ویرایش توسط payam_95 : 15 اردیبهشت 1399 در ساعت 21:54
سلام خدمتتون
در بدن انسان 31 جفت عصب نخاعی وجود داره که همگی از نوع مختلط هستند، 12 جفت هم عصب مغزی داریم که حسی حرکتی و مختلط هستند(اعصاب نخاعی برخلاف اعصاب مغزی، ریشه پشتی و شکمی تشکیل میدن)
دقت کنید که همه پیام های ارادی از قشر مخ منشا میگیرن ولی میتونن از مغز یا نخاع خارج بشن و به سلول های هدف برسند حالا این اصطلاح پیام های ارادی و غیر ارادی مخصوص پیام های حرکتی هست و این پیام حرکتی میتونه از طریق دستگاه عصبی پیکری طی مسیر کنه یا خود مختار.
توجه کنید که همه اعصاب نخاعی مختلط هستند و عصب حرکتی به نخاع متصل نمی باشد، در ضمن عصب حرکتی حامل پیام غیر ارادی میتونه مربوط به سمپاتیک، پاراسمپاتیک و یا دستگاه عصبی پیکری باشه.
عصب حرکتی به نخاع متصل نیست ونمیتونه از نخاع خارج بشه ولی (پیام) حرکتی میتونه از نخاع خارج بشه.
بنابراین می تونیم بگیم:
هر عصب حرکتی که حامل پیام غیرارادی است نمی تواند از ستون مهره ها خارج شود.

خیلی گنگه از نظر من
ولی من تو جزوه ی عمارلو هم خوندم که تمام اعصاب نخاعی مختلط ان با همینم تست هارو زدم و درست بوده
فک کنم ما تمام 31 جفت عصب نخاعی رو باید بگیریم مختلط
چون تو اون نکته ی پایین صفحه ای که گذاشتیم هم گفته همینو که اعصاب نخاعی مختلط ان ولی اعصابی هستند که در ابتدای مسیر با مختلط ها همراه ان و بعد از اونا جدا میشن و اونا حرکتی ان
به نظرم منظورش این بوده که اینا از اون 31 جفت عصب جدا هستن
حالا بازم نظر دوستان رو ببینیم من خودم خیلی مطمئن نیستم!
تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده

سلام
اجازه بدید دونه دونه بحث کنیم درموردشون .
در مغز استخوان سلولهای بنیادی ( لنفوئیدی ، نظام جدید ) با تقسیم میتوز و بعدش تمایز ، لنفوسیت های نابالغ t و b ( و یاخته های کشنده طبیعی ، نظام جدید ) رو تولید میکنند .
میدونیم که لنفوسیت های b ، در محل تولید ، بالغ میشند و مشخصا بعد از بلوغ هم وارد خون و از خون هم درصورت نیاز به اندام های لنفی و سایر نقاط میرند .
محل بلوغ لنفوسیت t ، غده ی تیموس هستش . پس مجبوره از مغز استخوان خارج بشه و از طریق خون ، به تیموس بره . در تیموس ، بعد از اینکه فرآیند بالغ شدنش رو انجام داد ، مثل لنفوسیت b ، وارد خون میشه و در صورت نیاز به اندام های لنفی و سایر نقاط میره .
.
پس
لنفوسیت بی ، بعد از بلوغ وارد جریان خون میشود .
لنفوسیت تی ، بعد از بلوغ وارد جریان خون میشود .
لنفوسیت تی ، قبل از بلوغ هم ، وارد جریان خون میشود .

