از صاحب اصلی تایپک نقل نگرفتم چون خودش میبینه ، نه دانش آموز نظام قدیم تنها میتونه مقایسه کنه نه نظام جدید ، بهترین افراد کسایی ان که با هردو کتاب کار کردن و چه کسایی بهتر از دبیران ، منم که دبیر نیستم ولی در کنار دانشجویی به عنوان یک شغل دارم زیست نظام جدید رو درس میدم پس میتونم خودم رو در مقام مقایسه بیینم
اول به لحاظ حجم زیست جدید ، غیر اینکه تعداد فصل ها کم شده ، حجم مباحث هم به شدت کاهش پیدا کرده ، ممنوع شدن طرح سوالات محاسباتی ( تقریبا هیچ شدن ژنتیک ها ) ، حذف چرخه های سرخس و خزه و بازدانگان در تولید مثل گیاهی ، حذف مطالبی از شارش انرژی ، یعنی دانش آموز فقط یه چیز کلی میبینه نه جزئیات ! اینا حذفیات حجمی فصل ها هستن فقط هم چند موردش ، قسمت های جانوران هم تقریبا هیچ شدن که توی نظام قدیم گسترده تر بودن
ابهام؟ خیلی کم کتاب ابهام داره ، حتی کمتر از کتاب نظام قدیم ، برعکس توضیحات خیلی واضحن
اشتباه؟ کتاب نظام قدیم با اون همه چاپ شدن ، اشتباه داشت ، قدیمی ترین کتاب نظام جدید که چاپ سومشه الان ، ولی به هر حال ، اینکه تالیف اصلاحیه نداده اشتباهه و در سایت دفتر زیست شناسی ، فایل اصلاحیه کتاب درسی کاملا موجوده، پس حرف اون دوست نظام جدید هم اشتباهه و پیشنهاد میکنم صاحب تایپک بهشون بگه اصلاحیه رو دانلود کنن
نیاز به توضیح نکات خارج از کتاب؟ بازم نه ، شاید برای فهم بیشتر مطلب نیاز باشه که گفته بشه مطالبی ، ولی طوری نیست که حتما هم نیاز به این مطالب باشه ، موضوع اینکه اگه بعضی دوستان ابهام یا نیاز به توضیح بیشتری در نظام جدید میبینن به خاطر اینه که بسیاری از مباحث پایه زیست شناسی در علوم دوره متوسطه اول گنجونده شده و دانش آموزان مطالبی رو اونجا خوندن !
فارسی سازی؟ خب نیازی به حفظ واژه های فارسی هم نیست حتما ، چون سازمان سنجش تصویب کرد که لغات انگلیسی باید در سوال آورده بشه ! هر چند خود دانش آموزا وقتی از دهم با لغات فارسی کار کردن الان دیه سختی براشون نداره نسبت به نظام قدیم ها !
نداشتن تست کنکوری؟ برای حدود 10 درصد مطالب تازه اضافه شده به کتاب شاید نیاز به تست تالیفی باشه ، ولی در سایر موارد تست های کنکور های سال قبل با یه سری اصلاحات کوچیک قابل استفاده ان که اکثر کتاب های کنکوری یا جمع بندی مثل دور دنیای گاج این کارو کردن
این تحلیل من بود ، ضدیتی هم با هیچ کس ندارم ، حرفم از روزی که کتاب دوازدهم منتشر شد همین بوده ، این تایپکیه که من شهریور در مورد کتاب دوازدهم زدم و اونجا هم واضحا گفتم که نهایتا سه ماه کار داره فول شدن به این کتاب http://forum.konkur.in/thread62644.html
ویروس باکتری ، آغازیان ، قارچ ها ، ژنتیک جمیت 80 درصدش ، کلا محاسبات ، 40 درصد شارش انرژی ، چرخه های گیاهی ، 30 درصد هورمون ، 60 درصد جانوران ، به طور کلی 50 درصد مطالب گیاهی و ژنتیک گیاهی و... مباحث آسونی نیستن دوست عزیز ! آقا سجاد درست میگن ، شما نمیخوای قبول کنی که اشتباه می کنی به نظرم !قسمت ها قسمت های آسون و حفظی نظام قدیم بودن که ازشون توی کنکور سوالات آسون و نمره بيار می اومده به چی نظام جدید داری میبالی تو کوتاهم نمیاد تازه فکر می کنه داره درست میگه بس کن دیگه
خلاصه که این دید من بود که خودم دو سال کتب نظام قدیم رو برای کنکور خوندم و امسال هم دارم نظام جدید تدریس میکنم ! حالا اگر بازم اصرار دارید که بگید نظام جدید سخت تره مشکلی نیست ، مرداد 98 با اومدن نتایج مشخص میشه !
بدرود همه ، نقل نگیرید لطفا!

LinkBack URL
About LinkBacks