خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 1 به 15 از 25
    1. Top | #1
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات

حیا در فضای مجازی ...

بسم رب المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)

سلام بر مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)فاطمه(سلام الله علیها ) و سلام بر منتظرانش

امام صادق (عليه السلام) : ایمان ندارد آنکس که شرم و حیا ندارد. الحدیث جلد 1 ص 71

آیا حیا در فضای مجازی متفاوت می‌شود؟
      برای نمونه آیا مباحثی مثل محرم و نامحرم، پوشش و ارتباطات خصوصی در فضای مجازی ـ از نظر رعایت حریم‌ها ـ متفاوت است؟
      آیا در فضای مجازی چنان که امام علی(علیه السلام) در مورد مؤمن می‌گوید، نباید با حیا، بى‏نیاز، باوقار و پرهیزگار باشد؟
      این‌که حیا چیست و چه اثری در زندگی افراد دارد، همواره مورد بحث بوده است.
      لذا ما در این نوشتار قصدداریم حیا را در دو موقعیت که به ظاهر از یکدیگر دورند ولی به واقع وجود دارند، بررسی کنیم.

ویرایش توسط sahel. : 13 بهمن 1393 در ساعت 17:40

2. Top | #2
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      مقدمتا بحث را با مفهوم حیا آغاز می‌کنیم؛
      - مطالعه درباره مفهوم «حیا» در آیات و روایات نشان می‌دهد که منشأ پیدایش این صفت در انسان درک حضور در محضر ناظری آگاه، محترم و گرانمایه است. - چهره بارز و جوهره حیا، بازدارندگی از ارتکاب اعمال زشت است، قهراً این بازدارندگی، انجام اعمال نیک را در پی خواهد داشت. - اگر بخواهیم مطلب و بحث را ساده‌تر بیان کنیم؛ حیا یک نوع پوشش برای روح است که در روابط گوناگون قرار می‌گیرد.در واقع ساده‌ترین چیزی که در مورد حیا به ذهن می‌رسد‌‌ همان «خط قرمزی» است که در میان مردم رواج دارد، یعنی این‌که در درون اکثر انسان‌ها حسی به وجودمی‌آید که آن‌ها را از انجام کار خیر و شر آگاه می‌سازد.در این‌جا بحث را با حیا در در موقعیت‌های مختلف ادامه می‌دهیم.۱.حیا در عالم واقعی وقتی صحبت از حیا می‌شود، اول جایی‌که به ذهن انسان می‌رسد خانه است؛ جایی‌که کودک اولین برخوردهای خوب و بد را می‌بیند و آن‌ها را در بزرگسالی جزئی از خطوط قرمز خود تلقی می کند. (البته برخی رفتار‌ها خواه ناخواه خط قرمز انسان است که چندان مورد بحث ما نمی‌باشد).مکان دوم مدرسه است، محلی که بخش از یادگیری‌های اخلاقی دیگر افراد در برخورد با یک گروه بزرگ‌تر شکل می‌گیرد.مکان آخر کل جامعه است که ارزش‌هایی در آن وجوددارد که فرد اگر آن‌ها را رعایت نکند، بی‌حیا شمرده می‌شود. جامعه به واقع برون‌داد موارد تربیتی و آموخته‌های خانواده و مدرسه است.برای درک اهمیت بیشتر این موضوع در زندگی واقعی انسان این احادیث را بخوانید و به جایگاه حیا پی ببرید:- حیا کلید همه خوبى هاست. امام علی (ع) غررالحکم، ج۱، ص۹۳، ح۳۴۰ - حیا زینت اسلام است. پیامبر اکرم (ص) مستدرک الوسایل، ج۱، ص۴۸۸، ح۱۲۴۴- اوج حیا این است که آدمى از خودش حیا کند. امام علی (ع) غررالحکم، ج۴، ص۳۷۳، ح۶۳۶۹- هر‌گاه در برادر (دینى) خود سه صفت دیدى به او امیدوار باش: حیا، امانتدارى و راستگویى. پیامبراکرم (ص) نهج الفصاحه، ح ۲۰۵۲.حیا در عالم رسانه‌هارسانه‌های جدید که کم هم نیستند، شاید اثرگذار‌ترین مواردی هستند که می‌توانند ارزش‌ها و خطوط قرمز در جامعه و افراد را تغییر دهند؛ پس باید توجه بسیار زیادی به آن‌ها داشت. برای نمونه به‌کاربردن کلمات بد و دشنام در جامعه و روابط اجتماعی از مسائلی است که مصداق حیا می‌باشد، حال اگر رسانه این خط را بشکند و در برنامه‌های خود آن را رعایت نکند، دقیقا باعث شکسته‌شدن حریم و حرمت جامعه و افراد و حتی گامی در راه کم‌کردن حیا در فضای اجتماعی برمی‌دارد. (حیا از ایمان و ایمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهنم است. امام کاظم بحارالأنوار، ج۷۸، ص۳۰۹، ح۱) نتایج بخش اول: همانطور که مشاهد کردید در سه سطح خانواده، مدرسه و جامعه حیا و مفاهیم ارزش‌ی قابلیت انتقال دارند و در این میان رسانه به عنوان یک عنصر تاثیرگذار بر هر سه سطح ـ با توجه به این‌که در تمامی خانواده‌ها حداقل رسانه تلویزیون حضور دارد ـ می‌تواند این خطوط قرمز و ارزش‌ها را جابه جا کند.

