خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

  •  

    صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 1 به 15 از 19
    1. Top | #1
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات

      نکات پزشکی و سلامتی برای روزه گرفتن

      سلام

      ماه رمضان یکی از ماه هایی است که باید بیش از هر ماهی به تغذیه تون اهمیت بدید. امسال نیز با توجه به طولانی بودن ساعات روزه داری باید نسبت به سلامتی خودتون دقیق تر باشید. در این تاپیک سعی میکنیم مطالب مفید درمود سحری، افطار و .... مطالبی قرار دهیم.امیدورام که مفید واقع شود.

      عبادات و روزه داری هاتون قبول




    2. Top | #2
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      توصـيـه‌هـاي سـحـري

      1- وعده سحري، معادل ناهاري است که در روزهاي عادي مي‌‌ خورديد؛ يعني انواع غذاهاي برنجي را مي ‌توانيد در اين وعده بگنجانيد.

      2- مي ‌توانيد 10 تا 12 قاشق غذاخوري برنج پخته (البته کمي ‌چرب‌ شده با روغن زيتون يا روغن کانولا) را همراه انواع خورش ‌هاي سنتي در اين وعده ميل کنيد.



      3- خوردن سالاد در اين وعده، بخشي از آب مورد نياز بدن تان را تامين خواهد کرد و البته بهتر است که چاشني آن، آبليموي تازه يا سرکه بالزاميک و روغن زيتون باشد.

      4- اگر جزو آن هايي هستيد که در اين وعده اشتهاي کمي دارند، بهتر است حجم مختصري از غذاهاي پُرکالري و البته مغذي را براي اين وعده انتخاب کنيد؛ مانند حليمي ‌که با کمي ‌کره و دارچين طعم‌ دار شده است.

      5- خوردن مخلوط ميوه‌ هاي فصل با لبنياتي مانند شير و ماست يکي از گزينه‌ هاي مناسب براي شروع اين وعده است تا اشتهاي تان براي خوردن سحري بيشتر شود.

      6- مصرف نوشابه‌ هاي گازدار و غذاهاي شور و پُرادويه‌ اي مانند انواع فست ‌فودها را در اين وعده به کلي فراموش کنيد تا در طول روز دچار تشنگي نشويد.

      7- بهترين نوشيدني براي جلوگيري از تشنگي در طول روز‌هاي روزه‌ داري، آب است که البته مي ‌توانيد آن را با کمي ‌آبليموي تازه طعم‌ دار کنيد.

      8- از مصرف سير، پياز و حتي سبزي خوردن در اين وعده بپرهيزيد تا بوي دهان تان براي اطرافيان، آزاردهنده نباشد.

      9-از میوه هایی مانند طالبی استفادهکنید چون آب آنها در فیبر قرار دارد و به مرور در طول روز در بدن آزاد می شود و برای رفع تشنگی مفید است.

    3. Top | #3
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات

      غذاهایی که برای سحری پیشنهاد نمی شود:


      1-مصرف زیاد انواع گوشت در سحر توصیه نمی‌شود. در ضمن علاوه بر گوشت، مصرف مقدار فراوان دیگر مواد پروتئینی (از قبیل حبوبات) نیز احتمال تشنگی در طول روز را افزایش می‌دهد.


      2-مصرف ادویه‌ فراوان علاوه بر ناراحتی‌های دستگاه گوارش، به تشنگی در طول روز هم دامن می‌زند.


      3-مصرف غذاهایی از قبیل کله‌پاچه و سیراب و شیردان هم با واردکردن مقدار زیادی چربی و اسیدهای نوکلئیک به بدن، منجر به مشکلات گوارشی و افت سلامتی و همچنین تشنگی شدید در طول روز می‌شوند.


      4-مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری مناسب نیست، زیرا موجب بروز ناراحتی‌های گوارشی از قبیل ترش کردن می‌شوند.

      5- نوشیدن نوشابه‌های گازدار در سحر به سوءتغذیه، اضافه وزن و افزایش بیماری‌های گوارشی منجر می‌شود.

      6- مصرف بسیار کم و همچنین مصرف زیاد از حد سبزی‌ها و به ویژه بادمجان تشنگی در طول روز را افزایش می‌دهند.

    4. Top | #4
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      لیلا آزادبخت، دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه سه وعده غذایی سحری، افطاری و شام باید در برنامه غذایی روزه داران جای‌گیرد، اظهارکرد: به دلیل فاصله زمانی طولانی میان وعده‌های غذایی افطار و سحری نباید شام حذف شود زیرا ممکن است به دستگاه گوارش آسیب وارد کند.

      وی با بیان اینکه روزه داران باید در هر سه وعده غذایی در طول ماه مبارک رمضان از میوه‌ها و سبزیجات تازه استفاده‌کنند، افزود: مصرف دو تا چهار واحد میوه و سبزی در مدت زمانی افطار تا سحر به روزه داران توصیه می‌شود.

      به گفته این متخصص تغذیه ، هر واحد میوه برابر با یک میوه متوسط و هر واحد سبزی برابر با یک لیوان سبزی تازه خرد شده و یا نصف لیوان سبزی پخته است.

