X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 1498 از 1912 نخستنخست ... 1398148814971498149915081598 ... آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 22,456 به 22,470 از 28680
    1. Top | #22456
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه
      مدیر برتر

Khabalod
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط a99a78 نمایش پست ها
      میشه بگید چرا این جمله درسته ؟
      در بین دو راه انداز متوالی دو ژن می تواند دیده شود
      در مورد باکتری ها درسته دیگه
      پروکاریوت ها هم اپران تک ژنی دارند و هم اپران چند ژنی
      خب در اپران چند ژنی با یک راه انداز میتونیم دوتا یا بیشتر ژن داشته باشیم
      پس بین راه انداز این اپران چند ژنی تا اپران بعدیش میتونیم دوتا (یا حتی بیشتر) ژن ببینیم
      !
      تعریف من همیشه بلوا کنه
      مثه شیطانی که تنها شده

2. Top | #22457
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      سلام دوستان چند تا سوال دارم لطفا یه جواب مطمئن بدید.
      1) بی مهرگان یا مهره داران غضروف دار که استخوان ندارند گلبول قرمز و هموگلوبین ندارند ؟
      2)آی کیو گفته در همه ی جانداران گازهای تنفسی به صورت محلول منتشر میشوند چرا؟
      3)سوال سراسری داخل 91 یه گزینه غ گرفته نشده و یعنی درسته که پرندگان عمل تهویه ی هوا را همیشه در مرحله ی بازدم انجام میدن آی کیو این طوری تحلیل کرده که منظورش همواره تو بازدم انجام میشه راه نره نشه ولی من هرجوری میخونم حس میکنم منظور طراح همون اینکه تو بازدمه نه دم از طرفی تو پرنده در دم 30 % هوای پر اکسیژن وارد شش میشه که میشه حساب کرد تو دم هم تهویه صورت گرفته نظر شما چیه ؟
      4) کیسه ی مرطوب برای تنفس رو فقط شش حساب کنیم یا آبشش هم حسابه ؟
      لطفا جوااااب بدیدد😜

3. Top | #22458
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      سلام
      حدود97% اکسیژن خون به وسیله ی هموگلوبین حمل میشود یا به وسیله ی هموگلوبین ها؟(مثلا اگه یه گلبول قرمز رو در نظر بگیریم که 100 تا همو گلوبین داشته باشه هر کدوم از این هموگلوبین ها رو به 100 قسمت تقسیم کنیم 97 قسمت اکسیژن داره و 3 قسمت اکسیژن نداره(اگه این جوریه تو هر هموگلوبین چندتا موکلول اکسیژین داریم) یااگه یک گلبول قرمز رو در نظر بگیریم و داخل اون 100 تا هموگلوبین باشه و 97 تا از هموگلوبین ها با 4 مولکول اکسیژن ترکیب شدن و 3 تا هموگلوبین اصلا اکسیژنی نداره)
      اگه جواب بدین ممنون میشم

4. Top | #22459
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه
      مدیر برتر

Khabalod
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط konkur98ghadim نمایش پست ها
      1) بی مهرگان یا مهره داران غضروف دار که استخوان ندارند گلبول قرمز و هموگلوبین ندارند ؟
      3)سوال سراسری داخل 91 یه گزینه غ گرفته نشده و یعنی درسته که پرندگان عمل تهویه ی هوا را همیشه در مرحله ی بازدم انجام میدن آی کیو این طوری تحلیل کرده که منظورش همواره تو بازدم انجام میشه راه نره نشه ولی من هرجوری میخونم حس میکنم منظور طراح همون اینکه تو بازدمه نه دم از طرفی تو پرنده در دم 30 % هوای پر اکسیژن وارد شش میشه که میشه حساب کرد تو دم هم تهویه صورت گرفته نظر شما چیه ؟
      لطفا جوااااب بدیدد������
      سلام
      1- من خودم ته سوال خارج از کتابم ولی این واقعاااا خارج از کتابه فکر کنم در سایر اندام هاشون مثل کبد و طحال ساخته بشه(ماهیان غضروفی) و بیمهره ها هم حتما یه اندامی هست دیگه ( در ضمن تمام موجودات خونشون قرمز نیست) راستش خیلی سوالت کلیه و یه عالمه استثنا داره تو بیمهرگان! کسی از دوستان بهتر بلده این سوالو راهنمایی کنه ممنون
      2-بله! تو کتاب یه جمله داریم که میگه آبشش ها قادر به جذب اکسیژن هوا نیستند پس سطوح تنفسی در خشکی زی ها به درون بدن منتقل شده خب ماهی که در آبه و خود به خود مرطوب کرم ها هم که خود کتاب گفته مرطوب شش ونایی هم طبق این جمله مرطوب باید باشه دیگه
      اما علت اینکه چرا باید مرطوب باشه اینه که گاز های تنفسی رو در خودش حل کنه حتما میپرسی چرا حل کنه؟ چون بحث غلظت رو داریم برای عبور گاز تنفسی یعنی باید غلظت گازی که میخواییم انتقال بدیم زیاد باشه تا طبق انتشار از غلظت بیشتر به کمتر بره : )!
      3-بله در پرندگان هم در دم و هم در بازدم هوای تهویه نشده و دارای اکسیژن وارد شش ها میشه و خب همینه که کارایی رو میبره بالا
      در مورد اون سوال سراسری باید گفت اینکه میگه همیشه در مرحله ی بازدم عمل تهویه انجام میشه درسته چون که منظورش این نیشت که فقط در بازدم انجام میشه و در دمانجام نمیشه
      منظورش اینه همواره در بازدم هم انجام میشه ! (یه مدل بازی با کلمات!)
      4-کیسه ی هوایی مرطوب نام دیگر شش هستش
      تعریف من همیشه بلوا کنه
      مثه شیطانی که تنها شده