. حیا در فضای مجازی: فضای جدیدی که در قرن ۲۱ وارد زندگی انسان‌ها شده است، فضای مجازی است. دنیایی که در آن دیگر مرز‌ها و ارزش‌ها به دلیل این‌که آدم‌ها رو در رو نیستند متفاوت می‌شود.
      ویرایش توسط sahel. : 13 بهمن 1393 در ساعت 14:06

3. Top | #3
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      ارزش‌ها ثابت است و در دنیای دیگر که مجازی است تغییر نمی‌کند. مثلا فحش دادن که در همه جا بد است، چه به صورت نوشتاری و چه گفتاری.

دنیای مجازی هم یک جامعه است که گاهی انسان‌ها در آن دیده نمی‌شوند. که درآنجا هم با یک انسان صحبت می‌کنند نه موجود دیگر.

به قول قرآن: همه ی آدم ها نسبت به خود، خودآگاهی دارند ولی مدام توجیه می کنند. می گویند ما در محیط های مجازی یکدیگر را نمی بینیم
      ویرایش توسط sahel. : 13 بهمن 1393 در ساعت 14:45

4. Top | #4
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      از نظر اسلام در حفظ حریم در ارتباط با نامحرم فرقی بین محیط واقعی و محیط مجازی نخواهد بود وارتباط در محیط مجازی همانند خلوت دو نامحرم است وچون کسی به آنجا راه ندارد ، بنابراین محل اشکال است. البته با توجه به احکام و متون اسلامی اگر خوف افتادن به حرام و قصد لذت بردن در میان نباشد، اشکالی وارد نیست . در تشخیص خوف و قصد لذت انسان خود مهمترین قاضی خویش است و از وضع خویش آگاه است .
      باید توجه داشته باشیم گاه در شروع ارتباط با نامحرم هیچ قصد و احساس گناهی در میان نیست ولی چه بسا همین هم صحبتی ها غرایز جنسی افراد را تحریک کرده و یک الفت و محبت بین مرد و زن ایجاد می شود واین نقطه ی آغاز انحراف و فساد است. بنابراین بر هر مسلمانی لازم است در برابر شکسته شدن مرزهای شرعی ایستادگی کند وچنانچه قصد بالا بردن آگاهی های خود را دارد ترجیحا به همجنسان خود مراجعه کند.
      شکسته شدن قبح ارتباط با نامحرم
      با توجه به اینکه اینترنت تبدیل به زبانی رایج، علی الخصوص بین جوانان شده است،یکی از مهمترین مسائلی که این روزها جامعه ما را تهدید می کند، شکسته شدن قبح ارتباط با نامحرم است.