      آزادبخت با اشاره به لزوم جایگزینی مواد قندی و شیرینی با میوه‌های شیرین خاطرنشان کرد: میوه‌های شیرین مانند توت، کشمش و خرما علاوه بر اینكه دارای قندهای ساده هستند با داشتن مقدار قابل توجهی فیبر به آرامی هضم می‌شوند و اثر كمتری روی انسولین و قند خون دارند.

      وی با توصیه به استفاده از لبنیات در کنار مصرف منابع مفید قندها در ماه رمضان، گفت: در فاصله زمانی افطار تا سحر، روزه‌داران باید دو تا سه لیوان لبنیات به صورت ماست یا شیر مصرف کنند.

      این متخصص تغذیه با بیان اینکه بهتر است در هنگام سحر از مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین کمتر استفاده‌شود، اذعان‌کرد: مصرف مواد پروتئینی در وعده سحر موجب ایجاد تشنگی در طول روز می‌شود و بهتر است این مواد در وعده‌های افطاری یا شام مصرف شوند.

      آزادبخت با اشاره به همزمانی ایام ماه رمضان با فصل تابستان تصریح‌کرد: مصرف انواع سبزی و میوه به دلیل وجود آب فراوان به کاهش بروز تشنگی در طول روز کمک می‌کند.

      وی اضافه‌کرد: از مصرف نمک زیاد در تمامی ایام به ویژه هنگام سحر خودداری شود، زیرا نمک زیاد باعث دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در روز خواهد شد.

      وی با اشاره به اینکه زنان شیرده باید با مصرف تمام گروه‌های غذایی نیاز بدن را در طول ماه رمضان برطرف کنند، گفت: دریافت کافی مایعات، مصرف مواد حاوی پروتئین در وعده‌های افطاری و شام از مواردی است که زنان شیرده روزه‌دار ملزم به رعایت آن هستند.

      وی با اشاره به اینکه مادران شیرده باید منابع آب مورد نیاز خود را در فاصله زمانی افطار تا سحر با نوشیدن هشت لیوان آب یا مایعات دیگر جبران کنند، ادامه داد: خوردن گوشت ماهی به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری برای مادران شیرده در طول ایام روزه‌داری بسیار مفید است.

      این متخصص تغذیه تصریح‌كرد: سوپ، آب ‌گوشت و مرغ نیز می‌تواند در تامین آب بدن در ماه رمضان موثر باشد اما به دلیل داشتن نمک بهتر است این مواد غذایی در افطار و یا شام مصرف شود.

      آزادبخت با اشاره به اینکه روزه‌داری نباید موجب کمبود مواد ضروری بدن در زنان باردار شود، خاطرنشان‌کرد: زنان بارداری که قصد روزه‌داری در ماه رمضان را دارند باید نیاز غذایی بدن خود را در فاصله زمانی افطار تا سحر تامین کنند.

      وی با بیان اینکه زنان باردار روزه‌دار باید مراقب افت قند خون در ماه رمضان باشند، اظهارکرد: افت قند خون موجب ایجاد کتوزیسم در زنان باردار می‌شود که تاثیرات سوئی برسطح هوش و فعالیت‌های عصبی جنین دارد.

      عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به لزوم دریافت کربوهیدرات بعد از تزریق انسولین در بیمارن دیابتی نوع اول افزود: بیماران دیابتی نوع اول که در طول روز نیازمند تزریق چندین نوبت انسولین هستند بهتر است به گرفتن روزه در طول ماه رمضان اقدام نکنند.

      آزادبخت اضافه‌کرد: روزه به کنترل وزن بیماران دیابتی نوع دوم که مشکل اضافه وزن دارند، کمک می‌کند.

      وی با بیان اینکه بهتر است روزه‌داران افطار را با مایعات هم دمای بدن یا نسبتا گرم شروع کنند، ادامه‌داد: نوشیدن آب سرد در هنگام افطار می‌تواند موجب نوسانات در ناحیه گوارش و درد در ناحیه معده یا شكم شود.

      دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهترین فاصله زمانی بین صرف افطار با شام را دو تا سه ساعت اعلام‌کرد و گفت: صرف دو وعده غذایی بعد از افطار به گوارش آسان‌تر غذا توسط معده کمک می‌کند و مانع از پرشدن ناگهانی حجم معده بعد از افطار می‌شود.

    5. Top | #5
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      چند توصیه:

      1- در هنگام سحر چای با غلظت زیاد ننوشید.

      -2به هنگام افطار و سخری نوجوانان حتما یک لیوان شیر مصرف کنند.

      3-از نوشیدن آب زیاد به هنگام افطار خودداری کنید که سبب اختلال در هضم غذا میشود.

      4- از غذا های آماده پرهیز کنید.

      5-از خوردن قندهای ساده پرهیز کنید( بامیه و زولبیا قند ساده دارند) چون سبب افت قند و احساس گرسنگی میشود.

      ادامه دارد...

