو تاپیک تکواز این مثال بود و همش رو خوندم، اما چون خیلی برام سوال بود دوباره پرسیدم و اونجا نپرسیدم)
۶:
اینم آخرش:
مغز پسته ای:
چند تکواز؟ مغز + ــِ + پست + ــِ + یی ؟ (بپست اصلا مصدره؟:دی) (پستن هم باید باشه پس!:دی ) (نمیشه پستن به معنای بسته بودن دهن؟:دی) (باید باشه! چون الکی که پسته ساخته نشده!پست احتمالا یه اسمی، یا بنی بوده که به علاوه ه شده و صفت مفعولی ساخته!)
مغز پسته ای، چند واژه هست؟ ۴ تا؟
۷ آخری آخری آخریه به خدا:
اندیشه مند : اندیش + کسره ؟ مند؟
چه قدر سوال:دی استادان گرامی لطفا به تک تک سوالاتم جواب بدید:دی با تشکر!:دی
سلام.
سوالا رو تک تک بپرس لطفا که تو فرصتای کوتاهی یم که پیش میاد بتونم جواب بدم!
جوابا به ترتیب:
1. بر + خورد + ار ؟ ۳ تکواژ و ۲ واژه (به معنی ی کسی که میوه و ثمره ی چیزی رو خورده و ازش بهره مند شده.)
2. فضاپیما: فضا + پیما / هواپیما: هوا+ پیما
شما چیزی رو که میبینی تقطیع کن و به اینکه مرخم بوده یا چیزی داشته که حذف شده کاریت نباشه!
دیگه این که، احوال ی همه ی مصدارا این جوریه که حداقل از بن ماضی و «ن» تشکیل شدن. پیمودنم همین طور!
3. سمعک و عینک: هر کودوم دوتا تکواژ!
4. گویا (به معنی ِ «بیانگر»): گو (بن مضارع) + ا (تکواژ اشتقاقی): 2 تکواژ
گویا (به معنی ِ «ظاهرا»): 1 تکواژ
چَرا (چریدن)، سزا، گُنجا (که این یکی رو نمیدن تو کنکور!) به اضافه ی کلماتی مث زیبا، گوارا، روا ... : 2 تکواژ
«چر» هم بن مضارع از چیدن نیست! دقت لطفا! بن مضارع ِ «چریدن»ـه.
«چیدن» بن مضارعش میشه «چین»!
5. زرینه: زر + ینه / نهادینه: نهاد + ینه
مردانه : مرد + انه / دلیرانه : دلیر + انه / فرعون مآبانه ؟ فرعون + مآب + انه؟
تو تاپیک غول قلابی تکواژای نسبتو گفتم کامل خب!
اینام مث همونا.
«انه» یه تکواژ نسبته، مث «ی»، مث «ین»، مث «ینه».
همه شون قراره به کلمه اضافه بشن و به چیزی نسبتش بدن.
هیش فرقی یم با هم ندارن.
فقط «ورژن»های مختلفی از تکواژ نسبت هستن.
په نباس «انه» رو خوردش کنی!
ملتفتی که؟!!
6. از این جور سوالای مث مورد شیش هم نپرسی دیگه ها!
نمیان اینا!
صد دفه گفتم!
اینا از روی ِتفریح و تفنن معلما و مولفاطرح میشن بیشتر (اگه نگیم از سرِ دانشاموزآزاری!)
متاسفانه!
اون دو خط توجیهات عجیب زیرش هم نشون میده که این جور مثالا چه بلایی سر ذهن بچه ها میاره!
جوابش اینه به هرحال:
مغز پسته ای: مغز + پسته + [ا]ی: 3 تکواژ ([ا] صامت میانجیه فقط؛ تکواژ نیست.)
7. اندیشه مند: اندیش + ه + مند: 3 تکواژ
این درسته که هر گزینه ای که جملش طولانی تر باشه تعداد وازه و تکواز های اون بیشتره؟
پاسخ:
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!