البته ارتباط در این فضا فی نفسه اشکالی ندارد اما در صورتی که مفسده داشته باشد و یا باعث گناه شود جایز نیست. چون شیطان وعده داده است بین دو نامحرم حاضر شود و تا آن دو را به گناه نکشد دست برندارد. به نظر می رسد پرداخت هرچه بیشتر و جامع تر به این موضوع از ضرورت های جامعه امروز علی الخصوص در دانشگاه ها و محیط های مذهبی می باشد چرا که با عباراتی نظیر اینکه ؛فضای مجازی ادبیات مخصوص به خود را دارد و رعایت آداب برخورد حضوری را در آن لزوم نمی دانند ، بسیاری از انحرافات شکل گرفته است .

5. Top | #5
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات

اینجا کجاست ؟؟؟!!!!!!
      اینجا فضای مجازی است
      جاییکه کمبودهای زندگی بدون هیچ هزینه جبران میشود.
      اینجا مهندس شدن , پولدار شدن , خوشبختی و زیبایی
      به راحتی دست یافتی است.
      اینجاجایی است که شاهزاده سوار بر اسب شدن
      برای دختران آسان و پری رویاهای پسران شدن راحت است
      اینجاممکن است یک عکس ده ها صاحب پیدا کند.
      اینجابازار فروش آدم ها ایده آل است.
      اینجا بی هزینه میتوان بهترین شد.
      کافیست کمی دروغ بلد باشی.
      کافیست انسانیت را قربانی هوس کنی.
      آن وقت...
      به فضای مجازی...نمیدانم بگویم
      خوش آمدید یا...بیخیال!
      اینجا خیلی مراقب خوبی ها و مهربانی هایتان باشید...

6. Top | #6
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات

فعالیت کردن در فضای مجازی و پاک ماندن در آن تقوای دو چندانی میخواهد.

یادمان نرود:

گاهی به گناه به اندازه یک کلیک فاصله داریم...

یادمان نرود:

فضای مجازی هم محضر خداست...

در روز حساب تمام این سایت ها،...تمام کلیک ها ....یاهو مسنجر...آدی ها..

چت روم ها...به حرف می آیند و گواهی می دهند بر کارهایمان....

نکند که شرمنده شویم....امان از لحظه غفلت که خدا شاهد است و بس.....

گاهی روی مانیتور کامپیوتر بچسبانیم ورود شیطان ممنوع....

7. Top | #7
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات

مراقب دست راستمــــان که کلیک می کند

و چشمانمان که نظاره می کند باشیم
      ” کل اولئـــک کان عنـــه مسئــــولا “
      و بدانیم و آگاه باشیـــم که
      خـــــداوند
      هم یک کاربـــــر همیشــــه ” آنلاین ” اینجــــاست.
      ویرایش توسط sahel. : 13 بهمن 1393 در ساعت 14:39

8. Top | #8
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      حرف زدن گناه نیست
      چجوری حرف زدنه که باعث گناه میشه
      جوری حرف نزنید که پاکیتون خش دار بشه
      جوری حرف نزنید که هرکسی جرات کنه ,هرحرفی رو بزنه,هرشوخی رو باهتون بکنه
      جوری حرف نزید که تاوانش رو به خانواده پس بده
      نزارید از سادگیتون سو استفاده بشه
      مواظب رفتاراتون و حرفاتون باشید
      مواظب باشید از خط قرمزا خودتون رد نشید
      برای همه چیز مرز بزارید ,برای همه چیز

ویرایش توسط Sky98 : 13 بهمن 1393 در ساعت 14:42

9. Top | #9
      کاربر انجمن

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      مطلب جالبی بود

virtual_love_by_dante121.jpg

زندگی ما خیلی مجازی شده
      ارتباط آدما ،
      چت و وایبر و واتساب شده
      ...

its our life
      http://cld.persiangig.com/preview/D8...ulo-Coelho.jpg

دنیا را دوست دارم ...
      تو در آن زندگی می کنی ..