5. Top | #22460
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه
      مدیر برتر

Khabalod
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط four elements نمایش پست ها
      سلام
      حدود97% اکسیژن خون به وسیله ی هموگلوبین حمل میشود یا به وسیله ی هموگلوبین ها؟(مثلا اگه یه گلبول قرمز رو در نظر بگیریم که 100 تا همو گلوبین داشته باشه هر کدوم از این هموگلوبین ها رو به 100 قسمت تقسیم کنیم 97 قسمت اکسیژن داره و 3 قسمت اکسیژن نداره(اگه این جوریه تو هر هموگلوبین چندتا موکلول اکسیژین داریم) یااگه یک گلبول قرمز رو در نظر بگیریم و داخل اون 100 تا هموگلوبین باشه و 97 تا از هموگلوبین ها با 4 مولکول اکسیژن ترکیب شدن و 3 تا هموگلوبین اصلا اکسیژنی نداره)
      اگه جواب بدین ممنون میشم
      اولا هر گلبول قرمز 4تا گروه آهن داره و عملا بیشتر از 4مولکول o2رو نمیتونه حمل کنه
      بعد الان من سوالتونو نمیفهمم چجوری یه گلبول 100 تا هموگلوبین داره اخه؟
      منظور از 97 درصد اینه که در شش ها 97 درصد از اکسیژنی که قراره جذب خون بشه متصل میشه به هموگلوبین ها
      و 3 درصدش حل میشه در پلاسما!
      تعریف من همیشه بلوا کنه
      مثه شیطانی که تنها شده

6. Top | #22461
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط konkur98ghadim نمایش پست ها
      لطفا جوااااب بدیدد😜
      سلام ، تو سوال اولت بگم که دارن ، عمدتا تو ماهی ها گلبول قرمز تو طحال و کلیه ساخته میشه ؛ هموگلوبین هم دارن

7. Top | #22462
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط zahra77 نمایش پست ها
      اولا هر گلبول قرمز 4تا گروه آهن داره و عملا بیشتر از 4مولکول o2رو نمیتونه حمل کنه
      بعد الان من سوالتونو نمیفهمم چجوری یه گلبول 100 تا هموگلوبین داره اخه؟
      منظور از 97 درصد اینه که در شش ها 97 درصد از اکسیژنی که قراره جذب خون بشه متصل میشه به هموگلوبین ها
      و 3 درصدش حل میشه در پلاسما!
      اون یه مثاله
      کتاب هموگلوبین گفته نه هموگلوبین ها مشکل من اینه

نام: 1571933279508.jpg نمایش: 117 اندازه: 90.6 کیلو بایت
      نام: 1571933182098.jpg نمایش: 117 اندازه: 90.7 کیلو بایت
      این شکلایی که کشیدم فرضیه اما آیا منظور کتاب اینه که تو هر گلبول قرمز یه چند تا همو گلوبین هست که که o2نداره؟
      ویرایش توسط four elements : 02 آبان 1398 در ساعت 19:42