دعا:
«ربّ اهدِ قومی انهم لایعلمون، اولئک الذین رفعوا المخلوع و قبلوا المسموع، لیسوا علی دین احد من انبیائک و رسلک! اللهم انّهم خذلونی و اجتمعوا علی هذه الاباطیل، فکن اللهم لهم ولیّا و نصیرا فی کل الاحوال یا اله الکنکوریّین!!»
ترجمه:
پروردگارا، اهل مرا هدایت کن، به راستی که آنان بی خبرانند! آنان کسانی هستند که [نکاتِ ] منقضی شده را برجسته کردند و هرچه را شنیدند، پذیرفتند. بر کیش ِ هیچ یک از پیامبران و فرستادگانت [استوار] نیستند! خداوندا به راستی که آنان [سخن ِ] مرا خوار پنداشتند و در [اطرافِ] این سخنان بیهوده گِرد آمدند! پس در همه حال، ایشان را سرپرست و یاور باش، ای خدای کنکوریان!!
میشه بیشتر توضیح بدین؟
همون قدر بی ربطه که بگیم هر کاربری که اسم کاربریش طولانی تره، کاربر فعالتریه. اصن فوری باید ازین رنگای خوشگل مشگل ِ ویژه و مدیر و معاون و اینا بهش بدن.
اصن با انتخاب یه نام کاربری که بزنه از کادر بیرون، آدم میتونه خیز ورداره واسه مدیر کلی به عبارتی!
http://forum.konkur.in/images/smilie...0%28540%29.gif
مگه وجبیه؟!
از شما بعیده.
نبین کی میگه.
ببین چی میگه.
من که این جملرو نگفتم یکی دیگه گفته.:yahoo (97):
بهترین کار برای یادگیری و به خاطر سپردنش اینه که هر روز چند تا تست زنی تا نکاتی که خوندی کامل مرور شه و این کار رو تا 1 ماه انجام بدی
از کتاب های خوب و مختصری هم که برای زبان فارسی هست کتاب تخته سیاه هستش
:y (617)::yahoo (37):اقایون من از استاد نظری تشکر میکنم این جواب دادنهاش ما را
از خرید کتاب بی نیاز کرد ونیز تر خدا زیاد پست ندید پست های قبلی را مطالعه کنید حساب کار دستتان میاد هر چند فقط 5 تست زبان فارسی است نه یکی است هر چند ... امسال در گروه ریاضی تکواژ
شماری مطرح نشد اما سابقه مطرح نشدن وبعد دوباره سر وکله پیداشدن بوده ها من خودم دو مجلد کتاب ادبیات گاج توضیح کنکور دارم
مال مهدی نظری و محمد جوکار عربی وشیمی هم است و دیگر هیچ
اقایون من فکر میکنم منظور استاد ناظر بر ایتم 6 مذ کور اینه که مغز پسته ای حرفهای ادیبانه نیست مثل خورشت واسباب اثاثیه ولذا در کنکور مثل دکان بغالی نیست که هر حرفی زده بشه مثلا مورد اسلیمی خوبه که در پستهای قبلی ذکر شد ولی اقا همین ماست ودوغ ها داره کار ما را راه میندازه وما را با نحوه برخورد با ترکیبات
اشنا میکنه مصراع ومصرع را دقت کنید معلوم نیست ر مشدد است
یا نه و کلک های این چنین ....مصرع فارسی شده مصراع است
mosrrau ...............................mesrau
پست ندید لطفا سوال نپرسید از اقای نظری من جایش بودم جواب نمی دادم
دوتا سوال
1- تنوین(مخصوصا تنوین نصب) یک تکواز محسوب میشهیا نه؟منظورم اینه که برای مثال کلمه ی ((عموماً)) دو تکواژه یا یکی
2- کلماتی مثل ((مانندِ))،((برایِ)) و ... یک تکواژ هستند یا کسره ی آخرشون هم تکواژ جداگانه محسوب میشه؟من تو یه کتابی خوندم که نوشته بود اگر بدون کسره این کلمات بامعنا بودنند پس کسره یک تکواژ جداست و اگر خلاف این بود خیر.