عالیه ادامه بده
خوبه
خوب نیست ادامه نده
واووووووووو داوش چقد میپیچونی قضیه رو...
درسته سنجش جواب رو گزینه4 اعلام کرده ولی خب 1 اظهر من الشمس شما هرجور بذاری اشتباهه
خب شما تا الان میتونی قبول کنی که این بیشتر یه سوال ادبیاته یانه؟؟؟
گزینه 4 کاملا درسته و هیچ عیبی توش نیست...
چون پیشوند هر با پسوند ی خیلی فرق میکنه ونیازی نیست ما طوری که شما میگین به تست نگاه کنیم
اگه یکی گذاشتیم درست بود یکی دیگه نادرست بود کلا نادرست میشه چون ضمیر مرجع ی مجهوله
ووووواااااااااااااااااای خدای من کلا زبان فارسی شد![]()
مشاور
ببین من واقعا نمیدونم چجوری منظورم رو بفهمونم ببین صورت ساده ی عبارت میشه این:
در خطوط دفاع غیر اختصاصی بعضی از انواع سلولهای خونی شرکت دارند...
شاید به نظرت اشتباه بیاد ولی باور کن اغلب بچه ها بادیدن گزینه این ذهنیت رو پیدا میکنند که درست هم هست...حالا جالبتر اینه که کلا دیاپدز مشخصه های داره که توکتب مرجع هست و اصلا لنفوسیتt اون مشخصات رو نداره ولی خب ما چون مرجعمون کتابه اینو زیر سبیلی رد میکنیم
متوجه ام چون گفته دفاع غیر اختصاصی چیزی که به ذهن میاد از سلول خونی نوتروفیل و هم خانواده هاشه
اما مگه کنکور هر چی به ذهن داوطلب بیاده فقط؟؟؟ باید همه سلول های خونی بررسی میشدن
در کتب مرجع هم درسته دیاپدز نداره اما مرجع کنکور کتاب درسیه باید دیاپدز حسابش کنیم
در رابطه با گیرنده قانع شدی؟؟؟؟
مشاور
من اومدمحتی در کتاب درسی هم لفظ "انواعی" اومده و اگر دقت کنید منظور رو از انواعی متوجه میشید صفحه 14 زیست و آز 2 ذکر کرده "لنفوسیت های t هم پس از اتصال به آنتی ژن های خاص، تکثیر پیدا می کنند و انواعی از سلول های t، از جمله تعدادی سلول t کشنده و t خاطره به وجود می آورند." همین طور که می بینید لفظ " انواعی" در معنای معمول خودش فقط برای یک منظور استفاده میشه اون هم اینه که اشاره کنه به چند نوع و یک نوع واحد بودن رو رد کنه در اینجا هم اگر دقت کنید برای این از لفظ "انواعی" استفاده شده که این موضوع رد کنه که فقط دو نوع سلول t از یک لنفوسیت t بالغ به وجود میاد.
در سوال کنکور هم منظور همین بوده خواهش میکنم به آن چه از اینجا به بعد مینوسم خوب دقت کنید !!!
ببینید در گزینه 4 گفته " در خطوط دفاع غیراختصاصی، انواعی از سلول های خونی شرکت دارند."
دیدگاه اول فرض می کنیم که این گزینه درسته
چه دلیلی داریم آهان !! اینه چون گفته انواعی (یعنی بیش از یک نوع) ما میگیم پس درسته چون اگه از لنفوسیتا فاکتور بگیریم باز هم بیش از یک نوع سلول می مونه ( ائوزینوفیل ها ، بازوفیل ها ، نوتروفیل ها ، مونوسیت ها و ... که البته خود این ها هم چند نوع مختلف دارن که چون تو کتاب نیومده ما در نظر نمیگیریم. ) پس فرض ثابت شد و این گزینه درسته
حالا دیدگاه دوم (که خیلی دیدگاه شایعی نبود ولی بعد از اعلام کلید سنجش کم کم داره همه گیر میشه ) دوباره گزینه رو می خونیم فرض میکنیم غلطه
چه دلیلی داریم آهان!!! گفته انواعی ( یعنی بیش از یک نوع ) پس ما میگیم اگه از لنفوسیتا فاکتور بگیریم می مونه چی ( ائوزینوفیل ، نوتروفیل ، بازوفیل ، مونوسیت و ... ) حالا با یک دیدگاه کاملاً کتابی می گیم اینا همشون جزء فاگوسیت ها هستن پس چند نوع نیستن و یک نوع هستن پس فرض ثابت شد و این گزینه غلطه
یا یه جور دیدگاه ساده تر، می گیم خون سه نوع سلول داره گلبول های سفید ، اریتروسیت ها و پلاکت ها دو تای دوم که پرتن!!! گلبول های سفید هم که یک نوع هستن پس فرض ثابت شد و این گزینه غلطه
با کمال احترام مشاهده کردید که دیدگاه شما هیچ نفشی در اثبات نادرستی این گزینه نداشت و هر اهل زبانی هم دیدگاه شما رو رد میکنه گمان نمی کنم کس دیگه ای نظر شما رو در رابطه با لفظ "انواعی" داشته باشه و اگر سر جلسه کنکور کسی با شما هم نظر بوده یا شانسی زده یا با اون دو دیدگاهی که بنده برای رد درستی این گزینه مطرح کردم گزینه 4 رو انتخاب کرده و یا دست آخر گزینه 1 رو سطحی خونده و خیلی سریع ردش کرده
و اما اونچه که مهم تره اینه گزینه 4 به همون اندازه که درسته به همون اندازه هم غلطه ( بالا نشون دادم )
اگر بخواهیم از نظر علمی هم بحث کنیم که گمون نکنم کسی اینجا طالب این کار باشه ( چون همه اینجا پیرو متن صریح کتاب درسی هستن که کار درستیه) گزینه چهار با نگاه رد میشه
حقیقتش رو بخوای نه!!!!! میدونی چرا؟؟؟
چون تصویر مربوط به لنفوسیتهای b میشه و اون هر مربوط به همه ی لنفوسیتهای b هست
البته این حرفی که دارم میزنم توسط چندتا از اساتید هم مطرح شده یه سرچ ساده کنی متوجه میشی
ولی خب لنفوسیت های tکشنده کاملا مشخصه که گیرنده سطحی ندارن
ببین اصولا گیرنده سطحی اسمش روشه ((گیرنده)) ولی لنفوسیتهای t پرفورین ترشح میکنن که گیرنده نیست وبه طور مستقیم به سلولهای آلوده و سرطانی حمله میکنه...این که میگم هم تو کتاب درسی هست و هم توی کتابهای مرجع...