    6. Top | #6
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      من احســــــــــــــــــــــ ــــــــــــاس می کنمــ با توجه به اینکه صبا میرم مدرسه،عصرا هم کلاس،جناززززززززززززززززز زززززمــ میرسه خونه اگه روزه بگیرم :yahoo (4):
      علمــــــــــــــــــــــ ـــــا فتوایی چیزی ندادن در این زمینه؟
      I KEEP DANCING ON MY OWN

    7. Top | #7
      کاربر نیمه فعال

      نمایش مشخصات
      من ی سوال داشتم؟؟؟؟

      تگه میگن سحری و افطار رو این مدلی بخورین و این کار ها رو بکنین کسی که نداره چی کنه/

      مگه ماه رمضان برای این نیست که آدم درد کسایی رو که نداره بفهمه پس این چی مدلیه؟

    8. Top | #8
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      اصول شرعی ازمن نپرسید ولی منظور این نیست که شما هم گشنگی بکشید منطور اینه به مردم کمک کنید که اونا هم سحری و افطارشون مثل شما باشه اگه یک ماه این موضوع رعایت کنید عادت میشه و ماه های دیگه هم این کار رو فراموش نمیکنید

    9. Top | #9
      کاربر نیمه فعال

      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط صبوادلا نمایش پست ها
      اصول شرعی ازمن نپرسید ولی منظور این نیست که شما هم گشنگی بکشید منطور اینه به مردم کمک کنید که اونا هم سحری و افطارشون مثل شما باشه اگه یک ماه این موضوع رعایت کنید عادت میشه و ماه های دیگه هم این کار رو فراموش نمیکنید
      از شما نپرسیدم سوال رو از همه پرسیدم ، درضمن کسی که این همه پول داره کمک کنه لازم به روزه گرفتنش نیس پول میده تو ی روستا ی مدرسه میسازن

    10. Top | #10
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      لطفا تاپیک بهشت

    11. Top | #11
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

      نمایش مشخصات
      مطلب خوبیه وقت مردید بخونید

      مراقب روش‏های غلط تغذیه ای در این ماه باشید،زیرا این روش‏های غلط خورد و خوراک در ماه رمضان باعث ابتلا به انواع مشکلات گوارشی از جمله نفخ، ترش کردن، یبوست و غیره می شود
      ماه مبارک رمضان ماه پاکی جسم و جان است اما روش‏های غلط تغذیه در این ماه باعث می‌شود که بسیاری از افراد نه تنها به پاکی و سلامت جسم دست نیابند بلکه چند روزی از این ماه نگذشته دچار انواع مشکلات گوارشی نفخ، ترش کردن و یبوست شوند.
      به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، روش‏های غلط خورد و خوراک در ماه رمضان باعث می‌شود که روزه‌داران دچار انواع مشکلات گوارشی از جمله نفخ، ترش کردن، یبوست و غیره شوند و به همین دلیل معمولاً مطب متخصصان گوارش از نیمه این ماه شلوغ می‌شود.
      طب اسلامی- ایرانی برای پیشگیری از این معضلات راه حل‏های کارآمدی را پیشنهاد می‏دهد:
      مشورت کنید
      اگر از هر نوع بیماری گوارشی رنج می‏برید حتماً قبل از شروع ماه مبارک با یک پزشک در مورد امکان روزه گرفتن مشورت کنید. در برخی بیماریها از جمله زخم اثنی عشر و سردردهای ناشی از ضعف گرفتن روزه صحیح نیست و به تشدید بیماری منجر خواهد شد.
      قبل از شروع ماه مبارک آماده شوید
      بهتر است برای ایجاد آمادگی از ۲ تا ۳ هفته قبل از شروع ماه رمضان هفته‏ای دو روز با فاصله روزه بگیرید.
      از مصرف غذاهای مختلف و سفره‏ های رنگین افطار و سحر پرهیز کنید.
      مواد غذایی مختلف از نظر کیفیت و ویژگی‏ها با هم متفاوتند و در نتیجه هضم آنها یکسان نخواهد بود؛ وقتی دو یا چند غذای مختلف با هم خورده شود، معده و دستگاه گوارش نمی‏تواند همه آنها را به حد نهایی هضم کند و در نتیجه فساد هضم رخ می‏دهد.
      به مخلفات سر سفره افطار و شام نه بگویید
      این مواد مخصوصاً اگر با حجم زیاد در کنار افطار یا با وعده اصلی میل شوند باعث عدم هضم، نفخ، ترش کردن و درد شکم می‏شوند.
      حلیم و آش رشته در تابستان؛ هرگز
      اصولاً حلیم و آش رشته و امثال آن غذاهای سنگینی محسوب شده و غذاهای تابستانی نیستند، پس آنها را از سفره‏های افطار تابستانی خط بزنید و در صورت تمایل زیاد، به مقدار کم قانع شوید.
      وعده افطار و شام را از هم جدا کنید
      از آنجایی که معده مدت طولانی خالی بوده است توان هضم حجم بالای مواد را ندارد، لذا توصیه می‏شود در زمان افطار یک ماده غذایی میل شود و در صورت تمایل و نیاز حدود یک ساعت بعد شام میل شود.
      یک افطاری خوب
      می‏توانید این ترکیب را یک یا دوبار امتحان کرده و در صورت سازگاری به عنوان افطار میل کنید: پسته، بادام، فندق و بادام هندی از هرکدام ۵ عدد، شیر ۱ لیوان، خرما ۲ عدد، پودر نبات ۱ قاشق مرباخوری؛ از یک ساعت قبل از افطار پوسته خارجی و هسته خرما را جدا کرده، همراه پودر مغزیات فوق و نبات در شیر داغ بریزید.
      در زمان افطار ابتدا خرما را از شیر خارج کرده و میل کنید سپس شیر و محتویات آن را با کمی نان برشته استفاده کنید. . تا نیم ساعت بعد چیزی نخورید.
      برخی غذاها را فراموش کنید
      مصرف بعضی غذاها مثل ماکارونی، آش رشته، ماهی، سالاد الویه به ویژه در وعده سحر در این ماه علاوه بر احساس سنگینی امکان افزایش تشنگی در طول روز را به دنبال خواهد داشت.
      همچنین مواد غذایی پر ادویه و پر نمک حرارت بدن را بالا برده و موجب تشدید احساس تشنگی می شوند.
      از مصرف آب و سایر نوشیدنی ها همراه با غذا بپرهیزید
      این اصل همیشه صادق است اما در ماه رمضان که معده در طول روز کمی ضعیف می‏شود نمود بیشتری دارد و به شدت باعث نفخ، رفلاکس، اختلال هضم و غیره خواهد شد.
      بلافاصله پس از صرف سحری یا شام نخوابید
      خوابیدن پس از خوردن سحری و شام باعث فشار به دهانه معده و عدم قرار گیری غذا در انتهای معده برای هضم کامل می‏شود و لذا عواقبی مثل رفلاکس، نفخ و سوءهاضمه را به دنبال خواهد داشت و از طرفی خواب نیز ناآرام و مختل خواهد بود بنابراین حداقل نیم ساعت بعد از صرف این وعده ها نخوابید.
      از فعالیت بدنی بلافاصله پس از صرف سحری یا شام بپرهیزید
      حداقل تا یک ساعت پس از غذا هیچ فعالیت سنگینی از جمله دویدن، شنا، طناب زدن مجاز نیست، اما قدم زدن آرام و کوتاه مفید است.
      برخی خوراکی‌ها برای افطار مناسب نیستند
      نوشیدن شیر به تنهایی و خوردن برخی میوه‏ ها مثل هندوانه، هلو، خیار، خربزه برای گشودن روزه پس از یک روز طولانی اصلاً مناسب نیستند و باعث تولید مواد نامناسب در دستگاه گوارشی می‏شوند.