8. Top | #22463
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Zahra77 نمایش پست ها
      سلام
      1- من خودم ته سوال خارج از کتابم ولی این واقعاااا خارج از کتابه فکر کنم در سایر اندام هاشون مثل کبد و طحال ساخته بشه(ماهیان غضروفی) و بیمهره ها هم حتما یه اندامی هست دیگه ( در ضمن تمام موجودات خونشون قرمز نیست) راستش خیلی سوالت کلیه و یه عالمه استثنا داره تو بیمهرگان! کسی از دوستان بهتر بلده این سوالو راهنمایی کنه ممنون
      2-بله! تو کتاب یه جمله داریم که میگه آبشش ها قادر به جذب اکسیژن هوا نیستند پس سطوح تنفسی در خشکی زی ها به درون بدن منتقل شده خب ماهی که در آبه و خود به خود مرطوب کرم ها هم که خود کتاب گفته مرطوب شش ونایی هم طبق این جمله مرطوب باید باشه دیگه
      اما علت اینکه چرا باید مرطوب باشه اینه که گاز های تنفسی رو در خودش حل کنه حتما میپرسی چرا حل کنه؟ چون بحث غلظت رو داریم برای عبور گاز تنفسی یعنی باید غلظت گازی که میخواییم انتقال بدیم زیاد باشه تا طبق انتشار از غلظت بیشتر به کمتر بره : )!
      3-بله در پرندگان هم در دم و هم در بازدم هوای تهویه نشده و دارای اکسیژن وارد شش ها میشه و خب همینه که کارایی رو میبره بالا
      در مورد اون سوال سراسری باید گفت اینکه میگه همیشه در مرحله ی بازدم عمل تهویه انجام میشه درسته چون که منظورش این نیشت که فقط در بازدم انجام میشه و در دمانجام نمیشه
      منظورش اینه همواره در بازدم هم انجام میشه ! (یه مدل بازی با کلمات!)
      4-کیسه ی هوایی مرطوب نام دیگر شش هستش
      سپاس🙌

9. Top | #22464
      کاربر باسابقه
      مدیر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      اون یه مثاله
      کتاب هموگلوبین گفته نه هموگلوبین ها مشکل من اینه
      این شکلایی که کشیدم فریه اما آیا منظور کتاب اینه که تو هر گلبول قرمز یه چند تا همو گلوبین هست که که o2نداره؟
      من کلا درصد های کتاب رو مینویسم در مورد اکسیژن ... احتمالا مشکلتون حل بشه وقتی مقایسه ای ببینیند
      اول در مورد خود اکسیژن :
      97 درصد اکسیژن توسط گلبول قرمز حمل میشه
      3 درصدش بصورت محلول در پلاسما

حالا چجوری توسط گلبول قرمز حمل میشه ؟
      هموگلوبین داخل گلبول قرمز میدونی که شامل بخش هم و بخش گلوبین هستش .... خود بخش هم دارای 4 اتم آهن هستش که این 4 اتم با 4 مولکول O2 یعنی 8 اتم اکسیژن ترکیب میشه

حالا در مورد هموگلوبین :
      وقتی Hb وارد مویرگ های ششی میشه ، 97 درصد توانش رو از اکسیژن پر میکنه ... این به این معنا نیست که 97 تا اتم اکسیژن بگیره !! چون اصلا 8 تا بیشتر ظرفیت نداره
      پس هنوز این Hb حدود 3 درصدش خالیه

خب میره به بافت ها توسط گردش خون و حالا قراره اتم های اکسیژنی که گرفته رو تحویل بافت بده
      میاد 19 درصد از ظرفیتی که از اکسیژن پر شده بود رو تحویل میده و در خون تیره ای که از بافت ها برمیگرده هنوز 78 درصد از توان Hb پر از اکسیژنه ....

پس خلاصه چی میشه ؟
      97 درصد از توانش رو پر کرد از اکسیژن
      وقتی از بافت برمیگرده هنوز 78 درصدش پر از اکسیژنه
      دوتا عدد رو از هم کم کن .... پس 19 درصد از اکسیژن Hb مصرف میشه

یه سرچی توی جستجو گر انجمن انجام بده چون هر سال همین توضیح رو ماها برای بچه ها با ادبیات متفاوت میدیدم ... شاید پست های سال قبل هم کمک کننده باشه برات

10. Top | #22465
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      سلام
      اگه جواب بدین ممنون میشم
      سلام ، یه گلبول قرمز ۱۰۰ تا هموگلوبین ؟؟؟؟؟ یه گلبول قرمز یه هموگلوبین داره ، پروتئین گلوبین هم ۴ گروه هِم داره که میتونه با ۴ مولکول اکسیژن ترکیب بشه ؛ پس هر گلبول قرمز سالم و سرحال میتونه ۴ مولکول اکسیژن رو جابجا کنه ( o2 ) ; اگه اتم رو بخوایم حساب کنیم ۸ اتم اکسیژن میشه