خب حالا بادقت به عبارت گزینه1 و تصویر نگاه کن تا توضیح بدم
خب حالا اگر فرض رو هم براین بگیریم که همه ی لنفوسیتها گیرنده دارن(که ندارن) ولی خب همه ی
گیرنده ها فاگوسیتوز رو افزایش نمیدن و تنها گیرنده هایی که موجب افزایش فاگوسیتوز میشن پادتن ها هستند اگه اینطوری بود که هر گیرنده ای فاگوسیتوز رو افزایش بده که خیلی خوب بود چون هر سلولی روی غشای پلاسمایی گیرنده های مختلفی دارن ولی خب همشون فاگوسیتوز رو افزایش نمیدن
از طرفی همه ی لنفوسیتها گیرنده هایی که فاگوسیتوز رو افزایش بدن ندارن(پادتن ها)...
بچه ها کلا گزینه 4 رو بیخیال شین بچسبید به گزینه 1
تو پست قبل توضیح دادم گزینه 4 کاملا ادبیات محوره
خیلی دوست دارم ببینم منطق سنجش برای انتخاب گزینه 4 چی بوده؟؟؟
شکل کجا گفته مربوط به لنفوسیت b هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
خوبه خودشم گفته هر لنفوسیت گیرنده داره
این تا اینجا پس هم لنفوسیت b و هم t گیرنده داره
لنفوسیت b که پادتن ترشح کنه باعث افزایش فاگوسیت میشه
لنفوسیت t هم در سلول های سرطانی که کتاب گفته در صفحه 18 و ماکروفاژها و پادتن ها به کار میره پس لنفوسیت t در سلول های سرطانی فعالیت فاگوسیت ها رو افزایش میده به گفته صفحه 18
مشاور
گزینه 1 که کاری نداره منم با ادبیات ردش می کنم بینین چی گفته " هر لنفوسیتی می تواند در محل ساختن گیرنده های سطحی خود، فعالیت فاگوسیت ها را تشدید نماید. "
صفحه 11 زیست و آز 2 گفته "در سطح هر لنفوسیتی پروتئین هایی به نام گیرنده های آنتی ژنی وجود دارد."
حالا به اون تیکه رنگی دقت کنید محل ساخت پروتئین های سطحی کجاست ؟! هان ؟ سطح شبکه آندوپلاسمی زبر سلول
به نظرتون گزینه 1 خنده دار نشدهر لنفوسیتی می تونه در سطح شبکه ی آندوپلاسمی زبر خودش فعالیت فاگوسیت ها رو افزایش بده !!!
می خواین از نظر علمی غلط بودنشو اثبات کنم ؟
دوست عزیز تو صفحه ی 18 هیچ حرفی راجع به فاگوسیتوز گفته نشده
فقط اسم پادتن اومده صفحه ی 18 گفته در این مبارزه یعنی مبارزه با سلولهای سرطانی
پادتن ها نقش دارن ولی عملکرد پادتن کاملا مستقل از عملکرد لنفوسیتtهست یعنی اصلا لنفوسیت T کشنده باعث افزایش فاگوسیتوز نمیشه چون هیچ تاثیری بر عملکرد وازدیاد پادتن ها نداره...شما قبول داری که فقط پادتن ها گیرنده های افزایش دهنده ی فاگوسیتوز اند
وقبول داری که لنفوسیت های Tکشنده هیچ تاثیری بر ترشح و عمل پادتن ها ندارن؟؟؟
بله کاملا قبول دارم
اما وقتی یک سطول سرطانی میشه مهمترین عامل لنفوسیت t هست درسته؟ خب وقتی کشته شدن سلول های الوده توسط این لنفوسیت این ماکروفاژها هستن که ذره خواری میکنن علاوه بر کمک به لنفوسیت در از بین بردن سطول سرطانی پس لنفوسیت باعث افزایش ماکروفاژ و افزایش فاگوسیت میشه
مشاور
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)