      آب بسیار سرد نیز در این هنگام باعث از بین رفتن حرارت ذاتی معده شده و آن را ضعیف می‏کند. البته شیر گرم و شیرین شده با عسل یا شکر و یا به شکل معجون مانعی ندارد.

    12. Top | #12
      کاربر باسابقه

      Khoshhalam
      نمایش مشخصات

      ░▒▓ افطاری و سحری چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم


      :: کلیپ مفید برای روزه داران(افطاری و سحری چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم )
      |لینک
      مشاهده

      :: کلیپ مفید برای روزه داران( تغذیه در ماه مبارک رمضان ) | لینک مشاهده
      پاسخ به سوالات سربازی
      ویرایش توسط Unknown Soldier : 09 تیر 1393 در ساعت 01:46

    13. Top | #13

      Khoshhalam
      نمایش مشخصات

      نکات پزشکی و سلامتی برای روزه گرفتن

      پیشگیری از یبوست
      در زمان روزه داری حرکات دودی روده کاهش می یابد. عدم آشامیدن آب و بعضی تغییرات در برنامه غذایی ماه مبارک رمضان گاهی موجب پیدایش یبوست می شود که برای رفع این مشکل و پیشگیری از آن، اقدامات زیر مفید است: 1- بعد از صرف غذا

      موجی از معده به طرف روده بزرگ می رود که در اصطلاح پزشکی به "رفلکس گاستروکولیک" معروف است. اگر بلافاصله بعد از صرف غذا

      به توالت بروید، این موج می تواند به عمل دفع کمک مؤثری کند. 2- در فاصله افطار تا سحری (از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحری) آشامیدن آب کافی به رفع مشکل یبوست کمک می کند. 3- انواع سبزیجات خام، پخته و میوه ها نیز برای رفع یبوست مؤثرند. 4- حتی گاهی می توان از خیسانده آلو و انجیر

      خشک نیز بعد از صرف غذا

      به عنوان دسر استفاده کرد که هم، مزاج را روان می کند و هم در حقیقت بخش مهمی از منافع میوه را دارد. 5- خوردن چای پُررنگ ، قهوه و کاکائو موجب پیدایش حالت یبوست می شود. لذا ضروری است در مصرف این گونه مواد یا موادی که به تجربه اثر یبوست زایی آن ها برای فرد مشخص شده است، احتیاط کرد. تغییر و اصلاح عادات
      ماه مبارک رمضان الزاما با تغییر در بعضی عادات همراه است، مثلا کسانی که سیگار می کشند این فرصت را پیدا می کنند که به خاطر اطاعت از امر خدا، به شیطان نه بگویند و عادت ناشایست سیگار کشیدن را حداقل به طور موقت کنار بگذارند. بنابراین می توان با مدد جستن از فریضه پرثمر روزه به طرف ترک دائمی این اعتیاد زشت پیش رفت. خوردن بعضی غذاها