تعریف من همیشه بلوا کنه
مثه شیطانی که تنها شده
میشه در مورد این اووسیت ثانویه و اوول و تخمک یه شفاف سازی کنین؟
مشکلم اینه که یه بار کتاب میگه: از تخمدان اووسیت ثانویه خارج میشه. اگر لقاح کنه، میوز ii رو انجام میده و به سلول حاصل میگیم گامت بالغ یا تخمک یا اوول. یا جای دیگه می نویسه تخمک، بعدش پرانتز باز می کنه می نویسه اووسیت. پنجاه جای دیگه هم میگه از تخمدان تخمک خارج می شود. اگر تخمک لقاح نیابد، از بین می رود.
سلام . بله درسته ، این اشکال به متن کتاب درسی وارده .
من داستانش رو ساده بیان میکنم و این اطمینان رو میدم که طبق مطالب کتاب ، شکل های کتاب و تمام ازمونها ، این چیزی که عرض میکنم ، صحیحه .
.
در دوران جنینی ، بعضی از اووگونی های درون تخمدان تقسیم میتوز انجام میدند و به اووگونی و اووسیت اولیه تقسیم میشند .
اووسیت اولیه تقسیم میوز یک خودش رو شروع میکنه و در پروفاز میوز یک متوقف میشه .
بعد از دوران بلوغ ، در ابتدای هر چرخه جنسی ، یک اووسیت اولیه تحت تاثیر هورمون های هیپوفیزی و هورمون های جنسی ( لوتئینی کننده و استروژن ) ، تقسیم میوز یک که در جنینی متوقف شده بود رو دوباره آغاز میکنه .
حاصل میوز یک اووسیت اولیه ، گویچه ی قطبی اولیه و یک اووسیت ثانویه است .
گویچه ی قطبی اولیه ، میوز دو رو بدون هیچ پیش شرطی آغاز میکنه و دو تا گویچه ی قطبی ثانویه ، تولید میکنه .
اووسیت ثانویه تقسیم میوز دو رو آغاز میکنه و در متافاز میوز دو ، متوقف میشه .
توی چرخه ی جنسی ، بر اثر حداکثر مقدار استروژن تحت تاثیر حداکثر مقدار هورمون های لوتئینی کننده و فولیکولی ، فلیکول پاره میشه و اووسیت ثانویه وارد لوله ی رحم میشه .
اگر اووسیت ثانویه ، با اسپرم برخورد کنه ( برخورد ، نه لقاح ) ، ادامه ی میوز دو رو آغاز میکنه و یک گویچه دوم ثانویه و یک تخمک ( اووم ) تولید میکنه .
بعد از تولید تخمک ، اسپرم با تخمکی که تولید شد ، لقاح پیدا میکنه و سلول تخم ( زیگوت ) رو به وجود میاره .
.
پس میشه خلاصه کرد که :
حاصل تقسیم میتوز سلول زاینده ( اووگونی) ، یک اووگونی و یک اووسیت اولیه ست .
حاصل تقسیم میوز یک اووسیت اولیه ، یه گویچه قطبی و اووسیت ثانویه ست .
گویچه ی قطبی میوز دو رو تکمیل میکنه و دو گویچه ی دیگه تولید میکنه .
اووسیت ثانویه میوز دو رو به شرطی تمام میکنه که با اسپرم برخورد کنه .
حاصل تقسیم میوز دوی اووسیت ثانویه هم ، یک گویچه قطبی و یک تخمکه .
و نتیجه ی نهایی این که :
اونی که در چرخه ی جنسی ، آزاد میشه ، اووسیت ثانویهست .
اونی که با اسپرم برخورد میکنه ، اووسیت ثانویهست .
اونی که فرآیند لقاح رو با اسپرم انجام میده ، تخمک هستش .
ویرایش توسط B3hism : 19 اردیبهشت 1399 در ساعت 16:38
سلام
۱- تو تنفس یاخته ای مصرف اکسیژن فقط برای مرحله اخر زنجیره انتقال الکترون هست؟
۲- توی فوتوسنتز، تولید اکسیژن فقط در مرحله تجزیه نوری اب هست؟
۳- بین انتن و انتن دیگر، و بین انتن و مرکز واکنش، فقط انتقال انرژی داریم؟ یا انتقال الکترون هم میتونیم داشته باشیم؟
@B3hism
@Zahra77
@Behnam10
@mahdi_artur
@Hadis_farhadi_
@Setty
ممنون ( و شرمنده اگر افراد زیادی رو تگ کردم)
(نظام جدیدم)
ویرایش توسط iwasaswimmer : 20 اردیبهشت 1399 در ساعت 18:53
سلام . خوب هستید ؟؟
.
بله ، طبق مطالب کتاب ، انتهای زنجیره انتقال الکترون تنفس سلولی ، آخرین زنجیره انتقال الکترونی ، الکترون ها رو درون بستره به مولکول اکسیژن تحویل میدند و اکسیژن بصورت یون اکسید ، کاهش پیدا میکنه ( اکسیژن مولکولی مصرف میشه ) ؛ هیچ جای دیگه از تنفس یاخته ای ، صحبتی از تولید یا مصرف اکسیژن نشده .
.
.
طبق مطالب کتاب ، در فتوسنتز هم ، در ابتدای زنجیره ی الکترونی و در حضور آنزیم و در مجاورت فتوسیستم دو ، درفضای درون تیلاکوئید ها ، مولکول های آب تجزیه میشند و مولکول اکسیژن تولید میشه . هیچ جای دیگه از فتوسنتز هم صحبتی از تولید یا مصرف اکسیژن نشده . ( بجز فعالیت اکسیژنازی روبیسکو در تنفس نوری ، که میتونه اکسیژن رو به قند ریبولوزبیسفسفات اضافه کنه ) .
.
.
راستش درمورد آنتن ها اگر قرار باشه فقط از روی متن کتاب قضاوت کنیم ، درمورد آنتن های یک فتوسیستم ، نه متن کتاب و شکل کتاب ، هیچ اشاره ای به انتقال الکترون یا انرژی بینشون نشده ، پس میشه قضاوت کرد که انتقال انرژی و الکترون ندارند .
اما درمورد اینکه آیا الکترون هم مبادله میکنند یا نه ؛
چیزی که بصورت. قطعی میشه درموردش حرف زد اینه که فتوسیستم های مختلف با هم ، هم مبادله ی انرژی دارند و هم مبادله ی الکترون .
اما بر اساس شکل کتاب و همینطور متن کتاب که گفته : آنتن ها ، انرژی نوری را جذب و به مرکز واکنش انتقال میدهند !
پس آنتن چیزی به جز انرژی جذب نمیکنه . اون هم فقط انرژی نور !
پس طبق متن و شکل کتاب درسی :
آنتن های یک فتوسیستم فقط انرژی نور رو جذب میکنند .
آنتن ها و مرکز واکنش قطعا انتقال انرژی دارند .
آنتن ها ، با مرکز واکنش ، تبادل الکترون ندارند .
آنتن های یک فتوسیستم ، با هم ، و با آنتن های سایر فتوسیستم ها ، تبادل انرژی و الکترون ندارند .
الکترون ها در مراکز واکنش فتوسیستم ها جابجا میشوند و وارد زنجیره انتقال الکترون میشوند و در نهایت یا مرکز واکنش فتوسیستم بعدی و یا به مولکول ناقل انرژی تحویل داده میشوند .
.
ببخشید طولانی شد نظرم .
سلام.
میکروگاج در مورد سیتوکینز یاخته گیاهی میگه که : غشای یاخته در سطح داخلی ریزکیسه ی بزرگ بین دو هسته ی جدید قرار دارد نه در سطح خارجی
ولی تو شکل انگار غشایی که تشکیل میشه در سطح خارجی ریزکیسه ی بزرگ هست. کسی هست راهنمایی کنه؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاش اند که وقت نمی کنند به دنبال آن بروند.
در حال حاضر 243 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 243 مهمان)