لینک پیشنهادی ما

10. Top | #10
      کاربر باسابقه

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      واقعا مفید بود فاطمه جان....
      اگرم تا الان رعایت نمیکردم،از این به بعد رعایت خواهم کرد....
      ادمینستور کانال جهادی پیوند در پیام رسان سروش با لینک http://sapp.ir/ap_peyvand

فعال عرصه ی رسانه

مدرس سواد فضای مجازی

11. Top | #11
      کاربر باسابقه

Ashegh
      نمایش مشخصات
      واقعا عجیبه
      بعضیا خدا رو چطوری تصور میکنن؟؟
      آفریننده ی این جهان یا زندانبانه این جهان؟؟؟

خدایی ک من میپرستم اصن این نیس حالا نمیدونم شما کی رو میپرستید؟؟؟؟؟؟:\
      I love all the stars in the sky, but they are nothing compared to the ones in your eyes

Hesam
      ویرایش توسط Afsane-IN : 13 بهمن 1393 در ساعت 18:50

12. Top | #12
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Afsane-IN نمایش پست ها
      تاسف آوره واقعا...
      با این حساب من و 99% باقی مانده (!) ی جهان میلیارد ها سال نوری زندان خواهیم بود

واقعا عجیبه
      بعضیا خدا رو چطوری تصور میکنن؟؟
      آفریننده ی این جهان یا زندانبانه این جهان؟؟؟

خدایی ک من میپرستم اصن این نیس حالا نمیدونم شما کی رو میپرستید؟؟؟؟؟؟:\

خدایی ک من میپرستم کریمه و کریم کسیه که میبخشه ولی همین خدایی که کریمه عادلم هست و هر عملی حسابی داره ولی با توجه به اینکه منبع این حدیث ذکر نشده حذفش میکنم ...
      ولی بحث حیا در دنیای مجازی و دنیای واقعی یکسان این مطالب و برای افرادی گذاشتم که شاید مثل خودم اطلاع چندانی نداشتن
      ویرایش توسط sahel. : 13 بهمن 1393 در ساعت 16:51

13. Top | #13
      کاربر باسابقه

Ashegh
      نمایش مشخصات
      گاهی اوقات این مطالب نه تنها آموزنده نیست بلکه کاملا مخربه..من باحرفای افسانه موافقم...من خودم چن ساله نماز میخونم ولی هیچوقت چادر نذاشتم..هرجور دلم بخواد خدارو پرسش میکنم ...اگه خدای شما انقدر ستگدله خدای من نیست...شاید بخوام با نامحرم شوخی کنم..یجاییم مثن دست 1 بچه یتیمو بگیرم..حالا چون با نامحرم شوخی کردم باید برم زندانی شم...نه نه اصن قبول ندارم

14. Top | #14
      کاربر باسابقه

bache-mosbat
      نمایش مشخصات
      حرف ما اینه که چه خوب میشه همه ی خوبی هارو یه جا داشته باشیم.الی جان اشتباه نکن...خودت از حیا بدت میاد آبجی؟کی از حیا بدش میاد؟؟؟

- - - - - - پست ادغام شده - - - - - -

ما مسلمونا تا از چیزی نترسیم نفس امارمون اجازه ی زندگیه سالمو بهمون نمیده....
      مگه از قدرت اختیار بر خوردار نیستیم؟؟

ادمینستور کانال جهادی پیوند در پیام رسان سروش با لینک http://sapp.ir/ap_peyvand

فعال عرصه ی رسانه

مدرس سواد فضای مجازی

15. Top | #15
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط eli94 نمایش پست ها
      گاهی اوقات این مطالب نه تنها آموزنده نیست بلکه کاملا مخربه..من باحرفای افسانه موافقم...من خودم چن ساله نماز میخونم ولی هیچوقت چادر نذاشتم..هرجور دلم بخواد خدارو پرسش میکنم ...اگه خدای شما انقدر ستگدله خدای من نیست...شاید بخوام با نامحرم شوخی کنم..یجاییم مثن دست 1 بچه یتیمو بگیرم..حالا چون با نامحرم شوخی کردم باید برم زندانی شم...نه نه اصن قبول ندارم
      هر کدوم ازینا بحثی جداست و هر عملی پاداش و جزای خودشو داره ............. انسان نباید گناه کنه ولی اینکه از ترس جهنم گناه نکنه کاملا اشتباهه انسان نباید گناه کنه چون یه بزرگی در حال نظاره اعمالشه و انسان در برابر این بزرگ باید خاضع و فروتن باشه و از گناه کردن در مقابل خداوند شرم داشته باشه ......... حالا چ در دنیای واقعی چ دنیای مجازی

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)