      ی نامناسب و مشکل ساز در هنگام افطار که متاسفانه تا حدود زیادی متداول است، مثل خوردن آش رشته همراه با نعناع و پیاز داغ و روغن فراوان، و خوردن پشمک، زولبیا و بامیه به مقدار زیاد، باید اصلاح شوند، یعنی مثلا اگر خوردن آش را لازم می دانند به خوردن آش با مقدار کم، آن هم بدون روغن و خوردن پشمک، بامیه و زولبیا به مقدار خیلی کم اکتفا کنند. در ماه مبارک رمضان عادات خوبی مثل کمتر خوردن، در ساعت مشخص غذا خوردن، انفاق و با محبت غذا خوردن با دیگران نیز مورد توجه قرار می گیرد که انسان می تواند آن ها را در ایام دیگر سال نیز ادامه دهد.
      تِرید کردن نان در آب گوشت یا غذاها

      ی دیگر نیز به طور معمول با اختلال هضم و نفخ همراه می شود، زیرا امکان نفوذ بزاق به نانی که در مایع دیگری مثلا آبِ گوشت خیسانده شده است(نان ترید شده)، بسیار کم می شود. در ماه مبارک رمضان عادات خوبی مثل کمتر خوردن، در ساعت مشخص غذا خوردن، انفاق و با محبت غذا خوردن با دیگران نیز مورد توجه قرار می گیرد که انسان می تواند آن ها را در ایام دیگر سال نیز ادامه دهد. نکاتی در مورد خواب و ساعات آن
      نیاز به خواب مثل نیاز به غذا ضروری است، لذا باید طوری در شبانه روز برنامه ریزی کرد که به اندازه ی کافی خوابید. هنگام ماه مبارک رمضان، اغلب به طور اجبار تغییراتی در خواب و بیداری افراد پیدا می شود، لذا توصیه می کنیم ساعات خواب را طوری تنظیم کنید که دچار کم خوابی آزار دهنده یا پُرخوابی زیان بخش نشوید. با تنظیم ساعات خواب و با مشخص بودن زمان غذا خوردن، ساعات مربوط به مطالعه را نیز می توان به نحو مناسب برنامه ریزی کرد. اطلاعات علمی روز با حدود 14 قرن فاصله، همان را می گوید که در منابع اسلامی به ما آموخته اند.
      تغییرات هورمونی در ساعات مختلف شبانه روز، اقتضا می کند انسان شب ها زودتر بخوابد و صبح ها زودتر برخیزد و در فاصله بین الطلوعین نخوابد. همچنین از نزدیک غروب آفتاب تا هنگام مغرب شرعی زمان مناسبی برای خواب نیست. اگر برای کسی مقدور باشد، خواب قیلوله( یعنی از حدود یک ساعت مانده به ظهر، به مدت نیم ساعت خوابیدن) اثر نشاط بخشی دارد. خواب با شکم پُر بلافاصله پس از صرف سحری غالبا منجر به پیدایش طعم نامطبوع در دهان و حالت کسالت و بی نشاطی می شود. البته خواب بلافاصله پس از صرف افطار را هم توصیه نمی کنیم، اما زود خوابیدن، یعنی خوابیدن در ساعات اولیه شب را سفارش می کنیم. اشخاصی هم که توفیق عبادت های شبانه را در این ماه دارند، لازم است حداقل 6 ساعت و نیم خواب آرام را برای خود پیش بینی کنند. ساعات مناسب درس خواندن، هنگام ساعات توصیه شده برای بیداری است، اما بلافاصله بعد از صرف غذا

      یا در لحظات پایان روز و شدت گرسنگی، زمان مناسبی نیست. دو تذکر مهم بهداشتی
      - تذکر اول: ضدعفونی کردن سبزی برای این منظور ابتدا سبزی ها را خوب پاک کنید. سپس در تشتی بریزید و به آن آب اضافه کنید. آن گاه به اندازه یک قاشق مرباخوری مایع ظرف شویی به آن بیفزایید و زود با کمک دست، سبزی ها را در این آب بشویید(سبزی ها را در آب حاوی مایع ظرف شویی برای مدت طولانی نگه داری نکنید). حالا سبزی ها را چند بار با آب سالم بشویید. به این ترتیب تقریباً تمام *** انگل ها و بیش از90 درصد آلودگی های میکروبی از سبزی زدوده می شود. اینک برای تکمیل کار ضدعفونی، سبزی های مذکور را که دیگر روی آن ها اثری از مایع ظرف شویی نیست در تشت آب بریزید و در برابر هر 10 لیتر آب یک قاشق چای خوری محلول پرکلرین به آن اضافه کنید. 10 دقیقه بعد سبزی ها را از آن خارج کنید و با آب سالم بشویید. این سبزی ضدعفونی شده را بیش از یکی دو روز نمی توانید در یخچال نگهداری کنید، زیرا زرد و خراب می شود. سبزیجاتی که به صورت پخته مصرف می شوند، نیازی به ضدعفونی کردن ندارند. - تذکر دوم: پیشگیری از مسمومیت غذایی غذای سحری را خوب است زودتر تهیه کنید و پس از کمی خنک شدن در یخچال قرار دهید و هنگام سحر آن را دوباره خوب گرم کنید. اگر بعد از افطار، سحری را تهیه کرده اید و نمی توانید آن را به سرعت خنک کرده و در یخچال قرار دهید، درپوش قابلمه ی غذا را در حالی که هنوز روی شعله اجاق گاز است بگذارید به نحوی که کاملا دهانه ظرف را بپوشاند، سپس بدون آن که درپوش قابلمه را بردارید بگذارید بماند تا هنگام سحر مجددا آن را داغ کنید. این روش فقط برای چند ساعت قابل استفاده است، وگرنه به طور معمول غذای آماده ی مصرف را یا باید به طور کامل سرد کرد، یعنی درون یخچال نگهداری کرد( دمای یخچال حدود 5-4 درجه سانتی گراد بالای صفر است)، و یا باید به صورت کاملا داغ یعنی شعله کنترل شده آتش(یعنی دمای بالای 80 درجه) نگه داشت. نگهداری غذا در شرایط نه سرد و نه داغ خطرآفرین است. دکتر محمد مهدی اصفهانی اسلام و سلامت - کتاب بهداشت تغذیه در روزه