11. Top | #22466
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط hamed70t نمایش پست ها
      سلام ، یه گلبول قرمز ۱۰۰ تا هموگلوبین ؟؟؟؟؟ یه گلبول قرمز یه هموگلوبین داره ، پروتئین گلوبین هم ۴ گروه هِم داره که میتونه با ۴ مولکول اکسیژن ترکیب بشه ؛ پس هر گلبول قرمز سالم و سرحال میتونه ۴ مولکول اکسیژن رو جابجا کنه ( o2 ) ; اگه اتم رو بخوایم حساب کنیم ۸ اتم اکسیژن میشه
      یه گلبول قرمز تقریبا270 میلیون هموگلوبین داره
      متن زیر از ویکی پدیاست
      "The blood's red color is due to the spectral properties of the hemic iron ions inhemoglobin. Each human red blood cell contains approximately 270 million of these hemoglobin molecules. Each hemoglobin molecule carries four heme groups; hemoglobin constitutes about a third of the total cell volume. Hemoglobin is responsible for the transport of more than 98% of the oxygen in the body (the remaining oxygen is carried dissolved in the blood plasma)."
      واینم ترجمش"رنگ قرمز خون به دلیل خاصیت طیفی بودن آهن همیشمی غیرهموگلوبین است. هر گلبول قرمز انسانی تقریباً 270 میلیون از این مولکولهای هموگلوبین را در خود جای داده است. هر مولکول هموگلوبین دارای چهار گروه هیم است. هموگلوبین حدود یک سوم از کل حجم سلول را تشکیل می دهد. هموگلوبین مسئولیت حمل و نقل بیش از 98٪ اکسیژن در بدن است (باقیمانده اکسیژن محلول در پلاسما خون است)."
      ویرایش توسط four elements : 02 آبان 1398 در ساعت 22:13

12. Top | #22467
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Behnam10 نمایش پست ها
      من کلا درصد های کتاب رو مینویسم در مورد اکسیژن ... احتمالا مشکلتون حل بشه وقتی مقایسه ای ببینیند
      اول در مورد خود اکسیژن :
      97 درصد اکسیژن توسط گلبول قرمز حمل میشه
      3 درصدش بصورت محلول در پلاسما

حالا چجوری توسط گلبول قرمز حمل میشه ؟
      هموگلوبین داخل گلبول قرمز میدونی که شامل بخش هم و بخش گلوبین هستش .... خود بخش هم دارای 4 اتم آهن هستش که این 4 اتم با 4 مولکول O2 یعنی 8 اتم اکسیژن ترکیب میشه

حالا در مورد هموگلوبین :
      وقتی Hb وارد مویرگ های ششی میشه ، 97 درصد توانش رو از اکسیژن پر میکنه ... این به این معنا نیست که 97 تا اتم اکسیژن بگیره !! چون اصلا 8 تا بیشتر ظرفیت نداره
      پس هنوز این Hb حدود 3 درصدش خالیه

خب میره به بافت ها توسط گردش خون و حالا قراره اتم های اکسیژنی که گرفته رو تحویل بافت بده
      میاد 19 درصد از ظرفیتی که از اکسیژن پر شده بود رو تحویل میده و در خون تیره ای که از بافت ها برمیگرده هنوز 78 درصد از توان Hb پر از اکسیژنه ....

پس خلاصه چی میشه ؟
      97 درصد از توانش رو پر کرد از اکسیژن
      وقتی از بافت برمیگرده هنوز 78 درصدش پر از اکسیژنه
      دوتا عدد رو از هم کم کن .... پس 19 درصد از اکسیژن Hb مصرف میشه

یه سرچی توی جستجو گر انجمن انجام بده چون هر سال همین توضیح رو ماها برای بچه ها با ادبیات متفاوت میدیدم ... شاید پست های سال قبل هم کمک کننده باشه برات
      پس یعنی مثلا 7 تا اتم اکسیژن میگیره اگه نه پس چجوریه؟

13. Top | #22468
      کاربر باسابقه
      مدیر برتر
      پاسخگو و راهنما

نمایش مشخصات
      پس یعنی مثلا 7 تا اتم اکسیژن میگیره اگه نه پس چجوریه؟
      درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن بر حسب گرم Hb در 100 میلی لیتر خونه ... نه تعداد اتم و...!