    14. Top | #14

      Khoshhalam
      نمایش مشخصات

      کاهش تشنگی در ماه رمضان

      سر کشیدن آب زیاد بین غذای سحری، به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، چون باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود. از طرفی، خوردن میوه در هنگام سحر ، علاوه بر مقاومت بیشتر در مقابل تشنگی، باعث رفع مشکل یبوست هم می شود.
      توصیه می شود جهت تامین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. توجه داشته باشد که از خوردن چای پُررنگ ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب (به علت مدر بودن) از بدن می شوند، (به خصوص در سحری) پرهیز کنید.براى از بین بردن یا کم کردن عطش شدید در این ماه چه باید کرد؟براى فهم این سؤال به این مثال توجه کنید: مزرعه اى را در نظر بگیرید که در کنار یک رودخانه پُرآب است. براى این که بتوانیم این مزرعه را به صورت دائم آبیارى کنیم و از حملات احتمالى آب در فصول گوناگون در امان نگه داریم، سدى مقابل آب مى زنیم تا بتوانیم آب را مهار کرده و با ایجاد روزنه هایى در سد به صورت دائم و کنترل شده مزرعه مان را آبیارى کنیم.در ماه مبارک رمضان نیز بایستى سدى در بدنمان بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایى را که در سحرى مصرف کرده ایم به صورت یکنواخت و دائم در طول روز به قسمت هاى مختلف بدنمان برسانیم. این کار را مى توانیم با مصرف مواد غذایى پُرفیبر(سبزیجات و میوه ها) انجام دهیم.این گروه از مواد غذایى با احاطه سایر گروه هاى غذایى خورده شده:اولا باعث مى شوند آنزیم هاى گوارشى به صورت آرام آرام روى مواد غذایى اثر کنند.ثانیا با کم کردن سرعت جذب مواد غذایى باعث مى شوند که بدن به آهستگى و در فرصت مناسب به جذب مواد غذایى اقدام کند تا هم دچار خستگى کمترى شود و هم از افزایش ناگهانی قند خون

      و ترشح انسولین بالاى بعد از آن جلوگیرى کند.بنابراین توصیه مى شود در سحرى از مواد غذایى پرفیبر مثل سبزیجات و بالاخص میوه ها استفاده کنید، چرا که میوه ها اولا منبع سرشارى از فیبر هستند، و ثانیا قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر هم دیرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد که این امر سبب مى گردد فرد دیرتر احساس گرسنگى نماید.مواد غذایى پرفیبر آب زیادى را در خود جذب کرده و بدن مى تواند آب را به آهستگى جذب کند و احساس تشنگى، دیرتر عارض مى گردد.یکى از مکانیسم هاى احساس گرسنگى، خالى بودن معده است. فیبرها سرعت حرکت مواد غذایى را نیز کاهش مى دهند و این مساله باعث مى شود که مکانیسم مذکور دیرتر شروع شود.مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحرى و بالاخص ما بین غذا توصیه نمى شود، زیرا باعث رقیق شدن اسید و آنزیم هاى گوارشى شده و اختلال در روند هضم را باعث مى شود.چه مواد غذایى را بهتر است در این ماه، در رژیم غذایى خانواده قرار داد؟به طور خلاصه توصیه مى شود از مواد غذایى زیر در ماه مبارک رمضان بیشتر استفاده کنید:در وعده سحرى:- از غذاها

      یى که داراى قندهاى مرکب هستند مثل میوه جات بیشتر استفاده شود.- از غذاها

      ى حاوى فیبر مثل سبزیجات ومیوه جات بایستى بیشتر استفاده شود.- از مواد غذایى سرخ شده ، پرچرب و شیرین پرهیز گردد.- از غلات و حبوبات به میزان دلخواه در غذاى سحرى استفاده گردد.- مصرف بیش از حد گوشت در سحرى توصیه نمى گردد.- مصرف آب قبل از شروع سحرى و در بین وعده هاى غذایى توصیه نمى شود.- مصرف ادویه

      جات و غذاها

      یى مثل کله پاچه، سیرابى و... در سحرى توصیه نمى شود.در وعده افطارى و شام :- شروع افطارى بایستى با چند عدد خرما، همراه با کمى آب ولرم یا شیر ولرم باشد.- سعى شود بین افطارى و شام فاصله ای وجود داشته باشد.- شروع افطارى همراه با نوشیدنى هاى خنک نباشد، بلکه حتما باید ولرم باشد. سوپ انتخاب خوبی است.- مصرف بیش از حد مواد غذایى پُرچرب و شیرین در افطار سبب تشنگى و به دنبال آن مصرف زیاد آب مى شود، در نتیجه با کاهش غلظت اسید و آنزیم هاى گوارشى موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایى مى شود.دکتر رضا آمری نیا- پزشک و متخصص تغذیهبراى از بین بردن یا کم کردن عطش شدید در این ماه چه باید کرد؟
      براى فهم این سؤال به این مثال توجه کنید: مزرعه اى را در نظر بگیرید که در کنار یک رودخانه پُرآب است. براى این که بتوانیم این مزرعه را به صورت دائم آبیارى کنیم و از حملات احتمالى آب در فصول گوناگون در امان نگه داریم، سدى مقابل آب مى زنیم تا بتوانیم آب را مهار کرده و با ایجاد روزنه هایى در سد به صورت دائم و کنترل شده مزرعه مان را آبیارى کنیم.
      در ماه مبارک رمضان نیز بایستى سدى در بدنمان بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایى را که در سحرى مصرف کرده ایم به صورت یکنواخت و دائم در طول روز به قسمت هاى مختلف بدنمان برسانیم. این کار را مى توانیم با مصرف مواد غذایى پُرفیبر(سبزیجات و میوه ها) انجام دهیم.این گروه از مواد غذایى با احاطه سایر گروه هاى غذایى خورده شده:اولا باعث مى شوند آنزیم هاى گوارشى به صورت آرام آرام روى مواد غذایى اثر کنند.ثانیا با کم کردن سرعت جذب مواد غذایى باعث مى شوند که بدن به آهستگى و در فرصت مناسب به جذب مواد غذایى اقدام کند تا هم دچار خستگى کمترى شود و هم از افزایش ناگهانی قند

      ویرایش توسط parAdis75 : 09 تیر 1393 در ساعت 18:37

    15. Top | #15

      Khoshhalam
      نمایش مشخصات

      نکات روزه داری از زبان متخصصان





      چه غذاهایی برای وعده‌های افطاری و سحری مناسب‌ترند؟ برای رفع یبوست ناشی از کمبود مصرف مایعات در طول روزهای این ماه مبارک، چه کار باید کرد؟ آیا فعالیت‌های بدنی هم در طول ایام این ماه رمضان، توصیه می‌شود؟ کدام دسته از بیماران باید از روزه گرفتن پرهیز کنند؟ و...
      پاسخ به این سوال‌ها را از زبان کارشناسان بخوانید.

      برای جلوگیری از عطش


      دکتر عباس شجاعی، متخصص علوم تغذیه، دانشگاه اصفهان:
      هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیب‌زمینی، کتلت و گوشت‌های سرخ شده مثل کباب، جوجه‌کباب و ماهی خودداری کنید. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و ترش کردن معده می‌شوند.
      تمام روزه داران، خصوصاً آنهایی که دچار بیماری‌های گوارشی و معده هستند، سعی کنند از خوردن این غذاها بپرهیزند و یا از لیمو ترش، ماست و سبزی خوردن در کنار این غذاها استفاده کنند.
      روزه‌داران برای پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده، باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیه در سحر یا افطار پرهیز کنند.
      مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست، زیرا این غذاها زمینه بروز ناراحتی‌های گوارشی نظیر ترش کردن معده را فراهم می‌کنند.
      ضمنا خوب است شش تا هشت لیوان آب در فاصله ی افطار تا سحر نوشیده شود و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف شود.
      برای تامین قند خون


      دکتر ربابه شیخ‌الااسلام، متخصص تغذیه، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
      افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه‌ دار نیستند، باید سه وعده غذا بخورند که این وعده‌ها شامل سحر، افطار و شام است. البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر ویژگی وعده ناهار را داشته باشد.
      در ماه مبارک رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل 5 گروه اصلی غذایی یعنی نان و غلات+ میوه‌ها+ سبزیجات+ گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ+ شیر و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیه‌ای بدن توصیه می‌شود.
      استفاده از خرما در ماه رمضان به‌خصوص در هنگام افطار برای تأمین قند خون فرد روزه‌دار بسیار مؤثر است. روزه‌داران سعی کنند به جای غذاهای چرب و سرخ شده، از غذاهای آب پز و بخارپز شده استفاده کنند.
      برای حفظ تعادل در وعده‌های غذایی


      دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه:
      نیازی به حذف هیچ یك از وعده‌های غذایی نیست. در ماه رمضان انسان دچار محدودیت یا محرومیت مواد غذایی نمی‌شود و احتیاج به ذخیره‌سازی مواد غذایی پیش از ماه رمضان وجود ندارد.
      با توجه به این كه در ماه رمضان یك وعده ی غذایی حذف می‌شود، همه ی افراد باید حداقل 20 درصد كمتر از ماه‌های دیگر سال غذا بخورند.
      با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربی‌های اضافی را پیدا می‌كند. تمامی روزه‌داران باید وعده ی سحری را در برنامه ی غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.
      برای جلوگیری از افزایش وزن


      دکتر برلیانت بزرگمهر،‌ دبیر انجمن تغذیه ایران:
      در ماه مبارک رمضان از مصرف بیش از حد غذاهای چرب و شیرین خودداری کنید. روزه‌داران هنگام افطار از مواد غذایی شیرین مانند زولبیا، بامیه و حلوا به مقدار زیاد مصرف نکنند، زیرا باعث افزایش وزن می‌شود.
      انجام پیاده‌روی و ورزش در این ماه، توصیه می‌شود. بهتر است روزه‌داران روزه‌شان را با آب ولرم باز کرده و پس از آن از نان، پنیر، گردو و غذاهای گرمی مانند آش استفاده کنند و حتما بین افطار تا شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارند و حتما در این زمان آب فراوان بنوشند.
      کودکان و نوجوانانی که برای نخستین بار روزه می‌گیرند باید در وعده ی سحری، غذای کافی بخورند و همچنین آبمیوه‌ و سبریجاتی مانند هویج و گوجه‌فرنگی را فراوان مصرف کنند، زیرا مقدار زیادی ویتامین را به صورت فشرده به بدن آن‌ها می‌رساند.
      برای سلامت روزه‌اولی‌ها


      میترا زراتی، کارشناس ارشد تغذیه:
      فعالیت زیاد نوجوانان روزه‌دار در ماه رمضان منجر به مصرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق در طی ساعات روز می‌شود و این مسئله می‌تواند زمینه‌ساز بروز سوء‌تغذیة خفیف یا شدید باشد.
      بهترین ورزش‌ها در طول این ماه، شنا و پیاده‌روی پس از صرف افطار است، چرا که این ورزش‌ها از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیشگیری می‌کنند.


    صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

    افراد آنلاین در تاپیک

    کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

    در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)

    کلمات کلیدی این موضوع

    com، http، فقط، فرصت، قبل، قرار، قسمت، كه، لینک، لازم، مفید، مقاومت، مقابل، منابع، مناسب، منبع، مواد، مورد، می، میوه، میکنیم، مانده، ماه، ماهی، مبارک، مثل، محرومیت، مختلف، مدیر، مدت، مربوط، مسئله، مشکل، مشاهده، مشخص، مطالب، مطالعه، معده، نمی، چند، چه، چیزی، نیست، نکات، نکاتی، نگه، نتیجه، نخوریم، چرا، نسبت، نظر، هم، همچنین، همه، همان، همانند، همراه، هنوز، هنگام، ها، های، هایی، هاتون، هر، ویژگی، ویتامین، واقع، وجود، یک، یکی، یعنی، کل، کلیپ، کم، کمک، کمبود، کنند، کنند؟، کنیم، کنید، کنار، کنترل، کند، که، کودکان، کاهش، کار، کتاب، کدام، کرد، کردن، گرفتن، گروه، پیدا، پاسخ، پزشکی، پس، www، آماده، آنزیم، آیا، آب، افزایش، افطاری، امید، امکان، امسال، انتخاب، انجمن، انجام، انرژی، اهمیت، اولیه، این، ایران، اگر، اثر، ارشد، از، اسید، است، استفاده، اشتباه، اصفهان، اضافه، اطلاعات، به، بهبود، بهتر، بهترین، بهداشت، بودن، بین، بینی، بیش، بیشتر، بالای، باید، باز، باشید، بخوانید، بخوریم، بخش، بدن، بدون، بدید، بر، برنامه، برنامه ریزی، بروز، برای، بسیار، بعد، تمام، تون، توجه، توصیه، تا، تاپیک، تازه، تجربه، تر، ترک، تغییرات، تغذیه، جلوگیری، جهت، جای، جذب، حفظ، حالا، حتما، حدود، حداقل، حذف، حرکت، خلاصه، خون، خواب، خوب، خوبی، خود، خودتون، خودداری، خوردن، خیلی، خانواده، خارج، خصوص، دفتر، دقیق، دقیقه، دنبال، دهیم، دوم، دوباره، دکتر، دانشگاه، داری، داران، دارد، داشته، در، درس، درصد، دست، رفع، رقیق، رمضان، روز، روزه، روش، روغن، ریزی، رشته، رضا، زمان، زیاد، زیادی، زیر، زبان، زشت، سلامتی، سه، سؤال، سال، سایر، ساده، ساعات، ساعت، سر، سرعت، سعی، شود، شیرین، شدن، شده، شروع، شرایط، شش، صفر، صورت، طول، طولانی، علوم، علت، عمل، عنوان، عدد، غذایی

    نمایش برچسب‌ها




    آخرین مطالب سایت کنکور

  • تبلیغات متنی انجمن