یه فرد طبیعی حدود 15 گرم هموگلوبین در هر 100 میلی لیتر خون داره و هر گرم هموگلوبین حداکثربا 1.34 میلی لیتر اکسیژن ترکیب میشه در فشار 140 میلی متر جیوه
      اما توی بدن فشار نرمال اکسیزن حدود 95 میلیمتر جیوه است در شریان های عمومی ( عدد کتاب درسی زیست رو یادم نیست .... شاید متفاوت باشه با علمی موضوع ) ، مقدار کلی اکسیزن متصل به هموگلوبین حدود 19.4 گرم در100 میلی لیتر خون هستش که به درصد بخواد گفته بشه میشه همون 97 درصد اشباع
      این مقدار در حین عبور از مویرگ های بافتی بطور متوسط تا 14.4 میلی لیتر کاهش پیدا میکنه ( چون فشار اکسیژن به 40 میلی متر جیوه میرسه ) و درصدش میشه همون 75 درصد هموگلوبین اشباع شده

پس حدود 5 میلی لیتر اکسیژن توسط هر 100 میلی لیتر جریان خون از ریه ها به بافت ها منتقل میشه

اینی که قرمز کردم سوال سنجش سال 97 بود که خودم کنکور داشتم ... اون اعداد هم همه برای درک موضوعه ولی با توجه به درصد های کتاب معمولا توی ازمون ها سوال میدادن
      ویرایش توسط Behnam10 : 02 آبان 1398 در ساعت 23:29

14. Top | #22469
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      یه گلبول قرمز تقریبا270 میلیون هموگلوبین داره
      متن زیر از ویکی پدیاست
      "The blood's red color is due to the spectral properties of the hemic iron ions inhemoglobin. Each human red blood cell contains approximately 270 million of these hemoglobin molecules. Each hemoglobin molecule carries four heme groups; hemoglobin constitutes about a third of the total cell volume. Hemoglobin is responsible for the transport of more than 98% of the oxygen in the body (the remaining oxygen is carried dissolved in the blood plasma)."
      واینم ترجمش"رنگ قرمز خون به دلیل خاصیت طیفی بودن آهن همیشمی غیرهموگلوبین است. هر گلبول قرمز انسانی تقریباً 270 میلیون از این مولکولهای هموگلوبین را در خود جای داده است. هر مولکول هموگلوبین دارای چهار گروه هیم است. هموگلوبین حدود یک سوم از کل حجم سلول را تشکیل می دهد. هموگلوبین مسئولیت حمل و نقل بیش از 98٪ اکسیژن در بدن است (باقیمانده اکسیژن محلول در پلاسما خون است)."
      والا من درسنامه ی خون (واسه دکتر شیوا نظری ) رو خوندم کامل ولی این اعداد رو ننوشته بود ؛کلا منبع فارسی نخوندم که این عدد رو بنویسه ؛ ولی خوب وقتی انگلیسی جستجو میکنی این عدد میاد؛ دستت درد نکنه نمیدونستم این نکته رو مرسی

15. Top | #22470
      کاربر نیمه فعال

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Behnam10 نمایش پست ها
      درصد اشباع هموگلوبین از اکسیژن بر حسب گرم Hb در 100 میلی لیتر خونه ... نه تعداد اتم و...!

یه فرد طبیعی حدود 15 گرم هموگلوبین در هر 100 میلی لیتر خون داره و هر گرم هموگلوبین حداکثربا 1.34 میلی لیتر اکسیژن ترکیب میشه در فشار 140 میلی متر جیوه
      اما توی بدن فشار نرمال اکسیزن حدود 95 میلیمتر جیوه است در شریان های عمومی ( عدد کتاب درسی زیست رو یادم نیست .... شاید متفاوت باشه با علمی موضوع ) ، مقدار کلی اکسیزن متصل به هموگلوبین حدود 19.4 گرم در100 میلی لیتر خون هستش که به درصد بخواد گفته بشه میشه همون 97 درصد اشباع
      این مقدار در حین عبور از مویرگ های بافتی بطور متوسط تا 14.4 میلی لیتر کاهش پیدا میکنه ( چون فشار اکسیژن به 40 میلی متر جیوه میرسه ) و درصدش میشه همون 75 درصد هموگلوبین اشباع شده

پس حدود 5 میلی لیتر اکسیژن توسط هر 100 میلی لیتر جریان خون از ریه ها به بافت ها منتقل میشه

اینی که قرمز کردم سوال سنجش سال 97 بود که خودم کنکور داشتم ... اون اعداد هم همه برای درک موضوعه ولی با توجه به درصد های کتاب معمولا توی ازمون ها سوال میدادن
      پس یعنی توی اون 100 میلی لیتر 97 درصد از هموگلوبین ها تعداد 8 تا اتم اکسیژن دارن و 3 درصد هیچ اتم اکسیژنی ندارن؟

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن